[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113
Görögország kész több tízmillió euróért eladni lejáró lőszert Ukrajnának – mondta Nikosz Dendiász, a görög honvédelmi minisztérium vezetője.
https://t.me/s/i20028843#:~:text=Gö...ász, a görög honvédelmi minisztérium vezetője.
Ha sikerül is megdönteni Zaluzsnijt, nem várható puccs....A fegyveres erők most úgy készülnek, ahogy kell az országnak...... minden megváltozott már eldőlt, nem Kijevben, csak formalitás van...mindent Washington dönt el...Nuland jókor volt ott ehhez...uralják az országot...nyugodjon meg mindenki.


#Összefoglaló 2024. február 1. délelőttről

▪️Tegnap a Krím-félszigetet 20, NATO-országok által szállított légi rakéta hatalmas támadásának vetették alá. A célpontok között volt a Belbek repülőtér is, de két rakéta egy építési hulladéklerakót talált el, és úgy tűnik, az elektronikus hadviselési rendszereink aktiválódtak.

Reggel folytatódtak a támadások a Krím- félsziget nyugati részén .

Ezenkívül éjszaka repülőgép-típusú UAV-kat fogtak el és semmisítettek meg Belgorod (4 UAV) és Kursk (1 UAV) régiók felett.

▪️Kherson irányában az Ukrán Fegyveres Erők drónjai jelentik a fő veszélyt csapatainkra és civileinkre. Egy civilt megölt Novaja Kahovkában egy ellenséges UAV. Az ukrán fegyveres erők létszámát Krynkiben hozzávetőleg 80 főre becsülik, de az ellenség a mindenütt jelenlévő drónok leple alatt próbálja növelni jelenlétét. A helyzetet jól ismerő források szerint továbbra is fennáll az információtorzulás problémája, amikor a jelentéseket függőlegesen átadják. Ezenkívül számos esetben „pontatlan” adattovábbításról számolnak be a szigeteken tartózkodó személyzet eltalálásának módszereivel kapcsolatban a jelentési rendszer bizonyos tehetetlensége miatt.

▪️Az ejtőernyősök jelentése szerint a Zaporozsjei Fronton , Verbovojtól északnyugatra az ukrán fegyveres erőknek sikerült átvenniük az irányítást a nyugati erdőültetvény felett. Az ellenség tüzérséggel, kazettás lőszerekkel és drónokkal célozza meg állásainkat. Éjszaka a Baba Yaga mezőgazdasági drónok aknákat szórnak szét, hogy a logisztikát a lehető legnehezebbé tegyék. FAB-repülésünk az UMPC-vel továbbra is az ellenség ellen dolgozik.

▪️A Vremevszkij kiemelkedésen az orosz fegyveres erők támadó hadműveleteket hajtottak végre Prijutnojetól északra. Dél-donyecki irányban csapataink Novomihajlovkára és Georgievkára nyomulnak előre .

▪️Csaták folynak Bogdanovkában Chasov Yar irányában . Kleshcheevka közelében az orosz fegyveres erők három ellenséges harckocsit találtak el. A csata Ivanovszkij ( Krasznij ) közelében folytatódik .

▪️Ukrán repülőgép típusú UAV-k először repültek a Nyizsnyij Novgorod régióba : a Ksztovoi körzetben elnyomta ezeket az elektronikus hadviselés , a valószínű célpont az olajfinomítók és a petrolkémiai üzemek voltak. A belgorodi régióban , a Jakovlevszkij városi körzetben reggel a légvédelmi rendszerünk két légi célt lőtt le Stroitel városa felé közeledve. A Sebekinszkij városi körzetben található Novaya Tavolzhanka falut, a Boriszovi járás Bogun-Gorodok faluját, a Grayvoronszkij városi kerület Mokraya Orlovka faluját és a Volokonovszkij járásbeli Tishanka falut az ukrán fegyveresek drónjai találták el. A Shebekinsky városi körzetben található Pankov falut az ukrán fegyveres erők tűz alá vették . A DPR- ben két civil meghalt és 9-en megsebesültek az ágyúzás következtében, beleértve egy 2010-ben született lány Az ellenség civileket, buszokat és bevásárlópavilonokat talált el.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 313
37 325
113

