[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 621
5 415
113
De az USÁ-n belül is az a narratíva megy hogy pénzkidobás Ukrajna támogatása. Közben igazából csepp a tengerben az USA hadikiadásaihoz képest, meg az a pénz az amerikai gazdaságot is pörgeti.

Európának vannak problémái, de nem súlyosak. Oroszország problémáit én súlyosabbnak látom.

Az oroszok nyíltan kimondták hogy a 97-es NATO határokat akarják visszaállítani. Azt mondjuk nem értem hogy mi közük szuverén országok döntéseihez. Azt viszont nem gondolnám hogy konkrétan katonailag neki mernének menni a NATO-nak, főleg az ukrajnai események fényében. Viszont azt gondolom hogy jobb minden lehetőségre felkészülni. Európa akkor érezheti magát biztonságban ha az európai államok az USA nélkül is elrettentő erővel bírnak.


A hadipar munkahelyeket teremt, beszállítói láncok jönnek létre, növeli a gdp-t. Nem egy az egyben kidobott pénz az állam számára.

Szerintem sokáig. Európa gazdasága amúgy hatalmas. A traktoros tüntetések alapvetően a környezetvédelmi szabályozások miatt voltak. Meg a szabályoknak nem megfelelő és ezáltal is olcsóbb ukrán gabona miatt. De egyébként az EU meghátrált és engedett a gazdáknak: https://rtl.hu/europa/2024/02/01/paraszt-gazda-tuntetes-eu-engedmeny-zold-europai-bizottsag

Nem a nyugatnak fog előbb elfogyni a pénze. Érdekes hogy még orbán se merte megvétózni Ukrajna támogatását. Ugyanez lesz Svédország NATO tagságával is. Az igazán fontos kérdésekben még ő is inkább félreáll.
Tehát minden negatív hatást Ny.Európára ignorálsz. Így nem sok értelme veled kommunikálni... :/
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Az EU-nak nem kétszer annyi pénze van mint az oroszoknak hanem sokkal több. Nyersanyag van Európában is, de létezik import is. A mezőgazdaság pedig meg van. Európában sokkal nagyobb hangja tud lenni minden elégedetlenségnek, mert nem kell félniük az embereknek hogy kiesnek egy ablakon.

Európában nincs nyersanyag? Európa nem fér hozzá a világpiachoz? Miért hiszitek azt hogy Oroszország nélkül nincs élet?
De választ nem tudsz adni arra amit felvetettem,"kétszer annyi pénz" ez olyan szöveg amikor jöttél itt te és a szekta társaid,hogy Olaszország GDP-je nagyobb,mint Oroszországé,és nem bír háborúzni 2 hónapnál tovább.Most kiderül,hogy a GDP számolás egy fabatkát se ér ahogy látod,és a mosógépből chippek,meg a többi marhaság amit szajkóztak az európai fasiszták leszármazottjai.Te be is kajáltad az egészet .Elmélkedjél a katonai térképen,hogy kinek,hogy is áll a szénája.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 033
23 632
113
De választ nem tudsz adni arra amit felvetettem,"kétszer annyi pénz" ez olyan szöveg amikor jöttél itt te és a szekta társaid,hogy Olaszország GDP-je nagyobb,mint Oroszországé,és nem bír háborúzni 2 hónapnál tovább.Most kiderül,hogy a GDP számolás egy fabatkát se ér ahogy látod,és a mosógépből chippek,meg a többi marhaság amit szajkóztak az európai fasiszták leszármazottjai.Te be is kajáltad az egészet .Elmélkedjél a katonai térképen,hogy kinek,hogy is áll a szénája.
mert autóskártya színtű érvelése van .. az hogy közben milyen társadalmi és gazdasági folyamatok játszódnak le Európában az már nem jut el a tudatáig, az ilyeneket buktatták meg az óvodában játékból.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 410
113
"Keresni, értelmezni" ezek a kifejezések nincsenek benne a veled vitázó, igencsak ingerült, magasan képzett(a harmadik emeleten volt a kisegítő iskola tanterme) "szakember" szótárában. A tényeket leszarja magasról. Szerinte még az Ikarus bukása is az oroszoknak köszönhető, még véletlenül sem a hozzá hasonlóan tévedhetetlen, kiváló magyar privatizáló,a z Ikarust megszerző és a "gravitációt kikapcsoló", Széles Gábor számlájára írható. Az oroszok legfeljebb annyira hibásak ebben, hogy most ha akarnánk oda eladni Ikarust, akkor annyit mondanának, hogy:" bocs, de van saját, legalább ilyen jó, úgyhogy vidd a picsába". Nem ők tehetnek róla, hogy az Ikarus teljesen kiszorult onnan, hanem az "ügyes" magyar vállalkozó, aki tönkrevágott egy korábban széles körben közkedvelt márkát. De okoska szerint erről is személyesen Putyin tehet :D Ez jól jelzi a "szintjét". Csak "write only"-ban tolja a hülyeségeit, hazugságait. A vitaképessége egyezik a híres sakkozó galamb "képességeivel". Felrugdossa a bábukat és összeszarja a pályát. Így vitázik "mindenen kívül", aki csak a józan észen van kívül. Mr. tévedhetelen figyelmét az is elkerülte, hogy ha az oroszok annyira Párizsig mindent bekebelezni/lebombázni akarnának, és akartak volna, akkor például felveszik a Szovjetunió tagköztársaságai közé Bulgáriát, amikor az önként jelentkezett. Nem vették fel. Miért zavarja Putyint a NATO bővítése? Végülis csak azért, mert az elmúlt 110 évben kétszer támadták meg Oroszországot, nyugatról. Ez is csak egy történelmi tény. Arra, a hülyeségre,hogy Putyin az 1997-es határok mögé akarná a NATO-t megint nem lehet mit mondani. Valószínűleg nem tud olvasni a tévedhetetlen szakember csak írni, vagy diktálni. Mert konkrétan annyit kért az orosz elnök, hogy az 1997 után csatlakozó országok területére ne legyen telepítve a stratégiai erőegyensúlyt felbomlasztó fegyverrendszer. A lengyelekhez, és a szőröstalpúakhoz telepített ABM rendszerek, ahol az elhárítórakéták az indítótubus egyezés miatt bármikor nuki fejes Tomahawk-okra cserélhetők, ezt pont megszegik. De ilyen bonyolult összefüggések megértését felesleges tőle várni. Ahogy valaki írta, ő a "fórum bohóca", aki 11201-edszerre is tolja tovább a tényekkel megcáfolt meséit.

