[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 904
21 682
113
A 19 éves Alexander, az Ukrán Fegyveres Erők katonája elképesztő történetet osztott meg a fronton folytatott háborújáról, ahol találkozott édesapjával, aki az orosz hadseregben szolgált. Az Avdejevka melletti harcok során Alexander apja, az orosz hadsereg harckocsivezetője, azonnal abbahagyta a lövöldözést, amint rájött, hogy a saját fiával harcol. Alekszandr gyerekként Oroszországban élt, és apját hosszú évekig nem látta. . Amikor a háború elkezdődött, az apja felhívta, és felajánlotta, hogy csatlakozik az orosz hadsereghez, de a srác visszautasította. A fiú és az apa sorsa váratlan fordulatot vett, amikor tankjaik egymással szemben találták magukat Avdeevka közelében. Katonai összecsapások során a családtag tüzet nyitott egy ukrán harckocsira, amelyben fia tartózkodott, de amint tudomására jutott, abbahagyta a lövöldözést. Sándor azonban nem hitt apja jóhiszeműségében, ahogy a lövések folytatódtak. Később az apja meghalt, amikor az ukrán fegyveres erők FPV drónokkal támadták meg a harckocsiját.

Ez a történet bemutatja, hogy a háború milyen pusztító következményekkel járhat a front különböző oldalain egymás ellen megosztott emberek személyes sorsára.
Azért ezt már tényleg ne! Sírok! Tankajik egymással szemben álltak…Felismerte a fiát… Egy harckocsiban… Ne már, a Grimm testvérek a faszba sincsenek a meséikkel, Csukás István szégyenkezve állna önként a sarokba, amiért ilyet nem tudott írni! Ez nagyon alatta van már mindennek.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Összefoglaló 2024. február 8-án reggel

▪️Tegnap az orosz fegyveres erők átfogó csapást mértek az ellenség hátába, különféle bázisok rakétafegyvereivel és a Geranium UAV-val. Robbanások történtek Kijevben, Lvovban, a poltavai régióban Mirgorodban, Pavlogradban, Dnyipropetrovszkban, Ivano-Frankivszkban és Kirovográdban, Harkovban és Nyikolajevben.

▪️Kherson irányában csapataink lerohanják Krynkit, leküzdik az ellenséges drónokat, és lecsapnak az ellenség partjára. Az Ukrán Fegyveres Erők „Baba Yaga” típusú mezőgazdasági drónjai sok mozgásérzékelős és mágneses érzékelős aknát dobnak a terepre, ami sok problémát okoz egységeinknek.

▪️A zaporozsjei fronton csapataink a közelmúltban súlyos csatákat vívtak Rabotino közelében, az ellenség sok drónt használt, és nem próbált előrenyomulni a földön. Verbovojénál az ukrán fegyveres erők eszközöket halmoznak fel a páncélozott járművek megsemmisítésére, hogy visszaverjék az orosz fegyveres erők támadó akcióit. Bár csapataink sok légelhárító ágyút és tüzérséget használnak, a cselekvések koherenciája és egyetlen tervnek való alárendeltsége kérdéseket vet fel.

▪️Avdejevszkij irányban az orosz fegyveres erők poklot okoznak az ellenségnek. Tegnap legalább 60 FAB-500-ast jelentettek UMPC-vel ellenséges állásokban. Avdeevka északi részén csapataink támadást hajtanak végre aChistyakova, Donetskaya, Lesya Ukrainka, Sapronova, Pershotravneva és Stepnaya utcán. A teljes előrenyomulás több mint 2 km-re van az ellenség védelmének mélységétől. Több fontos út került az orosz hadsereg tűzirányítása alá, ami megnehezíti a logisztikát.

▪️Kremennajától délre, Belogrovka közelében az orosz fegyveres erők offenzívát hajtanak végre az ipari övezetben. A merész rohamnak sikerült kiütnie az ellenséget számos fontos pozícióból, és visszaverni az ellenség ellentámadását. Súlyos harcok folynak.