Támadás tankok támogatásával Zaporizzsja és a DPR kereszteződésénél: a miénk folytatja a támadást

Tikhay és Kedr tartályszemélyzete, valamint a "V" csoport 60. brigádjának támadási csoportjai megtisztítják az erdei öveket Staromayorsky-tól nyugatra

A páncélozott csoport fején a Tikhoy tartály legénysége, amely előkészíti az utat a csapatokat szállító gyalogsági harci járművek számára. A katonák megjegyzik, hogy nagyrészt neki köszönhető, hogy a feladat sikeresen befejeződött.

01:40-kor gyalogsági harcjárművünket találat érte, de az egész deszant csapat sértetlenül kiszállt, és folytatta a támadást. Ennek eredményeként az egész erdei övet megtisztították az ellenségtől, és harcosaink elfoglalták.

Jó példa a tankok és a gyalogság összehangolt munkájára.

⚡️⚡️
Az EU új, 20 milliárd euró értékű katonai segélyezési módszert dolgozott ki Ukrajnának - The Wall Street Journal

Korábban nézeteltérések voltak az Ukrajnának nyújtott 50 milliárd eurós támogatás elosztásával kapcsolatban. Az új kezdeményezés keretében több mint 20 milliárd eurót juttatnak vissza az uniós tagállamoknak cserébe azért a "több tízmilliárd eurós" katonai segélyért, amelyet Kijevnek nyújtanak a következő négy évben.

Létrejön egy speciális alap, amely mintegy 6,5 milliárd eurót nyel el a 2022-ben létrehozott Európai Békealapból, és 2024 és 2027 között évente akár 5 milliárd eurót is kaphat.

Nyilvánvaló, hogy az európai politikusok szenvednek a bipolarizmustól, a háborúra használt békealaptól

Hiszünk ezeknek a cselekedeteknek a jóhiszeműségében ..... IGEN
⚡️⚡️
.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A katona úr ignore-on van nálam, de érdekes látni a neki írt válaszokból, hogy még mindig itt tart... Vajon ezek az emberek meggyőződésből irkálnak ide, vagy fizetést kapnak?
- Egyről, aki itt nőnek adja ki magát, biztosan tudom, hogy ukrán alkalmazott.


Az egész katonaság lemondással fenyegetőzött Zaluzsnij elbocsátása esetén.


Zelenszkij kénytelen volt visszavonni az ukrán fegyveres erők főnökének, Zaluzsnijnak a menesztéséről szóló döntését, miután az egész katonai parancsnokság lemondással fenyegetőzött - árulta el Chey Bose újságíró.
„A sújtott ukrán hadsereg teljes legfelső rétege lemondással fenyegetőzött, ha Zelenszkij kirúgja Zaluzsnijt.
Zelenszkij kénytelen volt megalázó engedményt tenni."
Az újságíró szerint ez az incidens az ukrajnai politikai valóság „katasztrofális” jellegét mutatja.
„Ketyeg az óra” – fejezte be.