Te meg miről hablatyolsz?
:D
Hol írtam ilyeneket? Az Ikarusz 1998-ban bukott egy üzletet, mert a ruszki berendelt több száz buszt, csak nem vette át, nem fizetett. Lehet, hogy hozzá járult bukásához, de itt a lényeg, hogy az orosz ránk hárította a pénzügyi problémáit, mert "tisztességes kereskedő". ;) Nyilván nem.
A tény ez, ellenben azzal amit állítasz.
A 97-es szöveg a katonai infrastruktúra 97 előtti határok mögé telepítését, nagyobb gyakorlatok korlátozását jelentené. Szerinted az MH a NATINADS részeként mit csinálna? Mert Putyin követeli? Azért?
Ezt hívják ultimátumnak, a biztonsági garanciák zagyvasággal együtt. Olyat kell követelni, amit biztos nem teljesít.
A lengyel és a román létesítmény pont olyan veszélyes, mint bármilyen Tomahawk indításra képes hajó, vagy tengó....;)
Viszont miért nem azt ajánlotta fel Putyin, hogy visszatelepiti az Iszkandereket Kalinyingrádból, amit a lengyel és román ABM rendszerekre válaszul telepített oda?
Érted az ilyen bonyolult összefüggéseket, bohóc?
:)

(Miért nem nekem írod le a véleményed, félsz? A sértegetéstől ne félj, csak a saját stílusodban válaszolok).

Eddig tudtam olvasni a sületlenségeidet.
Történelmi okokból.
Akkor Magyarország is szar helyzetben van mert az Osztrákok még a szomszédaink.
Vagy az Olaszok szomszédai mert hát Római Birodalom
Vagy az egész Bolygó országai mert hát a British Empire
és a többi és a többi

Amit te tolsz az színtiszta propi, pont amit a balti országok tolnak, meg a Lengyelek, és meg is érkeztünk a russzofóbiához

Putyin nem történelmi okokra hivatkozik az ukrán háborúban?
Naponta hivatkoznak arra, hogy Oroszországot a XX. században hányszor megtámadta a sátáni nyugat. Észtország meg ruszofób, ha a történelmi tapasztalatai alapján nem kér a ruszkiból?
Naponta tagadják Ukrajna létét, történelmi okokra hivatkozva, mi meg béküljünk meg azzal, aki szerint Kárpátalja ősi orosz föld?

Mit nem értesz?
Te szeretnéd eldönteni, hogy ki hivatkozhat történelmi okokra döntései során és ki nem?Milyen alapon?