▪️Belgorodot és a belgorodi régiót tegnap ismét ágyúzta az MLRS, voltak civilek sebesültek, bár a célpontok többségét a légvédelem elfogta. Az ukrán fegyveres erők „a téren” támadtak, a támadás egyértelműen terrorista jellegű volt. Ezenkívül Sebekinóban két civil megsérült az ukrán fegyveres erők lövöldözése következtében. A Sebekinszkij városi körzetben található Novaya Tavolzhanka szintén tűz alatt állt, a Grayvoronsky városi kerületben található Poroz falut pedig az ukrán fegyveres erők kamikaze drónja támadta meg. Donyeckben (DPR) a DPR rendkívüli helyzetekkel foglalkozó minisztériumának 5 alkalmazottja különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett az Ukrán Fegyveres Erők UAV-jából robbanóanyag kiszabadulása következtében. A Komszomolszkij faluban sebesült 1963-ban született.
Az összefoglalót készítette: Két őrnagy
Elnézem ezt az ukrán orosz csörtét és közben felteszem magamba a kérdést, hogy mennyi bomba, tüzérségi lőszer, akna kellene egy akkora háborúhoz, ami több millió katona bevonásával több ezer km-es fronton zajlana (pl. NATO vs. Oo.-g meg a segédcsapatok). Még egy USA Navy anyahajón lévő bombakészlet kb. 1 hét alatt lemenne nullára, már csak azzal is, ha az oroszok beásnák magukat Mariupolba és ki akarná onnan őket bombázni. És akkor még hány ilyen és ennél nagyobb város van szanaszét Ukrajnában és Oo.-ban?
Elnézve a méreteket, max. a demoralizáció ami segítheti egy ilyen nagy háború megnyerését (szerintem Oo.-g is erre játszik, különben nincs esélye). Házról házra harcolva elfoglalni ekkora területet még az USA is kiürülne.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy látva az ukrán történéseket, a mai viszonyok mellett sem lehet úgy háborút tervezni, hogy majd megoldja a high tech nyújtotta hálózati hadviselés, ugyanis ez a magas szintű hadi művészkedés addig folyna csak, amíg be nem rontana valaki a lézerbuli közepére egy méretes kőbaltával (pl. mindent le az égről/űrből). Onnantól borulna a táncikálós játszadozás és menne ami kifér a D-20/30 és M777 csövén. Na oda akkor anyag kell, nem kevés, sok, és ember is sok.
Ezt biztos a nagyok is tudják, ezért sem csodálkozom, hogy még egy Irán kaliberű, azaz középsúlyú versenyzővel sem mernek face to face szembeszállni. Nincs az a politikai vezetés (ha csak nem diktatúra) ami az ott elszenvedett veszteségeket túlélné.
Röviden. Egy Oo. elleni háborúhoz annyi lőszer kellene, hogy 5 évig a nyugat ipar nagy része csak azt kellene gyártson, úgy hogy közben a nép megélhetése éppen éppen alaplángon létezne.
A kényelemhez szokott nyugati polgár ezt bírná?
De akkor miért mentek neki a medvének?
Abban reménykedtek, hogy a szankciók működnek?
Vagy kivérzik a fronton?
Vagy a hátország lázad fel?
Ennyire elszámolták volna magukat az atlantisták?

Törököt fogtak, nem engedi őket :D .
 

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
1 563
4 847
113
Elnézem ezt az ukrán orosz csörtét és közben felteszem magamba a kérdést, hogy mennyi bomba, tüzérségi lőszer, akna kellene egy akkora háborúhoz, ami több millió katona bevonásával több ezer km-es fronton zajlana (pl. NATO vs. Oo.-g meg a segédcsapatok). Még egy USA Navy anyahajón lévő bombakészlet kb. 1 hét alatt lemenne nullára, már csak azzal is, ha az oroszok beásnák magukat Mariupolba és ki akarná onnan őket bombázni. És akkor még hány ilyen és ennél nagyobb város van szanaszét Ukrajnában és Oo.-ban?
Elnézve a méreteket, max. a demoralizáció ami segítheti egy ilyen nagy háború megnyerését (szerintem Oo.-g is erre játszik, különben nincs esélye). Házról házra harcolva elfoglalni ekkora területet még az USA is kiürülne.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy látva az ukrán történéseket, a mai viszonyok mellett sem lehet úgy háborút tervezni, hogy majd megoldja a high tech nyújtotta hálózati hadviselés, ugyanis ez a magas szintű hadi művészkedés addig folyna csak, amíg be nem rontana valaki a lézerbuli közepére egy méretes kőbaltával (pl. mindent le az égről/űrből). Onnantól borulna a táncikálós játszadozás és menne ami kifér a D-20/30 és M777 csövén. Na oda akkor anyag kell, nem kevés, sok, és ember is sok.
Ezt biztos a nagyok is tudják, ezért sem csodálkozom, hogy még egy Irán kaliberű, azaz középsúlyú versenyzővel sem mernek face to face szembeszállni. Nincs az a politikai vezetés (ha csak nem diktatúra) ami az ott elszenvedett veszteségeket túlélné.
Röviden. Egy Oo. elleni háborúhoz annyi lőszer kellene, hogy 5 évig a nyugat ipar nagy része csak azt kellene gyártson, úgy hogy közben a nép megélhetése éppen éppen alaplángon létezne.
A kényelemhez szokott nyugati polgár ezt bírná?
De akkor miért mentek neki a medvének?
Abban reménykedtek, hogy a szankciók működnek?
Vagy kivérzik a fronton?
Vagy a hátország lázad fel?
Ennyire elszámolták volna magukat az atlantisták?