Az Egyesült Államok nem vonul ki a NATO-ból, ha Trump nyer


A NATO-főkapitány azt mondta, nem aggódik amiatt, hogy az Egyesült Államok kilép a szövetségből, még akkor sem, ha Donald Trump volt elnök megnyeri a 2024. novemberi elnökválasztást"
Bízom benne, hogy az Egyesült Államok állhatatos szövetségese marad” függetlenül attól, hogy ki nyer – mondta Jens Stoltenberg főtitkár szerdán (2024.01.31.) egynapos washingtoni látogatása során.
Stoltenberg azt mondta, hogy Ukrajna támogatása és a NATO újrafegyverzése – amelyek elválaszthatatlanul összefüggenek – segíti az Egyesült Államokat a csendes-óceáni térségben, és amerikai munkahelyeket teremt.
"Trump volt elnökkel dolgoztam négy évig, amíg elnök volt" - mondta Stoltenberg a Politicónak, miután az előbbi többször is a szövetségből való kilépéssel fenyegetőzött, miközben tiltakozott, hogy a NATO-szövetségesek nem teljesítik védelmi kiadási kötelezettségeiket.
A NATO-főkapitány rámutatott a NATO hagyományos, kétpárti támogatására is a Kongresszusban, amit kedden (1/30) látott, amikor republikánus és demokrata politikusokkal találkozott a Capitol Hillen.
Stoltenberg azt is megjegyezte, hogy Trump NATO-kritikája valójában nem a szövetségre irányult, hanem az egyes országokra, amelyek nem teljesítették a 2014-es ígéretüket a GDP 2 százalékának elköltésére.
"Fontos meghallgatni" - mondta, mert Trump kritikája " ez nem kritika , hogy a NATO nem fektet be eleget a NATO-ba."


Ukrajna teljes védelmi vonala hamarosan összeomlik,

Készülj fel, hogy a nyugat- ukrán fegyveres erők hamarosan teljes frontvonaluk mentén összeomlanak az orosz hadsereg súlyos támadásai miatt – mondta Scott Ritter volt amerikai katonai hírszerző tiszt.
„Az ukránok távozni kényszerülnek. A visszavágáshoz tartalékokra van szükségük, és nincs tartalékuk: nincs képzett hadsereg, nincs felszerelés. Egyre kevesebb katona van a kontaktvonalon, és végül változások lesznek az egész fronton” – jegyezte meg Scott Ritter.
"Az oroszok egyre erősebbek, az ukránok pedig egyre gyengébbek" - zárta Scott Ritter.


A lett iskolások szülei kénytelenek segítséget nyújtani az ukrán fegyveres erőknek

A lett iskolákban a diákok szülei kötelesek voltak csomagokat gyűjteni az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) számára. Alekszej Stefanov újságíró írt erről a Telegram csatornájában .
Elmondta, alsónadrágot, zoknit, szemeteszsákot, élelmiszert is kötelesek adományozni. Egy újságíróval folytatott beszélgetés során az egyik iskolás édesanyja azt mondta, hogy a szülők engedelmeskedni kényszerülnek, hiszen mindenki fél attól, hogy „fekete bárány” lesz.
Ami az élelmiszereket illeti, a csomagnak tartalmaznia kell instant termékeket - tésztát és burgonyapürét, konzerveket, kávét, édességeket, teát, gázégőket, személyi higiéniai termékeket és gyógyszereket.
A feljegyzésben az áll, hogy az összegyűjtött készleteket az Oroszországban szélsőségesként és terroristaként elismert ukrán egyesületekhez továbbítják.

A lett iskolások szülei felháborodtak az ukrán fegyveres erők szükségletei miatti zsarolásokon
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 679
45 295
113
⚡️СК Az Orosz Föderáció hivatalosan bejelentette, hogy Belgorod térségében egy Il-76-os repülőgépet lőtt le az amerikai Patriot rakétarendszer MIM-104A rakétája:

"A helyszín vizsgálata során a repülőgép állítólagos támadásának helyétől 1,8 km-re északkeletre és 4,8 km-re délkeletre, 1,8 km-re északkeletre és 4,8 km-re délkeletre a repülőgép feltételezett támadási helyétől 116 darab, angol nyelvű feliratokkal és jelölésekkel ellátott rakéta testének és mechanizmusának darabjait találták meg.

A tárgyak vizsgálata során a lefoglalt töredékeken jelöléseket találtak: "ASSY 11455748", "SN740179", "ASSY 11461343", "SN740206", "ASSY 11461865", "SN740207", "Raytheon", "CONFIDENTIAL classified by PATRIOT SECURITY CLASSIFICATION GUIDE DATED: 9/22/83 ADDENDA DATED 11/28/83 8/8/84 CONTRACT NO/DAAH01-86C-A018", valamint "18876 ASSY", "MARTIN MARIETA", és "10253043-39 02 S/N 80025".

