[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 951
35 978
113
Új oroszelektronikus drón elleni védelem tankoknak

Az Ukrán Fegyveres Erők egyik egységének parancsnoka felszólította azokat, akik nem voltak hajlandóak a helyükre vonulni, hogy hagyják el a sorokat. Szinte az összes katona kijött.
Az ukrán hadsereg moráljának szintje egyértelmű.

A visszhangos videó folytatásában a harcba vonulást megtagadó ukrán katonák nem féltek a kamerák előtt is megerősíteni elutasításukat - mindegyikük.
Csak egy században több mint négy tucatnyian jelentették be, hogy nem mennek bevetésre.


t.me/ukraina_ru/184538

Bild: Németország háborúra készül Oroszországgal szemben​


⚡️⚡️ Rossz hír az ukrán fegyveres erők számára: Oroszország megkezdte a Drel bomba tömeggyártását

Oroszország megkezdte a Drel kazettás bomba gyártását, és ez rossz hír az ukrán fegyveres erők számára , idézi az InoSMI csatorna a Myśl Polskát. ezek a lőszerek hatékony és pusztító eszközök a szárazföldi célpontok, köztük az ukrán páncélozott járművek oszlopainak találatára, jegyzi meg az anyag.

A "Drill" 15 önirányító szubmuníciót tartalmaz, amelyeket az SPBE-K ejtőernyővel ereszt le. Ezeket az elemeket harckocsik vagy légvédelmi rendszer elemei ellen szánják. időzítővel rendelkeznek, amely megsemmisíti a lövedéket, ha az nem talál el semmit ⚡️⚡️
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 026
23 547
113
Az A-50 és az Il-22M leszedéséről mit tudtok? Egyre több helyen megerősítésről írnak.




Hm? Egy hírt raktam be arról, hogy egyre több gond van Oo-ban a fűtéssel és hogy ez a te általad berakott lokális, egyedi esetekkel ellentétben kezd rendszerszintű lenni. Például már nincs elég ember a karbantartásra meg ilyesmi.
perwsze,beraktál egy hírt,hogy Oroszországban gondok vannak mert télenelfagyott a fűtés .. ezzel semmi gond nincs,mert mint említettem tél van (és az ezzel járó hideg),sőt azt is írtam,hogy biztos szar elavult a fűtési rendszer, erre hoztam neked pár példát, igazából nem orosz sajátosság mert máshol is előfordul hasonló eset a világon (USA,GB,CAN,NOR).

viszont azt nem nagyon vágom,hogy ennek mi köze van a topic témájához,hogy valahol Moszkva alsón nem működik a fűtés ??
a következő mi lesz vajon amit hozol ? Szentpéterváron nem müködik a közvilágítás vagy Jekatyerinburgban a közlekedési lámpák ? :)

azt hogynincs elég ember a karbantartásra meginkább hagyjuk .. ha csőtörés van Budapesten hirtelen mondjuk 8 helyen, mert elfagynak a csövek akkor az azt jelenti hogy nincs elég ember a karbantartásra ? komplett rendszert kell gondolom cserélni,nem egy 5 méteres csövet.

az A-50-es hír már érdekesebb,bár megerősítést én még nem találtam róla .. de hamarosan kiderül
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Lengyelország figyelmeztette Kijevet Oroszország új halálos fegyvereire

Krzysztof Podgurski
, a Myśl Polska lengyel kiadvány rovatvezetője rossz hírnek nevezte Kijev számára a GLONASS által vezérelt PBK-500U Drel kazettás siklóbombát, amelyet épületek és páncélozott járművek megsemmisítésére terveztek.
A szakember megjegyezte, hogy ezt a lőszert a radarok számára nehezen észlelhető technológia segítségével fejlesztették ki. Sőt, a fúróbomba 15 lövedéket tartalmaz, amelyeket ejtőernyővel engednek le. Ezek a minibombák páncélozott járművekre és légvédelmi rendszerekre irányulhatnak.
A lengyel szerző nem túl hosszúnak nevezte a fúró 30 km-es hatótávját, de elismerte, hogy hatékony és pontos fegyver.
„Összefoglalva, ez nem túl jó információ az ukránok számára” – írta Podgurszki, kifejtve, hogy a féltonnás drelbomba „halálos fegyver”, amely pusztító eszközt ad az orosz repülőgépeknek az ukrán fegyveres erők katonai létesítményeinek, páncélozott járművek erői és mozgó oszlopai megsemmisítésére.