Törököt fogtak, nem engedi őket :D .
Igen, ennyire elszámolták magukat. Ahogy anno a cipőfelsőrész készítőből lett mindentudó párttitkár, úgy most muciológusokból politikai vezetők és a hasonszőrű haverjaikból a tanácsadóik.
Ahol az ideológia előbbre való a szaktudásnál, ott gyorsan eltávolodnak a valóságtól.
Az is látszódik, hogy fingjuk sincs a kelet-európai és az ázsiai emberek mentalitásáról, tűrőképességéről, értékrendjéről, még csak el sem tudják képzelni.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 435
7 104
113
De akkor miért mentek neki a medvének?
esetleg nem mentek neki a medvének
az, hogy ezt a háborút az oroszok vívják az ukránokkal, az az ukrán narratíva
hogy a nato és a fejlettnyugat vívja az oroszokkal, az az orosz narratíva
és ismert még a donyecki polgárháborús narratíva is, az is teljesen megalapozott, onnan nézve
innen európából nézve viszont ezt a háborút az usa európa ellen vívta, és fölényesen megnyerte, tekintettel arra hogy európa még csak fel se érte ésszel hogy elvesztett egy háborút
tökmindegy hogy azok ott donyeck alsón vagy donyeck felsőn, záhonynál vagy moszkvánál fejezik be az adokkapokot, ennek a részletnek semmi de semmi jelentősége nincs a nagy sakktáblán
annak van jelentősége hogy európa most száz évig biztosan nem lesz a világ egy jelentős gazdasága - tíz éve a legnagyobb volt - ami gazdaság poltikai és katonai erő itt maradt az pedig besorolt az usa (gazdasági politikai és katonai) érdekek kiszolgálásába
az usa első számú konkurense az elmúlt harminc évben a világpolitikai vezető szerepért európa volt, a kettes számú kína
az első és súlyosabb problémát megoldották, most rá tudnak fordulni a másodikra
az oroszukrán ügynek nincs célja, az nem cél hanem egy eszköz volt
a cél az mi voltunk
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 621
5 414
113
Dehogy kamu, továbbra is ott van a TG-n. Csak valaki mosdatni akarja az ukránokat. Ezt csinálják 2014 óta.

Más

A DNR legfőbb bírósága 33 ukrán katonát ítélt el. 27-29 évet kaptak a civilek meggyilkolásáért.
ayGLbAYpvng.jpg


Pontosítok: "Az oroszok az igazság oldalán" szerint.
Ja és igen, simán elhiszem róluk, ettől függetlenül manapság az internet világában bármi lehet.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 027
23 556
113
Teljesen mindegy, hogy mit írnék le vagy mit nem. Nem ezen múlik, hogy mi lesz! De gyakorlatilag itt az összes komment, párat kivéve a mozivásznakról vízíonálja a lehetséges forgatókönyvet. Ahogy a történelem bebizonyította, nem nagyon sikerűl soha megjósolni az ilyesfajta dolgok vegkimenetelét. Meg közelíteni sem nagyon tudnak. Elképzelhető forgatókönyv az amit írsz. Szerintem senki nem tudja sem megerösíteni, sem meg cáfolni. De nem bonyolító ezt a dolgot tovább. Bízzunk benne, hogy nem ez lesz a módja annak, hogy a népességeszaporodást megállítása a "természet".
:D

mozivásznakról vizionálja ..
ahogy a történelem bebizonyította ..
senki nem tudja megerősiteni ,sem megcáfolni ..

