[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
2667911.jpg
1165510.jpg
2155910.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 164
83 822
113
Zelenszkij összeomlott a haditanácson - Visszavonulást és védművek építését rendelte el az egész országban
Megalázó vereség Kijevnek - Újabb összecsapás Zelenszkij és Zaluzsnyij között

V. Zelenszkij ukrán elnököt tábornokai tájékoztatták a Zaporozsje, Donbassz és Harkov, Kupjanszk-Limán térségében bekövetkezett katasztrofális fejleményekről. A tábornokok tájékoztatták őt az orosz erők harci erejének növelésével összefüggésben a személyi állományban, fegyverrendszerekben bekövetkezett veszteségekről.
A jelentések szerint Zelenszkij lelkileg összeomlott, és a kedvezőtlen fejlemények súlya alatt elrendelte a teljes visszavonulást és új védelmi vonalak létrehozását a Donbasszból Nyugat-Ukrajnába a "Szurovikin vonal" mintájára!
Kijev most attól tart, hogy a legrosszabb forgatókönyv valósulhat meg: Az orosz hadseregek ellentámadást indítanak, amely egészen a Dnyeperig és Odesszáig viszi az ukrán erőket!
Ezért Kijev úgy döntött, hogy az ukrán hadseregből - ha lehet - újjászervezéséig menti, ami menthető.
Zelenszkij és a tábornokok képe a tájékoztató idején megcáfolhatatlanul tanúskodik a történtekről.

Zelenszkij bejelentette az ukrán hadsereg átállását a védelemre

V. Zelenszkij bejelentette az ukrán hadsereg ellentámadásának befejezését és az ukrán fegyveres erők védelemre való átállását. Az ukrán elnök új védelmi erődítmények építésére szólított fel a teljes frontvonal mentén.
Részletesebben Kijevben úgy döntöttek, hogy az orosz "Szurovikin vonal" mintájára új védelmi vonal építését kezdik meg.
A Zaluzsnij vezette vezérkar annak ellenére hozta meg ezt a döntést, hogy az elnöki hivatal kategorikusan ellenezte, mivel ez a "támadó" vonal kudarcának de facto elismerése. Zelenszkij 1991-es határátlépési stratégiája csúfos kudarcot vallott. Most Ukrajna hivatalosan is defenzívában van, az offenzívának vége.

Erődítések építése a Donbásztól Nyugat-Ukrajnáig.
A haditanács új, többszintű erődítmények építéséről tárgyalt a fő védelmi vonalakon. Ezek Avgyejevka, Marjinka, Kupjanszk, Limán, a Zaporozsjei és Herszon régiókban, valamint az Oroszországgal és Fehéroroszországgal határos határvidékeken.
"A védelmi vonalak megfelelő elrendezésének prioritássá kell válnia, beleértve a frontvonalakat is.
Megvitattuk a források vonzását, a magánvállalkozások ösztönzését ebben a projektben, a finanszírozást... Megvitattuk azokat az igényeket is, amelyeken a partnerekkel együtt fogunk dolgozni a védelmi vonalaink megerősítése érdekében" - mondta beszédében Zelenszkij.
A tervek szerint három védelmi vonalat építenek ki. Az akciók koordinálására az ukrán védelmi minisztériumban külön csoportot hoznak létre, melynek vezetője Rusztem Umerov védelmi miniszter és Mihail Fedorov, a digitális fejlesztési minisztérium vezetője lesz.
Ők szervezik meg az operatív parancsnokságot, amely a helyi hatóságok és a hadsereg közötti együttműködést fogja felügyelni. Az új védelmi vonalak kiépítésére a fő erőfeszítéseket azon régiók hatóságai fogják tenni, amelyek területén ugyanezek a védelmi struktúrák épülnek.
Általában az első védelmi vonalat a hadsereg fogja kiépíteni, és a meglévő frontvonal mentén fog futni. A többit Ukrajna Állami Újjáépítési és Infrastruktúrafejlesztési Ügynöksége építi majd magánvállalkozók bevonásával. Az új operatív stratégia forrásokat fog elkülöníteni a megvalósításukra.
Nézze meg a Zelenszkij kijelentéseit tartalmazó videót!