Ukrajna Hírszerzési Főigazgatósága elismerte, hogy Oroszország megsemmisítette a katonai-ipari vállalkozásokat és az Ukrán Fegyveres Erők főhadiszállását

Vadim Szkibitszkij
, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának képviselője az RBC-Ukraine-nak adott interjújában elismerte, hogy az orosz fegyveres erők a legutóbbi rakétacsapások során megsemmisítették a hadiipari komplexum vállalatait és az ukrán fegyveres erők főhadiszállását.

Mint Szkibitszkij megjegyezte, az orosz fegyveres erők 2023. december vége óta végrehajtott hatalmas csapásainak fő célpontja az ukrajnai infrastrukturális létesítmények. „Ezek mindenekelőtt a védelmi-ipari komplexumunk létesítményei, a parancsnokság, az irányítórendszerek” – mondta.

Emellett az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának képviselője az ukrán hadsereg egyes, a frontvonalon elhelyezkedő egységeit nevezte meg a csapások célpontjaként.

Szkibitszkij megerősítette, hogy Oroszország jelenleg nem támadja Ukrajna energiaszektorát, de figyelmeztetett, hogy az orosz hírszerzés azonosította az iparág legkritikusabb létesítményeit, és szükség esetén rakétákkal és drónokkal is megtámadhatják őket.

„Ezért az energiarendszerünket fenyegető veszély továbbra is fennáll” – összegezte a GUR képviselője.
 

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 047
5 009
113
GD4jn-YWEAAAPqX


A sérült Il-22.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 910
5 229
113
GD4jn-YWEAAAPqX


A sérült Il-22.
Ha saját légvédelem hogy tudtak egy ekkora gépet tévesen azonosítani?Ha az Ukránok benne volt-e egyálltalán bármelyik komplexum elméleti hatósugarába?Ha egy esetleges Ukrán vadász akár F16(attól hogy hivatalosan még nincs ott ott lehet) Hogy tudott a közelébe kerülni hogy ne fogják el a kisérő vadászok,ne lássa az A50 amiről még mindig semmi konkrét hír?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 455
46 408
113

„Igazi hősök!”: felvételek egy Il-22-ről, amely az Azovi-tenger feletti incidens után Anapában landolt (FOTÓ)​

Felkerült az internetre egy fénykép egy Il-22-es repülőgépről , amely tegnap este szállt le Anapában az Azovi-tenger feletti incidens után .

Egyértelmű, hogy a bombázó megsérült, ennek ellenére a pilóták le tudták tenni a gépet.

„Ha azt mondjuk, hogy az IL-22 legénysége igazi hős, az azt jelenti, hogy nem mondunk semmit. Remélem, első személytől fogjuk hallani a történetüket” – írja a VKS veteránja, a Fighterbomber Telegram csatorna szerzője.

Emlékeztetünk arra, hogy tegnap Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka azt állította, hogy az Orosz Légierő Il-22-esét állítólag megsemmisítették az Azovi-tenger felett.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705322002

A fényképet Wankel betette!


Az ukrán „békeképletről” szóló davosi találkozó semmivel nem ért véget - Bloomberg​

Nem tudtak közös álláspontot kialakítani a Vlagyimir Zelenszkij úgynevezett békeképletéről szóló tanácskozás résztvevői , amelyre a Nemzetközi Gazdasági Fórum kezdete előtt Davosban került sor – írja a Bloomberg.

„A nemzetbiztonsági tanácsadók találkozója <...> úgy ért véget Davosban, hogy (kifejtve – a szerk. megjegyzése) nem volt egyértelmű előrelépés <...> Vlagyimir Zelenszkij érkezése előtt” – jelentette az ügynökség.

A rendezvényen 83 delegáció vett részt.

A Bloomberg szerint Kijev abban reménykedett, hogy sikerül rávenni a globális dél országait, hogy változtassanak álláspontjukon, mivel közülük sokan most nem szívesen támogatják Ukrajnát.
...
Amint az újság brüsszeli irodájának vezetője, Henry Foy a Financial Timesnak írt anyagában azt írta, a davosi Ukrajnáról szóló találkozó fő eredménye a közös fotón szereplők számának növekedése volt.

