[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 131
12 169
113

Rendkívüli: megvan a megállapodás Ukrajna támogatásáról az EU-csúcson​

Alig pár perccel azután, hogy valóban tárgyalóasztalhoz ültek az Huszonhetek állam- és kormányfői csütörtöki rendkívüli csúcstalálkozójukon, a Tanács elnöke bejelentette,

„megvan a megállapodás, #egység”.
X-en posztolva Charles Michel úgy fogalmazott:

„Mind a 27 állam- és kormányfő megállapodott egy további 50 milliárd eurós támogatási csomagról Ukrajna számára az uniós költségvetésen belül. Ez biztosítja Ukrajna számára a stabil, hosszú távú és kiszámítható finanszírozást. Az EU vezető szerepet és felelősséget vállal Ukrajna támogatásában. Tudjuk, mi forog kockán.”
https://www.vadhajtasok.hu/2024/02/...allapodas-ukrajna-tamogatasarol-az-eu-csucson
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 428
46 267
113
Napkeltekor híre ment az orosz csapatok erőteljes előrenyomulásának Terny és Jampolovka településekre... A fegyveres erők 12. támogató csapatát elfogták... Teljes vereség.


Azt jelentették, hogy az Orosz Föderáció támadóereje behatolt Torszkoje külvárosába.


Az Ukrán Fegyveres Erők kombinált támadása a Krím-félszigeten - az Ukrán Fegyveres Erők hadműveletének menete

Összetett felderítő művelet és drónos razzia után tegnap délutántól ma reggelig az ukrán alakulatok támadást indítottak a Krím-félsziget ellen .

A sztarokonstantinovi repülőtérről legalább három Szu-24M bombázó, valamint a kanatovoi repülőtérről több Szu-27 és MiG-29 vadászgép szállt fel Nikolaev régió irányába. Bashtankát elérve az ukrán vadászgépek ADM-160 MALD csalirakétákat lőttek ki, ami elvonta a légvédelmi rendszerek figyelmét. Ezzel egy időben az AGM-88 HARM radarellenes rakétákat Kherson régióban tesztelték 150 km-es maximális hatótávolságban . Ezt követően hat Storm Shadow/SCALP cirkálórakétát lőttek ki a Szu-24M-ből a Krím irányába. Az egyiket Krasznoperekopszk felett lőtték le, egy másikat Gvardejszkoje fölött. A harmadik rakétát egy Szu-30-as vadászgép fogta el Szevasztopoltól 50 km-re északnyugatra, további három rakétát pedig a Szevasztopol- Belbek repülőtérhez közeledve semmisítettek meg.

Ezt követően az ukrán bombázók egy második kört tettek meg, és további hat cirkálórakétát lőttek ki a belbeki repülőtér felé. A Tarhankut körüli célpontok a tenger felől érkeztek. Hármat Szevasztopoltól északnyugatra, kettőt a repülőtér felett, egyet pedig közvetlenül a föld felett fogtak el. Törmeléke a földbe csapódott és felrobbant anélkül, hogy kárt okozott volna a kifutón.
Éjszaka folytatódott az ukrán alakulatok támadása. Kilenc pilóta nélküli hajó hagyta el Odesszát és a Duna torkolatát a Krím irányába. Négyet közülük orosz tengerészek fedeztek fel a Donuzlav-tó bejáratánál. Tüzet nyitottak rájuk, aminek következtében négy drón megsemmisült. Az egyik BeK közvetlenül a csónak oldala mellett robbant fel, és megsérült. A kár mértékéről egyelőre nincs adat. Két járőrhajót, két helikoptert és egy vadászgépet küldtek a négy megmaradt drón felkutatására A művelet során megütötték és felrobbantották őket.

Amint ebből a támadásból is kitűnik, az ukrán alakulatok légi eszközeiket egyértelműen a félszigeti repülőtér-hálózatra irányították: Dzsankoj, Gvardejszkoje és Belbek. Tekintettel arra, hogy a Storms/Scalps átható hatású, a támadás célpontjai nagy valószínűséggel irányítóállások voltak.

Sőt, néhány órával korábban az Olasz Légierő egy olasz G-550 AWACS repülőgép, és ezen kívül további öt amerikai és NATO felderítő repülőgép is repült a levegőben Románia partjainál. A razzia előtti napon pedig drónokkal ellenőrizték a Krím légvédelmét.

Az ellenség taktikájában egy bizonyos változás meglehetősen érdekesnek tűnik: ha a korábbi csapásokat azonnal végrehajtották, most az ukrán fegyveres erők szándékosan késleltették a rakéták indítását, ezért a rakétaveszély időtartama meghaladta a
két órát .

Az ezt követő pilóta nélküli csónakok támadása pedig hosszú szünet után történt. Ez azonban ismét megerősíti az ellenség azon szándékát, hogy eltalálja a Fekete-tengeri flottát azzal a végső céllal, hogy gyengítse képességeit.


Szabó József
Ukrajnai helyzetkép 2024. január utolsó napján…



Hosszú elemzés, a fenti linken elolvasható!