engedj már meg egy roppant egyszerű kérdést .. a modern történelemben mikor volt totális atomháború két atomhatalomközött ahol elpukkantottak mondjuk (és dierkt nem írom az összeset) fejenként mondjuk 200 nukleáris robbanófejet egymásra ?

ha ez nem történt meg a modern történelemben akkor honnan a fenéből lenne olyan aki megerősiteni vagy cáfolni tudná a kommentek vizionált hitelességét ?
a fizikusok számításai meg egyáltalán ne zavarjanak össze .. pláne úgy nem,hogy volt sajnos elég felszíni robbantás,hogy ezek alapján tudjanak felállítani egy hatástanulmányt. (ehhez jöhet még pluszban a civil szférában bekövetkezett nukleáris balesetek,és hozadékaik)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 617
55 363
113
Azért ezt már tényleg ne! Sírok! Tankajik egymással szemben álltak…Felismerte a fiát… Egy harckocsiban… Ne már, a Grimm testvérek a faszba sincsenek a meséikkel, Csukás István szégyenkezve állna önként a sarokba, amiért ilyet nem tudott írni! Ez nagyon alatta van már mindennek.
Pedig elsírtam magam.
:)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Elnézem ezt az ukrán orosz csörtét és közben felteszem magamba a kérdést, hogy mennyi bomba, tüzérségi lőszer, akna kellene egy akkora háborúhoz, ami több millió katona bevonásával több ezer km-es fronton zajlana (pl. NATO vs. Oo.-g meg a segédcsapatok). Még egy USA Navy anyahajón lévő bombakészlet kb. 1 hét alatt lemenne nullára, már csak azzal is, ha az oroszok beásnák magukat Mariupolba és ki akarná onnan őket bombázni. És akkor még hány ilyen és ennél nagyobb város van szanaszét Ukrajnában és Oo.-ban?
Elnézve a méreteket, max. a demoralizáció ami segítheti egy ilyen nagy háború megnyerését (szerintem Oo.-g is erre játszik, különben nincs esélye). Házról házra harcolva elfoglalni ekkora területet még az USA is kiürülne.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy látva az ukrán történéseket, a mai viszonyok mellett sem lehet úgy háborút tervezni, hogy majd megoldja a high tech nyújtotta hálózati hadviselés, ugyanis ez a magas szintű hadi művészkedés addig folyna csak, amíg be nem rontana valaki a lézerbuli közepére egy méretes kőbaltával (pl. mindent le az égről/űrből). Onnantól borulna a táncikálós játszadozás és menne ami kifér a D-20/30 és M777 csövén. Na oda akkor anyag kell, nem kevés, sok, és ember is sok.
Ezt biztos a nagyok is tudják, ezért sem csodálkozom, hogy még egy Irán kaliberű, azaz középsúlyú versenyzővel sem mernek face to face szembeszállni. Nincs az a politikai vezetés (ha csak nem diktatúra) ami az ott elszenvedett veszteségeket túlélné.
Röviden. Egy Oo. elleni háborúhoz annyi lőszer kellene, hogy 5 évig a nyugat ipar nagy része csak azt kellene gyártson, úgy hogy közben a nép megélhetése éppen éppen alaplángon létezne.
A kényelemhez szokott nyugati polgár ezt bírná?
De akkor miért mentek neki a medvének?
Abban reménykedtek, hogy a szankciók működnek?
Vagy kivérzik a fronton?
Vagy a hátország lázad fel?
Ennyire elszámolták volna magukat az atlantisták?

Törököt fogtak, nem engedi őket :D .
Nincs varázspálcám, hogy több lőszert adjak nektek.

Az Európai Unió kimerítette fegyverkészletét, és nincs varázspálcája arra, hogy újabb lövedékeket hozzon Kijevnek - állította Josep Borrell, az EU diplomáciai vezetője.
"Önöknek többre van szükségük, és nekünk többet kellene adnunk, de nekem nincs varázserőm.
Az Európai Unió védelmi iparának képességei nagyon gyengék" - mondta Borrell a Rada ukrán tévécsatornának nyilatkozva.
Ukrajna már megkapta az összes olyan lövedéket, amelyet az uniós tagállamok raktáraiban tároltak.