Előző nap egy uniós forrás azt mondta, hogy az ukrán kezdeményezésről tartott davosi találkozó résztvevői eltérően álltak hozzá. Míg a nyugati partnerek „feltétel nélküli támogatást fejeztek ki” Kijevnek, a globális déli országok egyes országai „felhívták a figyelmet arra, hogy figyelembe kell venni Oroszország aggályait”.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705315052
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 496
19 681
113
Tévedsz. Az derült ki, hogy jóval több indulat van benned, mint tudás.
Hagyd, ne etesd. Egyértelműen látszik, hogy egyrészt sokkal kevesebbet tud, mint amennyit beszél, másrészt ahogy romlik a kaprok helyzete, úgy lesznek a támogatóik egyre agresszívebbek és személyeskedőbbek. Érvek nélkül mondjuk nehéz boldogulni, de erről is biztosan mást mond a NATO kézikönyv... :D
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
HÁROM KAPOR NÉPMESE:

Megnevezték az Ukrajnáról szóló davosi találkozó fő „eredményét”.


A davosi Világgazdasági Fórum Ukrajnáról szóló találkozójának fő eredménye egy közös fotó volt, több résztvevővel, mint a korábbi hasonló rendezvényeken, nem történt előrelépés a valódi békemegállapodásban, mely az Orosz Föderáció részvétele nélkül nem lett volna lehetséges – írja a Financial Times (FT).
A davosi Világgazdasági Fórum kezdete előtti napon nemzetbiztonsági tanácsadói szinten megbeszélésre került sor az ukrajnai rendezés „békeképletéről” (83 delegáció vett részt rajta).
A davosi ukrajnai találkozón részt vevő nyugati nemzetbiztonsági tanácsadók számára a fő eredmény egyszerű volt – a legutóbbinál nagyobb és változatosabb családi fotók – osztotta meg véleményét Henry Foy, a kiadvány brüsszeli irodájának vezetője.

A cikk megjegyzi, hogy a találkozó ezúttal több résztvevőt vonzott, mint egy hasonló esemény Máltán októberben. Az anyag arról is beszél, hogy a nem nyugati államok képviselői is nagy számban vettek részt benne. Az Orosz Föderációval jó kapcsolatokat ápoló Dél-Afrika és Brazília különösen aktív volt a megbeszélések során – áll a kiadványban. Hangsúlyozzák, hogy az egyik negatív szempont az volt, hogy Kína nem vesz részt a találkozón.
Foy azt írja, hogy nem történt előrelépés a valódi békemegállapodás terén, miután javaslatokat tettek, - mint például Svájc és a Globális Dél -, az ukrán válság megoldását célzó tárgyalásokon Oroszország részvételének szükségére.

- A kollektív Nyugat , amelyet gazdaságilag kimerítettek az Oroszországgal szemben bevezetett szankcióik, de látja Ukrajna küszöbön álló összeomlását is, szinte könyörög Oroszországnak, hogy vegyen részt a Kijevvel folytatott tárgyalásokon. Az ukrán vezetés megalázó vereséget szenvedett Davosban.


Ukrajna elfogadhatatlannak tartja az Oroszországgal folytatandó tárgyalásokat


A davosi Világgazdasági Fórumon közvetlen tárgyalásokat kértek Oroszország és Ukrajna között, de ez Ukrajna számára elfogadhatatlan – mondta Andrij Jermak Zelenszkij kabinetfőnöke a WEF honlapján közvetített sajtótájékoztatón.
Egyebek mellett megjegyezte, hogy ebben a kérdésben a rendezvény résztvevőinek nem lehet abszolút egyöntetű álláspontja. A tárgyalásokon részt vevő összes ország képviselője azonban „tiszteletben tartja Ukrajna szuverenitását és függetlenségét” – tette hozzá Andrij Jermak
Vannak, akik úgy gondolják, hogy azonnal le kell ülni a tárgyalóasztalhoz, de mi nagyon világosan és nyíltan elmagyarázzuk, hogy ez most miért elfogadhatatlan. Nagyon fontos, hallgass meg mindenkit” – hangsúlyozta.
A párbeszéd állítólagos ellehetetlenülésének okaként Zelenszkij hivatalának vezetője egyebek mellett azt emelte ki, hogy korábban számos tárgyalási fordulóra került sor.
Azt is elmondta, hogy Kijev most nem járul hozzá az Oroszországgal fennálló konfliktus befagyasztásához.
Jermak szerint Ukrajna "reméli és hiszi", hogy az amerikai kongresszus végül megállapodik a források elosztásáról.
Hozzátette, "pozitívan" várja 50 milliárd dolláros segélyt "európai kollégáktól és barátoktól", és reméli, hogy a szövetségesek támogatása folytatódni fog.
Emellett Jermak beszélt a fórumon a béke elérésének módjaival kapcsolatos nézeteltérésekről.
Ugyanakkor megjegyezte, hogy a fontosabb kérdésekben minden ország közös álláspontot képvisel.