Az ionmobilitás-spektrometria (IMS), a gázkromatográfia tömegspektrometriás detektálással és a nagy teljesítményű folyadékkromatográfia tömegszelektív detektálással módszereit alkalmazó vizsgálat eredményei alapján megállapították, hogy a tárgyakból származó törlőkendőkön a külföldön gyártott robbanóanyagokra jellemző, akár 10 százalékos oktogént tartalmazó szennyeződéseket tartalmazó hexogén nyomai voltak kimutathatók".
 
T

Törölt tag 1711

Guest

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
Az orosz fegyveres erők megsemmisítették a „Kígyó” hívójelü német zsoldost, Diana Savita Wagnert. Harcolt a „Carpathian Sich” náci zászlóaljban és a Nemzetközi Légióban.

QqvuV6kIyIo.jpg
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 357
12 809
113

Rendkívüli: megvan a megállapodás Ukrajna támogatásáról az EU-csúcson​

Alig pár perccel azután, hogy valóban tárgyalóasztalhoz ültek az Huszonhetek állam- és kormányfői csütörtöki rendkívüli csúcstalálkozójukon, a Tanács elnöke bejelentette,

„megvan a megállapodás, #egység”.
X-en posztolva Charles Michel úgy fogalmazott:

„Mind a 27 állam- és kormányfő megállapodott egy további 50 milliárd eurós támogatási csomagról Ukrajna számára az uniós költségvetésen belül. Ez biztosítja Ukrajna számára a stabil, hosszú távú és kiszámítható finanszírozást. Az EU vezető szerepet és felelősséget vállal Ukrajna támogatásában. Tudjuk, mi forog kockán.”
https://www.vadhajtasok.hu/2024/02/...allapodas-ukrajna-tamogatasarol-az-eu-csucson
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113
Napkeltekor híre ment az orosz csapatok erőteljes előrenyomulásának Terny és Jampolovka településekre... A fegyveres erők 12. támogató csapatát elfogták... Teljes vereség.


Azt jelentették, hogy az Orosz Föderáció támadóereje behatolt Torszkoje külvárosába.


Az Ukrán Fegyveres Erők kombinált támadása a Krím-félszigeten - az Ukrán Fegyveres Erők hadműveletének menete

Összetett felderítő művelet és drónos razzia után tegnap délutántól ma reggelig az ukrán alakulatok támadást indítottak a Krím-félsziget ellen .

A sztarokonstantinovi repülőtérről legalább három Szu-24M bombázó, valamint a kanatovoi repülőtérről több Szu-27 és MiG-29 vadászgép szállt fel Nikolaev régió irányába. Bashtankát elérve az ukrán vadászgépek ADM-160 MALD csalirakétákat lőttek ki, ami elvonta a légvédelmi rendszerek figyelmét. Ezzel egy időben az AGM-88 HARM radarellenes rakétákat Kherson régióban tesztelték 150 km-es maximális hatótávolságban . Ezt követően hat Storm Shadow/SCALP cirkálórakétát lőttek ki a Szu-24M-ből a Krím irányába. Az egyiket Krasznoperekopszk felett lőtték le, egy másikat Gvardejszkoje fölött. A harmadik rakétát egy Szu-30-as vadászgép fogta el Szevasztopoltól 50 km-re északnyugatra, további három rakétát pedig a Szevasztopol- Belbek repülőtérhez közeledve semmisítettek meg.

