Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Panther torony BTR alvázon...Sőt: lánctalpas és kerekes harckocsikat említ.
Mondjuk ez tudjuk be annak, hogy még nem olyan flott a magyar-tudása. (de persze az is lehet, hogy a fanter után jön a magyar b1 kentaur-ló is).
Panther torony BTR alvázon...
130-as löveggel jobb lenne...
130-as löveggel jobb lenne...
130milis löveg visszaható ereje különben akkora,hogy azt egy még értelmes kerekes alváz nem birja el.(ezért csak rajz,a BTR72 is,valójában csak egy 85milis löveget tudtak ráaplikálni)130-as löveggel jobb lenne...
Pont ezért vicc volt...130milis löveg visszaható ereje különben akkora,hogy azt egy még értelmes kerekes alváz nem birja el.(ezért csak rajz,a BTR72 is,valójában csak egy 85milis löveget tudtak ráaplikálni)
Két BTR egymás mellé hegesztve el is bírná a tornyot, kiváló ötlet.Panther torony BTR alvázon...
a még hivatalosan nem is rendszeresített Eitan első éles bevetésére a HAMASZ októberi támadásának visszaverésekor történt...
3 milla az APC verizó. Nem olcsó.Ez az EITAN nagyon jól kitalált járműnek tűnik - talán a legerősebb a védelme 8x8-asok között. Gondolom a német-török vonal mellett nálunk biztosan nincs esélye, pedig jó lenne...
De talán a legjobb a kategóriájában és a legvédettebb!3 milla az APC verizó. Nem olcsó.
Nem kisebbítve a Eitan képességeit, de azért vegyük hozzá, hogy ez egy egészen speciális szituáció volt. Könnyű fegyverzetű terroristák ellen kellett bevetni ezeket a gépeket.Elég jól összefoglalja a videó az IDF tapasztalatai alapján, hogy miért kell 8x8 kerekes harcjármű a láncosok mellé...
A Golánról lerrongyoltak 120-szal az autópályán elsők között érve Gáza közelébe: jó néhány HAMASZ-akciót meghiúsítva ezzel. Az IDF katonák elmondása szerint láncos technikával ez több órával továbbtartott volna.
Szerintem kb. hozza az erős standard követelményt. Tudtommal STANAG 4 a besorolása.De talán a legjobb a kategóriájában és a legvédettebb!
Szerintem az nem is rossz ha a papírvékony páncélzatú Patria 6x6 APC kerül kb. egy millió euróba, az AMV meg kb. 5 millióba...3 milla az APC verizó. Nem olcsó.
Némá,mennyit morogtam,hogy kell az a fránya hadműveleti mozgékonyság-minnél rosszabb a hadsereg méret/védendő terület arány,annál inkább.Elég jól összefoglalja a videó az IDF tapasztalatai alapján, hogy miért kell 8x8 kerekes harcjármű a láncosok mellé...
A Golánról lerrongyoltak 120-szal az autópályán elsők között érve Gáza közelébe: jó néhány HAMASZ-akciót meghiúsítva ezzel. Az IDF katonák elmondása szerint láncos technikával ez több órával továbbtartott volna.
Mbombe 6 LvL4 védelemmel meg 1 millió dollár APC kivitelben.Szerintem az nem is rossz ha a papírvékony páncélzatú Patria 6x6 APC kerül kb. egy millió euróba, az AMV meg kb. 5 millióba...
Lehet, hogy meglepőnek tűnik, de én egy abszolút vállalható forgatókönyvnek gondolom ezt is. Mármint BTR váltótípusnak.Szerintem az nem is rossz ha a papírvékony páncélzatú Patria 6x6 APC kerül kb. egy millió euróba, az AMV meg kb. 5 millióba...
Mert másoké még olcsóbb? Piaci verseny...Látom még mindíg van olyan aki ewlhiszi ezt az olcsón jó maszlagot. Miért adná valaki olcsón aztz a portékát ami van annyira jó, hogy drágábban is elkeljen