[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 470
46 568
113
Kína képviselője nincs az ukrán "békeképletről" szóló tanácskozás résztvevői között, bár Peking kapott meghívást.

Ráadásul szándékosan Davost választották a "békeképletről" szóló következő találkozó helyszínéül, hogy olyan helyen kerüljön megrendezésre, ahol már a kínai képviselők is jelen lehetnek: a napokban Davosban tartják a Világgazdasági Fórumot. Peking azonban nem volt hajlandó részt venni a "békeképlet" találkozón.


Az ukrán légierő Pavlovics altábornagy temetése Lvovban.
Halálozás dátuma - 2024. január 10. Pavlovics korábban a Nyugati Légi Parancsnokságot vezette (2008-2013).

Figyelemre méltó, hogy január 10-én tőrök segítségével támadást hajtottak végre az ellenség kulcsfontosságú katonai-ipari létesítményei ellen. Nyilvánvalóan az egyik objektumnál találták meg.
Nyilvánvalóan ez az Ukrán Fegyveres Erők egyik legmagasabb rangú tisztje, akit az SVO során öltek meg.


#Összefoglaló 2024. január 15-én reggel

▪️Éjszaka az Azovi-tenger felett lelőtték az Il-22m légi parancsnoki repülöt, a gép lezuhant, a személyzet több tagja megsebesült. Ugyanezen a területen egy A-50-es fedélzeti korai figyelmeztető és irányító repülőgépet lelőttek. Az előzetes ok baráti tűz volt. A „barát vagy ellenség” rendszer esetleges kudarcának okai ismeretlenek.

▪️A nap folyamán az orosz fegyveres erők csapásokat mértek Krivoj Rogra, Harkovra, Hersonra és Szumi régióra.

▪️Kherson irányban átmenetileg csökkent az ellenség tevékenysége: a csatornák befagytak, a leszállócsoportok szállítása nehézkes volt. A romokban álló Krynkiben az ellenség nem lépett aktívan. Egyre több elfogott, fagyos ellenséges katona van. Ugyanakkor az ellenség fenntartja azt a taktikát, hogy bármilyen célpontot, beleértve a civileket is, drónokkal csapja le, amelyek jelét különféle átjátszók erősítik.

▪️Rossz időjárási körülmények között a Zaporozhye Fronton ismét csökkent az ellenséges UAV aktivitása, de a kölcsönös tüzérségi tűz intenzitása nem változott. Az Ukrán Fegyveres Erők távolról támadnak a területünkön, minden rendelkezésre álló eszközzel. Beszámolnak csapataink taktikai előrenyomulásáról Rabotino és Verbovoy közelében, több erődöt is elfoglaltak.

▪️Marinka térségében súlyos csaták dúlnak Novomihajlovka és Georgievka közelében.

▪️Avdejevszkij irányban - a front ugyanazon szakaszain, a kokszgyártól keletre fekvő kertészeti közösségekben harcolva az ukrán fegyveres erők több száz métert vonultak vissza. Az orosz fegyveres erők az elmúlt napokban ezt az irányt szorgalmazták a legintenzívebben.

▪️Az Artemovsky (Bakhmutsky) szektorban, nyugatra harcolnak Khromovo falu közelében és Kleshcheevka északi részén.

▪️A Serebryansky erdőgazdaságban helyi csaták zajlanak, jelentések szólnak egy másik ellenséges erőd elfoglalásáról.

▪️A Kurszk régióban a kormányzó éjszaka arról számolt be, hogy 3 ukrán rakétát lőttek le a Fatezs régió felett. A belgorodi régió napi ágyúzás alatt áll. A kormányzó elmondta, hogy az előző nap folyamán 18 települést támadtak meg az ukrán fegyveres erők. Két civil megsebesült Donyeckben (DPR).

