[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
769
7 706
93
⚡️⚡️Kiev--about 1,000 missiles for Iris T and NASAMS, Patriot air defense systems, 4 command centers and two hotels with NATO advisors--nearly 80 were destroyed, 1,000 missiles for Iris T and NASAMS. A warehouse with Storm Shadow missiles was destroyed in Podol. More than 25 missiles.
Two SU-24 aircraft and a repair base were destroyed at the Ukrainian Armed Forces airport near Kiev.
Kharkov - 2 Iris T air defense systems, 4 Gepard tanks, two command centers, and about 65 Ukrainian Armed Forces and NATO officers were destroyed⚡️⚡️
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 783
113
Ha a Kaukázust nem számoljuk, akkor mennyi a muszlimok aránya ?

Szerinted az oroszok csak unatkozásból háborúztak 13 évet a csecsenekkel ?

Amúgy nem kell sehova kivándorolni, nekünk jó itt Magyarországon.
Egyre nagyobb. Moszkvában van Európa legnagyobb mecsetje. Ősi iszlám föld, nem? De amúgy tatárföldön is bőven van muszlim és folyamatos a bevándorlás muszlim többségű közép ázsiai országokból.

Csecsenföldön iszlám törvénykezés van. Pedig elvileg az is a keresztény fehér Európa megmentőjéhez tartozik.

Van akinek jó, van akinek rossz.
Ez nem csak Putyin hisztije.

A háború előtt a hosszú és boldog békeidőben az átlag nyugat-európai, nemhogy amerikai nem tudta hogy kicsodák, micsodák az ukránok, nem is érdekelte, mert nem volt ráhatással az életére, sőt volt olyan is, aki kijelentette, hogy az ukrán is orosz.

Holland diplomata írt ilyeneket:

„Az ukránok is oroszok. Ezt nem szabad elfelejtenünk. Ez a valóság.”



Mennyi olyan celeb van, aki állítólag ukrán, mégis a köznapokban orosz volt, és csak a háború szintet lépésével váltott oldalt ?

Mint pl. Mila Kunis ?



Mondjuk, egy kívülálló valóban nem tud különbséget tenni orosz és ukrán között.

De te igen ?

Ki a döntőbíró abban, hogy van-e valódi ukrán, és mely területek járnak nekik ?



A háború az előbb vagy utóbb, ígyis - úgyis bekövetkezett volna 2028 / 2030 magasságában, és ez nem csak Putyinon múlt ...
Mi a különbség a szerbek, bosnyákok és horvátok között? A dánok, norvégok és svédek között? A finnek és az észtek között? A németek, svájciak és osztrákok között?

Az ukránok nemzetnek érzik magukat és innentől kezdve azok. De már nemzetnek érezték magukat 100 éve is, csak akkor még az oroszoknak volt erejük ezt elnyomni. A nyelvi különbséghez meg annyit hogy nagyobb mint gondolnád, csak a ruszifikáció miatt az ukránok többsége tud oroszul, fordítva ez nem igaz.
Azt már nem az I.Vh számlájára kellene írni mert az 1918 november 11-én befejeződött, az egy más narratíva..

Kun (Klein) Béla kevésbé sikeres 1919-es működésének következményének tekinthetjük, hogy ész nélkül, a háború egyik nyertesét az Antant által támogatott Romániát megtámadta.. Nagyapám a szolnoki csatában esett román fogságba.

"Kun" Béla nem állt le, szökése után az "áldásos" tevékenységét a Krimen folytatta mint az ottani szovjet vezetője (lényegében mint egy kormányzó) és 2 év alatt mintegy 60 000 krimi lakost mészároltatott le.
Mi zárta le számunkra az első vh-t? Szóval volt harc a románokkal is, nem csak elsétáltak Győrig? Ez szerintem engem igazol.
GraTulálok…Könnyített töri óra retardáltaknak:
-Első világháború vége 1918 november 11.
-1918. december 1, az erdélyi szőröstalpúak kikiáltják a csatlakozást Romániához
1919. január 22, a Román csapatok a demarkációs vonalig terjedő összes területet megszállják Erdélyben.
-1919. április 15, Kun Béci elbassza.
-1919. április 16-18, a románok is megkezdik a támadást.
A többi házi feladat…
Magyarország számára az első világháborút Trianon zárta le 1920. június 4-én.

