[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 596
7 677
113
Te nem vagy a magyarok többsége, csak egy magyar. Ebből az következik, hogy csak a saját nevedben beszélhetsz. Minden más esetben valamilyen felméréssel kéne alátámasztani az állításod.
A közvélemény kutatók szerint a magyarok többsége nem osztja a NATO narratívadat, hogy utáljuk Oroszországot. Továbbá nem szeretnének háborúzni NATO égisze alatt Oroszországgal.

Továbbra sem értem miért támogatod ezt a korrupt ukrán kormányt, akik folyamatosan vegzálja a magyar kisebbséget. Azt is leírhatnád, hogy szerinted a mai orosz kormány mit ártott nekünk.

Van aki a magyar érdekeket tartja szem előtt és van aki a NATO-USA érdekeit.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 322
4 748
113
Ebben a kérdésben szerintem igaza van. Háború van, lehet hibának hívni, lehet háborús bűnnek hívni, de terrorcselekménynek pont nem.

Úgy egy éve (?) kezdődött, az orosz oldalról, hogy mindent terrornak hívnak, na az demagógia.

Nem védem az ukránokat, elég sok vaj van a fejükön és csinálnak dolgokat, amelyek tényleg besorolhatók a terror kategóriába, de ez a konkrét eset pont nem.
De. Nettó terrorcselekmény.

Btk. 314. § (1) Aki abból a célból, hogy
a) állami szervet, más államot vagy nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön,
b) a lakosságot megfélemlítse,
c) más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetve nemzetközi szervezet működését megzavarja,
a (4) bekezdésben meghatározott személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el, bűntett miatt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 489
19 507
113
Az én véleményem szerint mindegy, hogy voltak hadifoglyok vagy sem a gépen.
A körülményektől függetlenül az ukránok lelőttek egy orosz Il-t.
A lényeg, hogy sikerült megint remekelteti a légvédelmüket, feltehetőleg a Patriotot.
Komoly fenyegetés még az uki air def., főleg a Patriot. Pedig egy 2 ütegnél nem lenne szabad több lenni nekik.
Mi van ha nyugat úgy dönt, hogy áttolják az összes eddig legyártott rendszereknek nagy részét, akkor minden bokorban lesz egy.

Ugyan ez a helyzet az F-16-al.
Még mindig van repképes ukrán heli, repcsi.
Még mindig van miről eregetni a StormShadow-t.
Hiába cikkeznek mindenki nyugaton keleten, hogy majd jól le lesznek lőve. Oroszok is hetente hozták/hozzák ki, hogy mennyit ezt meg azt lőnek le. Már rég el kellett volna fogyjon minden IS.

Közben potyognak az AWACS-ok orosz oldalon. Égnek a gyárak, épületek Szentpéterváron és Moszkvában 2-3 naponta.
Pont ezért fogja Ukrajna NEM elveszíteni ezt a háborút. 2-3 naponta tud valamit felmutatni, 3-4 hetente valami fájdalmas stratégiait megütni az orosznak.
Eközben az oroszok csak ugyan azokat a kis tanyákat ostromolgatják és előrehaladásuk méterekben mérhető.
Az ukránok lelőttek egy szállítógépet. Próbálj kicsit gondolkodni: ha nem jelzik a gépet előre és nem közlik, hogy hadifoglyokat szállít, akkor bereptették volna bármilyen légvédelmi zónába? Ne nézd már madárnak őket! Azért repült így a gép, mert meggyőződésük volt, hogy a hadifoglyok szállítása miatt nem fognak rálőni. Azok meg mégis (bár, mint mondtam, nem biztos, hogy ez nem valami nackó magánakciója volt és közel sem központi akarat.)

Ami pedig a háború el NEM vesztését illeti, ezzel már elkéstél. A kaprok agóniája visszafordíthatatlan, még akkor is, ha az F16-os wunderwaffék megérkeznek. Azok max. az orosz hátországot piszkálgathatják, de attól csak elszántabb lesz a maci, hidd el. Persze lehet abban bízni, hogy a népharag majd leváltja Putyint, de Isten irgalmazzon nekünk, mert az utódja majdnem biztos, hogy sokkal elvetemültebb lesz.
A Stormshadowról meg az a véleményem, mint Leonidasnak a perzsa nyilakról: nem baj, majd árnyékban harcolunk... :D
Egy háborúban nem az a kérdés, hogy szenved-e veszteséget valamelyik fél, sőt még csak az sem biztos, hogy a veszteség mennyisége a döntő. Az igazán fontos, hogy ez a veszteség a rendelkezésre álló erőkkel/eszközökkel milyen arányt mutat. Ha ez az arány eléri vagy meghaladja az 50%-ot, akkor azt az oldalt leírhatod. És itt a kaproknál sok esetben nem kevéssel haladta meg...