Érdekes, hogy ha valakinek ellenkezik a véleménye az orosz propival, buktatja a hazugságokat, az ruszofób! :D
Kicsit sem átlátszó érvelés. :)
Ha alulmaradsz a vitában, akkor a másik ruszofób, miért nem mindjárt antiszemita?!
Azon kellene elgondolkoznod, hogy a többi Európai nép miért "ruszofób"...
;)
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 474
10 731
113
Te meg miről hablatyolsz?
:D
Hol írtam ilyeneket? Az Ikarusz 1998-ban bukott egy üzletet, mert a ruszki berendelt több száz buszt, csak nem vette át, nem fizetett. Lehet, hogy hozzá járult bukásához, de itt a lényeg, hogy az orosz ránk hárította a pénzügyi problémáit, mert "tisztességes kereskedő". ;) Nyilván nem.
A tény ez, ellenben azzal amit állítasz.
A 97-es szöveg a katonai infrastruktúra 97 előtti határok mögé telepítését, nagyobb gyakorlatok korlátozását jelentené. Szerinted az MH a NATINADS részeként mit csinálna? Mert Putyin követeli? Azért?
Ezt hívják ultimátumnak, a biztonsági garanciák zagyvasággal együtt. Olyat kell követelni, amit biztos nem teljesít.
A lengyel és a román létesítmény pont olyan veszélyes, mint bármilyen Tomahawk indításra képes hajó, vagy tengó....;)
Viszont miért nem azt ajánlotta fel Putyin, hogy visszatelepiti az Iszkandereket Kalinyingrádból, amit a lengyel és román ABM rendszerekre válaszul telepített oda?
Érted az ilyen bonyolult összefüggéseket, bohóc?
:)

(Miért nem nekem írod le a véleményed, félsz? A sértegetéstől ne félj, csak a saját stílusodban válaszolok).



Putyin nem történelmi okokra hivatkozik az ukrán háborúban?
Naponta hivatkoznak arra, hogy Oroszországot a XX. században hányszor megtámadta a sátáni nyugat. Észtország meg ruszofób, ha a történelmi tapasztalatai alapján nem kér a ruszkiból?
Naponta tagadják Ukrajna létét, történelmi okokra hivatkozva, mi meg béküljünk meg azzal, aki szerint Kárpátalja ősi orosz föld?

Mit nem értesz?
Te szeretnéd eldönteni, hogy ki hivatkozhat történelmi okokra döntései során és ki nem?Milyen alapon?

Érdekes, hogy ha valakinek ellenkezik a véleménye az orosz propival, buktatja a hazugságokat, az ruszofób! :D
Kicsit sem átlátszó érvelés. :)
Ha alulmaradsz a vitában, akkor a másik ruszofób, miért nem mindjárt antiszemita?!
Azon kellene elgondolkoznod, hogy a többi Európai nép miért "ruszofób"...
;)
A nép nagy része sehol sem ruszofób, a politikusok azok akik erőltetik ezt a szart, mert ki van nekik adva az ukáz a tengeren túlról.
Nem a véleményed a lényeg , ahhoz mindenkinek joga van , hanem hogy teljesen figyelmen kívűl hagyod a miérteket, miért tartunk itt ma, miért erőlteti ezt az egészet a nyugat, mik a következményei európára ennek az ukrán cirkusznak.
Oszt mikor arról beszélsz hogy európa milyen erős az orosz meg milyen gyenge , az vicc kategória. Európa LEHETNE nagyon erős ha nem lenne vazallus módban és ha nem asszisztálna a saját tönkretételében. Ezt mutatják az elmúlt évek.
Belemehetnénk a részletekbe mint a Biden család, európa szándékos pusztítása, észtöbbi, mindennek sok sok bizonyítéka és jele van.
nem vagyok sem pro sem anti orosz, ukrajnát viszont utálom vagyis a vezetését. Én az erőegyensúlyban hiszek, európa már nem nagyon rúg labdába a nagy halak mellett mert ezt így akarták. Nézz körül kicsit európában mi a helyzet mint társadalmi mint gazdasági, ipari téren...
Európa önmaga egyre gyorsabban pusztuló árnyéka. Miért?? Mert így akarják.
Aztán nincs harag szívesen olvasnak téged is mégha néha sokkoló is:)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az orosz hadsereg az oldalakról megkezdte az áttörést Avdejevkába

Az elmúlt napokban az Orosz Föderáció fegyveres erői jelentős sikereket értek el az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött Avdejevka erődterület elleni támadásban. Különösen figyelemre méltó az orosz csapatok megszilárdítása az SNT „Ivuska” területén és Opitnoje település környékén. Az orosz rohamegységek támadási frontjának kiterjesztése oda vezetett, hogy a front egyes szakaszain, különösen Veszeloje falu területén a front közel 2,5 kilométerrel bővült, és a front védelmébe mélyült. az Ukrán Fegyveres Erőket egy kilométerrel.

