[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 881
58 033
113
A másik cukrász....
:)
Aki szagértőnek adja ki magát.
:D



A hozzászólásaid alapján, nem értesz a témához. Ami nem lenne baj, ha nem fikáznád a magyar katonákat és a Magyar Honvédséget. Magyarországon, mi magyarok ilyet nem teszünk és nem tűrjük el másoktól sem!
;)
Lényegtelen, hogy mit terjesztesz itt magadról, vagy kinek képzeled magad.

Nem hiszem, hogy erre büszke lehet bárki.

Mondja ezt egy olyan csávó, aki nem tudott megkülönböztetni egy WHA nehézötvözet nyilat egy heggesztő pálcától XD
Ez, és az ide írt "okosságaid" bizonyítják a rendkívül magas színvonalú képességeidet.
A Magyar Honvédséget meg nem mi fikázzuk, azt te minősíted napi szinten minden egyes hozzászólásoddal, dudihoz hasonlóan.
Ti állítjátok ki a szegénységi bizonyítványt, nem mi ;)
(Szerencse, hogy írnak ide valóban hozzá értő, aktív honvédek is, akik persze nem ti vagytok)

Amúgy volt valaha olyan írásod itt, ami bejött ukrajnával kapcsolatban?
Csak mert egy nem működő óra is naponta kétszer pontos időt mutat, de ahogy nézem neked még ez a bravúr sem sikerült az ukrán helyzettel kapcsolatban....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
Miért kéne alátámasztani, ha egyszer elhiszed?

Ha még nem volt:

 

tcskhun

New Member
2021. május 30.
6
15
3
Felvételeket mutattak be az orosz fegyveres erők " Bátor" csoportja által Kremenna közelében lévő AFU erődítmény elfoglalásáról

Az orosz csapatok több irányban folytatják a támadó hadműveleteket, kiszorítva az ellenséget pozícióikból. Az Orosz Fegyveres Erők Központi csoportjának Központi Katonai Körzetének 41. és 2. hadseregének reguláris katonai alakulataiból álló Bátor páncéloscsoport harcosai tavaly tavasz óta vesznek részt harcokban, először a Harkov régióban, majd a front más szektoraiban.

Azóta az orosz katonai tudósítók rendszeresen beszámolnak az egység harcosainak az ellenség megsemmisítését célzó döntő akcióiról, akiket könnyen azonosíthat az „O” betű vagy a „Bátor” feliratról a páncélozott járműveken és lövegcsöveken - az ellenség megsemmisítésére irányuló határozott akcióiról rendszeresen tudósítanak az orosz katonai tudósítók és a Telegram-csatornák, amelyek az SVO-zóna eseményeiről írnak. Tavaly nyár elejétől kezdett sűrűn beszélni a média a Bátrakról, amikor is megjelent az interneten egy videó, amelyen a Központi Katonai Körzet akkori parancsnoka, Alekszandr Lapin vezérezredes kitüntette a csoport harcosait.

A „Z hadművelet: Az orosz tavasz katonai tudósítói” című táviratcsatorna egy újabb sikeres „Bátor” támadásról beszélt az ellenség állásai ellen, amelyen felvételek láthatók harcosainkról, amint elfoglalják az ukrán fegyveres erők egyik fellegvárát Kremennaja közelében, a Szerebrjanszkij erdőségtől délkeletre, a Luganszki Köztársaságban.

Az AFU 67. brigádja állásainak tüzérséggel és drónokkal történő erőteljes kezelése után harcosaink az erődítmény megrohamozására indultak, melynek során nemcsak az ellenséges lövészárkokat foglalták el, hanem egy ukrán katonát foglyul is ejtettek. A csata rövid ideig tartott, és már a hetedik másodpercben felszólították a láthatóan sokkos állapotban lévő AFU harcost, hogy adja le a fegyvereit és dobja le a felszerelését, amit késedelem nélkül meg is tett.

Ezt követően rohamosztagosaink a bevett lövészárkokban várták ki az ukrán harcosok lövéseit. Ezután az egység egy sebesült Vsushnikot evakuált a hátországba.

A Bátor csoport harcosai között nem volt áldozat vagy sebesült, az egész hadművelet összesen körülbelül egy percig tartott.