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy

A Fighterbomber katonai blogger (repüléssel foglalkozik) megerősítette a lelőtt A-50-es és Il-22-est. Felhívta a figyelmet az orosz légvédelem gyenge teljesítményére, amely lehetővé tette ezt, miután a közelmúltban egyszerre három SU-34-est veszítettek el, és hangsúlyozta az A-50-es különleges jelentőségét is. Elmondása szerint a pilóták is meghaltak.
A Rybar hírcsatorna azt írja, hogy ha az információ beigazolódik, az orosz légierő és légvédelem fekete napja lesz.
„Ha beigazolódik a gép elvesztése, az óriási veszteség lesz a belföldi légiközlekedésnek, hiszen alig néhány ilyen AWACS repülőgép van szolgálatban, és a fronton mindig hiány van” – írja a Katonai Informátor is.
Egyes források a légvédelem hibás akcióját említette.
Az Il-22-es leszállt, sérülten.
Egyes sajtóorgánumok megjegyzik továbbá a lezuhant orosz A-50-es repülőgépek költségét – 500 millió dollárt. Különösen hangsúlyozzák, hogy Oroszország már nem gyártja őket. Az orosz védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta az információt.


RCC

AZ ELRETTENTÉS AMI NEM RETTENT EL
Muraközi Gergely hívta fel a figyelmemet egy igen érdekes Twitter bejegyzésre.
Idézem:
"Fabian Hoffmann, az Osloi Egyetem nukleáris projektjének kutatója, rakéta- és atomfegyver-stratéga, egy hosszú tweet-láncban elemzi, hogy Oroszországban nincs olyan félelem a NATO-val szembeni konfrontációtól, mint amennyire a NATO országokban ezt feltételezik.
Véleménye szerint az oroszok egy esetleges orosz-NATO fegyveres konfliktus során a nyugat-európai civil kritikus infrastruktúra elleni rakéta csapásokkal igyekeznének "meggyőzni" a nyugati kormányokat arról, hogy gyors megegyezésre van szükség, és egyben kiterjesztenék az atomfegyver-ernyőjüket a harcokkal érintett területek fölé.
Ezzel még azelőtt megegyezésre próbálnák kényszeríteni Európát, mielőtt az USA valóban lényegesen nagyobb szárazföldi erői hatékonyan vissza tudnák szorítani az orosz erőket.
Meglátása szerint a hidegháborús fegyveres konfliktusok azt mutatták, hogy nem a haderő, hanem az elszántság az, ami végül eldönt egy háborút, és az ukrán konfliktus az oroszok számára azt jelzi, hogy a Nyugat nem elszánt.
"
MAGAM RÉSZÉRŐL A KÖVETKEZŐKET TENNÉM HOZZÁ
Két éve következetesen állítom ugyanazt amit itt Fabian Hoffman pedzeget.
Néhány további megjegyzés:
Az orosz sikernek két feltétele van:
1. GYORSASÁG: Egy fait accompli villámgyors kialakítása pl. a Baltikumban.
2. ELRETTENTÉS: Meggyőzni a Nyugatot, hogy készek atomfegyvert bevetni civil (countervalue) célpontok ellen. Ez utóbbinak csak egy biztos módja van.
Egy ilyen orosz támadás esetén a NATO-nak az 5. cikkely alapján három feladata van:
CONSIDER - ez az amire ebben a helyzetben nincs idő.
ASSIST - nem feltétlenül katonai erővel. A közhiedelemmel ellentétben, a szerződés csupán lehetőségként említi a katonai erő alkalmazását.
REPORT - a Biztonsági Tanácsnak. (Aminek Oroszország is a tagja.)
A kulcskérdés ugyanaz mint az ötvenes években.
Ér-e néhány kelet-európai törpeállam annyit az USA-nak, hogy felvállaljon egy nukleáris háborút?
Vagy pedig lesz bizony lesz CONSIDER, ASSIST, REPORT - formálisan eleget téve az 5. cikkely szellemének - és utána zsebrevágja néhány katonailag és geopolitikailag jelentéktelen szövetséges elvesztését?
A NATO legnagyobb kihívása meggyőzni a tagállamokat, hogy ez az aggodalom alaptalan.
Ukrajna megtámadása a NATO regionális elrettentésének az összeomlását jelezte.
Semmi olyat nem tettünk ami ezt az elrettentést helyreállítaná.
https://www.facebook.com/robert.c.castel
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 007
1 598
113
Ez olyan lassan, mint az ukrán történelem azon szakasza, mikor a kozákok, amikor pénzért vagy a lengyelekkel, vagy a tatárokkal harcoltak, néha a törökökkel, aztán következő hadjáratban meg fordítva, mert a másik többet ajánlott.
Kis adalék ahhoz, mennyi is Ukrajna lakossága:

A kormány arra számít, hogy az idén 1,5 millió ukrán tér vissza Ukrajnába
Julija Szviridenko miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter szerint a biztonsági helyzet javulása esetén lehetséges, hogy több mint egymillióan visszatérnek az országba – írja az UNN.
„Ha javul a biztonsági helyzet Ukrajnában, akkor az ukránok visszatérésére számítunk. 2024 végéig akár 1,5 millió ember is hazatérhet” – véli a miniszter.
Tavaly több mint félmillió ukrán okmányt igényeltek külföldön
A migrációs helyzet azonban továbbra is rendkívül nehéz. Az ENSZ becslései szerint jelenleg 6,5 millió ukrán tartózkodik külföldön.
A gazdasági tárca szerint elsősorban a biztonsági helyzet valószínűsíthető javulása miatt, valamint pszichológiai és anyagi tényezők miatt térnének haza az ukránok. Másodsorban pedig azért, mert a külföldre kényszerült ukránok már belefáradtak az ottlétbe.
Közel 9 millió ukrán állampolgár tartózkodik külföldön
„A külföldi életnek jelentős anyagi terhe van. A 6,5 millióból nem mindenki akart külföldön élni. Sokuk számára ez egy kényszerdöntés, és határozottan szándékukban áll, hogy visszatérjenek” – jegyezte meg Szviridenko.
Azt is hozzátette, hogy a kormány fő feladata az ukránok Ukrajnába való visszatéréséhez szükséges feltételek biztosítása.
Az ukrajnaiak többségének romlott a gazdasági helyzete
Forrás:
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 931
11 552
113
Az Ukrán Fegyveres Erők Negyedik Harckocsizódandár I. Gyalogzászlóalj parancsnoka felolvasta a napi parancsot,amely a harci pozíciókba való telepítést tüzte ki célul , majd mekérdezte kik azok akik megtagadták a parancs végrehajtást, 90%-uk kilépett.

Az ukran altarnativ valosagban ez az, ahogy onkent jelentkezoket kerestek a feladatra, magas a harci moral, szinte mindenki kilepett, es onkent jelentkezett :D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 881
78 113
113
Nanehogymár egy inkompetens és nulla infóval bíró Rasperger mondja meg mi van a számokkal, amikor dudi megmagyarázta világosan, hogy a térképen a millimétereket kell figyelni! Azonnal szégyelld össze magad, hogy ezt itt linkelted, te szektás szomorodás!
Legalább ne hazudnál te szerencsétlen. Keresd szépen vissza, hogy én hány főt becsültem ukrán halottaknak...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 031
23 608
113
Nyugat-Oroszországban a hírek szerint elég gáz van a fűtéssel. Hasonlóról már múlt télen is voltak negatív hírek.

már bocsánat,de az oroszoknak akarod bemutatni a telet ?? tél van előfordul az ilyen máshol is :)

nézzük mi van a nagyvilágban ..

Denver : https://www.cbsnews.com/colorado/ne...ent-residents-bundled-up-concerned-cold-snap/

Scarborough : https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/family-five-left-without-heating-23268603

Saskatoon : https://www.cbc.ca/news/canada/saskatoon/refugee-indigenous-families-cold-snap-apartment-1.6308662

Oslo : https://www.newsinenglish.no/2024/01/09/cold-snap-still-causing-problems/

ettől függetlenül,még bniztos szar az elavult fűtési rendszer,de mint látod a téli hideg nem csak az oroszoknál probléma ..

egy kis testcsel,bár ez inkább szerencse faktor volt szerintem :

https://vk.com/russkidyx?z=video-173257889_456245893/7a9f308e4727b195bd/pl_wall_-173257889

egy hír a VK-ról ..