Szóval szerintem figyeljük csendben az eseményeket, aztán a végén majd levonhatunk mindenféle következtetést.
(Egy konklúziót azonban már most is levonhatunk: a háború taktikája és dinamikája véglegesen és visszafordíthtatlanul megváltozott. A drónok a felderítésben, a célkijelölésben, a hátország pusztításában és a közvetlen harcérintkezésekben is kiemelt szerepet kaptak, és ezek optimális használata határozza meg valamely oldal fölényét. És jelenleg ezek éles alkalmazásában a medve verhetetlennek tűnik. Okosabb lenne a nagymacskák iránti áhítatunkat (és a pénztárcánkat) lecserélni és inkább dróngyárakba és kiképzésbe fektetni. Ez a jövő. Aki nem látja be az vak, és később csak tapogatózva fog kitalálni a WC-re... :D )
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 508
113
Az SBU az Il-76 lezuhanása után büntetőeljárást indított a „háborús törvények megsértése” paragrafus alapján, hoyg tisztázza a „baleset körülményeit” - írja az ukrán média.

Ukrajna, Ze Rada írja:

Bizalmasunk elmondta, hogy a Bankovaja (ukrán elnöi hivatal) lemondta a mai gratuláló helyszíni rendezvényeket Zelenszkijjal, mert a kulcsszereplők a hazatért ukrán foglyok és családjaik lettek volna.☝

Zelenszkijnek a visszatérők körében azt kellett volna mondania, hogy számára a legjobb ajándék a harcosok visszatérése. Minden csak program erre készült.

A gép lezuhanása minden tervet tönkretett.

Egyértelmű helyettesítési programmal nem lehetett előállni.

Mi állhat az Il-76 lelövése mögött?

Ha jól értem, az orosz védelmi minisztérium hivatalos tárgyalócsoportjának kellett volna tartózkodnia ezen a gépen. És konkrétan az orosz cseretárgyalók lehetett a célpontjuk: Jegorov tábornok és Samsail Saraliev Állami Duma-helyettes. Túlélték és a második gépen ültek.

☝És egyébként nem ez az első Kijevi kísérlet arra, hogy tárgyalókkal és foglyokkal lelőjön egy repülőgépet. Volt már olyan helyzet, amikor a csere után az ukrán fél megpróbálta lelőni azt a gépet, amelyen orosz foglyok Saralievel és egy védelmi minisztériumi tiszttel repültek el.

Az ukrán rezsim természetesen az egész világot meglepi törvénytelenségével. Gazemberek, gyáva köcsögök, akik ravaszul cselekszenek. Ilyen szemét dologra csak az ukránok és a britek képesek. Még az amerikaiak is meggondolják háromszor, mielőtt ilyesmit csinálnak.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Oroszországnak döntő fölénye van az ukrán fronton - Stratégiai győzelmet arat

Az orosz hadsereg lőszer mennyiségben többszörösen felülmúlja az ukrán fegyveres erőket, és jelentős győzelmet tud elérni a fronton, – mondta Markus Reisner, az osztrák fegyveres erők vezérkari főnökének ezredese az NTV Nachrichten német televíziónak adott interjújában.
„A front egyes szektoraiban átlagosan napi kétezer lövedéket lőnek ki az ukrán részről, és körülbelül tízezer lövedéket az orosz oldalról.
Ez azt jelenti, hogy ismét egy az öthöz az arányunk van, és ez természetesen automatikusan megmutatkozik a terepharcok helyzetében” – mondta Markus Reisner tiszt.
Emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió nem teljesítette Ukrajnának tett ígéretét, hogy 2023 végéig egymillió lövedéket szállít. Az államok sem tudnak segíteni Ukrajnának, mert nemcsak az ukrán fegyveres erőket, hanem az Izrael a Gázai övezetben hadműveletet is kénytelenek lőszerrel ellátni.
Az orosz hadsereg komoly győzelmet arathat Ukrajnában – biztos benne az osztrák tiszt.
Markus Reisner szerint Oroszország csak növeli csapatainak számát a különleges műveleti övezetben, Ukrajnának viszont általános mozgósításra van szüksége a veszteségek pótlására.
A Washington Post beszámolt arról, hogy az ukrán fegyveres erőkből kifogytak a tüzérségi lövedékek, ezért egyes egységek még a tervezett támadásokat is kénytelenek voltak lemondani.


