melyik része nem klappol a mondókámnak?Mit mondtam neked az okoskodásról?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
melyik része nem klappol a mondókámnak?Mit mondtam neked az okoskodásról?
Az lényegtelen, mondtam már, hogy ne adj elő elképzelést kész tényként.melyik része nem klappol a mondókámnak?
A BTR-eket váltja HMV-n is a Lynx, vagyis ez nem csak "elképzelés", hanem tény, hogy ott ez a váltótípus.Az lényegtelen, mondtam már, hogy ne adj elő elképzelést kész tényként.
Mondjuk hogy a Lynx a váltótípus?Továbbra sem értem mi olyat mondtam ami nem valós...
Eddig BTR-t használó alakulatokat átszerelik Lynxre - legalábbis egy részüket. Akkor nem ez a váltótípus náluk?!Mondjuk hogy a Lynx a váltótípus?
BTR-nél szerintem még a Gidrán is jobb....Szerintem ez még nem dőlt el. Gondolom még piackutatunk.
Vagy egyelőre Gidrán, NMS lesz jobb híján.
Ha csak egy részüket, akkor nem mindenhol.Eddig BTR-t használó alakulatokat átszerelik Lynxre - legalábbis egy részüket. Akkor nem ez a váltótípus náluk?!
Szerintem ezt @krisss-ék is így gondolják, de attól még nem 1 kategória, és a férőhely is szűkösebb.BTR-nél szerintem még a Gidrán is jobb....
a gidrán nem rajkocsi.Ha csak egy részüket, akkor nem mindenhol.
Szerintem ezt @krisss-ék is így gondolják, de attól még nem 1 kategória, és a férőhely is szűkösebb.
Csökkenteni kellene a rajt, vagy inkább 2 járműre osztani.
A btr sem ifv, mégis annak használtáka gidrán nem rajkocsi.
annak IS. Tatán az 1 lövész. bocskainál már APC nek használták.A btr sem ifv, mégis annak használták![]()
BTR nagyobb árkokon tud átkelni, de alig van páncélzata és aknavédelme. A stabilizált hőkamerás .50-es géppuska meg jobb mint a "kurblis" 14,5mm-es. Szóval a katonák biztonsága szempontjából jobb a Gidrán mint a BTR és ez a legfontosabb, mert emberből van a legkevesebb nekünk.Ha csak egy részüket, akkor nem mindenhol.
Szerintem ezt @krisss-ék is így gondolják, de attól még nem 1 kategória, és a férőhely is szűkösebb.
Ezért írtam ezta gidrán nem rajkocsi.
melyik része nem klappol a mondókámnak?
A BTR nem 1:1-ben váltotta a BMP-t. Egymás mellett is léteztek. Aztán meg csak a BTR maradt meg.A Lynx a váltótípus, mint ahogy BTR meg BMP-t váltotta. Most visszaváltják őket ismét láncosra.
Ez az utánrendelés igen csak esélyes lehet. Egy komolyabb 8x8-as IFV (pl. Boxer Lance toronnyal) nem sokkal olcsóbb mint a Lynx...A BTR nem 1:1-ben váltotta a BMP-t. Egymás mellett is léteztek. Aztán meg csak a BTR maradt meg.
Most sem 1:1 -ben történik meg a visszaváltás. Tehát jelenleg csak BTR van. (főleg 80A)
3 zászlóaljnyi Lynxet rendeltünk, Jelenleg 5 lövész zászlóalj van. Azaz a jelenlegi feltöltési problémás 2db, - meg az ezután létrehozandók - egyelőre maradnak BTR-en, majd kapnak egy új kerekes típust. De további Lynx utánrendelés is elképzelhető.
Ok. A bennfenteseknek könnyű.Istenem, istenem…..
Most ez honnan jön? A közepes és a könnyű dd hosszú távon is BTR-el lesz felszerelve?A Lynx a váltótípus, mint ahogy BTR meg BMP-t váltotta. Most visszaváltják őket ismét láncosra.
Messze nem biztos, hogy lesz nálunk kerekes IFV hosszabb távon - már ha a BTR nevezhető annak...
Unatkozik a nép. Valami bejelentés vagy tényleges informaciokozles jöhetne már...Istenem, istenem…..
A Gidránon kívűl szerintem más kerekes nem nagyon van tárgyalóasztalon!Most ez honnan jön? A közepes és a könnyű dd hosszú távon is BTR-el lesz felszerelve?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..