Az én véleményem szerint mindegy, hogy voltak hadifoglyok vagy sem a gépen.
A körülményektől függetlenül az ukránok lelőttek egy orosz Il-t.
A lényeg, hogy sikerült megint remekelteti a légvédelmüket, feltehetőleg a Patriotot.
Komoly fenyegetés még az uki air def., főleg a Patriot. Pedig egy 2 ütegnél nem lenne szabad több lenni nekik.
Mi van ha nyugat úgy dönt, hogy áttolják az összes eddig legyártott rendszereknek nagy részét, akkor minden bokorban lesz egy.
Ugyan ez a helyzet az F-16-al.
Még mindig van repképes ukrán heli, repcsi.
Még mindig van miről eregetni a StormShadow-t.
Hiába cikkeznek mindenki nyugaton keleten, hogy majd jól le lesznek lőve. Oroszok is hetente hozták/hozzák ki, hogy mennyit ezt meg azt lőnek le. Már rég el kellett volna fogyjon minden IS.
Közben potyognak az AWACS-ok orosz oldalon. Égnek a gyárak, épületek Szentpéterváron és Moszkvában 2-3 naponta.
Pont ezért fogja Ukrajna NEM elveszíteni ezt a háborút. 2-3 naponta tud valamit felmutatni, 3-4 hetente valami fájdalmas stratégiait megütni az orosznak.
Eközben az oroszok csak ugyan azokat a kis tanyákat ostromolgatják és előrehaladásuk méterekben mérhető.
Gerimaster részben megírta neked, ami bennem is megfogalmazódott. Két erős ellenfél küzdelme során nem csak az egyik felet érik veszteségek. Az arány a lényeges, illetve a milyen veszteségek kérdése. Olajraktárakat támadni nem tudom, mennyire ésszerű Oroszország esetében?
A vojenkorok közül többen kifejtik azt a véleményüket, hogy Ukrajna katonai és államszervezeti téren jól megszervezett rendszer. És meglehetősen lefojtott kommunikáciős teret hoztak létre, az ő veszteségeiket kemény eszközökkel titkolják el.
Az Orosz Föderációt kritizálják a laza törvények miatt, de ez a választásokig nem hiszem, hogy változni fog.
Bírálják Nariskint a kommentelők, hogy nem elég hatékony az elhárítás, de azért egy ilyen méretű országban nem lehet minden utcasarkra egy elhárító tisztet állítani.
Nyilván, a szétszóródott a rakományból (s300 rakéták maradványai) megállapítható, hogy bizony nem hadifoglyok voltak a gépen.![]()
Elképzelhető, hogy dezinformáció, de egy orosz cikkben azt olvastam, hogy a holttestek 1,5-2 kilométerre vannak a géptől. Nem értek, hozzá, talán a kommentelők között van "tudósabb" személy.
Bloomberg: Biden arra kéri a Kongresszust, hogy hagyja jóvá F-16-os vadászrepülőgépek eladását Törökországnak a NATO-megállapodás után
Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszus törvényhozóit, hogy hagyják jóvá F-16-os katonai repülőgépek eladását Törökországnak, miután Ankara hozzájárult Svédország NATO-csatlakozásához – írja a Bloomberg amerikai hírügynökség....
Ukrajnát 15 perccel az indulás előtt figyelmeztették az Il-76-os járatra
Az Állami Duma Védelmi Bizottságának vezetője, Andrej Kartapolov közölte, hogy Ukrajnát 15 perccel indulása előtt hivatalosan is figyelmeztették az Il-76-os orosz katonai szállítógép repülési tervére. Elmondása szerint az információkat az ukrán félnek továbbították, és az Ukrán Fegyveres Erők Hírszerzési Főigazgatósága megerősítette.
Kartapolov hangsúlyozta, hogy az ukrán fél hivatalosan is tudott a közelgő cserére szánt fogolyszállításról, amelyre később szerdán kerül sor Belgorod és Sumy régiók határán. Ennek ellenére az ukrán fegyveres erők január 24-én, szerdán lelőtték az Il-76-os katonai szállítórepülőgépet Belgorod térsége felett.
...
Подробнее на: https://avia.pro/news/ukraina-byla-preduprezhdena-o-polyote-il-76-za-15-minut-do-vyleta
PRIVÁT!
Szeretnék egy új számítógépet, aki ért hozzá, mit ajánl. Azt tudom, hogy i9-es processzor szükséges. A videókártyával vagyok bajban: melyiket vegyem. A legújabb videókártyák 1 milla körül vagy felette vannak. Hát... ennyit nem szeretnék adni érte. Szóval a csúcskategóriás gépet kihagynám, de azért legyen jó teljesítményű. Köszi a segítséget!