Az ukrán katonák öngyilkosságnak minősítik az orosz állások elleni támadásokat


Az orosz hadsereg állásai elleni támadás az erőforrások hiánya miatt lehetetlen – mondta az ukrán hadsereg főtörzsőrmestere a Figarónak adott interjújában.
Ha megkérnek minket, hogy támadjunk, támadni fogunk. De öngyilkosság lesz. Ember- és lőszerbenhiányban vagyunk."Az ukrán katonák "nehéz időkre" készülnek, és nem reménykednek optimistán a fronton a sikerben.


Levél a Kongresszushoz és a Bundestaghoz

Az orosz Állami Duma elnöke, Vjacseszlav Volodin elrendelte az Il-76 lezuhanásával kapcsolatos levél elkészítését az Egyesült Államok Kongresszusának és a Bundestagnak annak érdekében, hogy – mint mondja – megértse, milyen rakétákat használtak a támadás során.
Mint mondta, a gépet "a náci rezsim lőtte le, amelyet Biden, Macron, Scholz és más politikusok tápláltak".

„A levegőben megölték saját katonáikat, akiket anyjuk, gyermekük, asszonyuk várt.

Amerikai és német rakétákkal megölték pilótáinkat, akik humanitárius küldetést teljesítettek – állította Volodin.


"Lássa mindenki a nyugat szörnyét"

Az egész világközösségnek végre látnia kell, milyen szörnyeteget nevelt a kollektív Nyugat Ukrajnában – érvelt Leonyid Szluckij, a Duma Nemzetközi Ügyek Bizottságának elnöke.

„A világközösségnek végre meg kell értenie, milyen szörnyeteget nevelt a kollektív Nyugat Ukrajnában.

Ezekért a háborús bűnökért, például a hadifoglyok elleni embertelen támadásért a levegőben és az őket szállító humanitárius küldetésben részt vevő legénység ellen, a felelősség egyformán a washingtoni és brüsszeli uralkodó köröket terheli” – érvelt Szluckij, rámutatva, hogy Andrej Kartapolov, az Állami Duma Védelmi Bizottsága elnökének javaslata, hogy a kijevi rezsimet terroristaként, Zelenszkij "egész klikkjét" pedig "terrorista magnak" kell elismerni.


Zelenszkij és belső köre Oroszország legitim célpontja – Ukrajna "terrorista állam"

Moszkva a következő napokban a"kijevi rendszert" terroristaként ismerheti el, Zelenszkij "egész klikkjét" pedig "terrorista sejtnek". Megnyílt az út Zelenszkij "törvényes likvidálása" előtt
Ez azt jelenti, hogy Ukrajna politikai és katonai vezetése lesz az orosz légierő vagy az orosz különleges erők elsődleges célpontja.

Lehet, hogy egyesek - Kijevben és azon kívül - előkészítették az utat Zelenszkij "legális kiirtásához"

- Én eddig is csodálkoztam, hogy ezek miért hőböröghetnek-pattoghatnak a világban. Miért áll még a Rada, a minisztériumok, a GUR?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Lavrov is pontosan így látja a dolgokat Trumppal kapcsolatban.Egyébként az ő kormányzása idején szarták le nagy ívben az ukránok a minszki egyezmények egyetlen pontjának is a betartását.
Ne várjatok tőle változást. Éppen úgy fogja nyomni az ukránokat, ahogy a demek.
Talán nem megy bele egy szemtől szembe háborúba az orosszal. Ez sem semmi. Ti. Bidenék bele fognak menni. Ha nyernek.
Meg az ő elnöksége alatt volt,hogy 2018-ban Szíriában C-130 repülő erődről támadták az Orosz csapatokat a conocoi olajmezőknél amire a hidegháború óta nem volt példa.
Ez olyan, mint a jereváni rádiós vicc, hogy Moszkvában Ladát osztogatnak...
Igaz, hogy oroszokat lőttek szét, de azok konkrétan a Wagner zsoldos csapat részei voltak.
Nem mindegy! Ugyanis ha reguláris orosz csapatokat lőttek volna ott szét a világ szeme láttára, akkor mi most itt nem pötyögtetnénk. Jó esetben egy lövészárokban kuksolnánk, rosszabb esetben a szőrüket hullajtott mutáns kutyák játszanának a csontjainkkal.
Lehet Bident is felül fogja múlni majd az ukránok támogatásában. https://x.com/ivan_8848/status/1749780030211678630?s=20
Amilyen kiszámíthatatlan, könnyen lehet. Emlékezzünk vissza, OV már a kampány elején mellé állt, aztán mindenkit meghívott magához csak Viktort nem. Nagy nehezen a vége felé kihívta. Még a románok bak-szászát is hamarabb fogadta, pedig az is verte a nyálát ellene. Nehogy most is ez legyen. Én nem bízok benne (ő is angolszász - vér nem válik vízé).