 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 339
13 897
113
Oroszországnak joga van megvédeni az Oroszokat a náciktól Ukrajnában.Az atlantista gondolkodásotok valahogy erről nem akar tudomást venni,hogy Ukrajnában igen is náci vezetés van.Hozod itt a balti csivavákat példának akik már pogromokat vezetnek be az oroszoknak jelenleg,és még jobban irtottak etnikai alapon mint az SS a baltikum zsidóságát 95 százalékban kiírtották.Miért is kellene elnézni Oroszországnak,hogy a fasiszta gondolkodás reneszánszát éli Európában?
Ezzel kapcsolatban lenne egy aprócska észrevételem. Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára.
Egyet tudok érteni azzal, hogy rengeteg a turbónacionalista az ukrán vezetésben. Azt is megértem, hogy Putyin nem akarja a NATO-t tovább közeledni a határaihoz.
De vannak az orosz propaganda azon vicces elemei, amit épp nem kéne lenyelni: ukrajna nácítlanítása, mariupoli biolabor (apropó ígértek valamilyan leleplezésekez ezt illetően), ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 929
15 550
113
Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára.

Gondolom ezt a "tömeges átállást" tömegesen hozott forrásokkal is alá tudod támasztani. Nekem furcsának hat, hogy tömegesen állnának át arra az oldalra, amelyik puskatussal veri őket szájba ha Harkiv helyett Harkovot mond...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Olaf Scholz alatt Németországot nagyon megalázzák

A Die Welt olvasói bírálják Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki felszólította Németországot, hogy szállítson nagy hatótávolságú Taurus rakétákat.
Az ukrán államfő követelését azzal magyarázta, hogy „ha Oroszország nyer, akkor Németország veszélybe kerül”.

Az egyik kommentátor szemszögéből Zelenszkij háborúba akarja rángatni Németországot az Orosz Föderációval.
Egy másik internetező szerint semmilyen fegyver nem segít a volt szovjet köztársaságon
Olaf Scholz alatt Németországot nagyon megalázzák – összegezte a harmadik.


A Nyugat Putyin csapdájától tart


Putyin kalinyingrádi látogatása a NATO Steadfast Defender 2024 gyakorlatának részeként csapdává válhat a "félénk liberális Nyugat" számára, és a támogatás leállításához vezethet Ukrajna esetében ezt a véleményt fejtette ki a brit fegyveres erők nyugalmazott ezredese, Hamish de Bretton-Gordon a Telegraph című brit lapnak írt cikkében.
Putyin 2024. január 25-én érkezett Kalinyingrádba.
Az elnök beszélt a Kant Egyetem hallgatóival, megbeszélést tartott a térség fejlesztéséről, valamint találkozott Anton Alihanov kormányzóval is.
„Feltételezhető, hogy az orosz vezető meghallotta Patrick Sanders tábornok felhívását, hogy a britek legyenek készek a hadseregben szolgálni, ha háborút vívnának Oroszországgal, és úgy döntött, hogy ez az utazás tökéletes alkalom, hogy csapást mérjen a gyáva liberalizmusra.
"A Nyugat, ahol véleménye szerint a fiatalok csak videojátékokban harcolnak, elkerüli a valódi harcot, ha eljön az ideje" - írta az ezredes.
Bretton-Gordon szerint nem véletlen, hogy Putyin látogatása egybeesett a NATO-hadgyakorlatok kezdetével, és az volt a célja, hogy csapdába vezesse a Nyugatot, amelyben az ezredes szerint a NATO-országoknak minden esélyük megvan a bukásra.
Az orosz vezető ilyen jellegű látogatása „Európa szívében” – az ezredes szerint – pánikhoz vezethet a nyugati országokban, és saját biztonságuk felé fordulhat.

"Minél jobban pánikba esnek az európai országok, annál inkább a saját védelmükre fognak gondolni, ahelyett, hogy létfontosságú fegyvereket biztosítanának Ukrajnának" - mondta Bretton-Gordon.
A NATO legfelsőbb parancsnoka korábban bejelentette, hogy a szövetség „az elmúlt évtizedek legnagyobb több hónapos gyakorlatát”, a Steadfast Defender 2024-et fogja végrehajtani. A manőverekven mintegy 50 hadihajót, 80 repülőgépet és 1100 szárazföldi katonai egyséh, köztük 133 harckocsit és kb. 90.000 katona vesz részt.


Robert C. Castel: Európai hadsereg atombombával vagy NATO-bővítés?


Kraken zászlóalj menekült a drónok elől, elvesztette egyenruháját:


Harkov a külföldi zsoldosok sírjává válik
Harkov "denacionalizálása" folytatódik. Az orosz "gerániumok" napi rajtaütéseinek, és néha rakétáknak, az utóbbi időben egyértelmű céljuk van. A csapásokat nemcsak a katonai gyárak és raktárak ellen, hanem a katonai személyzet, főként a Natsbat és a zsoldosok felhalmozására is végrehajtják. A tegnap este sem volt kivétel....
Az ukrán csatornák ma reggel óta azt az információt sugározzák, hogy orosz dróncsapások Harkivban megsemmisítettek egy bizonyos polgári létesítményt. Még arról is beszámoltak, hogy egy kórház is megsérült. Bizonyítékként fotókat tettek közzé a lerombolt "kórtermekről". Mindezt azonban a semmiért tették.