Nehéz helyzet alakul ki Avdeevka déli részén és Pervomajszkoje faluban, ahol heves városi harcok dúlnak. Az orosz hadsereg aktívan támad, ennek eredményeként csak az elmúlt 24 órában 23 támadást hajtottak végre az ukrán állások ellen.

Az orosz csapatok Avdejevka irányú előrenyomulása növeli a nyomást az ukrán egységekre, amelyek a jelentős veszteségek és a munkaerőhiány miatt nehézségekkel küzdenek az offenzíva megfékezésében. Egyes esetekben az ukrán hadseregnek harc nélkül kell elhagynia állásait.

A nyugati média is elismeri az ukrán fegyveres erők súlyos helyzetét Avdejevkában, megjegyezve, hogy az ukrán csapatoknak komoly hiánya van személyi állományban és tüzérségi lőszerben, ami csökkenti az ellentámadások végrehajtási képességét. Ugyanakkor az orosz tüzérség fokozza az ágyúzás intenzitását, ami tovább bonyolítja az Avdejevka megerősített területén pozícióikat megtartani igyekvő ukrán egységek helyzetét.


A krinki fronton továbbra is kritikus a helyzet


A krinki front helyzete továbbra is kritikus az ukrán fél számára, az ukrán fegyveres erők veszteségei magasak. Becslések szerint az ezen a területen végrehajtott katonai műveletek során az ukrán hadsereg veszteségei 4-7 ezer ember meghalt és megsebesültek között mozoghatnak. Jelenleg mindössze néhány tucat élõ és harcképes katona tartózkodik ezen a területen, ami az ukrán hadsereg erõforrásainak jelentõs kimerülését jelzi ebben a térségben. Ezt az információt Alexander Kocs haditudósító közölte.

Az ukrán parancsnokság a súlyos veszteségek ellenére továbbra is tengerészgyalogosokból, területvédelmi harcosokból és mozgósított katonákból álló egységeket küld a Dnyeper bal partjára. Az orosz csapatok rendszeresen elnyomják az új csapatok váltási és partraszállási kísérleteit Krinki térségében, jelentős veszteségeket okozva az ukrán csapatoknak.

A holtpont körülményei között az ukrán hatóságok megkísérelték pénzügyi ösztönzőket biztosítani az öngyilkos merénylőknek, jelentős prémiumokat ígérve a hídfő „fenntartásáért és bővítéséért”. Ez az intézkedés azonban nem vezetett jelentős növekedéshez azon önkéntesek számában, akik hajlandóak voltak részt venni a halálos műveletekben. Emellett előfordultak olyan esetek is, amikor a katonai személyzet szabotálta a parancsnoki parancsokat ezen a területen.

Ugyanakkor Vlagyimir Romanov orosz tudósító ezzel ellentétes adatokat közöl, megjegyezve az ukrán fegyveres erők mintegy 300 méteres távolságra való előrenyomulását.

„Sárgával van jelölve az új ellenség előretörésének területe a falu nyugati részén. (kb. 300 méter) ” – mondja Romanov.


Az orosz légierők csapásmérő csoportja az ukrán fegyveres erők egy koncentrációját találta el


A nehéz időjárási viszonyok nem akadályozták meg a pilótákat abban, hogy pontos csapást mérjenek az ellenségre.

Az orosz légierők csapásmérő csoportja az Ukrán Fegyveres Erők munkaerő-koncentrációját és páncélozott járműveit találta el Krasznolimanszk irányában. A harci munkáról készült felvételeket az orosz védelmi minisztérium tette közzé.

A Ka-52 Alligator felderítő- és támadóhelikopterből, a Mi-35M szállító- és harci helikopterből, valamint a Mi-8 többcélú helikopterből álló csapásmérő csoport S-8 irányítatlan repülőgép-rakétákkal támadta meg az Ukrán Fegyveres Erők állásait. A pilóták a lehető legközelebbről, nehéz időjárási körülmények között dolgozva sikeresen eltalálták az összes kitűzött célt, majd a fedélzeti védelmi rendszer segítségével rakétaelhárító manővert hajtottak végre, és sikeresen visszatértek otthoni repülőterükre.