Nincsenek megbízható adatok a Bátor csoport erejéről, a nyílt források 40 ezer harcost (két kombinált fegyveres hadsereget) jeleznek. Úgy gondolják, hogy ez nem csak egy különálló egység saját szimbólumokkal, hanem különleges erők, amelyeket az orosz hadsereg különböző részeinek legképzettebb harcosai alkotnak, és amelyet az orosz fegyveres vezérkar GRU különleges erői erősítenek meg..

A front különböző szektoraiban tevékenykednek, megoldják a legbonyolultabb felderítési feladatokat, beleértve az ukrán katonai személyzet felkutatását és elfogását, akik közvetlen hozzáféréssel rendelkeznek az ukrán fegyveres erők titkos dokumentumaihoz, parancsnoki tervekhez és egyéb fontos információkhoz. A csoport harcosai rohamműveletekben is részt vesznek, mindig a frontvonali hadműveletek élére állva, amit többször megerősítettek videofelvételek, például ez az ellenséges erőd elleni támadás.

Megjegyzendő, hogy az orosz hadsereg különleges hadműveletben részt vevő egységei közül talán a Bátor csoport rendelkezik a „legfejlettebb” fegyverekkel. Mi-28N „Night Hunter” és Ka-52 „Aligator” helikopterek, valamint új orosz BMPT „Terminator” csatlakozik a csoporthoz.


Video-riasztás Görögország számára Ukrajnából: 2A4 - Csak így...


Egy elavult orosz UAV hamuvá változtat egy milliós tankot!

Az orosz hadsereg megsemmisített egy német gyártmányú Leopard 2A4 harckocsit a déli fronton, Zaporizzsja tartomány Rabotino térségében.

Amiről részletesebben beszámol a Ria Novosztyi ügynökség, amely az alábbi videót tette közzé:


"Egy kamikaze drón és egy drónmegfigyelő vett részt a műveletben".

Leopard 2A4 megsemmisült Zaporozsje térségében pic.twitter.com/rzopap7hHA
- The Human Fund (@TheHumanFund5) December 1, 2023

A háború most már végleg megváltozott. Erre még a "befagyasztott" ukrán konfliktus is a legjobb bizonyíték.
A közeljövőben minden, amit évtizedek óta tudunk a háborús frontok valóságáról, meg fog változni!
A törökök például tudják ezt, és már évek óta gyártják a saját drónjaikat!

Mi, Görögország mit teszünk?

Vesztek Leopardot, meg majd Abrams-et is kell vennetek.
A dron elején gipszkarton direkt függesztő van fel szerelve,ez igen találó....
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 419
2 776
113
Az hogy van, hogy lengyelek meg a szlovákok ingyen is adtak fegyvert a kedves és hálás szomszédnak? Most meg látványosan hagyja a két állam, hogy közuti szállítás beálljon. Ezzel már közvetlenül is ráhatva a frontra is.
Mi persze konzekvensen vagyunk, de miután vége lesz, akkor is mi leszünk a fekete seggüek...
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 612
17 879
113
Az hogy van, hogy lengyelek meg a szlovákok ingyen is adtak fegyvert a kedves és hálás szomszédnak? Most meg látványosan hagyja a két állam, hogy közuti szállítás beálljon. Ezzel már közvetlenül is ráhatva a frontra is.
Mi persze konzekvensen vagyunk, de miután vége lesz, akkor is mi leszünk a fekete seggüek...
Mivel az oroszoknál van minden nyerő lap,és mi vagyunk az egyetlenek,akik nem szartak a cipőjükre,ezért nem leszünk fekete seggűek. Ki kell bekkelnünk,amíg vége nem lesz.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
2667911.jpg
1165510.jpg
2155910.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
Zelenszkij összeomlott a haditanácson - Visszavonulást és védművek építését rendelte el az egész országban
Megalázó vereség Kijevnek - Újabb összecsapás Zelenszkij és Zaluzsnyij között