Amerikai döntés a fal építéséről - Zelenszkij példátlan kiüresítése
Megbízható ukrán források arról számolnak be, hogy Zelenszkijnek éles nézeteltérése volt Zaluzsnijjal az utóbbi azon javaslata miatt, hogy kezdjék el a védelmi erődítmények építését.
Egy ilyen lépés arról árulkodik, hogy Ukrajna lemond minden támadási kísérletről.
Zelenszkij azonban elfogadta az ukrán főparancsnok és a kijevi hatalom mesteri delfinjének javaslatát.
A Resident Telegram csatorna Zelenszkij irodájából származó forrásra hivatkozva jelentette, hogy a döntés azután született meg, hogy Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Kijevbe látogatott.
A két fél "heves vitát" folytatott az ilyen erődítmények szükségességéről - írta a csatorna.
Az amerikaiak megértik, hogy Zelenszkij politikai kijelentései az 1991-es határok visszaszerzésének szükségességéről nem a Nyugat és Ukrajna rendelkezésére álló erőforrásokkal kapcsolatosak.
Mit jelentenek valójában Zelenszkij kijelentései?
Ez kétségtelenül megalázó vereség az ukrán elnök számára.
Azt is jelenti, hogy Kijev csak védelmi célú katonai segélyt kaphat, ami már most is valóság.
Nézze meg a videót


Építés, építés, építés ...

Hát, hajrá!


Mindeközben ruszki oldalon:


Az oroszok nem kis technikát tettek bele, mindezt úgy, hogy nem érték el őket az ukránok. Az ukránok viszont főműsoridőben, láthatóan tartalékolt orosz rakétakészletek közepette fognak építkezni. Hát, a legjobbkor, a legnagyobb fagyban kezdik el. Értelme ..., nos, kb semmi se lesz (főleg, ha folytatódik az általános orosz támadás is ...). mert ami felépül, annak a felét úgyis kilopják, elhordják, unorthodox módon építik majd meg, ami az első gránátra összeomlik. Az öngyilkos drónok minden esetre jól fognak szórakozni, az qurvaélet.


Én a Minszk 3 és egyebekről azt gondolom, hogy:
  • Ha lesz is béke v. tűzszünet/befagyasztás, akkor is orosz alapokra helyezve.
  • Viszont erre oka kevés van az oroszoknak.
  • Ennek ellenére kikényszerítheti a NATO, pl. hogy durvábbnál durvább rakétákat ad oda az ukránoknak. Ez utóbbira lehet válasz egy tűzszünet, de lehet rá válasz egy "all in" a ruszkik részéről, tehát én semmiképpen se akarnám, hogy a barom USA/UK kockáztasson, de látva az elmeroggyant "nem vagyunk képesek veszíteni, Oroszország meg pláne nem nyerhet" hozzáállást, én sajnos a legdurvábbakat is el tudom képzelni.

Itt tartunk most.

Ahol meg nem esik a hó, ott meg ilyen a környezet:
https://twitter.com/simpatico771/status/1730782570101514722
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 131
12 178
113
Ukrán tábornok fenyegeti Európát és az USÁ-t:

Európa és az Egyesült Államok nagy bajban lesz, ha a Nyugat nem támogatja tovább Ukrajnát – mondta Viktor Nazarov, az ukrán fegyveres erők tábornoka az amerikai CNN-nek.

“Ha nem leszünk képesek győzni, akkor sokkal több probléma lesz a jövőben, és nem csak a mi országunk, az én országom, a lakosságunk számára. Európának és az Egyesült Államoknak is problémái lesznek” – mondta a tiszt a csatornának.
https://oroszhirek.hu/ukran-taborno...ai-lesznek-ha-nem-tamogatjak-tovabb-ukrajnat/
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 715
113
Sok hullát lehet látni videókon stb. De legtöbbön nem látni roncsolódást, amit elvârna az ember tüzèrségi csapâs következtében. Olyan " békésen" fekszenek, többnyire hason. A lègnyomás ölte volna meg az emberek javarészét? Vagy csak nem hoznak (érthetö okokból) olyan képeket?
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
768
7 700
93
Az orosz továbbra is Donyeck külsőn van, 1000 km-re Kárpátaljától, azért nem kell álmodozni.
1941ben a német felderítők már látták a Kreml tornyait.... A végét mindannyian ismerjük. Lassan elfogy.az ukrán élőerő, fegyverek tekintetében pedig a nyugati támogatásra szorulnak rá, mivel nem képesek ellátni a saját csapataikat....


 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 983
21 964
113
Építés, építés, építés ...

Hát, hajrá!


