Mi az ami közbeszerzés és nem túlárazott?Az új is egy messze túl árazott történet?
De amúgy nem tudom mennyibe fáj.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi az ami közbeszerzés és nem túlárazott?Az új is egy messze túl árazott történet?
A nyári vedoital de ezzel végez is ér a sorMi az ami közbeszerzés és nem túlárazott?
De amúgy nem tudom mennyibe fáj.
A Kőröstej vagy 10 éve szállít cheddar és kashkaval sajtkonzervet a jordán hadseregnek. Nem tudom, hogy vettünk-e már belőle, de érdemes lenne kipróbálni, a sajt mindig népszerű az állomány körében.Már az adaptive hussarson új fajta élelmiszer csomag volt. A régi idén kifut.
Azon is érdemes lehet elgondolkodni, hogy miért vesz valaki ilyet. Lehet, hogy mégis jó valamire?
amúgy, nem azért de ezt jobban köpködik mint amennyire valójában szar , én ezt imádtam cserélgetni, gondolom valakinek bejön valakinek nem, nekem bejöttekA minap megint hozzám vágtak pár ilyet "lejárat előtt" csak úgy. A franciából már van egy dobozzal..., az asszony jól főz mielőtt még valaki ezzel jönne!![]()
![]()
Kutnyánszky Zsoltot védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára.
2023. augusztus 14.
Közbeszerzési értesítőből...
Részvételi felhívás
Szállítmányozási keretszerződés „Komplex szállítmányozói szolgáltatás 2024-2026 évekre” tárgyban
A teljesítés helye: Európa, valamint a Magyar Honvédség missziós szerepvállalásainak helyszínei és egyéb jövőbeni feladat végrehajtási helyszínek. Magyarország és más államok (jellemzően: Irak; Koszovó; Lengyelország; Németország; Spanyolország)
Komplex szállítmányozói szolgáltatás 2024-2026 évekre, az alábbiak szerint:
Mennyisége: nettó 1.487.244.093,-Ft keretösszeg
Tervezett felhasználás:
2024. évben: nettó 495 748 031,-Ft
2025. évben: nettó 495 748 031,-Ft
2026. évben: nettó 495 748 031,-Ft
A keretösszegre vonatkozóan ajánlatkérőnek megrendelési kötelezettsége nincs, a szállítások a felmerülő igények alapján kerülnek megrendelésre.
A megrendelések elmaradását ajánlattevő nem tekintheti úgy, mint árbevételének ajánlatkérő hibájából történő elmaradását.
A részletes követelményeket a Részvételi dokumentáció részét képező Műszaki leírás tartalmazza.
A Nyertes Ajánlattevőt a Ptk. 6:186-187. § alapján kötbérfizetési kötelezettség terheli.
Késedelmi kötbér: Az engedélyek hiányából, illetve egyéb bármi okból bekövetkező késedelem miatt a Nyertes Ajánlattevőt kötbérfizetési kötelezettség terheli. A kötbér mértéke: az eseti megrendelés nettó értékének 30%-a a szállítmányozó által vállalt teljesítési határidőt 24 órával meghaladó késés esetén.
A Megrendelő részéről nem vis maior okokra hivatkozással történő lemondás vagy a megrendelt feladat Költségviselő kezdeményezésére nem vis maior okok miatt történő meghiúsulása esetén a következő lemondási díj fizetendő az adott ajánlatban szereplő fuvardíj százalékában:
• 100% a tervezett indulást megelőző 48 órán belül;
• 75% a tervezett indulás előtt több, mint 48 órával, de kevesebb mint 72 órával;
• 50% a tervezett indulás előtt több, mint 72 órával, de kevesebb, mint 14 nappal;
• 25% a tervezett indulás előtt több, mint 14 nappal, de kevesebb, mint 30 nappal;
• 0% a megrendelés visszaigazolása után, de a tervezett indulás előtt több, mint 30 nappal.
Ha a Szállítmányozó az árajánlatában a szállítást végrehajtó légitársaság feltételeként az adott árhoz más lemondási feltételeket határoz meg és azt a Megrendelő elfogadja, akkor a fenti lemondási feltételektől el lehet térni.
Amennyiben a szállítás végrehajtása a Megrendelő igénye alapján a végrehajtás előtti 14. napig módosításra kerül (az eredeti időponthoz képest max. 14 nappal későbbre), az nem számít lemondásnak. Ha az eredeti időponthoz kapcsolódóan bizonylattal igazolt költség keletkezett, úgy az a Költségviselővel történő egyeztetés után kifizetésre kerül. A részletes feltételeket az ajánlattételi szakaszban kiadott szerződéstervezet tartalmazza.
Alkalmatlan a Részvételre jelentkező, ha nem rendelkezik a felhívás feladásától visszaszámított 3 évben (36 hónapban)
- legalább 1 db, minimum 50 fő, minimum 50.000 Euro értékben történő légi szállításra, vagy legalább 1 db, minimum 10 tonna teheráru, minimum 50.000 Euro értékben történő légi szállításra vonatkozó szerződésszerűen teljesített szállítmányozási referencia munkával,
ÉS
- legalább 1 db, ISO 20’ konténer, minimum 10.000 Euro értékben történő tengeri szállításra vonatkozó szerződésszerűen teljesített szállítmányozási referencia munkával,
ÉS
- legalább 1 db, minimum 100 tonna teheráru, minimum 50.000 Euro értékben vasúti szállításra vonatkozó szerződésszerűen teljesített szállítmányozási referencia munkával.
Ajánlattételi határidő: 18.9.2023
Sztem azért biztos szóba került, ha nem is itt, a most zajló legnagyobb értékű hadiipari üzlet, amit magyar tulajdonú vállalat végez. És lehetőség mutatkozik duplázásra.
Mármint Aero Vodochody?Sztem azért biztos szóba került, ha nem is itt, a most zajló legnagyobb értékű hadiipari üzlet, amit magyar tulajdonú vállalat végez. És lehetőség mutatkozik duplázásra.
Hova tűnt Klacsmann Dávid, @krisss ?Kutnyánszky Zsoltot védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára.
A jogász végzettségű szakember korábban az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Operatív Programokért felelős helyettes államtitkára, majd a Technológiai és Ipari Minisztérium iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára volt - írták. A közlemény szerint Kutnyánszky Zsolt feladata lesz a védelempolitika, a teljes haderőfejlesztési folyamat és a védelmi tárgyú beszerzések irányítása, valamint az ehhez szervesen kapcsolódó védelmi ipar további fejlesztése és erősítése.
Legutóbb az Energiaügyi Minisztérium európai uniós forrásokból megvalósuló projektjeiért felelős miniszteri biztosa volt a szakember, 2023. január 15-én nevezték ki, és az eredeti EM utasítás szerint 2024. december 31-ig tartott volna a megbízatása, de Lantos Csaba miniszter pénteki hatállyal visszahívta.
Pécsen született. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2003-ban szerzett jogi diplomát, 2006-ban Európai jogi szakjogász végzettséget, ezt követően 2008-ban tette le jogi szakvizsgáját.
Angol és német nyelven is középfokon beszél.
Ő helyettes államtitkár.Hova tűnt Klacsmann Dávid, @krisss ?
Elvitte a cica?Hova tűnt Klacsmann Dávid, @krisss ?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..