Amúgy az akkori Magyarország olyan elszigeteltségben volt amitől Ukrajnának nem kell tartania. Lényegében minden szomszéd ország kapott területet a Magyar királyságból. Ellenségekkel voltunk körülvéve. Ukrajnára ez nem igaz. A kommunista vezetés sem segítette elő a helyzetet. Abban voltak érdekeltek a győztesek, hogy véletlenül se terjedjen tovább a kommunizmus.

Magyarország ugye alapvetően belülről omlott össze, de még utána is voltak bőven harcok. Az orosz ukrán háborúban viszont eddig csak orosz oldalon láttunk puccskísérletet.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 021
23 488
113
Mi meg annak örülünk, hogy te nem kaphatsz fegyvert ebben az országban. o_O
Lehet, még az ukrán sem adna a kezedbe.



Lényegtelen, hogy mit feltételezel bármelyik NATO/EU haderőről. Ugyanis nem ők arcoskodtak.
Ők egységben védekeznek, Putyin csak azt meri és tudja megtámadni, aki gyengébb nála. Úgy látszik rosszul mérte fel saját erejét, mert még az Ukránnal sem bír. o_O

Röviden az csinálja jobban, aki jobban méri fel saját és az ellenfél erejét.

A győztes kérdése nem a lakosság életszínvonala vagy életkörülményei alapján dől el.
Az USA jó gazdasági kondíciókkal vesztett Vietnámban, Afganisztánban.
Lényegtelen a moszkvai emberek életszínvonala, ha a katonai és politikai célok nem érhetők el. :eek:

igazából nem is kell semmilyen hírforrást nézni,elég itt a HTKA fórumon megnézni a szánalmas vergődésedet,amikor úgy viselkedtek mint valami hülyegyerek napközisek az óvoda ukrán csoportjában .. ez igazol kb minden orosz "propagandát" .. ugyanolyan szerencsétlen nímand vagy mint Rácz Bandi ,bár az sem lepne meg ha te magad lennél Rácz András :D :D

olyan szépen megmagyarázzátok azt a nulla teljesítményt .. rárepültök az ukrán mesemondó propagandára mint gyöngytyúk a meleg takonyra ..

nincs kényszersorozás (erőszakos mozgósítás,mielőtt a másik féleszű megint beleállna és oldalakon keresztül fosná a semmit .. ) az erről szóló videókban biztos a moszkvai állami bábszínház színészei statisztálnak

nem soroznak be fogyatékosokat .. jaja az a szerencsétlen Down-kóros biztos valami atomfizikus volt

vagy testi fogyatékosokat sem sorozzák be ,mint ahogyan az ujjatlan férfi is biztosan valami kurva híres ukrán orgonista vagy zongoraművész lehetett ..
ember olyan vakok vagytok hogy hozzátok képest Stevie Wonder Sólyomszem !!

de persze ha már felnéz az ember a "hálóra" lát ilyen dolgokat is amikor telibevágják a "Majak" üzemet Kijevben .. azokkal a raksikkal,amiről a pudingfejű britek azt állították,hogy régenkifogytakeblőleazoroszok illetve képteleneklegyártaniönmaguktólmerttudatlanmuzsikok

tudod kis "barátom" egyáltalán nem mindegy az emberek életszínvonala,mert a romló életszinvonal szokott kormányokat buktatni .. csak szólok .. bár teljesen felesleges volt leírni,mert annyi fogalmatlan vagy hogy hozzád képest az atomvillanás egy orbitális fekete lyuk


de majd megírod,hogy ezt is a "Mosfilm" stúdió animátorai készítették és szemenszedett hazugság ..

https://vk.com/upolnomochen?z=video-57264056_456267665/5db82c56d7312c3456/pl_wall_-57264056

további jó álmodozást haver .. de szar lesz majd felébredned :D :D addig is mentél ignorra ..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 001
66 329
113
A Madyar Madarai újévi udvozlete Krynky kornyékéról:


A VDV kritizálja a Zhukov taktikájának az alkalmazását.

Vajon ez a zavaros múltú "madjár" elgondolkozott már hogy milyen jövő is vár rá?
Kárpátalja egyik szamontartott családjának tagja, de oda nem terhet majd vissza, mi biztosan nem fogadjuk be, szóval hogyan tovább? Mert a harcokat jó eséllyel túl fogja élni, pedig fix hogy nyilvántartott személy a másik oldalon.

Zselé maffia módszere.