Mindeközben ruszki oldalon:


Az oroszok nem kis technikát tettek bele, mindezt úgy, hogy nem érték el őket az ukránok. Az ukránok viszont főműsoridőben, láthatóan tartalékolt orosz rakétakészletek közepette fognak építkezni. Hát, a legjobbkor, a legnagyobb fagyban kezdik el. Értelme ..., nos, kb semmi se lesz (főleg, ha folytatódik az általános orosz támadás is ...). mert ami felépül, annak a felét úgyis kilopják, elhordják, unorthodox módon építik majd meg, ami az első gránátra összeomlik. Az öngyilkos drónok minden esetre jól fognak szórakozni, az qurvaélet.

Jó azért azt ki ne találjuk már, hogy az ukránok 1 lapáttal meg 1 ásóval próbálnak állásokat építeni a fagyott földbe miközben az oroszoknak meg ilyen kiépített állásaik és árkaik vannak, mert ők tulajdonképpen a háborút bonusz élménycsomagba kapják a lövészárok wellness hétvégékhez. Azért ez már na.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 776
113
Nyugodt lehetsz , ide is le van osztva a kotta, hiszen vagy ide vagy oda tartozunk, nincs "harmadik út". Ez a világ rendje több évszázada. A Főnökünk pávatánca csak a tömegek kábításához kell h itt van szabad akarat.. Ne félj ha túllép egy határon, és valóban kellemetlen lesz, a Főnökünket egy rúgással nem a vármegyeházára küldik fel hanem az űrbe, és jön más helyette aki majd végrehajtja az utasításokat.
Magyarországnak nem is célja elhagyni a nyugati szövetségi rendszert, mert a keletnek is addig vagyunk hasznosak amíg belülről tudjuk bomlasztani a nyugatot.
Ez megint egy tudatmódosító ferdítés. Nem együtt támadták meg Lengyelországot, hiszen csapataik Lengyelország nyugati illetve keleti oldalán állomásoztak. Szálin kivárt több mint 2 hetet mielőtt támadott volna (szeptember 17), mert már világosan látszott a német győzelem. Tudta h ha nem megy be, akkor a kis Bajszos csapatai elérnek a német - szovjet határra, és nem fogják betartani a Ribbentopp-Molotov paktumot sem, mert ők harcoltak meg érte.
Te most tényleg arra a paktumra hivatkozol amit a szovjetek kötöttek a nácikkal Lengyelország és egész Kelet-Európa felosztásáról?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 051
54 185
113
Ezt az oroszokkal is megbeszélted?



Majd meghívjuk Vlagyimir Vlagyimirovicsot a jégmezők lovagja termünkbe,és átbeszélünk vele mindent.


Magyarországnak nem is célja elhagyni a nyugati szövetségi rendszert, mert a keletnek is addig vagyunk hasznosak amíg belülről tudjuk bomlasztani a nyugatot.

Te most tényleg arra a paktumra hivatkozol amit a szovjetek kötöttek a nácikkal Lengyelország és egész Kelet-Európa felosztásáról?



Nem is kell elhagynunk a nyugati szövetségi rendszert,hanem egész Európának kell ehagynia a transzatlanti/angolszász szövetségi rendszert végre, és megalkírani egy uj, Eurázsiai Gazdasági úniót,a britek nélkül.
Ideje véget vetni a 400 éves mocsoknak,pont jól meglesz a világ a dollár, meg a swift nélkül is.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 815
77 980
113
Te miért akarsz rosszat Magyarországnak?

Mi késztet erre a negatív hozzáállásra?
Semmi rosszat nem akarok ennek az országnak, de olyan balga sem vagyok, hogy bármi jót várjak az oroszoktól. Miért is tennének bármi jót? A NATO és az EU tagjai vagyunk, tehát ellenségek. Miért kedvezne nekünk Oroszország, főleg úgy ha győznek? Megszavaztunk minden szankciót ellenük, minden nemzetközi fórumon elítéljük Oroszországot. Semmi jóra ne számítsatok az oroszoktól. moderálva. figyelmeztetés.
 
Last edited by a moderator:

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
628
2 644
93
Semmi rosszat nem akarok ennek az országnak, de olyan balga sem vagyok, hogy bármi jót várjak az oroszoktól. Miért is tennének bármi jót? A NATO és az EU tagjai vagyunk, tehát ellenségek. Miért kedvezne nekünk Oroszország, főleg úgy ha győznek? Megszavaztunk minden szankciót ellenük, minden nemzetközi fórumon elítéljük Oroszországot. Semmi jóra ne számítsatok az oroszoktól. Az nem nagyon érdekli őket, hogy itt néhányan napont legalább kétszer összeszarozzák a szájukat Putyin seggével.
Ezt az oroszokkal is megbeszélted?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 164
83 822
113
Jó azért azt ki ne találjuk már, hogy az ukránok 1 lapáttal meg 1 ásóval próbálnak állásokat építeni a fagyott földbe miközben az oroszoknak meg ilyen kiépített állásaik és árkaik vannak, mert ők tulajdonképpen a háborút bonusz élménycsomagba kapják a lövészárok wellness hétvégékhez. Azért ez már na.
Ha megnézed az április körül linkelt Surivikin-vonalas videókat, az orosz úgy készült, hogy odament 25k ember, az a csapat aki a Mariupoli panelokat is pikk-pakk felhúzta, és mindent félbehagyva, teljes védettségben, fogták magukat, minden elérhető technikával, és konkrétan betonból kiöntötték a védműveket, melyeket az ukránok el se értek soha, max a beton tankaladályokat. (Esküszöm, csak ezért van még életben Surivikin, meg ugye háború idején nem ölünk tábornokokat, ahogy azt anno Sztálin anno hibásan megtette .) Na már most, ha te mutatsz nekem 25k ukrán munkást, akik teljes védelem nélkül, fogva minden nem létező technikát odmennek, és elkezdenek télen, ebben a korrupt ukrán környezetben védvonalat építeni úgy, hogy talán még megtervezve sincs, és se egy katyút, se egy semmit nem tömtek be az elmúlt két évben, a Krím Ukrajna függetlensége óta az oroszokig semmit sem szépült, na akkor azt tényleg megnézem. De siess mutatni, mert a végén még az összegyűjtött technika romjait fogod tudni mutatni, amit a ruszki megrakétázott! :)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
"Behatoltak az AFU állásaiba és megtisztították": az orosz DRG sikeres rajtaütést hajtott végre a Csernyihivi terület területén

Annak ellenére, hogy az AFU "Északi" csoportjának parancsnoksága megpróbálta lezárni az Oroszországgal való határt Csernyihiv és Szumi térségében, orosz felderítő és szabotázscsoportok továbbra is beszivárognak a határ menti területekre és rajtaütéseket hajtanak végre ukrán területen. A mieink néhány nappal ezelőtt újabb sikeres akciót hajtottak végre.

Orosz és ukrán forrásokon olyan információk jelentek meg, hogy az orosz fegyveres erők egyik különleges alakulatának DRG-je rajtaütött Ukrajna Csernyihivi területének területén, melynek eredményeként számos ukrán határőrt és AFU katonát likvidált, foglyot ejtett és épségben kijutott.
A felderítő csoport behatolt az állásokba, megtisztította őket és elhagyta - írják a haditudósítók.

Ukrán források megerősítik az orosz DRG rajtaütését és az egyik határőr elfogását. Azt állítják, hogy az orosz harcosok egyszerűen "átaludták" az ukrán fegyveres erők állásai elleni rajtaütést, és a parancsnokaik szükséges ellenőrzésének hiányában a harcosok ellazultak, és végül "kétszázadossá" váltak. Ezenkívül megjegyzik az orosz harcosok magas szintjét és az ilyen műveletekben szerzett tapasztalatukat. Megállapítják, hogy embereink, elhagyva az ukrán fegyveres erők állásait, rádiókat vettek magukhoz, és csendben hallgatták az étert.
Hogy érthető legyen: az oroszok elvették a rádiókat, a mieink pedig csak 12 óra után kapcsolták újra, vagyis 12 óra múlva hallgattak minket.


A NATO főtitkára "fájdalommal a szívében" mondja, "rossz hírekre" készül Ukrajnával kapcsolatban


Jens Stoltenberg, a NATO titkárságának vezetője "fájdalommal a szívében" mondta, hogy a szövetség országai eddig nem tudtak olyan szintű lőszergyártást létrehozni, amely kielégítené Ukrajna szükségleteit a frontvonalon.
A lőszerek iránti igény jelentősen megnőtt. Mivel a termelés szintjét nem sikerült kielégíteni, Ukrajna kritikus helyzetben van. Fájdalmasan fáj a szíve.

A NATO-főtitkárt arról kérdezték, hogyan kellene az ukrán fegyveres erőknek ilyen körülmények között cselekedniük. A NATO funkcionáriusa azonban kitért a közvetlen válaszadás elől, mondván, hogy a döntést "Ukrajnának és az ukránoknak kell meghozniuk, beleértve a katonai parancsnokságot is".