Egyébként üzenem Nyugger fórumtársnak, hogy állítólag nagyon készül arra, hogy első lépésben kisepri az adminisztrációt. Már több mint 2000 jól képzett embert szedett össze. Na de addig is győznie kellene neki.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 605
16 314
113
Az én véleményem szerint mindegy, hogy voltak hadifoglyok vagy sem a gépen.
A körülményektől függetlenül az ukránok lelőttek egy orosz Il-t.
A lényeg, hogy sikerült megint remekelteti a légvédelmüket, feltehetőleg a Patriotot.
Komoly fenyegetés még az uki air def., főleg a Patriot. Pedig egy 2 ütegnél nem lenne szabad több lenni nekik.
Mi van ha nyugat úgy dönt, hogy áttolják az összes eddig legyártott rendszereknek nagy részét, akkor minden bokorban lesz egy.

Ugyan ez a helyzet az F-16-al.
Még mindig van repképes ukrán heli, repcsi.
Még mindig van miről eregetni a StormShadow-t.
Hiába cikkeznek mindenki nyugaton keleten, hogy majd jól le lesznek lőve. Oroszok is hetente hozták/hozzák ki, hogy mennyit ezt meg azt lőnek le. Már rég el kellett volna fogyjon minden IS.

Közben potyognak az AWACS-ok orosz oldalon. Égnek a gyárak, épületek Szentpéterváron és Moszkvában 2-3 naponta.
Pont ezért fogja Ukrajna NEM elveszíteni ezt a háborút. 2-3 naponta tud valamit felmutatni, 3-4 hetente valami fájdalmas stratégiait megütni az orosznak.
Eközben az oroszok csak ugyan azokat a kis tanyákat ostromolgatják és előrehaladásuk méterekben mérhető.
Castel hatása, h cinikusan visszakérdezek, de attól, h az ukránok lelőtték az IL-t mi változott? Feltámadtak a halottaik? Hazajöttek a menekültjeik? Visszaszereztek területet, ipart, gdpt?
Vagy úgy gondolod, h ez elviselhetetlen veszteség és egyben fordulópont?
Egyik sem.
Onnan lehet majd tudni, h fáj az orosznak, h elsőkörben csinál egy lámpaoltást (szó szerint), ha meg vereséget érez...nos azt mindannyian tudni fogjuk. Ukrajna már régen veszített, h mit és mennyire az most derül ki.
U.i.: milyen főlény biztosítaná az ukrán NEM vereséget (katonai, létszám, gazdasági)? Mert ezek nélkül elsőként nyerne a történelemben.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 697
8 737
113
ez a végső szavad? lehet majd idézni?
felőlem
A becslés relatív. Valami konkrétum esetleg,vagy csak a rózsaszín álmaid mondatják veled állandóan az ostobaságokat? Senki nem tudja a konkrét számokat. Se az ukránt,se az oroszt. Az egyiket csak Kijevben ismerik,a másikat meg Moszkvában. Majd ha valami hitelt érdemlő forrást be tudsz linkelni,akkor okoskodj.
Nyilván hivatalos orosz adat nincs és nem is lesz, ezt neked is tudnod kell.