Telegraf, az ukrán legvedelem 0.
Mondjuk a halakra vadászó Iris T tényleg tökéletes példa.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 888
13 655
113
Vajon ez a zavaros múltú "madjár" elgondolkozott már hogy milyen jövő is vár rá?
Kárpátalja egyik szamontartott családjának tagja, de oda nem terhet majd vissza, mi biztosan nem fogadjuk be, szóval hogyan tovább? Mert a harcokat jó eséllyel túl fogja élni, pedig fix hogy nyilvántartott személy a másik oldalon.
Vérdíj van a fején...
De hagyjátok már őket...minek válaszoltok bármire is??? Elbeszélgetnek magukba is ügyesen...én nem veszem rá a fáradtságot...csak nevetek a vergődésükön...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 839
14 719
113
Magyarország számára az első világháborút Trianon zárta le 1920. június 4-én.
Meszike, megint nem nyertél..

Az I. világháborút lezáró fegyverszüneti egyezményt 1918. november 11-én írták alá a compiégne-i erdőben.

Mi zárta le számunkra az első vh-t? Szóval volt harc a románokkal is, nem csak elsétáltak Győrig? Ez szerintem engem igazol.

A fegyverszüneti egyezményben foglaltakat megsértve (ebben volt az is h Erdélyt részben elfoglalhatták a románok) Magyarország eleve reménytelem, öngyilkos háborút indított Romániával szemben.
Következménye az lett hogy a románok alaposan végigfosztogatták az országunkat, valamint emiatt Trianonon is úgy tekintettek ránk, mint az állandóan lázadozó magyarra , akikkel nem lehet betartható szerződést kötni, ezért meg kell regulázni, erejét megtörni, területeik elvételével..
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A fegyverszüneti egyezményben foglaltakat megsértve (ebben volt az is h Erdélyt részben elfoglalhatták a románok) Magyarország eleve reménytelem, öngyilkos háborút indított Romániával szemben.
Következménye az lett hogy a románok alaposan végigfosztogatták az országunkat, valamint emiatt Trianonon is úgy tekintettek ránk, mint az állandóan lázadozó magyarra , akikkel nem lehet betartható szerződést kötni, ezért meg kell regulázni, erejét megtörni, területeik elvételével..

Ironikus módon pont az ellentéte történt.
Románok jutalmat (Tiszántúlt) vártak a kommunista magyar kormány eltávolításáért, de mivel szembe mentek a fegyverszünet betartását felügyelő francia parancsnokkal ezért azt lesöpörték tárgyalás nélkül az asztalról.
Ne felejtsük el, pont akkor jött a Tanácsköztársaság amikor Európa nagyhatalmai mind a kommunista fertő elterjedésétől rettegtek, főleg a müncheni kommunista lázadás után.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 479
13 361
113
Egyre nagyobb. Moszkvában van Európa legnagyobb mecsetje. Ősi iszlám föld, nem?

Budapesten van egész Európa legnagyobb zsinagógája. Akkor Magyarország ősi izraelita / zsidó föld ?

Vagy egy időben Lengyelországban, és Oroszországban Európa legnagyobb lélekszámú zsidó közössége élt, amit a II. világháború megsemmisített. Akkor Lengyelország és Oroszország is ősi izraelita / zsidó földek ?


_с_Премьер-министром_Израиля_Биньямином_Нетаньяху.jpg





De amúgy tatárföldön is bőven van muszlim

És Tatárföld mekkora egész Oroszországhoz viszonyítva ?




folyamatos a bevándorlás muszlim többségű közép ázsiai országokból.

Egyszer azt mondják, hogy "a közép-ázsiai orosz függőség most omlik össze, méghozzá igen látványosan. "

Erre a másik, éppenséggel te azt mondod, hogy még mindig Oroszországba vándorolnak be tömegesen a közép-ázsiaiak Kazahsztánból és társaiból.

Akkor most mi is van ? :confused:



Csecsenföldön iszlám törvénykezés van. Pedig elvileg az is a keresztény fehér Európa megmentőjéhez tartozik.

Csecsenföld mekkora Oroszországhoz képest ? És milyen a viszonyuk másokkal ?

Az mennyire ismeretes neked, hogy annak idején, 1917 - 1919-ben az ukrán nacionalisták a Kaukázusra is bejelentették a területi igényüket / követelésüket ? A Kaukázus is ősi ukrán föld ?