Ma reggel ukrajnai célpontokat támadtak meg az orosz fegyveres erők 35 különböző típusú rakétával, köztük Kh-101 és Kh-555 rakétákkal (valamint valószínűleg Kh-55 formájú csalikkal), több Kinzhal és X- 22, ballisztikus 9M723 az Iskander-M OTRK-ból, S-300 légvédelmi rakéták, amelyeket földi célok elleni támadásokra alakítottak át, valamint Kh-59 és Kh-31P radarellenes rakéták.

Leginkább a csernyihivi és a dnyipropetrovszki régióban voltak érkezések, valamint Szumi, Kirovograd, Volyn és Ivano-Frankivszk régiókat is eltalálták.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 914
21 741
113
Legalább ne hazudnál te szerencsétlen. Keresd szépen vissza, hogy én hány főt becsültem ukrán halottaknak...
Hazudnál? Szerencsétlen? Hmmm, nem túl kedves szavak egy tudásának és intelligenciájának felsőbbrendűségében tévedhetetlenül hívő katona szájából. Szerettem volna erre reagálni, de inkább elengedem. Túl komolyan veszitek itt páran magatokat, meg túl sokat gondoltok magatokról és a tudásotokról.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 538
8 945
113
Az A-50 és az Il-22M leszedéséről mit tudtok? Egyre több helyen megerősítésről írnak.


már bocsánat,de az oroszoknak akarod bemutatni a telet ?? tél van előfordul az ilyen máshol is :)

Hm? Egy hírt raktam be arról, hogy egyre több gond van Oo-ban a fűtéssel és hogy ez a te általad berakott lokális, egyedi esetekkel ellentétben kezd rendszerszintű lenni. Például már nincs elég ember a karbantartásra meg ilyesmi.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 400
27 585
113
Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket:


Egy jurko (юрко) nevű ukrán oldalra visz, ahol egy kereszteződést figyelő kamera felvételei vannak fent. 22. 2. 24.-től. Az egyiken (pontosabban kettőn, mert két részletben van fent) például 24.-én 9 óra után egy komplett gépesített lövész zászlóalj halad át. Az általad hiányolt típusok közül többet is kiszúrtam a felvételeken.
A háború legelején készült. Azok a járművek már az Oryx-on vannak...
 
  • Imádom
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and PPP

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az orosz légvédelem ma reggel három ukrán Tochka-U rakétát lőtt le Kurszk tartomány felett.

„Az éjszaka folyamán leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy Tochka-U rakétákkal terrortámadást hajtson végre az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen” – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.
Kurszk kormányzója, Roman Sztarovoit nyilatkozatában kijelentette, hogy nem történt sérülés vagy kár.


200 ukrán katona vesztette életét az oroszokkal vívott csatákban a halál befagyott folyóján

Ukrajna mintegy 200 katonát veszített el, akik meghaltak vagy megsebesültek, és több harcjárművet is elveszítettek a Dnyeper bal partján fekvő Krynki településen a múlt héten – közölte Vlagyimir Szaldo, Herson megye kormányzója vasárnap (2024.01.14.).
„A Dnyepr harccsoport jelentése szerint a múlt héten az ukránok összes vesztesége ezen a területen meghaladta a 200 harcost.
Megsemmisült továbbá két önjáró és egy vontatott tüzérségi rendszer, 12 aknavető, egy harckocsi, egy páncélozott harcjármű , egy légvédelmi rendszer és hét autó.
Emellett az ukránok 15 hajót, 38 drónt és 19 katonai infrastrukturális létesítményt (raktárakat, megfigyelési pontokat, irányítóközpontokat stb.) veszítettek el.
Szaldo szerint az ukrán csapatokat légúti megbetegedések és a hideg miatt fagyási sérülések terhelik.
Kiürítésük a Dnyepertől gyakorlatilag lehetetlen, a folyó befagyott.