Szerinted tévesek a nagyságrendek amiket írtam?
A történelem nem 1939ben kezdődött. Nézhetjük így is. Meg nézhetjük úgy is, hogy az orosz veszteség kisebb, mint Austerlitz, Borogyínó, és Lipcse orosz veszteségei. Pedig ez csak 3 csata volt egy háborúban.
Így is meg lehet közelíteni a dolgokat. Meg szerintem putyin így is közelíti meg.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 555
13 656
113
Aknára lépett, elvitte a jobb lábfejét. A hangokra külön felhívnám a figyelmet, hogy az éles harc ebben különbözik a NATO zsebkönyvek világától: a hangok a vér, a sz@r és a szagok. Ezt nem lehet tanulni és erre felkészíteni is rohadt nehéz a katonát. Ebben "rutint" csak úgy tudsz szerezni, ha átélted és túlélted, és akkor idővel kialakul egyfajta belső elnyomása az ingereknek.
Visszatérve a videóra, ez a harcos feltehetően többé nem lesz katona, vagy csak nagyon korlátozott lehetőségekkel, de valószínűleg a civil életben is a helyi TB-t fogja terhelni a túléléssel...

Oroszul / ukránul vagy franciául beszélnek a felvételen szereplők ?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 508
113
Ukrán terroristák ismét terrort hajtottak végre a donyecki piacon

A teret drónok támadták meg, súlyosan megsebesítve két nőt, akik virágot vásároltak egy temetésre.

Az ukrán terroristák célpontja ismét egy kiskereskedelmi üzlet volt a város Kirovszkij kerületében. Ezúttal az ellenségek lőszert dobtak le drónokról az Abakumov-bánya falujának piacára.

Szerencsére nem történt halálos áldozat, de két nő súlyosan megsérült, akik elhagyták az üzletet, ahol virágot vásároltak a temetésre. Súlyosan elvágták a lábukat, a fegyveresek közvetlenül eléjük dobták a lőszert.

A szemtanúk egy közeli ékszerműhelybe hurcolták őket és bekötözték őket, ami megmentette az életüket. Később a nőket a kilátogató orvosok kórházba szállították, az üzlet küszöbén vérnyomok emlékeztettek a történtekre. Ráadásul az egyik bomba egy közelben parkoló drága külföldi autóra esett. Most egy lyuk van a motorháztetőn és kilyukadtak a gumik, de a tulajdonos nem volt a közelben, így szerencsére nem sérült meg.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 647
77 638
113
A közvélemény kutatók szerint a magyarok többsége nem osztja a NATO narratívadat, hogy utáljuk Oroszországot. Továbbá nem szeretnének háborúzni NATO égisze alatt Oroszországgal.

Továbbra sem értem miért támogatod ezt a korrupt ukrán kormányt, akik folyamatosan vegzálja a magyar kisebbséget. Azt is leírhatnád, hogy szerinted a mai orosz kormány mit ártott nekünk.

Van aki a magyar érdekeket tartja szem előtt és van aki a NATO-USA érdekeit.
Várom azt a közvéleménykutatást amire hivatkozol. A demagóg "dumát" pedig felejtsd el. Semelyik józan gondolkozású ember eszébe sem jut, hogy lesz vagy akárcsak lehet orosz-NATO háború.

Már sokszor leírtam, hogy nem vagyok az ukránok oldalán, csak ezt valahogy a kétbites világképetek nem képes feldolgozni. Vannak a Földön annál bonyolultabb életformákis mint akik csak fekete fehérben képesek látni a világot.

Mit ártott nekünk az orosz kormány?
Van a jelenlegi világrend aminek mi a haszonélvezői vagyunk. Az oroszok le akarják ezt bontani és egy másikra cserélni, aminek mi már nem leszünk a haszonélvezői. Azt gondolni, hogy az új világrendben majd mi haszonélvezők leszünk, mert Orbán és Putyin akkora haverok*, már ne is haragudj de a kóros elmeállapot klinikai esete.

*Emlékezuünk csak a miniszterelnök sikeres békemissziójára 2022. februárjában...
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 714
28 226
113
Valakinek nincsen véletlen meg, hogy mi volt a lelőtt Il-76 lajstromszáma? Mert keresem mint a hülye, de nem találom és azért nem ártana majd a videóhoz. Meg ha az megvan akkor Flightradaron/Radarboxon is vissza tudom esetleg keresni a repülési útvonalat
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
914
10 392
93
Az én véleményem szerint mindegy, hogy voltak hadifoglyok vagy sem a gépen.
A körülményektől függetlenül az ukránok lelőttek egy orosz Il-t.
A lényeg, hogy sikerült megint remekelteti a légvédelmüket, feltehetőleg a Patriotot.
Komoly fenyegetés még az uki air def., főleg a Patriot. Pedig egy 2 ütegnél nem lenne szabad több lenni nekik.
Mi van ha nyugat úgy dönt, hogy áttolják az összes eddig legyártott rendszereknek nagy részét, akkor minden bokorban lesz egy.