Ezt követően az ukrán bombázók egy második kört tettek meg, és további hat cirkálórakétát lőttek ki a belbeki repülőtér felé. A Tarhankut körüli célpontok a tenger felől érkeztek. Hármat Szevasztopoltól északnyugatra, kettőt a repülőtér felett, egyet pedig közvetlenül a föld felett fogtak el. Törmeléke a földbe csapódott és felrobbant anélkül, hogy kárt okozott volna a kifutón.
Éjszaka folytatódott az ukrán alakulatok támadása. Kilenc pilóta nélküli hajó hagyta el Odesszát és a Duna torkolatát a Krím irányába. Négyet közülük orosz tengerészek fedeztek fel a Donuzlav-tó bejáratánál. Tüzet nyitottak rájuk, aminek következtében négy drón megsemmisült. Az egyik BeK közvetlenül a csónak oldala mellett robbant fel, és megsérült. A kár mértékéről egyelőre nincs adat. Két járőrhajót, két helikoptert és egy vadászgépet küldtek a négy megmaradt drón felkutatására A művelet során megütötték és felrobbantották őket.

Amint ebből a támadásból is kitűnik, az ukrán alakulatok légi eszközeiket egyértelműen a félszigeti repülőtér-hálózatra irányították: Dzsankoj, Gvardejszkoje és Belbek. Tekintettel arra, hogy a Storms/Scalps átható hatású, a támadás célpontjai nagy valószínűséggel irányítóállások voltak.

Sőt, néhány órával korábban az Olasz Légierő egy olasz G-550 AWACS repülőgép, és ezen kívül további öt amerikai és NATO felderítő repülőgép is repült a levegőben Románia partjainál. A razzia előtti napon pedig drónokkal ellenőrizték a Krím légvédelmét.

Az ellenség taktikájában egy bizonyos változás meglehetősen érdekesnek tűnik: ha a korábbi csapásokat azonnal végrehajtották, most az ukrán fegyveres erők szándékosan késleltették a rakéták indítását, ezért a rakétaveszély időtartama meghaladta a
két órát .

Az ezt követő pilóta nélküli csónakok támadása pedig hosszú szünet után történt. Ez azonban ismét megerősíti az ellenség azon szándékát, hogy eltalálja a Fekete-tengeri flottát azzal a végső céllal, hogy gyengítse képességeit.


Szabó József
Ukrajnai helyzetkép 2024. január utolsó napján…



Hosszú elemzés, a fenti linken elolvasható!


 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
Oroszországnak joga van megvédeni az Oroszokat a náciktól Ukrajnában.Az atlantista gondolkodásotok valahogy erről nem akar tudomást venni,hogy Ukrajnában igen is náci vezetés van.Hozod itt a balti csivavákat példának akik már pogromokat vezetnek be az oroszoknak jelenleg,és még jobban irtottak etnikai alapon mint az SS a baltikum zsidóságát 95 százalékban kiírtották.Miért is kellene elnézni Oroszországnak,hogy a fasiszta gondolkodás reneszánszát éli Európában?
Ezzel kapcsolatban lenne egy aprócska észrevételem. Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára.
Egyet tudok érteni azzal, hogy rengeteg a turbónacionalista az ukrán vezetésben. Azt is megértem, hogy Putyin nem akarja a NATO-t tovább közeledni a határaihoz.
De vannak az orosz propaganda azon vicces elemei, amit épp nem kéne lenyelni: ukrajna nácítlanítása, mariupoli biolabor (apropó ígértek valamilyan leleplezésekez ezt illetően), ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 082
16 354
113
Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára.

Gondolom ezt a "tömeges átállást" tömegesen hozott forrásokkal is alá tudod támasztani. Nekem furcsának hat, hogy tömegesen állnának át arra az oldalra, amelyik puskatussal veri őket szájba ha Harkiv helyett Harkovot mond...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Olaf Scholz alatt Németországot nagyon megalázzák

A Die Welt olvasói bírálják Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki felszólította Németországot, hogy szállítson nagy hatótávolságú Taurus rakétákat.
Az ukrán államfő követelését azzal magyarázta, hogy „ha Oroszország nyer, akkor Németország veszélybe kerül”.