Ukránok lemészárlása a Dnyepernél

A Washington Post amerikai újság ukrán katonákat és haditudósítókat idéző cikke az ukrán fegyveres erők lemészárlására utal a Dnyeper folyóban. A jelentés szerint az ukrán katonák tiltakozásukat fejezték ki a Herszon régióban található Dnyeperen való átkelési kísérlet után elszenvedett súlyos veszteségek miatt. „Óriási veszteségeink vannak. Egyszerűen embereket veszítünk, nincs eredmény” – mondják ukrán újságírók, akik követik a katonai fronton zajló fejleményeket. A Dnyeperen való átkelést célzó hadműveletben részt vevő ukrán katonák szerint küldetésük nem járt sikerrel: a folyón átkelni próbáltak, és tüzérségi tűz alá kerültek. Ahogy az ukrán katonák érvelnek, az ilyen műveletek nem érik meg az életeket.
Az újságírók azonban arról írnak be, hogy az ukrán vezetésnek némi sikert kell mutatnia nyugati "partnereinek".

Öngyilkos küldetés

Az ukrán katonák eredménytelennek minősítik az ukrán katonai erők ellentámadási kísérleteit Herson déli régióiban – írja a New York Times. „Ott, a Dnyeper bal partján lehetetlen megvetni a lábát. Lehetetlen oda felszerelést mozgatni” – idézte az újság az egyik ukrán katonát, Alekszejt.
„Ez nem is túlélési harc, hanem öngyilkos küldetés” – mondta.
Cáfolta az ukrán tisztviselők azon kijelentéseit is, amelyek szerint a hadsereg megvetette a lábát a bal parton, és több erődöt is felállított.
Az ukrán katonák jelentése szerint az ukrán parancsnokok rossz felkészültsége és logisztikája áll a súlyos veszteségek hátterében Krinki falu területén.
Az ukrán fegyveres erők vezérkara nem tagadta és nem kommentálta a katonák vádjait – jegyzi meg a New York Times.

Saját halálát látó ukrán katona a Dnyeper bal partján.

Az orosz légideszant erők "Lancetja" megsemmisíti az ukrán fegyveres erők tankját a legénységgel.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 912
5 233
113
Az A-50 és az Il-22M leszedéséről mit tudtok? Egyre több helyen megerősítésről írnak.




Hm? Egy hírt raktam be arról, hogy egyre több gond van Oo-ban a fűtéssel és hogy ez a te általad berakott lokális, egyedi esetekkel ellentétben kezd rendszerszintű lenni. Például már nincs elég ember a karbantartásra meg ilyesmi.
Állitólag saját légvédelem téves azonosítás(A50 topickban van).Mondjk elég "durva" benézés lenne mert Ukránoknak nincs hasonló radarreflexiójú gépük(nyilván teherszállító gépeik nem repülnek arra) Nato felderítőnek akár azonosíthatták de ennyire mélyen nem valószínű beküldték.Ukránok már saját "különleges" műveletnek állítják be.Még ha esetleg lenne is már F16-osuk se tudna észrevétlenül még mélyrepülésbe se közelébe menni hogy ne szedjék ls a kisérő vadászok(ha igen nagyon-nagy baj van az Oroszoknál.Egyedül USA raptornak,F35 nek ven erre esélye.Ha valóban "hivatalosan" Ukránok voltak és nem baleser,saját lelövés könnyen lehetséges ez(bizonyítani nagyon nehéz).Aztán persze ki is derülhet hogy nem zuhant le semmilyen A50-es.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 470
46 568
113
Az A-50 és az Il-22M leszedéséről mit tudtok? Egyre több helyen megerősítésről írnak.

A fentebbi hozzászólásomban írtam erről. Van egy másik hír is:

Peskov nem kommentálta azokat a híreket, amelyek szerint Oroszország két katonai repülőgépet veszített el az Azovi-tenger felett

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár nem volt hajlandó kommentálni az ukrán sajtóértesüléseket arról, hogy Oroszország két katonai repülőgépet veszített el az Azovi-tenger felett. Peskov azt mondta, hogy nincs információja erről a kérdésről, és azt javasolta, hogy vegye fel a kapcsolatot az orosz védelmi minisztériummal megjegyzésekért. Ezeket az adatokat a RIA Novosztyi közölte.