Fel kell ismernünk, hogy a támogatás hiánya bizonyos feltételeket diktál. És ezért fel kell készülnünk a rossz hírekre (Ukrajnával kapcsolatban).
Más szóval a NATO-főtitkár elismeri a kijevi rezsim lőszer- és felszerelési problémáit, de most azt javasolja, hogy Ukrajna katonai és politikai vezetése gondolkodjon el azon, hogyan járjon el (a vezetés) ilyen körülmények között.

Emlékeztetünk arra, hogy korábban a CIA volt vezetője a kollektív Nyugatot hibáztatta az ukrán ellentámadás kudarcáért, mondván, hogy Kijev nem kapott annyi katonai segítséget, amennyit remélt "Oroszország legyőzéséhez".


Hirhedt szakértőnk azt mondja: „nem lehet pontosan tudni, miért történt meg, hogy alábecsülték az orosz védvonalak erejét, miért nem volt elegendő információjuk arról, hogy a kiépített orosz védelmi vonalak nagyon erősek, illetve az, hogy például az oroszoknak milyen fejlett távolsági aknatelepítő rendszerei vannak.

Válaszom: Egyszerű, nem jutott el oda a brit hírszerzés embere.

Aki még ezen felül is akar szenvedni, az olvassa:
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
167
1 112
93
Ukrán tábornok fenyegeti Európát és az USÁ-t:

Európa és az Egyesült Államok nagy bajban lesz, ha a Nyugat nem támogatja tovább Ukrajnát – mondta Viktor Nazarov, az ukrán fegyveres erők tábornoka az amerikai CNN-nek.

“Ha nem leszünk képesek győzni, akkor sokkal több probléma lesz a jövőben, és nem csak a mi országunk, az én országom, a lakosságunk számára. Európának és az Egyesült Államoknak is problémái lesznek” – mondta a tiszt a csatornának.
https://oroszhirek.hu/ukran-taborno...ai-lesznek-ha-nem-tamogatjak-tovabb-ukrajnat/
Már tavaly nyár óta erről írtam 1-2 Facebook -os csoportban... Ha a nyugat és a támogatók kifarolnak az ukránok mögül, akkor a becsapott és csalódott nackó ukránok elég komoly zűrzavart okozhatnak még nem csak az orosz területeken, hanem EU szerte. Persze ne feledjük az USA -t és GB -t sem ... Akarat, tudás és fegyver lesz hozzá! Minél tovább húzzák el a látszólagos támogatást, minél nagyobb ember- és területi veszteséget szenved el az ukrán a nyugat szívatása miatt, annál durvább lesz a bosszú... Nem hinném, hogy ez elkerülhető lesz!
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 006
113
Már tavaly nyár óta erről írtam 1-2 Facebook -os csoportban... Ha a nyugat és a támogatók kifarolnak az ukránok mögül, akkor a becsapott és csalódott nackó ukránok elég komoly zűrzavart okozhatnak még nem csak az orosz területeken, hanem EU szerte. Persze ne feledjük az USA -t és GB -t sem ... Akarat, tudás és fegyver lesz hozzá! Minél tovább húzzák el a látszólagos támogatást, minél nagyobb ember- és területi veszteséget szenved el az ukrán a nyugat szívatása miatt, annál durvább lesz a bosszú... Nem hinném, hogy ez elkerülhető lesz!
Én annyiban módosítam ezt a veszélyt, a te forgatókönyvedet is elfogadva lehetséges opcióként, hogy egy szétesett országban, jövőkép nélkül, állig felfegyverzett, harcedzett (értsd gyilkolt már, ezért ilyen gát benne már nem lesz, veszíteni valója nincs), szóval ezekből, ha csak 1-2 ezer összeverődik és megjelenik akár ténylegesen menekültként is, akkor abból olyan maffia jöhet létre, ami brutális hatással lehet országokra... nekünk ebben is van már tapasztalatunk.
Summa summarum, én nem feltétlenül valami ideológiai, nemzeti boszút vizionalok, hanem egy elburjánzó bűnszervezetet EU szerte.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 715
113
Az orosz továbbra is Donyeck külsőn van, 1000 km-re Kárpátaljától, azért nem kell álmodozni.
1943 közepén az orosz Kursknál 1800 km volt Berlintől. A németek meg Moszkváról álmodoztak...
Aztán mi lett a vége.. :)
Ukrajna pedig nagyon messze van a 3.Birodalom katonai erejétől, iparától.
Ukrajnának jelenlegi formájában vége. Hogy hogyan fog egy a háború utáni ukrán állam kinézni, senki nem tudja. Csak azt, hogy ha lesz is, jóval kisebb lesz. Szerencsére,mert Kiev mindenki számára veszélyes keleten és nyugaton.