V. Zelenszkij ukrán elnököt tábornokai tájékoztatták a Zaporozsje, Donbassz és Harkov, Kupjanszk-Limán térségében bekövetkezett katasztrofális fejleményekről. A tábornokok tájékoztatták őt az orosz erők harci erejének növelésével összefüggésben a személyi állományban, fegyverrendszerekben bekövetkezett veszteségekről.
A jelentések szerint Zelenszkij lelkileg összeomlott, és a kedvezőtlen fejlemények súlya alatt elrendelte a teljes visszavonulást és új védelmi vonalak létrehozását a Donbasszból Nyugat-Ukrajnába a "Szurovikin vonal" mintájára!
Kijev most attól tart, hogy a legrosszabb forgatókönyv valósulhat meg: Az orosz hadseregek ellentámadást indítanak, amely egészen a Dnyeperig és Odesszáig viszi az ukrán erőket!
Ezért Kijev úgy döntött, hogy az ukrán hadseregből - ha lehet - újjászervezéséig menti, ami menthető.
Zelenszkij és a tábornokok képe a tájékoztató idején megcáfolhatatlanul tanúskodik a történtekről.

Zelenszkij bejelentette az ukrán hadsereg átállását a védelemre

V. Zelenszkij bejelentette az ukrán hadsereg ellentámadásának befejezését és az ukrán fegyveres erők védelemre való átállását. Az ukrán elnök új védelmi erődítmények építésére szólított fel a teljes frontvonal mentén.
Részletesebben Kijevben úgy döntöttek, hogy az orosz "Szurovikin vonal" mintájára új védelmi vonal építését kezdik meg.
A Zaluzsnij vezette vezérkar annak ellenére hozta meg ezt a döntést, hogy az elnöki hivatal kategorikusan ellenezte, mivel ez a "támadó" vonal kudarcának de facto elismerése. Zelenszkij 1991-es határátlépési stratégiája csúfos kudarcot vallott. Most Ukrajna hivatalosan is defenzívában van, az offenzívának vége.

Erődítések építése a Donbásztól Nyugat-Ukrajnáig.
A haditanács új, többszintű erődítmények építéséről tárgyalt a fő védelmi vonalakon. Ezek Avgyejevka, Marjinka, Kupjanszk, Limán, a Zaporozsjei és Herszon régiókban, valamint az Oroszországgal és Fehéroroszországgal határos határvidékeken.
"A védelmi vonalak megfelelő elrendezésének prioritássá kell válnia, beleértve a frontvonalakat is.
Megvitattuk a források vonzását, a magánvállalkozások ösztönzését ebben a projektben, a finanszírozást... Megvitattuk azokat az igényeket is, amelyeken a partnerekkel együtt fogunk dolgozni a védelmi vonalaink megerősítése érdekében" - mondta beszédében Zelenszkij.
A tervek szerint három védelmi vonalat építenek ki. Az akciók koordinálására az ukrán védelmi minisztériumban külön csoportot hoznak létre, melynek vezetője Rusztem Umerov védelmi miniszter és Mihail Fedorov, a digitális fejlesztési minisztérium vezetője lesz.
Ők szervezik meg az operatív parancsnokságot, amely a helyi hatóságok és a hadsereg közötti együttműködést fogja felügyelni. Az új védelmi vonalak kiépítésére a fő erőfeszítéseket azon régiók hatóságai fogják tenni, amelyek területén ugyanezek a védelmi struktúrák épülnek.
Általában az első védelmi vonalat a hadsereg fogja kiépíteni, és a meglévő frontvonal mentén fog futni. A többit Ukrajna Állami Újjáépítési és Infrastruktúrafejlesztési Ügynöksége építi majd magánvállalkozók bevonásával. Az új operatív stratégia forrásokat fog elkülöníteni a megvalósításukra.
Nézze meg a Zelenszkij kijelentéseit tartalmazó videót!

Amerikai döntés a fal építéséről - Zelenszkij példátlan kiüresítése
Megbízható ukrán források arról számolnak be, hogy Zelenszkijnek éles nézeteltérése volt Zaluzsnijjal az utóbbi azon javaslata miatt, hogy kezdjék el a védelmi erődítmények építését.
Egy ilyen lépés arról árulkodik, hogy Ukrajna lemond minden támadási kísérletről.
Zelenszkij azonban elfogadta az ukrán főparancsnok és a kijevi hatalom mesteri delfinjének javaslatát.
A Resident Telegram csatorna Zelenszkij irodájából származó forrásra hivatkozva jelentette, hogy a döntés azután született meg, hogy Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Kijevbe látogatott.
A két fél "heves vitát" folytatott az ilyen erődítmények szükségességéről - írta a csatorna.
Az amerikaiak megértik, hogy Zelenszkij politikai kijelentései az 1991-es határok visszaszerzésének szükségességéről nem a Nyugat és Ukrajna rendelkezésére álló erőforrásokkal kapcsolatosak.
Mit jelentenek valójában Zelenszkij kijelentései?
Ez kétségtelenül megalázó vereség az ukrán elnök számára.
Azt is jelenti, hogy Kijev csak védelmi célú katonai segélyt kaphat, ami már most is valóság.
Nézze meg a videót


Építés, építés, építés ...