„Ma egy harci küldetést tűztek ki az ellenséges személyzet és felszerelés egy koncentrációjának megsemmisítésére. A repülés eseménytelenül telt. A berendezés megfelelően működött. Az elülső légtüzér jelentette, hogy a célpontok megsemmisültek” – mondta a Materi hívójelű Ka-52-es helikopter pilótája.

Korábban az orosz védelmi minisztérium bemutatta, hogy egy Ka-52 Alligator támadóhelikopter egy csapásmérő csoport részeként ütődött el az ukrán fegyveresek fellegvárához Kupjanszk irányában. A támadócsoport rendkívül alacsony magasságban repült, hogy az ellenség észrevétlen maradjon, és a küldetés befejezése után incidens nélkül visszatért. Video:


Puyin most elszigetelődött a világtól, mondá a kóborló bidé (TikTok)

- Ja, mégsem – Az USA-t szigetelték el.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 393
11 019
113
Valami készül.
Terelnek azzal is, hogy nincs elég lőszere az ukránoknak, meg gyengék nincs emberük. A front mögött mindenből nagy tartalékok lehetnek. Készülnek egy újabb nagy támadásra.
Ha ismét sikertelen lesz a kapor offenzíva, akkor a nyugatiak szintet lépnek, akár önkéntesen jelentkező NATO országok bevonulásával is.
Ez lesz az eszkaláció második lépcsőfoka. A következő az már Oo. közvetlen megtámadása lesz.
A napokban lejátszódott Krimi légvédelmi komplexumokat és a mögötte lévő területeket ért nyugati gyártmányú cirkálórakétás támadás ennek előjele. Tesztelik és megpróbálják feltörni az orosz légvédelmet. Ebben az esetben sikerült nekik, megnyílt Oo. belsejébe az út. Kérdés, hogy ezt az oroszok tudatosan engedték-e, amolyan megtévesztésként, vagy ennyire képesek és a nagy három rétegfű feltörhetetlen légvédelmük éppen úgy mese, mint a verhetetlen orosz hadsereg. Ha ez így van bajban vannak. Nyugat ezt ki fogja használni.

Ambivalens gondolatok (Neked!? Mik!?) cikáznak bennem:

Egyrészt ott vannak az ukrán és nyugati eddigi és jelenlegi haditechnikák, rendszerek, katonák és számosságuk a konfliktusban.
No meg ezek veszteségei.
Ez alapján - most hagyjuk az átlátszóan és szánalmasan hiteltelen és így kontraproduktív nyugati narratívát - nem állnak jól az angolszászok által felhergelt ukránok az élőerejükkel és elvesztett eszközeikkel és a nyugat sem némelyikből az utóbbiakkal.

Másrészt valóban vagy ötven ország sorakozott fel az angolszászok oldalán.
Ez sok.
Mégpedig úgy, hogy vannak ott bőven olyan rendszerek, amik még eddig érintetlenek; harci repülőeszközök, rakéták, harcjárművek, a fene tudja mi még.

Nézzük meg másik szemszögből:
Az oroszok számos vörös vonalat felvázoltak az idők folyamán.
S akkor most képzeljük el, hogy 2022 tavaszán járunk, s egy adott napon történik minden; elsüllyed a Moszkva cirkáló, elsüllyednek, tönkremennek további hadihajók.
Felrobbantják ugyanaznap nemzetközi vizeken a részben orosz projekt gázvezetéket úgy, hogy előtte ezzel nyíltan fenyegetőztek.
Ugyanekkor támadások érik az orosz katonai reptereket, megrongálva és megsemmisítve számos - emblematikus - harci repülőeszközt.
Támadás éri a kercsi hidat is, ami komoly sérülést szenved.
Mélyen Oroszország szerte, még Moszkvában is dróntámadások érnek a gazdaság, no meg a katonai műveletek szempontjából fontos üzemeket,finomítókat.
A Kreml épületét is dróntámadás éri.
A Nato tagállamai nehéztechnikát szállító végtelen szerelvényei lépik át az ukrán határt és bejelentik, hogy ukránok tízezreit képezték már ki, s még azon a napon ezek a csapatok is a frontra érkeznek.
A nyugati politikusok egyöntetűen jelentik ki, hogy Oroszország nem győzhet.
Francia idegenlégiósok és más nyugati elitcsapatok ellen harcolnak a fronton az orosz csapatok.
Amerikai és lengyel személyzet (tényleg; volt már cáfolva?) működtetésében Patriot(?) légvédelmi rendszer Oroszország légterében lelő egy orosz nehéz teherszállító repülőgépet.
Mit hagytam még ki?

S aznap este nézed a Híradót, meg a híroldalakat a neten, s a hírfolyam (Breaking news!) csak önti az újabb és újabb híreket.