Mindenhol, mind az ukrán / nyugati oldalon, mind az orosz oldalon vannak szélsőségesek.

Én az oroszokkal vagyok megértő, de attól még soha nem zengtem ódákat a csecsenekről, és nem is fogok. Sőt távolságtartó vagyok velük, mint sok más radikalizálható muszlimmal szemben.



Mi a különbség a szerbek, bosnyákok és horvátok között? A dánok, norvégok és svédek között? A finnek és az észtek között? A németek, svájciak és osztrákok között?

A felsorolt mindegyiknek már a középkorban volt vagy saját, önálló államisága, népe, etnikuma, nyelve, és ha más nem, identitása.

Az osztrákok és a németek testvérnépek, pont az osztrákok akarták rájuk erőltetni a nagynémet egységet, mert ők is a német nemzet részei, benne is van a nevükben, keleti németek, keleti birodalom, Österreich, addig a másikfajta németek meg visszakoztak.

Ausztria évszázadokon keresztül egységes volt, sőt egy kisebb birodalommá nőtte ki magát, más népeket is uralom alá hajtva, addig a németek azok 300, egymással is hadakozó városállamra estek szét, és ez a másik szélsőség, nem ?

A bajort, a hessenit, vagy a Hanza-város lakóját mi kötik össze ?

Az osztrákok és a németek között a centralizáltság vs. decentralizáltság a különbség.



Az ukránok nemzetnek érzik magukat és innentől kezdve azok. De már nemzetnek érezték magukat 100 éve is, csak akkor még az oroszoknak volt erejük ezt elnyomni.

Ez nem olyan egyszerű, ahogy kijelenteni szeretnéd.

Ez 4 kérdést ér meg, mégpedig:

- Ki vagy Mi határozza meg, hogy kinek van "joga" önálló államnak és népnek lenni ?

- Mióta létezik olyasmi, az épp szóban forgó ország és nép ?

- Ausztria, Belize, Nigéria mitől döntőbíró ebben, vagy nem ? És az USA ? Vagy Anglia ? És Oroszország ?

- Továbbá ki vagy mi, és hogyan határozzák meg a területi kiterjedését az adott országnak ?




Ez a 4 kérdés nem csak az ukránok kapcsán süthető el, hanem bármelyik vitatott identitású, történelmű, és jogállású nép kapcsán, bármilyen vitában felhasználható.

A területiségre tovább menve:

Munkács az volt valaha ősi ukrán föld ? Vagy Lwów ? Vagy Odessza ? Vagy Belgorod ? Nemhogy Voronyezs ?

Mitől jobb, hogy Munkács ukrán város lett, nem pedig megmaradt magyarnak ?

Lehetett volna csinálni egy Ukrajnát, de attól még a politikusok a valós etnikai összetétel figyelembevétele nélkül, hasraütésszerűen rajzolgatták meg mind a belső államigazgatási, mind a nemzetközi államhatárokat, és íme az eredménye.


És az, ahogyan az ukrán nemzettudat megnyilvánul 2014 óta, az pozitív dolog ?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
CSAK NEMZETKÖZI HÍREK: (CSAK ÉRETTEKNEK)

Marjinka felszabadítása lett Oroszország legfőbb katonai győzelme 2023-ban.


Ennek a győzelemnek nagyobb jelentősége van, mint Bahmut felszabadításának, hiszen az gyorsan megtörtént. Maga a város pedig az egyik legmegerősítettebb ukrán erőd volt a Donbászban – írja a Bulgarian Military bolgár katonai kiadvány főszerkesztője, Bojko Nikolov.

Szergej Sojgu védelmi miniszter december 26-án tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt Marjinka elfoglalásáról: a mai napig az orosz egységek elérték a település közigazgatási határait. Bár a lakónegyed már régen felszabadult: december elejére már csak a nyugati peremeken maradtak az ukrán rohamegységek.

Putyin „diadalként” méltatta a Marjinka felszabadítására irányuló műveletet, megköszönve az orosz hadseregnek.

A Bulgarian Military azt írja, hogy Marjinka meghatározó szerepet játszott az ukrán védelmi stratégiában Donbászban. Az évek során, 2014-től kezdve, Marjinka folyamatosan erődített területté változott, amelyet az ukrán fegyveres erők vasbeton óvóhelyekkel töltöttek meg.

