[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Van a jelenlegi világrend aminek mi a haszonélvezői vagyunk. Az oroszok le akarják ezt bontani és egy másikra cserélni, aminek mi már nem leszünk a haszonélvezői.
Ez mekkora sületlenség már ne haragudj. Egyrészt soha nem voltunk (magyarok) élvezői ennek a világrendnek. Az USA, UK, és az EU alapítói annál inkább. Az USA ezen világrend önjelölt rendőrsége és fő haszonélvezője. Másrészt ez a világrend a gyengébb országok kizsákmányolásról, demokráciaexport rákényszerítéséről szól, és az olcsó energiára épült. Ha szükséges akár erőszak árán is, vagy szankciófegyverrel.

Most kihúzták önként és dalolva az egyenletből a nyugatiak az olcsó energiaforrásokat, és az oroszt vádolja a nyugat a világrendjük lebontásával? Azt azért érdemes leszögezni, hogy az Ukrajna elleni fellépés az orosz részéről, nem befolyásolta a "világrendet".
Annál inkább a beavatkozás a nyugat részéről. Pl.: 11200 szankció az oroszok ellen, melyek nagy részét a "világrend" önjelölt rendőrsége önmaga kivételezése mellett kényszerít másokra. Úgyszintén a fegyvertámogatások, egy hatáskörön kívül lévő NATO védelmi gittegylet részéről, mely saját maga bontja "világrendet". Mely szerződés vagy anyagi érdek kötelezi jelenleg az EU-t vagy a NATO-t mint védelmi szervezetet, hogy beleártsa magát az Orosz/ukrán háborúba? Milyen összefüggést látsz a "haszonélvezet" és az elherdált Euró százmilliárdok között.

Óramű pontosan, évtizedenként talál magának az USA egy országot, melyet vagy proxy résztvevőként vagy személyesen lerohanhat, majd kizsákmányolhat évekig-évtizedekig. A világszervezetek (biztonsági és jogi) meg asszisztálnak hozzá. Most éppen Ukrajnával karöltve, kiprovokálta magának a beavatkozás lehetőségét, jelenleg még proxy-ként. Szotyadt heréit (UK, EU) hóna alá csapva, Oroszországot szeretné vacsorára megpuhítani. Ez Neked a világrend? Melyet Te állítólag haszonélvezel?

Miből áll Neked a haszonélvezet? Hogy, nemsokára mehetsz Ukrajnába portásnak? A haszont az USA élvezi, és Te vagy a kihasznált. Na ez az a világrend, melyet most éppen siratsz.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
ukri rejtett fegyverek és lőszerek megsemmisítése drónnal:

A minap egy rendkívül érdekes történet jelent meg Rivne régióban: a helyi közműszolgáltatók elkezdték zöld színűre festeni a fűtési rendszereknek szánt vizet - írja az Ukropa Fresh.
Mint kiderült, az emberek elkezdték leengedni a vizet az radiátorokból, hogy azt higiéniai vagy háztartási eljárásokra használják, mivel a legtöbb házban már nincs rendszeres melegvíz.
A kommunális dolgozók úgy döntöttek, hogy speciális szennyeződéseket adnak hozzá, amelyek zöldre festik azt, és aki zuhanyozni fog vele, az "Shrekké" változik. A színezéket gyakorlatilag lehetetlen lemosni.

rakétacsapások ukri célpontokra Liptsy-nél:

Perun F kvadrokopter Fagot ATGM-el szerelve:

Az il-en utazó foglyok közül 12 azovos volt:

Ez valami nato iránymutatás lehet? Nem egyszer linkeltem már ilyen videót ahol simán otthagyják a sebesült kollégát az ukrik:

Kh555 és Kh101 eregetés:

Szu25, donyecki terület:

Drónról videózott lövészárokharc:

Krasznopol telitalálat egy ukri beton bunkerre:

Gránátdobáls drónról, fpv bevetések:

bandera vagy amit akartok csak -1:
 