Az ukránok arról beszélnek, hogy az ukrán fegyveres erőknél hatalmas lőszer- és lövedékhiány van, példaként említve, hogy az orosz csapatok naponta háromszor annyi lőszert használnak el.

Közben Radoslav Sikorski lengyel külügyminiszter is utalt az ukránok rendkívül nehéz helyzetére a lövedékek hiánya és Oroszország elsöprő tüzérségi fölénye miatt.

- Beszart a halott, a héják is, marhagyorsan visszakoztak. A NATO nem áll készen arra, hogy háborút kezdjen Oroszországgal. De mire remélik, hogy mire készen lesznek, addig a muszkák nem folytatják a fegyvergyártást?


Súlyos fegyver- és lőszerhiány veszélye fenyeget


A drámai helyzetre , amelyben az ukrán hadsereg elesett, Olaf Scholz német kancellár arra figyelmeztet , hogy az ukránokat súlyos hiány fenyegeti. fegyverek és lőszerek.
„Támogatásunk – az Európai Unió és az Egyesült Államok – ellenére Ukrajnának hamarosan komoly fegyver- és lőszerhiánnyal kell szembenéznie.
A Kijev nyugati támogatására vonatkozó pénzügyi kötelezettségvállalások egy része már lejárt, míg másokat meg kell hosszabbítani.

Kijev vereségének hosszú távú következményei és költségei "kioltják" mindazokat a befektetéseket, amelyeket a nyugati donorországok most Ukrajnába fektetnek" - fogalmazott a német kancellár a Wall Street Journalban megjelent cikkében.

Scholz emellett hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok és az EU ellenez minden olyan kísérletet, amely bevonná a NATO-t az ukrajnai háborúba.
"Nem hisszük, hogy háborúban állnánk Oroszországgal, és nem törekszünk semmilyen konfrontációra Oroszországgal" - hangsúlyozza Scholz, megjegyezve, hogy az USA és az EU ellenáll minden olyan kísérletnek, amely a NATO-t belerángatná az orosz-ukrán konfliktusba.

Továbbá azzal érvelt, hogy a NATO-tagállamoknak biztosítaniuk kell "a kollektív védelem és biztonság hatékonyságát".

Példaként említette, hogy a NATO-államok betartják azt a kritériumot, hogy a GDP 2 százalékát a védelemre fordítsák, és Németország tervezi egy harcoló dandár Litvániába telepítését.

- Csak még előtte el kéne dönteni, hogy az 1. páncélos hadosztálytól vagy a 10. páncélos hadosztálytól vonják el (mert 2–9. hadosztály nincs, azok majd a tartalékosokból állhatnak fel).


Az ukránoknak nincs gyalogságuk - A dominó összeomlásától tartanak


Az ukrán hadseregben abszolút káosz uralkodik, mivel a hatalmas lövedék- és lőszerhiányról szóló beismerések után mostanra nagy létszámhiányról beszélnek a hírek,

A Washington Post amerikai lap azt állítja, hogy az ukrán fegyveres erők kifogynak a gyalogos erőkből.

„A hadsereg kimerült, a katonák morálja zuhan” – hangsúlyozza a Washington Post cikke az ukrán fegyveres erők katonáira és parancsnokaira hivatkozva.

„Érződik, hogy az emberek erkölcsileg és fizikailag is kimerültek” – mondja egy Szergej nevű ukrán parancsnok. A kiadvány szerint a fő aggodalomra ad okot, hogy a személyzet hiánya pszichológiai összeomlásához vezethet, különösen télen, amikor az időjárási viszonyok különösen zordak.

Egy Aleszandr nevű zászlóaljparancsnok azt mondja a Washington Postnak, hogy az ukránok nem akarnak bevonulni, mert az állam nem magyarázza el nekik, mit fognak tenni, hová mennek.

Az ukránok új mozgósításáról szóló törvényjavaslat, amelyet első olvasatban fogadott el az ukrán parlament, a remények szerint végetvet az ukrán hadsereg előtt álló hatalmas problémának.