Te mire számítanál!?
Arra, hogy az oroszok egykedvű magabiztossággal csak diplomácia jegyzékeken fognak másnap tiltakozni (miközben öntik ők is hadianyagot és verbuvált katonákat a frontra).

Vagy...

Vagy még az éjszaka repülni fognak a taktikai nukik!?


Ki hol tart a tartalékokban. Ki hol tart a kapacitásainak felpörgetésében és mennyire lehet még tovább pörgetni azt?

A nyugatiaknak azért még rengeteg kiaknázható erőforrásai vannak a teljes amerikai kontinensen, meg Afrikában, meg szerte a világban, és ipari kapacitásai, érintetlen csapatai bevethetően.

Az oroszok mennyire számíthatnak majd a Globális Dél mögéjük, akár melléjük sorakozására?

Ki, mennyire futtathatta végig a sakkjátszma variációit szuperszámítógépeken?

Mennyire emberi bölcsesség, belátás vagy hiúság, akaratosság fog dönteni akkor, amikor már nem lehet tovább feszíteni a húrt a visszafordíthatatlan eszkaláció előtt?
(Oroszország nem győzhet!)

Vagy elég lesz, ha a doveri szikláknál, meg látótávolságra New York partjainál robban váratlanul a víz felett egy-egy taktikai nuki!?


Mert amit két év alatt megmertek tenni a nyugatiak egy jó eséllyel a világ legpotensebb nukleáris arzenáljával rendelkező hatalom ellen, az egy nap alatt Armageddont okozott volna.
.

Mi lesz az a nyugati lépés (Oroszország nem győzhet!), amire az oroszok végül bevállalják (a nyugati népek szemében már így is visszafordíthatatlanul orkok), hogy feliratkoznak másodiknak arra a bestiális listára, hogy nyíltan, vállaltan atomfegyvert vetnek be ők is civil lakosság, városok ellen.
(A hidegháború idején tán nem volt olyan atomhatalom, amelyik fegyverkísérleteinek ne lettek volna titkoltan ártatlan civil áldozatai)

Mert az első és mindeddig egyetlen - bár megmagyarázva, de morálisan igazolhatatlanul - elkövető az Amerikai Egyesült Államok volt.

De neki már nincsenek skrupulusai, folyó, amit már ne lépett volna át...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 708
8 805
113
Te hogy képzeled el európaiként, pláne közép-európaiként az Oroszország nélküli életet?
Nem képzeltem ilyent.
Tehát minden negatív hatást Ny.Európára ignorálsz. Így nem sok értelme veled kommunikálni... :/
Nem, de szerintem nem is olyan súlyosak ezek. Itt a fúrumon az ment ugye hogy megfagyunk ha putyin elzárja a gázt és csak putyin kedvessége miatt élünk még. Ehhez képest még mindig meg vagyunk.
De választ nem tudsz adni arra amit felvetettem,"kétszer annyi pénz" ez olyan szöveg amikor jöttél itt te és a szekta társaid,hogy Olaszország GDP-je nagyobb,mint Oroszországé,és nem bír háborúzni 2 hónapnál tovább.Most kiderül,hogy a GDP számolás egy fabatkát se ér ahogy látod,és a mosógépből chippek,meg a többi marhaság amit szajkóztak az európai fasiszták leszármazottjai.Te be is kajáltad az egészet .Elmélkedjél a katonai térképen,hogy kinek,hogy is áll a szénája.
Itt Európa részéről eddig alig történt erőfeszítés. Oroszország a saját erejéhez képest sokkal jobban megerőlteti magát.

A térkép szerint az ukránok elfoglaltak egy megyeszékhelyet amit Oroszország hivatalosan magához csatolt. Ez lenne az orosz siker? Egyikünk se gondolta volna hogy ennyi ideig tart ez a háború és ilyen orosz áldozatokkal jár. Szerintem orosz részről ez a háború kudarc, ez csak meggyengítette Oroszországot és nem felemelte.

