Mi az ami közbeszerzés és nem túlárazott?Az új is egy messze túl árazott történet?
De amúgy nem tudom mennyibe fáj.
Mi az ami közbeszerzés és nem túlárazott?Az új is egy messze túl árazott történet?
A nyári vedoital de ezzel végez is ér a sorMi az ami közbeszerzés és nem túlárazott?
De amúgy nem tudom mennyibe fáj.
A Kőröstej vagy 10 éve szállít cheddar és kashkaval sajtkonzervet a jordán hadseregnek. Nem tudom, hogy vettünk-e már belőle, de érdemes lenne kipróbálni, a sajt mindig népszerű az állomány körében.Már az adaptive hussarson új fajta élelmiszer csomag volt. A régi idén kifut.
Azon is érdemes lehet elgondolkodni, hogy miért vesz valaki ilyet. Lehet, hogy mégis jó valamire?
amúgy, nem azért de ezt jobban köpködik mint amennyire valójában szar , én ezt imádtam cserélgetni, gondolom valakinek bejön valakinek nem, nekem bejöttekA minap megint hozzám vágtak pár ilyet "lejárat előtt" csak úgy. A franciából már van egy dobozzal..., az asszony jól főz mielőtt még valaki ezzel jönne!![]()
![]()
Kutnyánszky Zsoltot védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára.
2023. augusztus 14.
Közbeszerzési értesítőből...
Részvételi felhívás
Szállítmányozási keretszerződés „Komplex szállítmányozói szolgáltatás 2024-2026 évekre” tárgyban
A teljesítés helye: Európa, valamint a Magyar Honvédség missziós szerepvállalásainak helyszínei és egyéb jövőbeni feladat végrehajtási helyszínek. Magyarország és más államok (jellemzően: Irak; Koszovó; Lengyelország; Németország; Spanyolország)
Komplex szállítmányozói szolgáltatás 2024-2026 évekre, az alábbiak szerint:
Mennyisége: nettó 1.487.244.093,-Ft keretösszeg
Tervezett felhasználás:
2024. évben: nettó 495 748 031,-Ft
2025. évben: nettó 495 748 031,-Ft
2026. évben: nettó 495 748 031,-Ft
A keretösszegre vonatkozóan ajánlatkérőnek megrendelési kötelezettsége nincs, a szállítások a felmerülő igények alapján kerülnek megrendelésre.
A megrendelések elmaradását ajánlattevő nem tekintheti úgy, mint árbevételének ajánlatkérő hibájából történő elmaradását.
A részletes követelményeket a Részvételi dokumentáció részét képező Műszaki leírás tartalmazza.
A Nyertes Ajánlattevőt a Ptk. 6:186-187. § alapján kötbérfizetési kötelezettség terheli.
Késedelmi kötbér: Az engedélyek hiányából, illetve egyéb bármi okból bekövetkező késedelem miatt a Nyertes Ajánlattevőt kötbérfizetési kötelezettség terheli. A kötbér mértéke: az eseti megrendelés nettó értékének 30%-a a szállítmányozó által vállalt teljesítési határidőt 24 órával meghaladó késés esetén.
A Megrendelő részéről nem vis maior okokra hivatkozással történő lemondás vagy a megrendelt feladat Költségviselő kezdeményezésére nem vis maior okok miatt történő meghiúsulása esetén a következő lemondási díj fizetendő az adott ajánlatban szereplő fuvardíj százalékában:
• 100% a tervezett indulást megelőző 48 órán belül;
• 75% a tervezett indulás előtt több, mint 48 órával, de kevesebb mint 72 órával;
• 50% a tervezett indulás előtt több, mint 72 órával, de kevesebb, mint 14 nappal;
• 25% a tervezett indulás előtt több, mint 14 nappal, de kevesebb, mint 30 nappal;
• 0% a megrendelés visszaigazolása után, de a tervezett indulás előtt több, mint 30 nappal.
Ha a Szállítmányozó az árajánlatában a szállítást végrehajtó légitársaság feltételeként az adott árhoz más lemondási feltételeket határoz meg és azt a Megrendelő elfogadja, akkor a fenti lemondási feltételektől el lehet térni.
Amennyiben a szállítás végrehajtása a Megrendelő igénye alapján a végrehajtás előtti 14. napig módosításra kerül (az eredeti időponthoz képest max. 14 nappal későbbre), az nem számít lemondásnak. Ha az eredeti időponthoz kapcsolódóan bizonylattal igazolt költség keletkezett, úgy az a Költségviselővel történő egyeztetés után kifizetésre kerül. A részletes feltételeket az ajánlattételi szakaszban kiadott szerződéstervezet tartalmazza.
Alkalmatlan a Részvételre jelentkező, ha nem rendelkezik a felhívás feladásától visszaszámított 3 évben (36 hónapban)
- legalább 1 db, minimum 50 fő, minimum 50.000 Euro értékben történő légi szállításra, vagy legalább 1 db, minimum 10 tonna teheráru, minimum 50.000 Euro értékben történő légi szállításra vonatkozó szerződésszerűen teljesített szállítmányozási referencia munkával,
ÉS
- legalább 1 db, ISO 20’ konténer, minimum 10.000 Euro értékben történő tengeri szállításra vonatkozó szerződésszerűen teljesített szállítmányozási referencia munkával,
ÉS
- legalább 1 db, minimum 100 tonna teheráru, minimum 50.000 Euro értékben vasúti szállításra vonatkozó szerződésszerűen teljesített szállítmányozási referencia munkával.
Ajánlattételi határidő: 18.9.2023
Sztem azért biztos szóba került, ha nem is itt, a most zajló legnagyobb értékű hadiipari üzlet, amit magyar tulajdonú vállalat végez. És lehetőség mutatkozik duplázásra.
Mármint Aero Vodochody?Sztem azért biztos szóba került, ha nem is itt, a most zajló legnagyobb értékű hadiipari üzlet, amit magyar tulajdonú vállalat végez. És lehetőség mutatkozik duplázásra.
Hova tűnt Klacsmann Dávid, @krisss ?Kutnyánszky Zsoltot védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára.
A jogász végzettségű szakember korábban az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Operatív Programokért felelős helyettes államtitkára, majd a Technológiai és Ipari Minisztérium iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára volt - írták. A közlemény szerint Kutnyánszky Zsolt feladata lesz a védelempolitika, a teljes haderőfejlesztési folyamat és a védelmi tárgyú beszerzések irányítása, valamint az ehhez szervesen kapcsolódó védelmi ipar további fejlesztése és erősítése.
Legutóbb az Energiaügyi Minisztérium európai uniós forrásokból megvalósuló projektjeiért felelős miniszteri biztosa volt a szakember, 2023. január 15-én nevezték ki, és az eredeti EM utasítás szerint 2024. december 31-ig tartott volna a megbízatása, de Lantos Csaba miniszter pénteki hatállyal visszahívta.
Pécsen született. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2003-ban szerzett jogi diplomát, 2006-ban Európai jogi szakjogász végzettséget, ezt követően 2008-ban tette le jogi szakvizsgáját.
Angol és német nyelven is középfokon beszél.
Ő helyettes államtitkár.Hova tűnt Klacsmann Dávid, @krisss ?
Elvitte a cica?Hova tűnt Klacsmann Dávid, @krisss ?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..