Mint elhangzott, az eredeti tervtől eltérően a fogyatékkal élők sorozását már nem tervezik, viszont jelentősen szigorítják a sorozás folyamatát.

- Most majd az ukránok be akarnak bevonulni katonának, mert az állam megmagyarázza nekik, hogy el fognak pusztulni, a darálóba mennek. Ez végetvet az ukrán hadsereg előtt álló hatalmas problémának. Röhej.

- Én nem értem ezekez az új szakszavakat (morál = erkölcs, pszichológiailag = lélektanilag).
Nekünk harcikedvünk volt, meg kanosak voltunk, slussz-passz. A lélektanosokkal semmi dolgunk nem akadt (pedig elég formás kis tyukok voltak köztük), messzire elhajtottak még a közelükből is, pedig jó lélekkel gondoltunk a velük közös akcióra.
A zuhanó erkölcsiség miatt esetleg hadbíróság várhatott volna ránk, ha vesztettünk volna (és megcselekedtük volna). Igen, fizikailag kimerültek is voltunk párszor, de az erkölcsünk ettől nem sérült meg.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
561
2 022
93
Átírta a ballisztikai táblázatot, javította a számítási rendszert, ezáltal 100%-os a találati arány.

Egy mobik(mobilizált)Matematikus-közgazdász mesterképzés(magiszter). Jelenleg tüzérkezelő és harckocsiszakasz-parancsnok.

"Sportsman" hívójel.


Más

A 19 éves Alexander, az Ukrán Fegyveres Erők katonája elképesztő történetet osztott meg a fronton folytatott háborújáról, ahol találkozott édesapjával, aki az orosz hadseregben szolgált. Az Avdejevka melletti harcok során Alexander apja, az orosz hadsereg harckocsivezetője, azonnal abbahagyta a lövöldözést, amint rájött, hogy a saját fiával harcol. Alekszandr gyerekként Oroszországban élt, és apját hosszú évekig nem látta. . Amikor a háború elkezdődött, az apja felhívta, és felajánlotta, hogy csatlakozik az orosz hadsereghez, de a srác visszautasította. A fiú és az apa sorsa váratlan fordulatot vett, amikor tankjaik egymással szemben találták magukat Avdeevka közelében. Katonai összecsapások során a családtag tüzet nyitott egy ukrán harckocsira, amelyben fia tartózkodott, de amint tudomására jutott, abbahagyta a lövöldözést. Sándor azonban nem hitt apja jóhiszeműségében, ahogy a lövések folytatódtak. Később az apja meghalt, amikor az ukrán fegyveres erők FPV drónokkal támadták meg a harckocsiját.

Ez a történet bemutatja, hogy a háború milyen pusztító következményekkel járhat a front különböző oldalain egymás ellen megosztott emberek személyes sorsára.
Ez is mutatja, hogy az ukrán és az orosz népet milyen szoros szálak fűzik egymáshoz! A félelmetes ebben az, hogy ha ezeket össze tudták ugrasztani, akkor mi lesz a mi szép színes társadalmunkkal???
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
A Carlson-bomba

Interjút készített Vlagyimir Putyinnal az ismert és megosztó amerikai újságíró, influenszer Tucker Carlson. Az interjú tényét az újságírón kívül megerősített Dmitrj Peszkov, a Kreml szóvivője is. Az amerikai fősodor média válaszul nemzetbiztonsági kockázatként bélyegezte meg Carlsont, az ukrán Mirotvorec pedig felvette a „halállistájára”. Pedig Tucker Carlson nem tett mást, csak amit egy újságírónak tennie kell, meghallgatta a másik felet is. A kétségbeesés érthető, hiszen ez a bomba hatalmasat robban az orosz valóságot elferdítő nyugati propaganda alatt.


Nagy konfliktus tört ki az ukrán hadsereg és az ukrán civilek között


Ukrajnában konfliktus folyik a fronton harcoló ukrán fegyveres erők katonái és a fronton meghalni nem akaró civil lakosság között, írja Szvetlana Morenec az ukrán újságíró. a brit Spectator magazin cikkében.

„A szakadék Ukrajnában a harcolók és a nem harcolók között nagyobb, mint valaha.

A katonák nem értik, miért ez az egyetlen háborújuk, és miért nem jut el nagyobb számban az égetően szükséges erősítés.”