Hát, hajrá!


Mindeközben ruszki oldalon:


Az oroszok nem kis technikát tettek bele, mindezt úgy, hogy nem érték el őket az ukránok. Az ukránok viszont főműsoridőben, láthatóan tartalékolt orosz rakétakészletek közepette fognak építkezni. Hát, a legjobbkor, a legnagyobb fagyban kezdik el. Értelme ..., nos, kb semmi se lesz (főleg, ha folytatódik az általános orosz támadás is ...). mert ami felépül, annak a felét úgyis kilopják, elhordják, unorthodox módon építik majd meg, ami az első gránátra összeomlik. Az öngyilkos drónok minden esetre jól fognak szórakozni, az qurvaélet.


Én a Minszk 3 és egyebekről azt gondolom, hogy:
  • Ha lesz is béke v. tűzszünet/befagyasztás, akkor is orosz alapokra helyezve.
  • Viszont erre oka kevés van az oroszoknak.
  • Ennek ellenére kikényszerítheti a NATO, pl. hogy durvábbnál durvább rakétákat ad oda az ukránoknak. Ez utóbbira lehet válasz egy tűzszünet, de lehet rá válasz egy "all in" a ruszkik részéről, tehát én semmiképpen se akarnám, hogy a barom USA/UK kockáztasson, de látva az elmeroggyant "nem vagyunk képesek veszíteni, Oroszország meg pláne nem nyerhet" hozzáállást, én sajnos a legdurvábbakat is el tudom képzelni.

Itt tartunk most.

Ahol meg nem esik a hó, ott meg ilyen a környezet:
https://twitter.com/simpatico771/status/1730782570101514722
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 356
12 800
113
Ukrán tábornok fenyegeti Európát és az USÁ-t:

Európa és az Egyesült Államok nagy bajban lesz, ha a Nyugat nem támogatja tovább Ukrajnát – mondta Viktor Nazarov, az ukrán fegyveres erők tábornoka az amerikai CNN-nek.

“Ha nem leszünk képesek győzni, akkor sokkal több probléma lesz a jövőben, és nem csak a mi országunk, az én országom, a lakosságunk számára. Európának és az Egyesült Államoknak is problémái lesznek” – mondta a tiszt a csatornának.
https://oroszhirek.hu/ukran-taborno...ai-lesznek-ha-nem-tamogatjak-tovabb-ukrajnat/
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 933
56 886
113
Sok hullát lehet látni videókon stb. De legtöbbön nem látni roncsolódást, amit elvârna az ember tüzèrségi csapâs következtében. Olyan " békésen" fekszenek, többnyire hason. A lègnyomás ölte volna meg az emberek javarészét? Vagy csak nem hoznak (érthetö okokból) olyan képeket?
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
804
8 004
93
Az orosz továbbra is Donyeck külsőn van, 1000 km-re Kárpátaljától, azért nem kell álmodozni.
1941ben a német felderítők már látták a Kreml tornyait.... A végét mindannyian ismerjük. Lassan elfogy.az ukrán élőerő, fegyverek tekintetében pedig a nyugati támogatásra szorulnak rá, mivel nem képesek ellátni a saját csapataikat....


 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Építés, építés, építés ...

Hát, hajrá!


Mindeközben ruszki oldalon:


Az oroszok nem kis technikát tettek bele, mindezt úgy, hogy nem érték el őket az ukránok. Az ukránok viszont főműsoridőben, láthatóan tartalékolt orosz rakétakészletek közepette fognak építkezni. Hát, a legjobbkor, a legnagyobb fagyban kezdik el. Értelme ..., nos, kb semmi se lesz (főleg, ha folytatódik az általános orosz támadás is ...). mert ami felépül, annak a felét úgyis kilopják, elhordják, unorthodox módon építik majd meg, ami az első gránátra összeomlik. Az öngyilkos drónok minden esetre jól fognak szórakozni, az qurvaélet.