Ugyan ez a helyzet az F-16-al.
Még mindig van repképes ukrán heli, repcsi.
Még mindig van miről eregetni a StormShadow-t.
Hiába cikkeznek mindenki nyugaton keleten, hogy majd jól le lesznek lőve. Oroszok is hetente hozták/hozzák ki, hogy mennyit ezt meg azt lőnek le. Már rég el kellett volna fogyjon minden IS.

Közben potyognak az AWACS-ok orosz oldalon. Égnek a gyárak, épületek Szentpéterváron és Moszkvában 2-3 naponta.
Pont ezért fogja Ukrajna NEM elveszíteni ezt a háborút. 2-3 naponta tud valamit felmutatni, 3-4 hetente valami fájdalmas stratégiait megütni az orosznak.
Eközben az oroszok csak ugyan azokat a kis tanyákat ostromolgatják és előrehaladásuk méterekben mérhető.
Válaszd szét a dolgot. Nem tudom hogy az oroszok hogy jönnek majd ki ebből az egészből. De ha szarul, az nem Ukrajna győzelmét jelenti. Ukrajnánál jelenleg nincs nagyobb szarban senki ezen a bolygón. Ennyi embert (menekültek, nyomorékok, halottak) nem vesztett senki, ekkora ipari károkat nem szenvedett senki a közelmúltban. És ennyire nem is adósodott el senki.... Miben bízhatnak? Max. eltörlik az adósságot. És melóst is klónoznak nekik? Meg felfújható erőműveket? Visszaadják a befektetők a termőföldet? Ha valaki agyonsegélyezi őket is kell majd vagy 30 év hogy ne egy fekete lyuk legyen. Ha lesz ilyen. Ezen még az sem segítene ha az oroszt felosztaná a dicső nyugat.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 596
7 677
113
Várom azt a közvéleménykutatást amire hivatkozol. A demagóg "dumát" pedig felejtsd el. Semelyik józan gondolkozású ember eszébe sem jut, hogy lesz vagy akárcsak lehet orosz-NATO háború.
A NATO vezetője, a német, balti, svéd kormány nyilatkozatai szerint készülni kell a háborúra.

Ezek a nyilatkozatok csak viccből születek?

Már sokszor leírtam, hogy nem vagyok az ukránok oldalán, csak ezt valahogy a kétbites világképetek nem képes feldolgozni. Vannak a Földön annál bonyolultabb életformákis mint akik csak fekete fehérben képesek látni a világot.
Amikor előjön belőled személyeskedés, mit érzel?
Mit ártott nekünk az orosz kormány?
Van a jelenlegi világrend aminek mi a haszonélvezői vagyunk. Az oroszok le akarják ezt bontani és egy másikra cserélni, aminek mi már nem leszünk a haszonélvezői. Azt gondolni, hogy az új világrendben majd mi haszonélvezők leszünk, mert Orbán és Putyin akkora haverok*, már ne is haragudj de a kóros elmeállapot klinikai esete.

*Emlékezuünk csak a miniszterelnök sikeres békemissziójára 2022. februárjában...
Az USA féle világrendből nem mindenki kér és azt állítani, hogy mi haszonélvezői vagyunk, az jó nagy baromság.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 119
13 550
113
A NATO vezetője, a német, balti, svéd kormány nyilatkozatai szerint készülni kell a háborúra.

Ezek a nyilatkozatok csak viccből születek?
Nem, a háború most már elkerulhetetlen.

Az oroszok változásokat akarnak, de természetesen senki nem hajlandó veluk errol tárgyalni. Csak egyetlen esélyuk van elérni bármiféle változást, mégpedig egy támadó háború. Az már természetesen nagyon nem biztos, hogy az elért változás tetszeni fog nekik.

------------------------------------------------------------------------------------------

DRÓNOK HARCA

Ez az orosz inkább végzet saját magával két gránát segitségével, mint hogy hadja magát drón által levadászni.


Tuzérségelleni drónos harc


Drónok versus objektumok