A polgári lakosság viszont abban reménykedett, hogy a hadműveleteket az ő részvételük nélkül és a megkísérelt sorozás alatt is végrehajthatják. minden lehetséges módon elkerülhető a frontra küldés.

A Spectator szerint legalább 25 ezer katonakorú férfi hagyta el Ukrajnát, és több mint 18 ezret a határon fogtak el.

Ahogy a Spectator megjegyezte, a frontra küldés mindenki számára "egyirányú jegynek" számított, hiszen aki oda került, az ott is maradt, amíg meg nem halt vagy meg nem sebesült. Ez az állapot nemcsak a katonaság kimerüléséhez vezetett, hanem az ördögi körhöz is, amelyben a katonák és a civilek közötti konfliktus folyamatosan nőtt - írta a Spectator.
"Ez egy ördögi kör: minél nehezebbé válnak a dolgok a fronton, a civilek annál inkább el akarják kerülni a sorozást, és annál súlyosabb a katonahiány" - írják.

Ukrajna maradék tartalékait is harcba dobja, és sietve hajtja végre a kényszermobilizációt, hogy megakadályozza a védelem összeomlását.

Az orosz védelmi miniszter szerint az ukrán csapatveszteség 2024 januárjában meghaladta a 23 ezer katonát.


Az ukránok mindenhonnan szívesen fogadják a zsoldosokat a fronton kialakult patthelyzet miatt

A frontvonalon átívelő patthelyzettel szembesülve az ukránok kiterjesztik külföldi zsoldosok bevonzásának rendszerét.

Az Associated Press jelentése szerint Alekszandr Sahurira, az ukrán fegyveres erők Idegenlégiója koordinációs osztályának tisztére hivatkozva az Oroszországgal szembeni fronton kialakult patthelyzet megoldása érdekében Ukrajna kiterjeszti a külföldi zsoldosok számára a rendszert, és most engedélyezi a zsoldosokat a világ minden tájáról, hogy csatlakozzon az ukrán hadsereghez.

Az Associated Press beszámolója szerint ma az ukránok oldalán harcoló zsoldosok száma nem ismert.
2022 elején Kijev bejelentette, hogy 20 000 zsoldos van 52 országból.
„Most az ukrán hatóságok a katonai létszámot és számadatokat illetően mindent titokban tartva nem árulják el, hány zsoldos van a csatatéren.
Csak annyit mondanak, hogy megváltozott a profiljuk” – mutat rá a kiadvány.

Oroszország a maga részéről fenntartja, hogy ezek a zsoldosok nem mások, mint "ágyútöltelék".
Az orosz sajtó arról számolt be, hogy az Ukrajnában harcoló és túlélő külföldi zsoldosok közül sokan elismerték, hogy az ukrán hadsereg rosszul koordinálja fellépéseit, és kicsi a valószínűsége annak, hogy túlélik a harcokat, mivel a konfliktus intenzitása nem hasonlítható ahhoz, amit átéltek Afganisztánban és a Közel-Keleten.

- Csak annyit mondanak, hogy megváltozott a profiljuk. Hát, ha nemnato kedvesnővérnek álcázták magukat, mint a francok a multkor. Próbálkozzanak vakond vagy télapó álcával.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Az is a nyugati szabadságot bizonyítja hogy ez elkészülhetett. Oroszország egy hasonló árulásért megöletné az újságírót.
Mi is volna ebben az árulás? Tán meg is sértett valamilyen törvényt, vagy megint félrebeszélsz szokásod szrint?
És azt is állítod, hogy ha egy orosz újságíró az amcsi elnökkel készítene interjút, akkor megölnék a sajátjai? Biztos ezeket a szavakat akartad használni?
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Az is a nyugati szabadságot bizonyítja hogy ez elkészülhetett. Oroszország egy hasonló árulásért megöletné az újságírót.
Jó nézni a kínlódásotokat szerte a világban jelen pillanatban.Elfogyott a pénz,ahogy szokták mondani MIBŰ .A világ már nem sokáig lesz vevő az ész nélkül nyomtatott dollárra.Ezt a háborút lehet az Adgyevkai bekerítés fogja lezárni.Ez az Ukrán morálra hatalmas gyomros lesz.Európában az úgynevezett politikusok már visszakoznak,csak a mai híreket nézegesd.A front összeomlása beindult.