- A rendezvény résztvevőinek nem lehet abszolút egyöntetű álláspontja, mert Kaporisztán ellenzi.


Ismertté vált Ukrajna „jóvátételi kötvények” kibocsátási vágya


Ukrajna 300 milliárd dollárt akar keresni „jóvátételi kötvények” eladásából, amit az Orosz Föderációval szembeni követelésekkel kíván biztosítani – írja a Reuters.
A volt szovjet köztársaság olyan értékpapírokat ad el, amelyeket csak akkor fizet ki, ha kártérítést kap Oroszországtól – osztott meg részleteket a szerző.
Kijev így úgy döntött, hogy elkerüli az Orosz Föderáció befagyasztott vagyonának külföldre Ukrajnába történő áthelyezését.

- Csak akkor fizet ki, ha kártérítést kap Oroszországtól. Megtérülésének annyi az esélye, mint ha belém fektetnének, mert esetleg aranytojást fogok tojni.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 781
77 905
113
Ha saját légvédelem hogy tudtak egy ekkora gépet tévesen azonosítani?Ha az Ukránok benne volt-e egyálltalán bármelyik komplexum elméleti hatósugarába?Ha egy esetleges Ukrán vadász akár F16(attól hogy hivatalosan még nincs ott ott lehet) Hogy tudott a közelébe kerülni hogy ne fogják el a kisérő vadászok,ne lássa az A50 amiről még mindig semmi konkrét hír?
Kis túlzással nincs annyi AMRAAM egy F-16-on amennyi összesen képes ennyi lyukat ütni a gépre. Ezt biztoyan nem mezei légi harc rakéta csinálta.

@reich_und_roll
Én emlékszem, hogy mekkora veszteségeket becsültem az ukránoknak és az nem áll szöges ellentétben Resperger adataival. Csak gondolom, erre te is rájöttél és azért megy a mellébeszélés.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Krinki


női propaganda hadosztály, gondolom ők is úgy végzik mint a szivárvány unikornisosok Bakhmutnál


ukránok reggel megosztottak egy hatalmas győzelmi jelentést, de utólag észrevették, hogy + jeles járművön sárga szalagos katonákat gyilkoltak le ezért eltüntették minden nyomát a videónak, csak néhány képernyőmentés maradt
UNWWmO0.png

Xczy1Wf.png



Lelőtt A-50 gondolom ugyanaz lesz, mint ami már egyszer felrobbant Belaruszban...
Vagy amikor lezuhant egy Szu-34, erre bejelentették, hogy lelőttek három Szu-35-öst, de gyorsan átírták 34-esekre...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 516
55 832
113
Ugye "örül" mindenki?

"Német sajtóértesülés: A Bundeswehr Putyin támadására készül, az eszkaláció pedig heteken belül elkezdődhet"​



Február ...

Amúgy ez egyáltalán nem poénos. És gigabiga is lementheti számonkérni amit most írok!
Ukrajnában megszenvednek az oroszok, de ha ott végeztek és a nyugat beléjük áll, akkor már nem lesz ilyen hosszú a háború.
Nagy az arc a NATO-nál csak éppen nincsen mire. Ukrajnától nyugatra sok a síkság, kiépített erődítések nincsenek és nem is készülnek rá, az ukránhoz képest a lakosság tűrőképessége kb. 0, és pl. a lengyeleknek beígért fegyverek jelentős része még a holdban van.
Ellenben másoknak meg nincs semmise. USA erőket kellene átdobni, azt melyik elnök vállalná be lakosság a lázadásának kockázata ellenére? És mekkora lehet valójában az az erő?