Mitulatbati1

Active Member
2020. szeptember 15.
39
101
33
Valakinek nincsen véletlen meg, hogy mi volt a lelőtt Il-76 lajstromszáma? Mert keresem mint a hülye, de nem találom és azért nem ártana majd a videóhoz. Meg ha az megvan akkor Flightradaron/Radarboxon is vissza tudom esetleg keresni a repülési útvonalat
On 24 January, a Russian Air Force Ilyushin Il-76 (registered RA78830)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Ukrajna veresége a NATO összeomlását okozza, sok tagállam függetlenné válik

Ukrajna veresége a NATO valódi összeomlásához vezet "Ha Ukrajna veszít, akkor a NATO tovább fog bukni"– mondta Ruslan Bortnik, az Ukrán Politikaelemző és Menedzsment Intézet igazgatója.

Ruslan Bortnik politológus szerint sok európai ország "Oroszországba megy tárgyalásokra", hogy megvitassák a biztonsági kérdéseket Oroszországgal. Az ilyen államok formálisan nem lépnek ki a NATO-ból, hanem egyre inkább önálló politikát folytatnak, és kinyilvánítják semlegességüket. „Sok ilyen szeparatista lesz a NATO-n belül , ha Ukrajna veszít, különösen a kis kelet- és dél-európai országok között ” – véli Ruslan Bortnik. Oroszország az elmúlt években példátlan NATO-tevékenységet jelentett be nyugati határán. A szövetség kiterjeszti a kezdeményezéseket, és "az orosz agresszió megállításának" nevezi. Oroszország többször is aggodalmának adott hangot a katonai blokk erőinek európai felhalmozódása miatt.


Harkovban kiirtották a Kraken elit egység katonáit

2024.01.24-én, szerda este Oroszország megsemmisítette Balakleja városában a „Kraken” és az „Orosz Önkéntes Hadtest” több mint 30 harcosát, valamint több mint 100 ukrán katonát.

A lakosok három robbanásról számoltak be. Az első kettő erős volt és szinte egyszerre.
Néhány perccel később volt a harmadik robbanás nagy villanással.

A csapásokat a francia zsoldosok január 17-i megsemmisítésének helyszíne közelében hajtották végre.
Ezúttal a "kraken" erőket és alárendeltjeit az úgynevezett "orosz önkéntes hadtestet" támadták meg

- Nem kell félni attól, hogy a kiképzett fasiszták Európára szabadulhatnak.


Az oroszok felszámolják az ukrán hadsereget és a kritikus létesítményeket


Az oroszok precíziós csapásai az ukrán hadseregre nem állnak le.
Január 24-én este orosz UAV-ok semmisítettek meg ukrán kiképzőtáborokat a Zsitomir régióban és további katonai létesítményeket a Poltava régióban.
További katonai személyzet elhelyezésére használt létesítményeket sújtották Mirnogradban.
A csapások következtében a Kurahovo melletti védelmi vonal létrehozásához használt katonai felszerelések megsemmisültek.
Herszonban újabb szállásokat sújtottak, ahol a Dnyeper keleti partján hadműveletekben részt vevő ukrán tengerészgyalogságot semmisítettek meg.

Oroszok 17 katonai létesítményt semmisítenek meg Harkovban Az orosz rakétatámadások megsemmisítik az ukrán katonai parancsnokság azon terveit, hogy a katonai tartalékokkal hadműveleteket hajtsanak végre a hátsó területekről.

Csak a múlt héten legalább 17 ukrán katonai és külföldi zsoldosok elhelyezésére használt létesítményt semmisítettek meg Harkov régióban.

Az ukrán hadsereg a stratégiai tartalékból veszíti az erőit, amely a frontvédelem lyukait hivatott befedni és az ukrán szabotőrök hadműveleteit biztosítani az orosz határ menti régiók területén.