A Bahmutért folyó hónapokig tartó csatától eltérően Marjinka felszabadítása „nyugodtan és csendesen” ment végbe – írja a Bulgarian Military. És ez annak ellenére, hogy a várost hatalmas erőddé alakították, amelyet az ukrán fegyveres erők 8 éven keresztül gondosan megerősítettek.

A Marjinkaért vívott csatákban sok ukrán egység szinte teljesen megsemmisült, különösen az 54. gépesített dandár és a 79. légi rohamdandár,

A bolgár katona a Marjinkaért vívott csata fordulópontját azzal a ténnyel társítja, hogy az ukrán csoport kifogyott a lőszerből. A szakadatlan bombázások és ágyúzás okozta katasztrofális veszteségekkel párosulva az ukrán fegyveres erők visszavonulását követelte.



A teljes összeomlás veszélye fenyegeti az ukrán frontot

Az orosz hadsereg módszeresen keresi az ukrán védelem gyenge pontjait, hogy megtörje az ukrán fegyveres erők frontját – mondta Oleg SZtarikov nyugalmazott SBU ezredes.

Keresik a gyenge pontokat, feszültséget keltenek, és valahol ez a feszültség a front összeomlásához vezet.

Ne feledje, egy nagy győzelem a front összeomlásához vezet” – hangsúlyozta az SBU volt tisztje.

Sztarikov szerint az orosz hadsereg nem siet, és a tervek szerint teljesíti feladatait.

Az ukrán fegyveres erők frontja közelgő összeomlásának fő okaként a kényszermozgósítást jelölte meg a volt titkosszolgálati tiszt

Véleménye szerint az ukrán hadsereg fiatal katonái nem rendelkeznek "erkölcsi és harci tulajdonságokkal".

"Ezek a sorkatonák ellátják a feladatokat, de bizonyos feltételek mellett nem fognak halálba harcolni" - hangsúlyozta Oleg Starikov.

Az ukrán ellentámadás jelentős kudarca után az orosz csapatok jelentős sikereket értek el a különleges katonai műveleti övezetben.


2024 első hat hónapjának végére Ukrajna teljesen vereséget szenved,

Ukrajna azt kockáztatja, hogy 2024 első felében elveszíti az Oroszországgal folytatott konfliktust – írta Ivo Daalder, az Egyesült Államok volt NATO- nagykövete a Politico számában.

Trump a hónap végére bebiztosíthatja a republikánus jelölést.

A Capitolium-hegyi republikánusok pedig együtt akarnak menni elnökjelöltjükkel, ami leállítja az Ukrajnának nyújtott segélyeket."

Ivo Daalder véleménye szerint Európának sem tartalékai, sem termelési kapacitása nincs a hiány pótlására.

Daalder megjegyzi, hogy Ukrajnának egyértelműen el kell szenvednie egy ilyen hiány következményeit, mivel az 1000 kilométeres arcvonal fenntartásának és a létfontosságú rakétatámadások elleni védekezésének képessége a folyamatos amerikai támogatástól függ.


Ukrajna több területet veszít el, ha nem tárgyal Oroszország

A TVL francia televíziós csatorna egyik kiadványában figyelmezteti Ukrajnát, hogy további területek elvesztését kockáztatja, ha nem folytat a tárgyalásokat Oroszországgal .

"Zelenszkij vágya, hogy a Moszkvával való konfliktusa véget érjen, és hogy nem hajlandó fontolóra venni egy békeszerződés lehetőségét, végül azt fogja eredményezni, hogy Kijev sokkal többet veszít, mint amit akkor ért volna el, ha elfogadta volna Oroszország feltételeit" – állítja a francia kiadvány.

Valójában rámutatnak arra, hogy az ukránok egyrészt a férfinépesség drámai csökkenését látják a fronton elszenvedett hatalmas veszteségek miatt, másrészt Zelenszkijt, aki végig akar menni, lemondja a választásokat és ígéretet tesz arra, hogy folytassák a háborút… irreális győzelemig.

Ugyanakkor, amint a francia TVL rámutat, az orosz csapatok nagyszabású offenzívára készülnek, amely a becslések szerint 2024 tavaszán vagy nyarán kezdődik.

Ez a támadás jelenti Ukrajna 2014 óta bombázott keleti tartományok feletti uralmának végét, a minszki egyezményekhez való visszatérést és végül Moszkva esetleges egyéb követeléseinek elfogadását.

