kell a gyors reagálási képesség ez elengedhetetlen erre megoldást jelentene egy 6x6 os APC igazából kecdésnek nem kellene egy bődületesen nagy szám50- 60 db körül kielégítené ezen igényeket erre rárendelve egy 30 db os spciális kialakítású verzió a későbbiekben ((ezek úgyis elhúzódóak mi kerüljön bele mi nem milyen típusú gyártmányú képességű eszköz stb ezek összeintegrálása stb) opcióba tehető lenne. valójában apró pénzből nagy fejlődést lehetne elérni. 4x4 es szgk kategoriára meg szükség van mind békében mind sokadik vonal kiszolgálása szempontjából mind a hátországig nyúló területek ellenörzésére. számos feladatra. az a zavaró hogy ezek aprópénzek és meglenne rá a forrás is. számos konceptció ki van dolgozva hozzájuk... Csak nem jut semmi sehova... megy az egyhelyben toporgás meg az ide oda tologatás. aztán a végén félő hogy valami túlárazott valami lesz a végeredmény amivel senki nem lesz megelégedve... Mert a nagy tologatásba folytonosan bővítik az igényeket az elvárásokat rárakódik a sok sallang és lehúzásra kerül az ami miatt az egész elindult... ahelyett hogy tervezetten több lépcsőbe kerülne végrehajtásra. (tudom az nem elég katonás de elvileg gondolkozásmód válltás van.)Nem tudom de előbb ki kéne találni mi kéne helyettük, főleg a szomszéd tapasztalatok figyelembe vételével ha már itt csináljak előttünk. Mégse egy eldugott sivatagi háború ez Afrika mélyen.
Valahogy eltűntek ezek a vékonyabb bőrű kerekes holmik a frontrol.
Hátrébb lehet hogy mozognak, de én megkockaztatom hogy nincs nagy jelentőségük. Könnyű célpontok, és sok katona ül bennük. Ha veszünk valami Boxert az olyan drága szinte mint egy Linx. A terepen, meg fronton meg csak lancosok mozognak gyakorlatilag már. Lehet hogy érdemesebb volna kiáltani őket egy 4x4+lancos megoldással.
A 4x4-be legalább nincs annyi hősi halott ha kilovik.
De amíg nincs semmi helyettük, teszem azt 200 Linx, meg ugyanennyi Gidran vagy NMS addig csak lassan a kiszorassal, alkatrész ellátottság ide, oda. A kasztnija nem fog kirohadni a pusztában addig se az esőtől az biztos.