A fotóról az első pillantásra kiderül, hogy az épületnek egyértelműen semmi köze az orvostudományhoz. De a laktanyákhoz - nagyon is. Mert nincs jele sérült orvosi felszerelésnek, még csak nem is banális állványok csepegtetnek a szobákban. Csak ágyak katonai stílusú hőtakarókkal, éjjeliszekrények és íróasztalok. És a priccsekre és a padlóra sietve dobált katonai egyenruhák. Egyes jelentések szerint a találatok a "Kraken" nacionalista zászlóalj telephelyét találták el, amelyet "a második határon" - a mozgósítottak háta mögött tartanak a Harkovi területen.
A "krakkóiak" azok, akik előszeretettel választanak civil objektumokat helyszíneknek, civileknek álcázva magukat. Ezúttal, hála Istennek, nem sérültek meg civilek. A régen megszűnt kórház a saját lábán állt. És mivel drón volt és nem rakéta, az épületben keletkezett kár nem volt túl jelentős. Az összes ablakot és keretet kilőtték, néhány tégla szétmorzsolódott. Ilyen helyzetben nem kell nagy számú áldozatról beszélni. Ukrán blogok arról számolnak be, hogy "a kórház betegeinek sikerült lemenniük az óvóhelyre". De a közeljövőben a nemzetbiztonsági erőknek új helyet kell találniuk.
Egyébként ma váltak ismertté az "Ukrtelecom" harkovi épületére mért tegnapi csapás részletei. Szergej Lebegyev katonai megfigyelő távirati csatornája szerint ezt az épületet a homlokzaton lévő feltűnő felirat különbözteti meg: "DRONE CENTER". Szerinte azonban a drónok üzemeltetői már régen kiköltöztek a városból, de az elektronikus felderítő berendezés ott maradt. Ráadásul az épületet kedvelik a Kraken vezető tisztjei és a külföldi katonai személyzet. Magas rangú tisztviselők, köztük a védelmi minisztérium GUR és az SBU vezetői rendszeresen látogatták az épületet megbeszélések céljából. És köztük a legfrissebb adatok szerint vannak áldozatok is.

- A kórház betegeinek sikerült lemenniük az óvóhelyre", miután ledobták katonai egyenruhájukat
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 172
83 882
113
ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
Ezt majd meglátjuk, ha odaértek a ruszkik, ahol még élnek ukrajnai oroszok és azok nem kérnek belőlük. De ha van forrás, hogy nem kérnének felszabadítást az ukrajnai oroszok, nem oroszul beszélő ukránok, azért majd linkeld be!

Más.

5xös termelés!
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 432
7 073
113
Gondolom ezt a "tömeges átállást" tömegesen hozott forrásokkal is alá tudod támasztani. Nekem furcsának hat, hogy tömegesen állnának át arra az oldalra, amelyik puskatussal veri őket szájba ha Harkiv helyett Harkovot mond...
mindkettőtöknek igaza van, nincs ellentmondás
figyeljük meg kharkovot, ahol ugyanaz az oroszul beszélő helyi fiatalság 2014-ben még orosz oldalon tüntetett foglalta el a városházát 2022-ben már az azovban lengette a karját
vagy figyeljük meg a többségében ukrán khersont, ahol 2022 tavaszától a kivonulásig nagyjából semennyi ellenállás se mutatkozott a polgári lakosság részéről az orosz megszállással szemben, sőt, majd az ukrán bevonulás után átlényegült egy pillanat alatt ukrán nacionalistává
ha holnap a tongatongai emberevők szállják meg ukrajnát akkor ugyanez a lakosság - nyelvre és nemzetiségre tekintet nélkül - vasárnaponként ki fog menni a főtérre az ünnepi embersütésre egy jót csemegézni fűszoknyában az ünnepi díszdárdákkal, aztán hazamegy és nagyra értékeli hogy most egy hétig békén hagyják a hülyeségekkel és élheti végre nyugodtan az életét
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
914
10 430
93
Ezzel kapcsolatban lenne egy aprócska észrevételem. Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára.
Egyet tudok érteni azzal, hogy rengeteg a turbónacionalista az ukrán vezetésben. Azt is megértem, hogy Putyin nem akarja a NATO-t tovább közeledni a határaihoz.
De vannak az orosz propaganda azon vicces elemei, amit épp nem kéne lenyelni: ukrajna nácítlanítása, mariupoli biolabor (apropó ígértek valamilyan leleplezésekez ezt illetően), ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
Ez a vélemény egy dolog miatt meglepő, azt hittem ez evidens:

Egyrészt, aki olvasgatott átlag (nem banderista) ukrán állampolgároktól ezt-azt, abban kirajzolódik a kép hogy milyen durva agymosást művelt a média hosszú éveken át - fogalmuk sincs az ukrán alakulatok Donbasszban viselt dolgairól, csak az folyik a csapból hogy a békés Ukrajnát megtámadták a szeparatisták és az oroszok. Mindez lehetetlenné teszi a párbeszédet.
Mi következik ebből? Adott egy olyan környezet, ahol a szomszédodból ellenséget, egyben elhivatott besúgót csináltak, és adott egy helyi szeku, ami megannyi videó alapján brutál terror alatt tartja a lakosságot, és örömmel szít etnikai feszkót a "clean state" érdekében.
Ilyen környezetben a szervezkedés öngyilkosság, és semmit sem lehet elvárni az ottani orosz lakosságtól, csak azt hogy lapuljon és éljen túl. Mellesleg ez a hasznosabb Oo.-nak is, nem a mártírok jeltelen sírban.

Másrészt, ott, ahol ez a helyzet megszűnt, mert már Oroszországhoz tartoznak, úgy tűnt nem hullatnak könnyeket Ukrajna után, sőt. Kell ennél több érv?

A biolabor nyilván egy felfújt dolog valami homályos alappal, viszont a nácitlanítás - bár egyértelműen propi okból ki van emelve - egy full valós dolog. A bandera-imádatról, karlengetésről, birodalmi jelképekről, stb.-ről még a mainstream agyonhallgatása ellenére is ezrével találni fotókat-videókat. Mi lenne ha nem kellene eltussolni ezt az eu adófizetői elől? Még a végén megkopna a nagy támogatás? Az az usában pénzben mérhető, pont ott ahonnan ezek a médiák is kapják a fizut.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Ezzel kapcsolatban lenne egy aprócska észrevételem. Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára.
Egyet tudok érteni azzal, hogy rengeteg a turbónacionalista az ukrán vezetésben. Azt is megértem, hogy Putyin nem akarja a NATO-t tovább közeledni a határaihoz.
De vannak az orosz propaganda azon vicces elemei, amit épp nem kéne lenyelni: ukrajna nácítlanítása, mariupoli biolabor (apropó ígértek valamilyan leleplezésekez ezt illetően), ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
Csak az a probléma,hogy Ukrajnában az egész államvezetés,egy kivétel sincs" turbónacionalista"Amikor egy ilyen rakás sz@r,aki azzal dicsekedett,hogy a kutyáit Orosz gyerekek húsán nevelte fel.Állami temetést kap,ahol még a finnek miniszterelnöke is részt vesz,egyébként ajánlom a figyelmedbe a balta jelentését a falon abban a náci vacokban https://x.com/IAPonomarenko/status/1633155673142820864?s=20. A lengyeleket az UPA szúró,vágó eszközökkel irtotta Volhynban.Ezért nem is engedik a sírok exumálását az ukránok,pedig Morawecki is kérte,mert ledöbbennének a lengyelek.Volt 8-9 évük terrorba az Orosz ajkú tartani a lakosságot a banderáknak,csak gondoljál bele ha napi szinten megjelentek a bandera mobiljukon platón fegyveresen,és kocsikáztak csak az utcában..Vagy megszoksz,vagy megszöksz.Ahogy már leírtam egy párszor hatalmas hiba volt Putyintól,hogy belement a Minszki békekötésekbe,és milyen érdekes pont amikor szorult a hurok debelcevonál.,Debelcevonál nem kellet volna megállni,és kiengedni a zsákból náci ATO-ot,de mondjuk akkor nem dőlt volna be az EU-sem.Putyin így vitt mindent a nemzetközi közvélemény mellette,Afrika oda a franciáknak.Oroszország gazdasága stabil,igaz 40 forint egy tojás.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 065
32 539
113
Csak az a probléma,hogy Ukrajnában az egész államvezetés,egy kivétel sincs" turbónacionalista"Amikor egy ilyen rakás sz@r,aki azzal dicsekedett,hogy a kutyáit Orosz gyerekek húsán nevelte fel.Állami temetést kap,ahol még a finnek miniszterelnöke is részt vesz,egyébként ajánlom a figyelmedbe a balta jelentését a falon abban a náci vacokban https://x.com/IAPonomarenko/status/1633155673142820864?s=20. A lengyeleket az UPA szúró,vágó eszközökkel irtotta Volhynban.Ezért nem is engedik a sírok exumálását az ukránok,pedig Morawecki is kérte,mert ledöbbennének a lengyelek.Volt 8-9 évük terrorba az Orosz ajkú tartani a lakosságot a banderáknak,csak gondoljál bele ha napi szinten megjelentek a bandera mobiljukon platón fegyveresen,és kocsikáztak csak az utcában..Vagy megszoksz,vagy megszöksz.Ahogy már leírtam egy párszor hatalmas hiba volt Putyintól,hogy belement a Minszki békekötésekbe,és milyen érdekes pont amikor szorult a hurok debelcevonál.,Debelcevonál nem kellet volna megállni,és kiengedni a zsákból náci ATO-ot,de mondjuk akkor nem dőlt volna be az EU-sem.Putyin így vitt mindent a nemzetközi közvélemény mellette,Afrika oda a franciáknak.Oroszország gazdasága stabil,igaz 40 forint egy tojás.