Tudom, hogy vannak ezeknél a borúlátó (látens moszkovita) nyilatkozóknál sokkal „hozzáértőbbek” itt nálunk, de hát otthoni fotelből, következmény nélkül bárki, bármi irracionálist mondhat.
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
318
1 579
93
Valami kóbor görög üzletember közben a helyszínen lecsekkolta Kijevben hogy bizony minden orosz rakéta pontosan eltalalta a katonai célpontot.
Nemottek le ezek semmit sem tehát, xart se ér a Nato legvedelem.
Klicsko egyre jobban őszül ahogy Kijev egyre jobban hasonlít Mariupolra, Bahmutra. Víz, net, áram ellátás nem mindenhol van a városban.


Kijev romokban.

Kindzsal kikockazva.

Halakra vadásznak a Nasamsok meg Patriotok.

A görög ipse videója alapján elég jól azonosítható mi lehetett a célpont.
maps
 

harald

Well-Known Member
2016. november 24.
77
337
53
Kérdés,nem a szektásokhoz.
A többieknek.

Ti jól tájékozottak vagytok.
Tudjátok, hogy az ukrán parlament , ukrán törvényhozás és családjaik mennyi hozzátartozót vesztettek a különleges műveletben?
Akik mindenkit a frontra küldenek,
példát mutatnak?
Nem, semmit. Senki nincs a fronton, ellenben itt is volt videó, hogy Klicskó fia Angliában van és nem beszél ukránul; PoROSHENko nagyfia Svájcban, a két kisebb szintén Angliában van. Zelenszkij szülei Izráelben élnek (haha). És így tovább. Beszédes Aresztovics sorsa, aki kirúgása után tudott emigrálni Amerikába, pedig ha megszűnt az állami alkalmazott státusza, akkor törvényeink szerint azonnal behívót kellett volna kapnia...
Vajon ez a zavaros múltú "madjár" elgondolkozott már hogy milyen jövő is vár rá?
Kárpátalja egyik szamontartott családjának tagja, de oda nem terhet majd vissza, mi biztosan nem fogadjuk be, szóval hogyan tovább? Mert a harcokat jó eséllyel túl fogja élni, pedig fix hogy nyilvántartott személy a másik oldalon.

Zselé maffia módszere.

Telegraf, az ukrán legvedelem 0.
Mondjuk a halakra vadászó Iris T tényleg tökéletes példa.
Brovdi Robinak vannak Budapesti befektetései. Úgyhogy nem kell nektek befogadni, ő már évtizedek óta be van ágyazva a Tiszától nyugatra. Pont ezért mer ugrálni Bahmutnál, hiszen a jövője biztosítva van neki is és utódainak is.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 058
2 769
113
Mint mondottam volt,az Orosz Föderáció a(z európai) fehér ember utolsó menedéke,ideje felszállni az utolsó vonatra,mielőtt nélkülünk megy el.

Én kifizetem neked a teljes árú vonatjegyet (akár dublin-vlagyivosztok) csak üljél már fel arra a vonatra, próbáld ki a szíved szottyantását !
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 003
53 930
113
Én kifizetem neked a teljes árú vonatjegyet (akár dublin-vlagyivosztok) csak üljél már fel arra a vonatra, próbáld ki a szíved szottyantását !



Ne fizess semmit,nem akarok odaköltözni,nem is kell,nyilván nem egyéni megoldás, hanem a mostani szövetségi rendszerből kilépve,oda csatlakozni, mint tagország,vagy tagköztársaság.



Jó lesz ez.
:(
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 760
77 864
113
Én kifizetem neked a teljes árú vonatjegyet (akár dublin-vlagyivosztok) csak üljél már fel arra a vonatra, próbáld ki a szíved szottyantását !
Jajj, ha menne akkor a hanyatló Nyugat felé venné az irányt! Nem hülye, hogy egy rosszabb helyre menjen ha már megy (bár én abba is beszállnék)!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 021
23 488
113
a Szaudiak hivatalosan is beléptek a BRICS-be .. bár a "nemszektások" szerint a BRICS csak egy vicc,nem kell komolyan venni .. bezzeg a nyugat !! az aztán igen !! .. hát .. a nyugatnak lehet futni azután a vonat utána,ami éppen most indult el .. nélküle.

ez a hír a gazdasági kivetülése miatt mindenképpen ide tartozik véleményem szerint ,ha nem akkor bocs