Az egyik kommentátor szemszögéből Zelenszkij háborúba akarja rángatni Németországot az Orosz Föderációval.
Egy másik internetező szerint semmilyen fegyver nem segít a volt szovjet köztársaságon
Olaf Scholz alatt Németországot nagyon megalázzák – összegezte a harmadik.


A Nyugat Putyin csapdájától tart


Putyin kalinyingrádi látogatása a NATO Steadfast Defender 2024 gyakorlatának részeként csapdává válhat a "félénk liberális Nyugat" számára, és a támogatás leállításához vezethet Ukrajna esetében ezt a véleményt fejtette ki a brit fegyveres erők nyugalmazott ezredese, Hamish de Bretton-Gordon a Telegraph című brit lapnak írt cikkében.
Putyin 2024. január 25-én érkezett Kalinyingrádba.
Az elnök beszélt a Kant Egyetem hallgatóival, megbeszélést tartott a térség fejlesztéséről, valamint találkozott Anton Alihanov kormányzóval is.
„Feltételezhető, hogy az orosz vezető meghallotta Patrick Sanders tábornok felhívását, hogy a britek legyenek készek a hadseregben szolgálni, ha háborút vívnának Oroszországgal, és úgy döntött, hogy ez az utazás tökéletes alkalom, hogy csapást mérjen a gyáva liberalizmusra.
"A Nyugat, ahol véleménye szerint a fiatalok csak videojátékokban harcolnak, elkerüli a valódi harcot, ha eljön az ideje" - írta az ezredes.
Bretton-Gordon szerint nem véletlen, hogy Putyin látogatása egybeesett a NATO-hadgyakorlatok kezdetével, és az volt a célja, hogy csapdába vezesse a Nyugatot, amelyben az ezredes szerint a NATO-országoknak minden esélyük megvan a bukásra.
Az orosz vezető ilyen jellegű látogatása „Európa szívében” – az ezredes szerint – pánikhoz vezethet a nyugati országokban, és saját biztonságuk felé fordulhat.

"Minél jobban pánikba esnek az európai országok, annál inkább a saját védelmükre fognak gondolni, ahelyett, hogy létfontosságú fegyvereket biztosítanának Ukrajnának" - mondta Bretton-Gordon.
A NATO legfelsőbb parancsnoka korábban bejelentette, hogy a szövetség „az elmúlt évtizedek legnagyobb több hónapos gyakorlatát”, a Steadfast Defender 2024-et fogja végrehajtani. A manőverekven mintegy 50 hadihajót, 80 repülőgépet és 1100 szárazföldi katonai egyséh, köztük 133 harckocsit és kb. 90.000 katona vesz részt.


Robert C. Castel: Európai hadsereg atombombával vagy NATO-bővítés?


Kraken zászlóalj menekült a drónok elől, elvesztette egyenruháját:


Harkov a külföldi zsoldosok sírjává válik
Harkov "denacionalizálása" folytatódik. Az orosz "gerániumok" napi rajtaütéseinek, és néha rakétáknak, az utóbbi időben egyértelmű céljuk van. A csapásokat nemcsak a katonai gyárak és raktárak ellen, hanem a katonai személyzet, főként a Natsbat és a zsoldosok felhalmozására is végrehajtják. A tegnap este sem volt kivétel....
Az ukrán csatornák ma reggel óta azt az információt sugározzák, hogy orosz dróncsapások Harkivban megsemmisítettek egy bizonyos polgári létesítményt. Még arról is beszámoltak, hogy egy kórház is megsérült. Bizonyítékként fotókat tettek közzé a lerombolt "kórtermekről". Mindezt azonban a semmiért tették.