Zelenszkij, Smihál stb... szerinted banderisták? :)
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
343
1 503
93
Ez a vélemény egy dolog miatt meglepő, azt hittem ez evidens:

Egyrészt, aki olvasgatott átlag (nem banderista) ukrán állampolgároktól ezt-azt, abban kirajzolódik a kép hogy milyen durva agymosást művelt a média hosszú éveken át - fogalmuk sincs az ukrán alakulatok Donbasszban viselt dolgairól, csak az folyik a csapból hogy a békés Ukrajnát megtámadták a szeparatisták és az oroszok. Mindez lehetetlenné teszi a párbeszédet.
Mi következik ebből? Adott egy olyan környezet, ahol a szomszédodból ellenséget, egyben elhivatott besúgót csináltak, és adott egy helyi szeku, ami megannyi videó alapján brutál terror alatt tartja a lakosságot, és örömmel szít etnikai feszkót a "clean state" érdekében.
Ilyen környezetben a szervezkedés öngyilkosság, és semmit sem lehet elvárni az ottani orosz lakosságtól, csak azt hogy lapuljon és éljen túl. Mellesleg ez a hasznosabb Oo.-nak is, nem a mártírok jeltelen sírban.

Másrészt, ott, ahol ez a helyzet megszűnt, mert már Oroszországhoz tartoznak, úgy tűnt nem hullatnak könnyeket Ukrajna után, sőt. Kell ennél több érv?

A biolabor nyilván egy felfújt dolog valami homályos alappal, viszont a nácitlanítás - bár egyértelműen propi okból ki van emelve - egy full valós dolog. A bandera-imádatról, karlengetésről, birodalmi jelképekről, stb.-ről még a mainstream agyonhallgatása ellenére is ezrével találni fotókat-videókat. Mi lenne ha nem kellene eltussolni ezt az eu adófizetői elől? Még a végén megkopna a nagy támogatás? Az az usában pénzben mérhető, pont ott ahonnan ezek a médiák is kapják a fizut.
Az oroszok onnét tudták merre vannak a 'biolaborok' ukrajnában mivel Ők éptették ezeket még a Szovjetúnióban.
Ugyanis ukrajna volt a szovjet bio-fegyverkezés egyik fellegvára .. és mert mindenki más is rassz-specifikus és egyéb harctéri alkalmazású biofegyverek fejlesztésén küzdött ezért ők sem maradtak ki a játékból.
Aztán a SZU szétesése után immár nyugati befolyás alá került a tudás és technika beleértve a létesítményeket is, ahol az egyébként jobbára törvénytelen, fedett biofegyverfejlesztési tevékenységhez legális közegészségügyi programok keretében biztosított az USA és barátai támogatásokat.
Ukrajnában egyébként ÉLESBEN tesztelték a különféle kutatási'eredményeket' a helyi lakosságon, aminek sokszáz halálos és többezet maradandó károsodást elszenvedett kísérletei alanya volt.
Nyilván az oroszok is hasonló projekteken küzdenek ez nem kérdéses de az ukrajnai biofegyver fejlesztési fejlemények valamilyen különös oknál fogva még a töbtízezer Donbasszi orosz áldozatnál is nagyobb súlyt nyomtak az invázió megindításának indokaként.
Amit tudtak többrészes csapásokkal megsemmísitették vagy működésképtelenné tették (sterilizálták?:)
Most az ilyesfajta tevékenység azért és jól elrejthető, mert nem kell hozzá nagy hely fizikailag, viszonylag kis számú univerzálisan másfajta biologiai kutatásohoz is használatos eszközpark szükséglete van valamint az esetlegesen terhelő bizonyítékot jelentő tenyészkultúrákat, mintákat nagyon gyorsan meg lehet semmisíteni, akár percek alatt hiszen az egész létesítmény és protokoll eleve így került kialakításra.
Másrészről ha akár mondjuk a deszantosok rajtaütéssel valahogy le tudnák foglalni a mintákat, vajon ki hinné el hogy mit találtak? Az átlagember egy atkát nem tudna megkülönböztetni egy baktériumtúl a mikroszkóp alatt...
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 610
16 338
113
Ezzel kapcsolatban lenne egy aprócska észrevételem. Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára.
Egyet tudok érteni azzal, hogy rengeteg a turbónacionalista az ukrán vezetésben. Azt is megértem, hogy Putyin nem akarja a NATO-t tovább közeledni a határaihoz.
De vannak az orosz propaganda azon vicces elemei, amit épp nem kéne lenyelni: ukrajna nácítlanítása, mariupoli biolabor (apropó ígértek valamilyan leleplezésekez ezt illetően), ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
Nagy tisztelettel, de engedd megjegyezni; ha a mostani eurokonform közbeszédben az "orosz" szót "izraelitára/zsidóra" cseréled, meg is érkeztünk korunk harmadik birodalmába. Lassan belecsúszott a nyugat egy olyan antifasiszta-szélbalos-fasizmisba (mégiscsak egy a kettő), ami a lehetetlen kategória volt eddig.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 903
5 208
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Ezzel kapcsolatban lenne egy aprócska észrevételem. Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára.
Egyet tudok érteni azzal, hogy rengeteg a turbónacionalista az ukrán vezetésben. Azt is megértem, hogy Putyin nem akarja a NATO-t tovább közeledni a határaihoz.
De vannak az orosz propaganda azon vicces elemei, amit épp nem kéne lenyelni: ukrajna nácítlanítása, mariupoli biolabor (apropó ígértek valamilyan leleplezésekez ezt illetően), ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
Az ukrán hatóságok 3,4 millió ukrán állampolgárt hiányolnak, akik nem hagyták el Ukrajnát, hanem bujkálnak az állami hatóságok elől, hogy elkerüljék a frontszolgálatot!