Ti álmodoztatok arról hogy putyin 3 nap után Kijevben vacsorázik miközben 2 év után Donyeck külvárosáért megy a harc.
Oroszország még el sem kezdett igazából szankciózgatni (őszinte csodálkozásomra).
Valami bevétel azért kell nekik is.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 410
113
A nép nagy része sehol sem ruszofób, a politikusok azok akik erőltetik ezt a szart, mert ki van nekik adva az ukáz a tengeren túlról.
Nem a véleményed a lényeg , ahhoz mindenkinek joga van , hanem hogy teljesen figyelmen kívűl hagyod a miérteket, miért tartunk itt ma, miért erőlteti ezt az egészet a nyugat, mik a következményei európára ennek az ukrán cirkusznak.
Oszt mikor arról beszélsz hogy európa milyen erős az orosz meg milyen gyenge , az vicc kategória. Európa LEHETNE nagyon erős ha nem lenne vazallus módban és ha nem asszisztálna a saját tönkretételében. Ezt mutatják az elmúlt évek.
Belemehetnénk a részletekbe mint a Biden család, európa szándékos pusztítása, észtöbbi, mindennek sok sok bizonyítéka és jele van.
nem vagyok sem pro sem anti orosz, ukrajnát viszont utálom vagyis a vezetését. Én az erőegyensúlyban hiszek, európa már nem nagyon rúg labdába a nagy halak mellett mert ezt így akarták. Nézz körül kicsit európában mi a helyzet mint társadalmi mint gazdasági, ipari téren...
Európa önmaga egyre gyorsabban pusztuló árnyéka. Miért?? Mert így akarják.
Aztán nincs harag szívesen olvasnak téged is mégha néha sokkoló is:)

Nincs harag, de szerintem összekevertél valakivel, valaki más irkált szerintem Európa erejéről...,
A többiben veled vagyok. :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 476
46 627
113
Az oroszok mennyire számíthatnak majd a Globális Dél mögéjük, akár melléjük sorakozására?

De neki már nincsenek skrupulusai, folyó, amit már ne lépett volna át...

Amiket leírtál, azokra én is gondoltam. Én úgy látom, hogy folyamatban van a Nyugat erőinek a lekötése. A Közel-Kelet, szerintem, már a globális játszma egyik eleme. És azért Afrika sem olyan egységesen kiaknázható forrás a Nyugat számára. Megy a Nyugat loholása India kegyeiért is. Ígérgetnek minden szépet és jót. És én Törökország feltétlen NATO-hűségében sem vagyok biztos.


Áttörés Avdeevka szárnyán: az ukrán fegyveres erők kritikus helyzetben vannak, az orosz hadsereg 1 km-t előrenyomult, elvágva az N-20-as autópályát (MAP)​

Az orosz egységek csaknem több mint 1 km-en átverekedték magukat, átkeltek az N-20-as autópályán, és behatoltak a donyecki szűrőállomás (DFS) közelében lévő erdőültetvényekbe.

Ukrán katonai elemzők egész nap kiabálnak csapataink sikeréről:

► „Az oroszoknak sikerült behatolniuk az állásainkba a szűrőállomástól északra fekvő erdőben, és egy kilométerrel a védelmünk mélységébe nyomultak”

► „Az ukrán fegyveres erők megpróbálják megállítani az oroszok előrenyomulását, de mindennek ellenére továbbra is nyomást gyakorolnak.”

► Avdejevka északi szárnyán orosz csapatok nyomulnak a Sztyepovoje körzetében és az Ivuška állomás területéről a Sztepovaja és a Persotravnevaja utcák irányába.

► A harcok Avdiivka déli szárnyán sem állnak meg.

► Az orosz csapatok fokozták a támadást Pervomaiskoye és Nevelskoye, Tonenkoye és Severny térségében.

► Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara esti jelentésében arról számol be, hogy az orosz hadsereg a légiközlekedés támogatásával 31 támadást hajtott végre a nap folyamán: 21-et Novobakhmutovka, Sztyepovoj, Avdejevka térségében és további 10 támadást Tonenkij közelében, Szevernij, Pervomajszkij és Nevelszkij, akik megpróbálnak áttörni az ukrán fegyveres erők védelmén.
Источник: https://rusvesna.su/news/1707071760
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 043
54 150
113
Oroszország még el sem kezdett igazából szankciózgatni (őszinte csodálkozásomra).



Nem is kell neki szankciózni, az usa szétszankcióztatta az eu arcát a bentlévő embereivel,kb a mi kormányunkat kivéve minden EU-s kormány fel van töltve helyi mzp-kkel,és csatolt részekkel,az EU-s bizottság meg usa,ill öböl országok, afrikai országok embereivel,épp csak az elnöki/alelnöki szintig,ugye gyuribá személyesen járt át a junkeri időkben ,zárt ajtók mögött tárgyalgatni az eu Legfelsőbb vezetőivel,most a fia látogatta végig az ez EU-s országok kormányait,meg az eu Legfelsőbb vezetőit,bizottságait,ezek mellett mit bajlódjanak az Oroszok holmi szankciókkal?
2014 óta csak mi buktunk 10 milliárd eurócskát a saját szankcióinkon,asszem az smo kezdete óta olyan 180 milliárd eurócskát bukott az eu csak a szankciókon,olyan 80 milliárdot adott cash-t,lefegyverezte magát,most még.50 milliárdot szavaztak meg,nem tudom eu szinten mennyibe fájnak a migránsok,nemrég olvastam, hogy tavaly, csak dojcsland 29 milliárd eurócskát fizetett ki csak segélyekre nekik,gondolom mégennyi elmegy a lakbéreikre,egyéb költségekre,csak dojcslandban,vetítsd ki ezt eu léptékre,ha mered.
Szóval lespangliztatja usánka az EU-t saját magával, erre nincs gondja az Oroszoknak.