Jó azért azt ki ne találjuk már, hogy az ukránok 1 lapáttal meg 1 ásóval próbálnak állásokat építeni a fagyott földbe miközben az oroszoknak meg ilyen kiépített állásaik és árkaik vannak, mert ők tulajdonképpen a háborút bonusz élménycsomagba kapják a lövészárok wellness hétvégékhez. Azért ez már na.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 787
9 269
113
Nyugodt lehetsz , ide is le van osztva a kotta, hiszen vagy ide vagy oda tartozunk, nincs "harmadik út". Ez a világ rendje több évszázada. A Főnökünk pávatánca csak a tömegek kábításához kell h itt van szabad akarat.. Ne félj ha túllép egy határon, és valóban kellemetlen lesz, a Főnökünket egy rúgással nem a vármegyeházára küldik fel hanem az űrbe, és jön más helyette aki majd végrehajtja az utasításokat.
Magyarországnak nem is célja elhagyni a nyugati szövetségi rendszert, mert a keletnek is addig vagyunk hasznosak amíg belülről tudjuk bomlasztani a nyugatot.
Ez megint egy tudatmódosító ferdítés. Nem együtt támadták meg Lengyelországot, hiszen csapataik Lengyelország nyugati illetve keleti oldalán állomásoztak. Szálin kivárt több mint 2 hetet mielőtt támadott volna (szeptember 17), mert már világosan látszott a német győzelem. Tudta h ha nem megy be, akkor a kis Bajszos csapatai elérnek a német - szovjet határra, és nem fogják betartani a Ribbentopp-Molotov paktumot sem, mert ők harcoltak meg érte.
Te most tényleg arra a paktumra hivatkozol amit a szovjetek kötöttek a nácikkal Lengyelország és egész Kelet-Európa felosztásáról?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 343
55 846
113
Ezt az oroszokkal is megbeszélted?



Majd meghívjuk Vlagyimir Vlagyimirovicsot a jégmezők lovagja termünkbe,és átbeszélünk vele mindent.


Magyarországnak nem is célja elhagyni a nyugati szövetségi rendszert, mert a keletnek is addig vagyunk hasznosak amíg belülről tudjuk bomlasztani a nyugatot.

Te most tényleg arra a paktumra hivatkozol amit a szovjetek kötöttek a nácikkal Lengyelország és egész Kelet-Európa felosztásáról?



Nem is kell elhagynunk a nyugati szövetségi rendszert,hanem egész Európának kell ehagynia a transzatlanti/angolszász szövetségi rendszert végre, és megalkírani egy uj, Eurázsiai Gazdasági úniót,a britek nélkül.
Ideje véget vetni a 400 éves mocsoknak,pont jól meglesz a világ a dollár, meg a swift nélkül is.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 717
80 087
113
Te miért akarsz rosszat Magyarországnak?

Mi késztet erre a negatív hozzáállásra?
Semmi rosszat nem akarok ennek az országnak, de olyan balga sem vagyok, hogy bármi jót várjak az oroszoktól. Miért is tennének bármi jót? A NATO és az EU tagjai vagyunk, tehát ellenségek. Miért kedvezne nekünk Oroszország, főleg úgy ha győznek? Megszavaztunk minden szankciót ellenük, minden nemzetközi fórumon elítéljük Oroszországot. Semmi jóra ne számítsatok az oroszoktól. moderálva. figyelmeztetés.
 
Last edited by a moderator:

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
633
2 661
93
Semmi rosszat nem akarok ennek az országnak, de olyan balga sem vagyok, hogy bármi jót várjak az oroszoktól. Miért is tennének bármi jót? A NATO és az EU tagjai vagyunk, tehát ellenségek. Miért kedvezne nekünk Oroszország, főleg úgy ha győznek? Megszavaztunk minden szankciót ellenük, minden nemzetközi fórumon elítéljük Oroszországot. Semmi jóra ne számítsatok az oroszoktól. Az nem nagyon érdekli őket, hogy itt néhányan napont legalább kétszer összeszarozzák a szájukat Putyin seggével.
Ezt az oroszokkal is megbeszélted?