A parlament gazdaságfejlesztési bizottságának elnöke az ukrán televízióban leírta, hogy ukránok milliói kapcsolódtak ki az állami rendszerből, elköltöztek otthonról, nem használnak többé bankszámlát és hitelkártyát, valahol a föld alatt dolgoznak és élnek!
Nemcsak a nyugati katonai és humanitárius segélyek pénze tűnik el Ukrajnában, hanem maguk az ukránok is.
Natalukha szerint ezeknek az embereknek a száma olyan nagy, hogy ez nemzetbiztonsági és gazdasági problémává válik, mert ezek az emberek nem fizetnek adót a költségvetésbe, ráadásul nem regisztrált gazdasági kapcsolatok jönnek létre közöttük, nem regisztrált földalatti bankok, nem banki struktúrák, egyszerűen az ukrán lakosság egy része elkezdett létrehozni egy mély államot Ukrajnában, egy rejtett mély államot, amelynek saját struktúrája van, de más értelemben, mint az amerikai mély állam. Ezt a nem felülről választott elitek és az amerikai 5. oszlophoz, azaz a vállalati médiához kapcsolódó katonai-ipari szektor alkotja, amely az amerikai Mély Állam szerves része.

Ukrajnában kialakult egy Mély Állam több millió lenyomozhatatlan emberrel.
De ez az ukrán rendszer alulról, az alvilágból épül fel, és ennek a Mély Államnak a gazdaságának a felépítése lényegében megegyezik az amerikai mintával. Ez egy autonóm és rejtett rendszer, amely teljesen elkülönül az állami intézményektől és magától az államtól. Ez a közel 3,5 millió ukrán férfiból álló hatalmas csoport bármikor radikalizálódhat, és létrehozhatja az állammal szembeni belső ellenállási erőt. Nataluha ezért arra figyelmeztetett, hogy a készülő mozgósítási törvényt radikálisan meg kell változtatni és fel kell hígítani, különben valami sokkal rosszabbat fog eredményezni Ukrajna számára, nevezetesen egy földalatti hatalom vagy mélyállami apparátus létrehozását az alvilágból, amelyet szerinte az oroszok irányíthatnak.
Ukrajna hatalmas ország, és ezek az emberek hirtelen eltűntek anélkül, hogy elhagyták volna Ukrajna területét. Ezek az emberek nem járnak többé a boltokba vásárolni, amelyekben a TCC járőrözik, mert a Covid-korszak után Ukrajnában elszaporodtak a futárszolgálatok, így ezek az emberek rendelnek, az élelmiszerektől kezdve a ruhákon át a drogériákig, a gyógyszerekig, egyszerűen mindent házhozszállítva. Ezeket a szolgáltatásokat olyan futárszolgálatok is nyújtják, amelyek félig vagy teljesen a rendszeren kívül működnek. Az orosz közösségi médiában azzal viccelődnek, hogy Putyinnak sikerült 3,4 millió ukránt demobilizálnia anélkül, hogy egy lövést is leadott volna, de ez nagyrészt téves értékelés.

Zelenszkij de facto egy földalatti hadsereget gyártott maga ellen Ukrajnában.
Ez nem Putyin műve, mert ez a 3,4 millió ukrán ember eltüntetése egyetlen ember műve, mégpedig a kokainguru Volodimir Zelenszkijé. Ő az, aki ukránok százezreit küldi az orosz húsdarálóba Donbászban és Dél-Ukrajnában minden értelem és cél nélkül, mert a front nem mozdult el sehova, és nincs és nem is lesz peremoga.
Minden ukrán, aki önkéntesként akart harcolni Ukrajnáért, már besorozták, és vagy meghaltak, vagy harcban megcsonkítva rokkantak meg. Jelenleg egyetlen ukrán sem maradt Ukrajnában, aki önkéntesnek akarna menni a frontra. Ezért is állt elő Zelenszkij elnök tavaly decemberben a mozgósítási törvény módosításának tervezetével, amelyet végül néhány nap után visszavont a parlamentből átdolgozásra, mert semmi esélye nem volt az elfogadására.
Ettől a pillanattól kezdve az ukrán médiában panelbeszélgetések és viták zajlanak a módosításról, mi lehet benne, mi nem lehet benne, viták zajlanak, és ez annak a jele, hogy a módosítás de facto már halott, mert akárhogy is nézik, a vége ugyanaz és egyetlen kérdés lesz, honnan szereznek új katonákat, ha már senki sem akar harcolni? Valójában Ukrajnában már megtörtént a nácizmustalanítás.
Az ukronácikat már mogilizálták, vagy háborús rokkantakká tették. Csak a jól táplált parancsnokok maradtak életben a hátsó állásokban, akik fanatikusan hajtják a lövészárkokba a mozgósított és jóllakott foglyokat valahonnan a kijevi utcáról, ahol egy TCC járőr felvette őket útban Mischa Kocab és a Pohodai liberálisok diszkójába. Ezeknek a sorkatonáknak 48 óra az élettartamuk a fronton.