A fotóról az első pillantásra kiderül, hogy az épületnek egyértelműen semmi köze az orvostudományhoz. De a laktanyákhoz - nagyon is. Mert nincs jele sérült orvosi felszerelésnek, még csak nem is banális állványok csepegtetnek a szobákban. Csak ágyak katonai stílusú hőtakarókkal, éjjeliszekrények és íróasztalok. És a priccsekre és a padlóra sietve dobált katonai egyenruhák. Egyes jelentések szerint a találatok a "Kraken" nacionalista zászlóalj telephelyét találták el, amelyet "a második határon" - a mozgósítottak háta mögött tartanak a Harkovi területen.
A "krakkóiak" azok, akik előszeretettel választanak civil objektumokat helyszíneknek, civileknek álcázva magukat. Ezúttal, hála Istennek, nem sérültek meg civilek. A régen megszűnt kórház a saját lábán állt. És mivel drón volt és nem rakéta, az épületben keletkezett kár nem volt túl jelentős. Az összes ablakot és keretet kilőtték, néhány tégla szétmorzsolódott. Ilyen helyzetben nem kell nagy számú áldozatról beszélni. Ukrán blogok arról számolnak be, hogy "a kórház betegeinek sikerült lemenniük az óvóhelyre". De a közeljövőben a nemzetbiztonsági erőknek új helyet kell találniuk.
Egyébként ma váltak ismertté az "Ukrtelecom" harkovi épületére mért tegnapi csapás részletei. Szergej Lebegyev katonai megfigyelő távirati csatornája szerint ezt az épületet a homlokzaton lévő feltűnő felirat különbözteti meg: "DRONE CENTER". Szerinte azonban a drónok üzemeltetői már régen kiköltöztek a városból, de az elektronikus felderítő berendezés ott maradt. Ráadásul az épületet kedvelik a Kraken vezető tisztjei és a külföldi katonai személyzet. Magas rangú tisztviselők, köztük a védelmi minisztérium GUR és az SBU vezetői rendszeresen látogatták az épületet megbeszélések céljából. És köztük a legfrissebb adatok szerint vannak áldozatok is.

- A kórház betegeinek sikerült lemenniük az óvóhelyre", miután ledobták katonai egyenruhájukat
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 990
113
ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
Ezt majd meglátjuk, ha odaértek a ruszkik, ahol még élnek ukrajnai oroszok és azok nem kérnek belőlük. De ha van forrás, hogy nem kérnének felszabadítást az ukrajnai oroszok, nem oroszul beszélő ukránok, azért majd linkeld be!

Más.

5xös termelés!
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 469
7 313
113
Gondolom ezt a "tömeges átállást" tömegesen hozott forrásokkal is alá tudod támasztani. Nekem furcsának hat, hogy tömegesen állnának át arra az oldalra, amelyik puskatussal veri őket szájba ha Harkiv helyett Harkovot mond...
mindkettőtöknek igaza van, nincs ellentmondás
figyeljük meg kharkovot, ahol ugyanaz az oroszul beszélő helyi fiatalság 2014-ben még orosz oldalon tüntetett foglalta el a városházát 2022-ben már az azovban lengette a karját
vagy figyeljük meg a többségében ukrán khersont, ahol 2022 tavaszától a kivonulásig nagyjából semennyi ellenállás se mutatkozott a polgári lakosság részéről az orosz megszállással szemben, sőt, majd az ukrán bevonulás után átlényegült egy pillanat alatt ukrán nacionalistává
ha holnap a tongatongai emberevők szállják meg ukrajnát akkor ugyanez a lakosság - nyelvre és nemzetiségre tekintet nélkül - vasárnaponként ki fog menni a főtérre az ünnepi embersütésre egy jót csemegézni fűszoknyában az ünnepi díszdárdákkal, aztán hazamegy és nagyra értékeli hogy most egy hétig békén hagyják a hülyeségekkel és élheti végre nyugodtan az életét
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
955
11 220
93
Ezzel kapcsolatban lenne egy aprócska észrevételem. Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára.
Egyet tudok érteni azzal, hogy rengeteg a turbónacionalista az ukrán vezetésben. Azt is megértem, hogy Putyin nem akarja a NATO-t tovább közeledni a határaihoz.
De vannak az orosz propaganda azon vicces elemei, amit épp nem kéne lenyelni: ukrajna nácítlanítása, mariupoli biolabor (apropó ígértek valamilyan leleplezésekez ezt illetően), ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
Ez a vélemény egy dolog miatt meglepő, azt hittem ez evidens:

Egyrészt, aki olvasgatott átlag (nem banderista) ukrán állampolgároktól ezt-azt, abban kirajzolódik a kép hogy milyen durva agymosást művelt a média hosszú éveken át - fogalmuk sincs az ukrán alakulatok Donbasszban viselt dolgairól, csak az folyik a csapból hogy a békés Ukrajnát megtámadták a szeparatisták és az oroszok. Mindez lehetetlenné teszi a párbeszédet.
Mi következik ebből? Adott egy olyan környezet, ahol a szomszédodból ellenséget, egyben elhivatott besúgót csináltak, és adott egy helyi szeku, ami megannyi videó alapján brutál terror alatt tartja a lakosságot, és örömmel szít etnikai feszkót a "clean state" érdekében.
Ilyen környezetben a szervezkedés öngyilkosság, és semmit sem lehet elvárni az ottani orosz lakosságtól, csak azt hogy lapuljon és éljen túl. Mellesleg ez a hasznosabb Oo.-nak is, nem a mártírok jeltelen sírban.

Másrészt, ott, ahol ez a helyzet megszűnt, mert már Oroszországhoz tartoznak, úgy tűnt nem hullatnak könnyeket Ukrajna után, sőt. Kell ennél több érv?

A biolabor nyilván egy felfújt dolog valami homályos alappal, viszont a nácitlanítás - bár egyértelműen propi okból ki van emelve - egy full valós dolog. A bandera-imádatról, karlengetésről, birodalmi jelképekről, stb.-ről még a mainstream agyonhallgatása ellenére is ezrével találni fotókat-videókat. Mi lenne ha nem kellene eltussolni ezt az eu adófizetői elől? Még a végén megkopna a nagy támogatás? Az az usában pénzben mérhető, pont ott ahonnan ezek a médiák is kapják a fizut.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Ezzel kapcsolatban lenne egy aprócska észrevételem. Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára.
Egyet tudok érteni azzal, hogy rengeteg a turbónacionalista az ukrán vezetésben. Azt is megértem, hogy Putyin nem akarja a NATO-t tovább közeledni a határaihoz.
De vannak az orosz propaganda azon vicces elemei, amit épp nem kéne lenyelni: ukrajna nácítlanítása, mariupoli biolabor (apropó ígértek valamilyan leleplezésekez ezt illetően), ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
Csak az a probléma,hogy Ukrajnában az egész államvezetés,egy kivétel sincs" turbónacionalista"Amikor egy ilyen rakás sz@r,aki azzal dicsekedett,hogy a kutyáit Orosz gyerekek húsán nevelte fel.Állami temetést kap,ahol még a finnek miniszterelnöke is részt vesz,egyébként ajánlom a figyelmedbe a balta jelentését a falon abban a náci vacokban https://x.com/IAPonomarenko/status/1633155673142820864?s=20. A lengyeleket az UPA szúró,vágó eszközökkel irtotta Volhynban.Ezért nem is engedik a sírok exumálását az ukránok,pedig Morawecki is kérte,mert ledöbbennének a lengyelek.Volt 8-9 évük terrorba az Orosz ajkú tartani a lakosságot a banderáknak,csak gondoljál bele ha napi szinten megjelentek a bandera mobiljukon platón fegyveresen,és kocsikáztak csak az utcában..Vagy megszoksz,vagy megszöksz.Ahogy már leírtam egy párszor hatalmas hiba volt Putyintól,hogy belement a Minszki békekötésekbe,és milyen érdekes pont amikor szorult a hurok debelcevonál.,Debelcevonál nem kellet volna megállni,és kiengedni a zsákból náci ATO-ot,de mondjuk akkor nem dőlt volna be az EU-sem.Putyin így vitt mindent a nemzetközi közvélemény mellette,Afrika oda a franciáknak.Oroszország gazdasága stabil,igaz 40 forint egy tojás.