A repülőgépek elvesztésével kapcsolatos információk az Azovi-tenger felett, január 14-én történt incidens után merültek fel, amely mind az orosz, mind az ukrán média figyelmét felkeltette. A „Z hadművelet: Az orosz tavasz katonai tudósítói” című táviratcsatorna arról számolt be, hogy a gépeket a Patriot légvédelmi rendszer támadta meg. Információik szerint az Il-22-es gép sérülten landolt a repülőtéren, míg az A-50U sorsáról egyelőre nincs információ.

Jelenleg az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma nem adott hivatalos megjegyzést az ügyben.
Подробнее на: https://avia.pro/news/peskov-ne-sta...tom-chto-rossiya-yakoby-poteryala-dva-voennyh
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 786
14 962
113
Castel interjú:

mai FB bejegyzés:

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 881
78 113
113
Hazudnál? Szerencsétlen? Hmmm, nem túl kedves szavak egy tudásának és intelligenciájának felsőbbrendűségében tévedhetetlenül hívő katona szájából. Szerettem volna erre reagálni, de inkább elengedem. Túl komolyan veszitek itt páran magatokat, meg túl sokat gondoltok magatokról és a tudásotokról.
Szóval kiderült, hogy marhaságot beszélsz...
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 153
13 642
113
Az A-50 és az Il-22M leszedéséről mit tudtok?
az Il-22-es gép sérülten landolt
Két sebesultel megúszták az áldást, amit valszeg a Krími híd légvedelmétol kaptak:



A-50U sorsáról egyelőre nincs információ
Aztán persze ki is derülhet hogy nem zuhant le semmilyen A50-es.
Mivel az Il22M fedélzetén csak sebesultek voltak, fighterbomber nyilván az A50 halott pilótáiról írt.
Amúgy pedig egy A50 úgy súgárzik mint egy karácsonyfa - mindenki azonnal látja, ha hirtelen eltunik.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 509
13 492
113
És 3-10 év háborúskodás után felperzselt föld ország mennyivel jobban rajongana a megszállókért?

Ukrajna kapcsán miért megszállásról beszélnek ?

Ukrajna nem egy idegen ország, amit önkényesen rohannak le, hanem régi orosz föld volt, amit a teljesen felelőtlen, és akár rosszindulatú szovjet átszervezés elidegenített, és oroszellenessé is tett.

Ki dönti el, hogy Ukrajnában ki ukrán, és ki orosz ? És mekkora a lakosságarányuk ? Vannak olyan, akik szerint a lakosság 90 %-a ukrán. A másik hasonló hozzáállású tábor szerint a lakosság 90 %-a orosz. És olyan is van, aki a 60 - 40 / 40 - 60 %-os arányban látja a dolgokat. Ha 60 % az ukrán, és 40 % az orosz, akkor megszállók-e ?

Pl. Odessza az volt valaha ukrán föld ? Ott megszállók lennének az oroszok, vagy nem ?



Amúgy a háború nem csak az oroszokon múlik. Réges-rég leírták a követeléseiket, az mérsékelt áldozat lenne Ukrajnának, de akapcsán is teljesen merev az "Ukrán" Kormány, irreális célkitűzésekkel élnek, és minden áron ragaszkodnak hozzájuk.

Az oroszok próbáltak forgatni fegyverletételt szorgalmazó kisfilmeket, azonban nem működik a műsorszórás Ukrajnában, sőt a Face / Insta / Telegram is blokkolva van, ilyenkor kevesekhez jut el az üzenetük.

 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 491
18 027
113
Nyugat-Oroszországban a hírek szerint elég gáz van a fűtéssel. Hasonlóról már múlt télen is voltak negatív hírek.

Kb másfél hete ment ez itt hírként, oldalakon keresztül vitázott itt boldog boldogtalan, csak azt nem értem, hogy a nemtörődöm közüzemi trehány hozzáállásnak, vagy szar állapotban lévő ruszki vezetékrendszereknek mi az isten köze van az ukrajnai fegyveres konfliktushoz?? Ha már mindenáron ilyen híreket akar ide bárki hozni akkor legalább az Oroszország topikba rakja már be, de lehet még oda sem mert ez baromira nem biztonságpolitikai kérdés, az ukrán fegyveres konfliktushoz meg aztán végképp nincsen köze. Legközelebb jönnek majd az ukrán meg ruszki celeb hírek is?