Az oroszok 35 települést ellenőriznek Harkovban

Az ukrán hadsereg stratégiai tartalékának veresége az oroszok előrenyomulását eredményezi a térségben több irányba.
A harkovi régióban már legalább 35 település van orosz ellenőrzés alatt, és a számuk egyre növekszik.
A múlt hétvégén az orosz erők átvették az irányítást Krahmalnoje falu felett, ami lehetővé teszi számukra, hogy kiterjesszék ellenőrzési zónájukat Kupjanszktól délre, biztosítsák a stratégiailag fontos út ellenőrzését, és az ukrán erőket az Oszkol folyó felé tolják, ahol a manőverek bonyolultak lesznek és veszteségesek lesznek. növekedni fog.
Ugyanakkor hamarosan valóra válhatnak az ukrán adminisztráció rossz álmai a határon túli orosz támadásról Harkov térségében.
A hírek szerint január 23-án az ukrán egységek visszavonultak Pletnyevka faluból, amely az orosz határ közelében, Harkovtól északkeletre található.
Az orosz tüzérség már napok óta üti az ukrán állásokat a térségben.
Ennek eredményeként az orosz csapatoknak sikerült átlépniük a határt, és végrehajtani a térségben a felszámolási műveletet, fenyegetve az ukrán csoportot az ukrán határ fő erődjénél, Volcsanszkban.
A faluban végrehajtott hadművelet valószínűleg nem jelzi egy újabb jelentős szárazföldi offenzíva megkezdését Harkov régióban a következő napokban, de egyértelműen mutatja az ukrán védelem gyengeségét a határ mentén.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Várom azt a közvéleménykutatást amire hivatkozol. A demagóg "dumát" pedig felejtsd el. Semelyik józan gondolkozású ember eszébe sem jut, hogy lesz vagy akárcsak lehet orosz-NATO háború.

Már sokszor leírtam, hogy nem vagyok az ukránok oldalán, csak ezt valahogy a kétbites világképetek nem képes feldolgozni. Vannak a Földön annál bonyolultabb életformákis mint akik csak fekete fehérben képesek látni a világot.

Mit ártott nekünk az orosz kormány?
Van a jelenlegi világrend aminek mi a haszonélvezői vagyunk. Az oroszok le akarják ezt bontani és egy másikra cserélni, aminek mi már nem leszünk a haszonélvezői. Azt gondolni, hogy az új világrendben majd mi haszonélvezők leszünk, mert Orbán és Putyin akkora haverok*, már ne is haragudj de a kóros elmeállapot klinikai esete.

*Emlékezuünk csak a miniszterelnök sikeres békemissziójára 2022. februárjában...
Ne haragudj Dudi, de most már én is közbeszólok.

Kétbites világkép? Na ne….

Emlékezzünk a miniszterelnök sikeres békemissziójára…
Oké, de te emlékszel még a „sikeres” isztambuli békekonferenciára is, ahol már megvolt a megállapodás? Csak azért kérdezem, mert Schröder német ex-kancellár, Naftali Benet izraeli ex-miniszterelnök és a török kormány még emlékszik…, de a net sem felejt egyébként.

Szóval ki is hozta valójában Európa nyakára a háborút…?
Esetleg az eddigi világrend bevett gyakorlata?
Hát így tényleg faszán élvezhetjük majd továbbra is az előnyeit, már alig várom.

Milyen katonai akcióra is készült Ukrajna 2022. tavaszán?
Tudod a műholdak nem csak Nyugaton látták az ukrán erők összevonását már 2021-től Donyeck és Luhanszk térségében…
Ejha, de gyorsan felejtünk el apróságokat…

Szerintem meg minden józanul gondolkodó embernek mostanra eszébe kell, hogy jusson, hogy de igen, bizony lehet NATO-orosz háború.
Miért is ne lehetne?
Mert nem szeretnél elhamvadni?

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 780
113
Ukrajna felvette a svéd ESAB céget a „háborús szponzorok” listájára

Az ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökség (NAAC) közölte, hogy felvette a svéd hegesztőberendezéseket gyártó Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB) nemzetközi „háborús szponzorok” listájára .
"A hegesztőberendezések és -anyagok gyártásában vezető cég alapvetően az Orosz Föderációban marad , ott tart fenn gyárakat, és áruit közbeszerzési rendszeren keresztül szállítja az orosz Gazpromnak . A NAPC hozzátette az Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB) amerikai-svéd ipari vállalatot. a háború nemzetközi szponzorainak listájára.” – áll a NAPC Telegram csatornán megjelent üzenetben.
Az ESAB egy svéd ipari vállalat. 1904-ben alapították. Közel 50 országban vannak fióktelepei.
Január közepén az ukrán NAPC bejelentette, hogy felvette a svájci Barry Callebaut csokoládégyártót a „nemzetközi háborús szponzorok” listájára.
A „háborús szponzorok” ukrán listáján többek között szerepel a belga gázrendszer-üzemeltető, a Fluxys, a legnagyobb német építőipari befektető, a Knauf , a grúz borászati vállalatcsoport, a Bolero, a svájci Nestle , két vezető német vállalat, amelyek magas minőséget termelnek: precíziós szerszámgépek Spinner és Dmg Mori, a világ egyik legnagyobb gyémántgyártó és exportáló vállalata, a Shree Ramkrishna Exports, a termékgyártó PepsiCo és a Mars, a világ két vezető dohányipari vállalata – Philip Morris International és Japan Tobacco International, Alibaba Group Holding Limited, amely az AliExpress online kereskedelmi platform tulajdonosa , egy brit Unilever cég , egy amerikai Subway cég, a Vici tenger gyümölcseit gyártó cég, a kínai Geely autóipari vállalat, az ír tengeri üzemanyag-szállító, a Peninsula Petroleum és mások.
Amint az ügynökség korábban kijelentette, a „nemzetközi háborús szponzorok” listája eszköz az Oroszországból kilépő nemzetközi üzletek céljának eléréséhez.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 192
113
Várom azt a közvéleménykutatást amire hivatkozol. A demagóg "dumát" pedig felejtsd el. Semelyik józan gondolkozású ember eszébe sem jut, hogy lesz vagy akárcsak lehet orosz-NATO háború.

Már sokszor leírtam, hogy nem vagyok az ukránok oldalán, csak ezt valahogy a kétbites világképetek nem képes feldolgozni. Vannak a Földön annál bonyolultabb életformákis mint akik csak fekete fehérben képesek látni a világot.

Mit ártott nekünk az orosz kormány?
Van a jelenlegi világrend aminek mi a haszonélvezői vagyunk. Az oroszok le akarják ezt bontani és egy másikra cserélni, aminek mi már nem leszünk a haszonélvezői. Azt gondolni, hogy az új világrendben majd mi haszonélvezők leszünk, mert Orbán és Putyin akkora haverok*, már ne is haragudj de a kóros elmeállapot klinikai esete.

*Emlékezuünk csak a miniszterelnök sikeres békemissziójára 2022. februárjában...
Már ne haragudj de vagy háttal ülsz a moziban, vagy tudatlan esetleg buta vagy. Mi nem vagyunk haszonélvezői a mostani világrendnek, hanem az egyik legnagyobb kárvallotja. Trianon után ilyet le tudtál írni... Ahogy Jalta után sem lettünk azok. 56-után sem, de említhetném a rendszer váltás után az egykori főkomcsikkal összepacsizó usa képviselők "hasznát" is.
Nem haverunk az orosz, de egy kiszámítható nagyhatalom a szomszédban. Nos, h ki a hülye?! Aki velük akar rosszban lenni.
Jelzem végül, h pont a világ józanabbik fele tart komoly eszkalációtól és az általad preferáltak viselkednek úgy, mint egy sértődött hülyegyerek a konyhakések között.
Hogy milyen lesz az új világrend?! Senki sem tudja; legutóbb a többpólusú világrendet boldog békeidőknek ill. az öt nagyhatalom szimfóniájának hívták már a kortársak is. Tuti azért, mert sz.r volt.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 376
55 059
113
Várom azt a közvéleménykutatást amire hivatkozol.

Tessék portás bácsi:
iu


iu


iu


Vagyis Magyarország lakossága k*rvára nem akar háborúzni. Ti vagytok a hangos kisebbség, szerencsére. Az értelmes többség nem akar háborút, és még ukrajnára is nagy ívben szarik. Sajnálom az ottani embereket, de egy bukott állam volt már a háború előtt is.
Aztán a 2014-es puccs után WEF zsoldba szegődött náci banda vette át a vezetést, és ennek a következménye ez a mostani katasztrófa.
Ukrajna, mint állam, mint nemzet megszűnik létezni. Ez lesz. :rolleyes:
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ez mekkora sületlenség már ne haragudj. Egyrészt soha nem voltunk (magyarok) élvezői ennek a világrendnek.
Mit beszélsz Te?
Hol élté eddig?
Nem tanultál történelmet?
Nem tapasztalod azt a sok jót amit kaptunk a nyugattól, beleértve az USA-t is?
A tatárdúláson való örömködés, Mohácsi csatában a török támogatása ilyen olyan módon (Fuggerek, velencei tüzérek), Trianonról ne is beszéljünk (az annyira jó volt, hogy hú ha), MO.-g SzU-nak való átadása 1945 után, '56-os beetetés majd cserben hagyás (pont mint most az ukránokat), a rendszerváltás alatt a komcsik támogatott hatalomátmentése, a rablóprivatizáció elrendelése, hadseregünk leépítése, Neked ez mind semmi?
Micsoda egy hálátlan ember vagy;)!
Most kihúzták önként és dalolva az egyenletből a nyugatiak az olcsó energiaforrásokat, és az oroszt vádolja a nyugat a világrendjük lebontásával? Azt azért érdemes leszögezni, hogy az Ukrajna elleni fellépés az orosz részéről, nem befolyásolta a "világrendet".
Van egy olyan érzésem, hogy e mögött a világrend leépítése mögött van egyfajta szándékosság. a nyugati úgynevezett elit részéről.
Elsősorban azért, mert mint tudjuk a machinátoroktól, amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére. Vélelmezhetően felmérték, hogy ez a világrend (Pax Amerika) sem menekülhet meg az entrópia törvénye alól, így fel fog bomlani. Mivel nem akarták a folyamatot kontroll nélkül hagyni, elképzelhető, hogy szándékosan indították el a káoszt a világban. És itt jön a második és legfontosabb ok, nevezetesen, hogy ezzel a felfordulással tudják összehozni az Új Világrendet és a Globális Kormányt. Káosz és megfélemlítés nélkül a népek nem fognak önként beleállni ebbe a projektbe. De ha jól meglesznek félemlítve migrációval, járványokkal, inflációval, munkanélküliséggel, hideggel meleggel azaz klímahisztivel, majd a végén egy jó nagy háborúval, akkor már ők fognak könyörögni az Egy Vezetőért és a Világkormányért, csak béke legyen és tudják tovább élni a békés Netflixes életüket. Nem ez volt a vírus kapcsán. Tegyenek velük bármit, csak kapják vissza azt az életüket amit addig éltek. A főpróba sikerült, mehet az előadás!
Úgyszintén a fegyvertámogatások, egy hatáskörön kívül lévő NATO védelmi gittegylet részéről, mely saját maga bontja "világrendet". Mely szerződés vagy anyagi érdek kötelezi jelenleg az EU-t vagy a NATO-t mint védelmi szervezetet, hogy beleártsa magát az Orosz/ukrán háborúba?
Semelyik szerződés nem kényszeríti a NATO-t ebbe a háborúba. Ukrajna nem tagja a szervezetnek, így legfeljebb önkéntes alapon mehetnének az országok háborúzni. Nem sokan fognak tolongani. Szerintem egy éles helyzetben, amikor már mennie kellene olasznak, francúznak, németnek meg a többi aprónak az ukrán frontra, sec perc szétesne a szövetség. Éppen ezért egy oroszok elleni éles helyezettől szerintem nagyon tartanak. Hamar kiderülne, hogy nem csak meztelen a király, hanem hogy még a részei/tagjai is önjáróak.
Most éppen Ukrajnával karöltve, kiprovokálta magának a beavatkozás lehetőségét, jelenleg még proxy-ként.
Szerintem még az USA sincs felkészülve egy Oo.-g elleni háborúra. Nem hiszem, hogy a proxy-n túl merne lépni. Akkor lesz felkészülve, ha összehoz egy 99%-os hatásfokú rakétaelhárító rendszert. Ez pedig nem mostanában lesz.
Egyébként sem szokta ő kezdeni a nagy háborúkat. Ő csak a végén lép be, mint a románok, amikor már mindenki kifeküdt. Apropó. Nem testvérek ezek? Azaz a románok és az amerikaiak?
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 128
113
Tessék portás bácsi:
iu


iu


iu


Vagyis Magyarország lakossága k*rvára nem akar háborúzni. Ti vagytok a hangos kisebbség, szerencsére. Az értelmes többség nem akar háborút, és még ukrajnára is nagy ívben szarik. Sajnálom az ottani embereket, de egy bukott állam volt már a háború előtt is.
Aztán a 2014-es puccs után WEF zsoldba szegődött náci banda vette át a vezetést, és ennek a következménye ez a mostani katasztrófa.
Ukrajna, mint állam, mint nemzet megszűnik létezni. Ez lesz. :rolleyes:
És most jön majd a mély csend, mert a "várom azt a közvéleménykutatást" címszó alatti melldöngetés csak addig volt valós, amíg azt nem hitte, hogy ezzel megfogott. A "bocs, igazad volt" ilyenkor sunnyogássá válik és hirtelen rengeteg más fontos téma lesz... :D
De semmi gond, mind ismerjük már ezt a reakciót, hiszen Wilson óta már rengetegszer hozzászokhattunk. Cлава Cекте! :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Jobban élsz mint a világ háromnegyede és ezt az északatlanti hatalmak (regen az angolo, most az amerikaiak) uralkodásának köszönheted. Ha majd nem ez a térség uralkodik a világon, hanem más, akkor nem rosszabbul fogsz élni, hanem sehogysem fogsz élni.
Ne legyenek kétségeink a világ háromnegyede csupán azért, mert fehér vagy kérdés nélkül kiirtana csaladostól, nemzetestül, mindenestül.
Ne legyél annyira buta. Az, hogy nem lesz egypólusú a világ, tehát nem lesz jenki hegemónia- politikai, gazdasági uralkodás (kizsákmányolás) más országok felett, nem jelenti azt, hogy te rosszabbul fogsz élni és azt sem , hogy bekerülsz valamilyen más szövetségbe. Ugyanúgy EU és NATO tag leszel, kapitalista rendszerben.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
707
3 020
93
Várom azt a közvéleménykutatást amire hivatkozol. A demagóg "dumát" pedig felejtsd el. Semelyik józan gondolkozású ember eszébe sem jut, hogy lesz vagy akárcsak lehet orosz-NATO háború.

Már sokszor leírtam, hogy nem vagyok az ukránok oldalán, csak ezt valahogy a kétbites világképetek nem képes feldolgozni. Vannak a Földön annál bonyolultabb életformákis mint akik csak fekete fehérben képesek látni a világot.

Mit ártott nekünk az orosz kormány?
Van a jelenlegi világrend aminek mi a haszonélvezői vagyunk. Az oroszok le akarják ezt bontani és egy másikra cserélni, aminek mi már nem leszünk a haszonélvezői. Azt gondolni, hogy az új világrendben majd mi haszonélvezők leszünk, mert Orbán és Putyin akkora haverok*, már ne is haragudj de a kóros elmeállapot klinikai esete.

*Emlékezuünk csak a miniszterelnök sikeres békemissziójára 2022. februárjában...
Van a jelenlegi világrend aminek mi a haszonélvezői vagyunk.

Nem a világrendnek vagyunk a haszonélvezői, hanem a globalizációnak. A kettő nagyon nem ugyanazt jelenti. A globalizáció ugyan az USA és a globális nyugat céljait szolgálta eleinte - most már egy jó ideje másokét is -, ezért ők voltak ennek korábban a zászlóvivői. Mostannra már teljesen független lett tőlük a folyamat, sőt, nagyon úgy tűnik, hogy mások is legalább annyira tudják a hasznát élvezni, mint ők. Pontosan ebből fakadnak korunk történelmi változásai. A bolygó újbóli felosztására, illetve a másik oldalról nézve a korábbi pozíciók megtartására tett kísérletnek lehetünk tanúi, mint ahogy történt ez a múlt században is. Mi ebben a játszmában csak egy gyalog vagyunk a sakktáblán, erősen korlátozott lehetőségekkel. Vagy talán úgy gondolod, hogy pusztán Magyarország saját akaratából szűnt meg a SZU, és lettünk a nyugat integráns része, és "haszonélvezője"? Hiszel abban, hogy mint valami népmesében, a legkisebb királyfi legyőzi a hétfejű sárkányt, hogy elnyerje a királylány kezét, meg a fele királyságot?
Mi a globalizációból annyit élvezhetünk, amennyit a földrajzi elhelyezkedésünk, természeti kincseink, kultúrális örökségünk, munkánk, tehetségünk lehetővé tesz, és amennyit a nagy kutyák megengednek. Sosem leszünk királycsinálók, abban a közegben kell boldogulnunk, amit a nagyok alakítanak ki. Sem "haverság", sem önzetlenség nem játszik itt szerepet senki részéről sem, csak érdekek vannak.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
Várom azt a közvéleménykutatást amire hivatkozol. A demagóg "dumát" pedig felejtsd el. Semelyik józan gondolkozású ember eszébe sem jut, hogy lesz vagy akárcsak lehet orosz-NATO háború.

A 2022-es választás előtt a Fidesz nagyon nem tudta, sőt látványosan nem tudta kitalálni, hogy mivel kampányoljon, teljesen tanácstalan, erőltetett, és primitív volt a kampányolásuk, főleg a Gyurcsány show, és gondoltam is, csoda lesz, ha még a 50 + 1 %-ot is elérik.

Sajnos megtörtént a háború, és az mintha az ő malmukra hajtotta volna a vizet, nem csak a Fidesz kampányolt saját magának, hanem az Ellenzék is akaratlanul a Fidesznek kampányolt, és segített összehozni a kétharmadot, míg őmaguk meg a 27 % "elérésével" akkorát estek, mint az ólajtó.

A Fidesz azzal kampányolt, jó lenne kimaradni belőle, sőt teljesen elhatárolódni, az nem érdekli őket, hogy Ukrajnához / Oroszországhoz mi tartozik.

Az Ellenzék meg azzal kampányolt, hogy Ukrajna államterülete, és határai szent és sérthetetlen, még a Krím is, és ennek jegyében megszakítani a kapcsolatokat Oroszországgal, fegyvereket küldeni Ukrajnának, és ha a NATO úgy döntene, katonákat is küldenénk Ukrajnába.

A kettő kampányszöveg közül vajon melyik volt a szimpatikusabb a választásra jogosultaknak ?



Van a jelenlegi világrend aminek mi a haszonélvezői vagyunk. Az oroszok le akarják ezt bontani és egy másikra cserélni, aminek mi már nem leszünk a haszonélvezői.

Ezt a világrendet nem az oroszok bontották le 2022-ben, hanem az EU, a NATO, és az USA, 2014-ben.

Ukrajnában világéletében volt egy orosz- és egy Nyugatpárti pártgarnitúra, mindkettő egyformán korrupt, a választásokon hol ez nyert, hol az. A Nyugatpártiak felhozták az EU és NATO - csatlakozást, de reálisan nézve esélyük sem volt rá. Nulla követelménynek feleltek meg akkor is, és most is. Mégis be lett hülyítve a nép, lesz Ejju meg Nátó, és Kánaán. Már csak rá kellett mutatni az ellenségre, aki miatt nem lesz EU, NATO meg Kánaán. Hozzá egy csipet történelmi sérelem, egy adag nacionalizmus, hangadók, erőszakoskodók, sok-sok tévéstáb... és íme az Euromajdan.

Szerinted 2014-ben mi volt ?

Öröm, boldogság, virágeső, karnevál, példátlan fellendülés ?

2000 - 2014 között miért nem támadta meg Putyin Ukrajnát? Akkor is hatalmon volt, sőt Ukrajna sokkal sebezhetőbb volt, mert még nem jelentek meg náluk a nyugati "tanácsadók". Kétezres évek elején simán agresszorkodhatott volna, ha ez lett volna a cél.