Senki sem akar már a frontra menni, és a média megpróbálja elfedni a háború befejezésének szükségességéről szóló vitát
De a parancsnokok csak 2-3 hónap után jelentik a halálukat, ezalatt az idő alatt továbbra is pénzt, fejadagot és lőszert vesznek el a sorkatonáktól, aztán mindkettő eltűnik az ukrajnai feketepiacon. A frontra menni azért, hogy értelmetlenül és peremoga nélkül haljanak meg, egyszerűen gyenge motiváció az ukránok számára. Nem csoda, hogy ezek a fiúk, férfiak és öregek kiszakadnak a rendszerből, és eltűnnek az ukrán alvilág és feketegazdaság struktúráiban, az ukrán mélyállam követhetetlen környezetében.
Az ukránok nem mind nácik, sem banderovcik, hanem normális emberek, akik nem akartak háborút, nem akartak harcolni Oroszország ellen, sokan még a Majdant sem támogatták, de most menjenek meghalni Szippantóért és a szépségéért, az ő nevén lévő ingatlanokért szerte a világon? Szóval csak felveszik és mennek. Akinek van pénze, az megvesztegeti a vámosokat a határon, és az EU-ban köt ki, akinek nincs pénze megvesztegetni, az eltűnik a rendszeren kívüli ukrán alvilágban.
Úgy tűnik, olyan sokan vannak, hogy már az ukrán televízióban is beszélnek róla, és még a 3,4 millió sorköteles korú férfi is szóba került. Véleményem szerint nem véletlenül került ez szóba, mert ez a közbeszéd és a további mozgósítással szembeni ellenállás folyamata, de ezt sokféleképpen leplezik, hogy ne vádolhassák őket defetizmussal és az Oroszországgal való együttműködéssel a háború befejezésének szükségességéről szóló nyilatkozatok.
Ezért ezekben a panelekben az ijesztő tények, hogy hány ember tűnt el a rendszerből, azért kerülnek terítékre, hogy megmutassák, hogy egyszerűen lehetetlen vagy nagyon nehéz új embereket toborozni a mozgósításhoz, mert nincsenek és nem is lesznek önkéntesek. És ha valaki be akarná őket sorozni, akkor ez a 3,4 milliós szám megduplázódna, talán megháromszorozódna. És egy bizonyos ponton ez a földalatti hadsereg radikalizálódhatna, és létrehozhatná a belső ellenállás kormányát.

Azt már mindenki tudja, hogy Zelenszkij kivágta Zaluzsnyijt, de erről nem szabad beszélni, mert utódot keresnek.

Pontosan ettől félnek azok a parlamenti képviselők és hivatalnokok, akik az orruk hegyénél messzebbre látnak, mert egy ilyen felkelés esetén ők lennének az elsők a sorban, mint a Zelenszkij-rezsim kollaboránsai, akik a gyilkos mozgósítással ölték meg az ukrán nemzetet. Valerij Zaluzsnij eltávolítása a csapatok főparancsnoki posztjáról és az eltávolításáról kiszivárgott botrány csak azt mutatja, hogy Szippantó már a saját embereivel és parancsnokaival eszi egymást a kijevi Bank utcában, mert a háború el van baszva, ezt már a tábornokok és Zelenszkij mondogatják egymásnak, és neki kell valaki, akit hibáztathat a tavalyi offenzíva kudarcáért, mert ha nem, akkor ő lesz a hibás.
De mivel úgy tűnik, hogy nincs Zaluzsnyijnak utódja, és valószínűleg nincs más bolond, aki egy legyőzött hadsereget akar vezetni, így végül is ez egy kudarc, és Zaluzsnyijnak le kell mondania, és tovább kell vezetnie a hadsereget, bár mostanra már nemcsak ő, hanem az egész vezérkar és minden ukrán katona tudja, hogy Zaluzsnyij nem áll Zelenszkij mögött, hogy kilép, és hogy nincs más, aki Zaluzsnyij helyére léphetne. Nemcsak az Aeronet, de még a The Washington Post című amerikai lap is kész tényként kezeli, hogy Zaluzsnyij valóban kilép, és ez nem átverés. Képzeljék magukat egy ukrán katona helyébe, aki most azt látja, hogy a Szippantó-rezsim legfelsőbb vezetői egymást falják a kijevi hadsereg legfelsőbb vezetőivel. Zelenszkij így próbálhatja meg likvidálni, mint Adolf Hitler 1944 nyarán a Farkasveremben.