Most kicsit Nostredamus leszek:
Ukrajnát év végégig (2024) ledarálják a francba a ruszkik, az új lengyel kormány és a mindig hülye germánok meg egy két szánalmas országgal karöltve bele állnak a fehérorosz/ukrán/lengyel frontba.
Itt a nagy arc nagy pofára esést hoz majd, kipicsázzák őket igen durván az oroszok.
Majd amikor már a német határon van a front és nincs már értelmezhető NATO konvenciós haderő akkor jön a következő lépcső.
Ami nem más, mint, hogy az USA vegyifegyvert vet be. Nem valami szar klórgázt, hanem VX ágenseket. Tömegesen.
Ebbe meg az oroszok vesztenek nagyot.
És miután mindenki erőinek befellegzett, atomozni meg senki sem akar, hiszen a totális megsemmisülés a WEF-nek sem biznisz, így bármiféle érdemi eredmény nélkül véget ér a harmadik világégés. Én ezt jósolom a jövőnknek :confused:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 615
55 339
113
Amúgy ez egyáltalán nem poénos. És gigabiga is lementheti számonkérni amit most írok!
Ukrajnában megszenvednek az oroszok, de ha ott végeztek és a nyugat beléjük áll, akkor már nem lesz ilyen hosszú a háború.
Nagy az arc a NATO-nál csak éppen nincsen mire. Ukrajnától nyugatra sok a síkság, kiépített erődítések nincsenek és nem is készülnek rá, az ukránhoz képest a lakosság tűrőképessége kb. 0, és pl. a lengyeleknek beígért fegyverek jelentős része még a holdban van.
Ellenben másoknak meg nincs semmise. USA erőket kellene átdobni, azt melyik elnök vállalná be lakosság a lázadásának kockázata ellenére? És mekkora lehet valójában az az erő?

Most kicsit Nostredamus leszek:
Ukrajnát év végégig (2024) ledarálják a francba a ruszkik, az új lengyel kormány és a mindig hülye germánok meg egy két szánalmas országgal karöltve bele állnak a fehérorosz/ukrán/lengyel frontba.
Itt a nagy arc nagy pofára esést hoz majd, kipicsázzák őket igen durván az oroszok.
Majd amikor már a német határon van a front és nincs már értelmezhető NATO konvenciós haderő akkor jön a következő lépcső.
Ami nem más, mint, hogy az USA vegyifegyvert vet be. Nem valami szar klórgázt, hanem VX ágenseket. Tömegesen.
Ebbe meg az oroszok vesztenek nagyot.
És miután mindenki erőinek befellegzett, atomozni meg senki sem akar, hiszen a totális megsemmisülés a WEF-nek sem biznisz, így bármiféle érdemi eredmény nélkül véget ér a harmadik világégés. Én ezt jósolom a jövőnknek :confused:
Ezt a humor topikba kellene átrakni, kedves módik. :)
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 137
13 596
113
ukránok reggel megosztottak egy hatalmas győzelmi jelentést, de utólag észrevették, hogy + jeles járművön sárga szalagos katonákat gyilkoltak le ezért eltüntették minden nyomát a videónak, csak néhány képernyőmentés maradt

Xczy1Wf.png



Lelőtt A-50 gondolom ugyanaz lesz, mint ami már egyszer felrobbant Belaruszban...
Vagy amikor lezuhant egy Szu-34, erre bejelentették, hogy lelőttek három Szu-35-öst, de gyorsan átírták 34-esekre...

Mivel tegnap még voros szín volt rajtuk, nyilván az oroszok játszadoztak a filterrel (amit az arcukon és AK-jukon is látni) :D:oops:


--------------------------------------------------------------------------

Ha saját légvédelem hogy tudtak egy ekkora gépet tévesen azonosítani?Ha az Ukránok benne volt-e egyálltalán bármelyik komplexum elméleti hatósugarába?Ha egy esetleges Ukrán vadász akár F16(attól hogy hivatalosan még nincs ott ott lehet) Hogy tudott a közelébe kerülni hogy ne fogják el a kisérő vadászok,ne lássa az A50 amiről még mindig semmi konkrét hír?
Elvileg benne voltak a Patriot hatósugarába ...