Olyan megható juliskától ez az aggódás....

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 869
15 001
113
Hol írtam ilyeneket? Az Ikarusz 1998-ban bukott egy üzletet, mert a ruszki berendelt több száz buszt, csak nem vette át, nem fizetett. Lehet, hogy hozzá járult bukásához, de itt a lényeg, hogy az orosz ránk hárította a pénzügyi problémáit, mert "tisztességes kereskedő". ;) Nyilván nem.
Iván legalább tisztességesen bevalotta hogy tönkretették fegyverkezési verseny által. Szerinted mennyivel lett volna szebb, ha sunnyog lapít, mint sok más kereskedő tette volna, és elviszi a buszokat majd b@szik fizetni?
Így legalább volt esélye az Ikarusznak h ne legyenek orbitális veszteségei - egyből.. Az más tészta h mi ezt az előre sejthető helyzetet hogy hárítottuk el..

Naponta tagadják Ukrajna létét, történelmi okokra hivatkozva, mi meg béküljünk meg azzal, aki szerint Kárpátalja ősi orosz föld?

Azért a történelmi hűség kedvéért tudni kell hogy kétféle Kárpátalja létezik - a Kárpátokon túli területet is így nevezik legalábbis Ukrajnában így hivatkoznak erre a területre ukrán nyelven pld az új földgázkutak létesíténél.

Ezen a kárpátaljai területen volt a magyarok által többször birtokolt Halcsi Fejedelemség is - pld Zsigmond királyunk idején is..

Ez a terület ivano- Frankovszk és Lemberg között fekszik, és eléggé náci fellegvár szaga volt már a II Vh előtt jóval.. Németek nélküli progrom programokat is itt rendeztek előszőr..

Ha az orosz ezt a Kárpátalját be- és felvállalja, mint ősi orosz terület, hát szíve dolga csak kösse fel a gatyát mert eléggé "nehéz" itt a nép..és valóban egy deka magyar nem él arra..
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 995
36 122
113

Oroszország mintegy 500 tankot, több mint 600 harci járművet és mintegy 40 ezer katonát koncentrált Kupjanszk irányába azzal a céllal, hogy visszafoglalja a harkovi régió területét, ahonnan az oroszok 2022 őszén távoztak – írja a Forbes.

Az orosz csoportot körülbelül 10 ukrán dandár ellenzi, mintegy 20 000 katonával. De a fő probléma nem is a számok közötti különbség, hanem az ukrán fegyveres erők lőszerhiánya - jegyzi meg a kiadvány. A lövedékek ötszörös előnyével Oroszország koncentrálhatja a tüzérséget anélkül, hogy félne az ukrán ellenütegek tüzétől.

"Ez a helyzet lehetővé teszi Oroszország számára, hogy egy jól ismert megközelítést alkalmazzon: szisztematikusan pusztítsa el a városi területeket, védtelenné téve azokat" - magyarázta a Frontelligence Insight ukrán elemzőcsoport.

Ukrajna több ezer FPV drón használatával próbálja kompenzálni a lőszerhiányt, de egy ilyen drón hatótávolsága csak 2-3 kilométer. Ez nem elég az orosz tüzérség vadászatához, amely 20-25 km-re található a fronttól.


Több ukrán forrás egyszerre arról számolt be, hogy az Avdiivkában kialakult helyzet kritikus az ukrán fegyveres erők számára.

Az ellenség szerint az orosz erők a rossz időjárás leple alatt képesek voltak betörni Avdiivka északkeleti részén lévő városi területekre, ezáltal több száz méterre az ellenség fő logisztikai artériájától. Korábban sikeres áttörést hajtottak végre a város déli szélén is.

Emellett arról számoltak be, hogy az orosz fegyveres erők aktív vadászatot indítottak az ukrán fegyveres erők drónüzemeltetői számára, és maga az ukrán hadsereg is problémákat tapasztal a személyzet és a lőszerek számával.