Moszkvának azért van szüksége Zelenszkijre minél tovább életben, mert ő hatékonyabban likvidálja az ukrán hadsereget, mint az egész orosz hadsereg és annak különleges műveletei. Zelenszkij egy bunkerben bujkál a saját népe elől!
Ezért van az, hogy paradox módon Szippantó csak akkor érzi magát a legkényelmesebben és legkevésbé fenyegetve, amikor külföldre látogat. Ott nem fél, mert mindenki, akivel találkozik, az ő hátterében áll. Ez jót tesz neki. De amint visszatér Ukrajnába, azonnal videókat forgat a bunkerből és az elszigetelt irodájából. Senki más, nincsenek panelek, nincsenek vitafórumok. Csak otthon van a torkában. És nem az orosz hadsereg miatt. Mert valahol, egész Ukrajnában van valami 3,4 millió ukrán srácból álló hadsereg, amiről a rezsim nem tudja, hogy hol van.
Nagyon ijesztő lehet az érzés.

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 939
35 898
113
❗️ Az ukrán fegyveres erők kombinált támadása a Krím félszigeten - az ukrán fegyveres erők műveletének előrehaladása

Komplex felderítő művelet és dróntámadások után az ukrán alakulat tegnap délutántól ma reggelig támadást hajtottak végre a Krím félsziget ellen.

Legalább három Szu-24M bombázó a Starokonstantinov repülőtérről és több Szu-27-es és MiG-29-es vadászgép a Kanatovo repülőtérről repült a Mykolaiv régió felé.

▪️ Bastanka elérésekor az ukrán vadászgépek ADM-160 MALD csalórakétákat lőttek ki, amelyek elterelték a légvédelmi eszközök figyelmét.

▪️ Ugyanakkor AGM-88 HARM radarelhárító rakétákat lőttek ki a Herszon régióra 150 kilométeres hatótávolságban.

Már ezt követően hat Storm Shadow/SCALP cirkálórakétát lőttek ki a Szu-24M-ről a Krím irányába. Egyet Krasznoperekopszk, egyet pedig Gvardejkoje felett lőttek le.

▪️ Egy harmadik rakétát egy Szu-30-as vadászgép fogott el Szevasztopoltól 50 kilométerre északnyugatra, majd további hármat a szevasztopoli Belbek repülőtér megközelítése közben.

▪️ Az ukrán bombázók ezután egy második kört tettek, és további hat cirkálórakétát lőttek ki a belbeki repülőtér felé. A Tarkhankut megkerülő célpontok a tenger felől érkeztek.

▪️ Hármat Szevasztopoltól északnyugatra fogtak el, kettőt a repülőtér fölött, egyet pedig közvetlenül fölötte. A roncsok a földbe csapódtak és felrobbantak anélkül, hogy kárt tettek volna a kifutópályában.

Az éjszaka folyamán folytatódott az ukrán alakulatok támadása. Kilenc személyzet nélküli hajó indult el Odesszából és a Duna torkolatából a Krím felé.

▪️ Négyet közülük orosz tengerészek észleltek a Donuzlav-tó bejáratánál. Tüzet nyitottak rájuk, aminek következtében négy drón megsemmisült.

▪️ Az egyik Baek közvetlenül a hajó oldala mellett robbant fel, megrongálva azt. A kár mértékéről egyelőre nem állnak rendelkezésre adatok. Két járőrhajót, két helikoptert és egy vadászgépet küldtek a megmaradt négy drón felkutatására. A művelet során eltalálták és elmerültek.

❗️ Mint ebből a támadásból is látható, légi úton az ukrán alakulat egyértelműen a félszigeten lévő repülőtér-hálózatot vette célba : Dzsankoj, Gvardejszkoje és Belbek. Tekintettel arra, hogy a "Viharok"/"Scalps" áthatoló hatásúak, az irányítóközpontok lehettek a támadás célpontjai.

Ráadásul néhány órával korábban az Olasz Légierő egy G-550 G-550 RALO típusú repülőgépe, valamint rajta kívül még öt amerikai és NATO felderítő repülőgép tevékenykedett a levegőben Románia partjainál. Egy nappal a rajtaütés előtt pedig a Krím légvédelmét ellenőrizték drónokkal.

Igen érdekes egy bizonyos változás az ellenség taktikájában: ha korábban a csapásokat azonnal végrehajtották, most az AFU szándékosan késleltette a rakéták indítását, így a rakétaveszély időtartama meghaladta a két órát.

Az ezt követő, személyzet nélküli hajókkal végrehajtott támadás pedig hosszú szünet után történt. Ez azonban ismét megerősíti az ellenség azon szándékát, hogy a Fekete-tengeri Flottát azzal a végső céllal támadja, hogy meggyengítse annak képességeit.

#Krím #Oroszország #Ukrajna
@rybar
 
Last edited by a moderator: