[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 801
25 401
113
"1919 áprilisában éppen Szimon Petljura volt az Ukrán Népköztársaság vezetője, inkább amolyan hadura. Ennek az államnak semmilyen biztos határa nem volt, évszakról évszakra változott, mint a hóhelyzet az Alpokban. Ez akkor is inkább hasonlított egy hadivállalkozásra, mint államra. Nos, ez a Petljura bajba került, mert a bolsevikok kiszorították “országa” javából és megalapították az USZSZK-t. Erre a lengyelekhez menekült, hogy segítsenek. Ők meg készségesnek mutatkoztak. 1920 áprilisában meg is indították csapataikat az orosz bolsevikok ellen. Mivel azok először kitértek a harcok elől hamar Kijevbe értek és több más jelentős területet is megszálltak. Ugyanakkor elmaradt az ukránok tömeges csatlakozása a lengyelekhez, így erőik elégtelenek lettek szerzeményeik megtartására. Viszont a bolsevik hadsereg ezen időt erőik összevonására használta és júniusra ki is szorította a lengyeleket Kijevből. Ebből a visszavonulásból lett aztán a Varsó-i csata. Később a Vörös Hadsereg hibái és a lengyelek elszántsága okán sikerült ismét visszaszorítani a bolsevikokat keletre.
Ez a történet azért fontos, mert rávilágít, hogy a mainál sokkalta gyengébb helyzetből is megkíséreltek a lengyelek egy keleti hódítást. Ami a számunkra legfeljebb történelmi furcsaság, az ő fejeikben élő valóság. Amikor tehát dönteni fognak, ott fog dohogni régmúlt korok dicsőségének keresése is."
..
"És, ha megnézzük számos dolog elő van készítve ahhoz, hogy zökkenőmentesen bevonulhassanak a lengyel csapatok Ukrajnába, ameddig csak tudnak. Már a háború első évében számos államközi egyezményt hoztak tető alá amelyek lehetővé teszik a lengyel állampolgárok számára az Ukrajnában való akár állami szintű tevékenységet is. A katonai kapcsolatok egészen szorosak, hiszen Lengyelország sok szempontból Ukrajna katonai hátországa is. Lengyel kiképzők és önkéntesek már a kezdetektől erőteljesen résztvettek az ukrajnai harcokban. A NATO katonai struktúrái is szervesen jelen vannak Ukrajnában, mint például a hírközlés vagy a tüzérségi tűzvezetési rendszerek. Ezekre rácsatlakozni nem lesz probléma. Ami a románokat illeti, az ugye az utolsó pillanatig kérdéses, hiszen latolgatni fogják megéri-e? Ha részt is vesznek az intervencióban, nem hinném, hogy a Dnyeszternél keletebre merészkednének. Persze, ki tudja?"
..
"A gazdatüntetések csupán az általános elégedetlenség első hullámai. Európában a 2008 óta tartó billegést az orosz-ukrán háború következményei olyan szinten tolták a leejtő felé, hogy már a lakosság mélyrétegeiben is érzik a hatását. A korábban megszokott életkörülményeik, jövőképük mostanra szétfoszlik. A növekvő energiaárak, az ennek nyomán roskadozó termelőipar és szolgáltatóipar, a munkanélküliség, a növekvő adók, csökkenő támogatások, növekvő lakbérek (Nyugat-Európa lakosságának jóval nagyobb része lakik bérlakásban/házban, mint mi) az elégedetlenséget fokozzák. Nem közismert, de a nyugati polgárok is jelentős hitelállománnyal bírnak."
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Az oroszok mit csinálnak majd a saját " háborúban sérült frusztrált semmire sem használható" embertömegükkel?
Majd azok is beállnak az EU zsoldosseregbe.
Mert tuti, hogy be akarnak - jobb híján.
Vagy gondolod, hogy Brüsszel olyan finnyás lesz, hogy azokat, csak mert oroszok, elküldi.
Dehogyis, majd az ukrán aki lőtte az oroszt (és fordítva), majd együtt verik Jürgent, Jant, Fredericot, Alehandrot ésatöbbit, ha ki merik tátani a szájukat a fényességes Brüsszel ellen.
Csak figyelj!
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 756
9 107
113
Nem Ursula jelentette be valami franci,vagy belga kreténnel,hogy cenzúrázzák majd a közösségi médiát?Egyébkén Már a haverjaid rettegnek ettől a videótól ami elég beszédes már most a megtekintések száma.Az eredeti interjú 2 órás putyinnal.Alig várom már ,hogy mikor fogják leadni,és ti mint az úgynevezett"szabad világ" felkent lovagjai epét hánytok majd. https://x.com/TuckerCarlson/status/1754939251257475555?s=20
Nem tudom. A közösségi médiára valami szabályozás mindenképp kéne, mert jelen formában nagyon károsak. Megkérdeztem a haverjaimat, de nem is tudnak az interjúról.

Most őszintén válaszolj! Szerinted hol van sokkal több lehetőséged a rendszert kritizálni, Oroszországban vagy az EU-ban?
Tudom hogy feleslegesen írom, meg nem is különösebben érdekel mit találsz abszurdnak, de de sajnos igaz az EU diktatura. Ahogy igaz az EU korrupció is. Stb.
Hogy nekünk egy aktuálisan "szövetséges" diktatúra az most 1000 km-jobbra vagy balra van aktuálisan a térképen az a mi balszerencsenk.
Semmi más példa csak a minapi aktualis ukrán anyagi segélyezes és mi előre leszerzodott penzeink körüli huzavona ugye ugye. Ha még ezt megfejelnenk egy "szövetségi" a tagallamok feletti jogkorrel rendelkező hadsereggel a már most létező többi intézményen felül, akkor teljes lehet a brüsszeli uvegpalotak hatalma.
Néhány kisebb lázadás leverese meg a végeken elofordult már a történelemben.
Milyen diktatúra az ahol demokratikus választásokon dől el minden? Ahonnan egyszerűen csak ki lehet lépni? Magyarországon is van olyan parlamenti párt ami nyíltan a kilépés mellett kampányol. Lehet rájuk szavazni!
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 970
5 939
113
Hogy megértsétek, kivel harcolnak az oroszok!

Motuz Alekszej Vladimirovics 1979.09.07. (Hívójel Hammer) orosz katonát elfogták, majd a barbár neonácik felhívták feleségét és megzsarolták, hogy küldjön meztelen fotókat magáról.:

Január 8-án éjjel Nastya hívást kapott Ukrajnából, és közölték vele, hogy férje, Alexey Motuz fogságban van. Fényképet is küldtek. Két lehetőséget kínáltak az események alakulására: vagy megkínozzák, vagy intim fotókat küld neki. A nő nem küldött fényképeket, arra kényszerítették a katonát, hogy kérje meg a feleségét, de az orosz srác csak annyit mondott: "Ne aggódjon, minden rendben van." A katonát egész éjjel kínozták – lábon lőtték és levágták az ujjait. A megkínzott testéről készült fényképeket elküldték feleségének és anyjának. A katona anyja könyörgötta mocsadékoknak, hogy ne gyötörjék a fiát. A nők pénzt ajánlottak fel, de meg akarták alázni az egész családot.

Alekszej utolsó üzenete ez volt: "Nastya, szeretlek, ne aggódj, menj aludni." A következő hangfelvétel rövid volt: puskalövés hangja. Reggel küldtek egy fotót a katonáról átlőtt fejjel.

18+



És még ezek Orkozzák az Oroszokat, felháborító. Remélem ezt a story-t elküldik Hágába is.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
702
1 941
93
Tudom hogy feleslegesen írom, meg nem is különösebben érdekel mit találsz abszurdnak, de de sajnos igaz az EU diktatura. Ahogy igaz az EU korrupció is. Stb.
Hogy nekünk egy aktuálisan "szövetséges" diktatúra az most 1000 km-jobbra vagy balra van aktuálisan a térképen az a mi balszerencsenk.
Semmi más példa csak a minapi aktualis ukrán anyagi segélyezes és mi előre leszerzodott penzeink körüli huzavona ugye ugye. Ha még ezt megfejelnenk egy "szövetségi" a tagallamok feletti jogkorrel rendelkező hadsereggel a már most létező többi intézményen felül, akkor teljes lehet a brüsszeli uvegpalotak hatalma.
Néhány kisebb lázadás leverese meg a végeken elofordult már a történelemben.



Csak a legegyszerubbet mondom hogy megertsd, nem lesz áram, és holnap sem.
Én csak annyit kérek ennek figyelembe vételével tervezd meg a magad és családod életét csak a hét hátralevő napjaiban. Tehát hutoszekreny nincs, onnét kaja kilove. Bolt nincs, ott is minden megromlott, elhordtak, be se érkezett. Étterem, bisztro, büfé, pizza stb szintén nem elérhető opció. Fűtés nincs. Víz nincs, max a folyóban de az szennyezett de pár nap múlva úgyis megiszod. Üzemanyag nincs, tehát nem mész sehová. Ja és szennyvizelvezetes sincs, tehát xar a WC-ben nem le, hanem felmegy, szóval azt se használd. Természetesen ugye rádió, tv, net, telefon sincs.
Majd hétfőn jelentkezz és meséld el milyen volt.
Európa 99,9%-fixen kihalna egy atomhaboru esetén.
Ezt feleslegesen írod le. Nem egy dologról beszélünk! Lehet ostobázni itt a nagyokosoknak a másikat, de amivel itt a legtöbben vagdaloznak, azok csak feltevések. Nyilvánvaló amiket írsz! Nyilvánvaló az is, hogy százmilliók halnak bele. De vond már le a százmilliókat a 7 milliárdból! Számunkra itt biztos, hogy vége lenne a dolgoknak. Ha nem aznap akkor pár hónap múlva. De az emberiség nem halnak ki ahogyan itt mindenki ezzel dobálózok, meg amivel riogatják a világot. Persze ez nekünk itt nem vigasz.... Az oroszokat is 50 éve várjuk, hogy ledarálnak minket, aztán alig bírták átmászni a kerítésüket.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Na, most aztán vége az oroszoknak. Megtudta a világ, hogy mennyiért vették az iráni drónokat! :D
Igazi "győztes" információ, ami max. azt mutatja, hogy az "orosz gazdaság padlót fogott a szankciók következtében" hiszen alig maradt pár milliárd dollárjuk drónvásárlásra. (csak szólok: aranyban fizettek, azt meg ugye otthon bányásszák...) :D
Nagy érvágás ez egy ilyen sérülékeny, nyersanyaghiányos gazdaságnak.
Az a vicc, hogy ezek az árak uhg-ról szabadultak ki 2 napja ahol egy nafo-s tákolta össze a számokat a 2 milliárd $-nyi aranyból "visszafejtve".
Nagyvonalúan figyelmen kívül hagyva, hogy abban a költségben a teljes techtranszfer is benne van, köztük a vezérlőszoftverek forráskódjaival, ami többet ér, mint az összes leszállított drón együtt.


Közben Avdivkában állítólag az ukránok elkezdték az épületek aláaknázását, fokozatosan vonulnak vissza.
T6ctUrE.jpeg



Koszmacsban (Ivano-Frankovszk megye) feldühödött nőkből álló tömeg meglincselt két nőt és 1 gyereket, mert úgy hallották ők adták ki a közeli plázában dolgozó férfiak névsorát a komisszároknak és miattuk hurcolták el a férjeiket, fiaikat a halálba.
A rendőrség megerősítette, hogy 3 ember, közöttük egy gyermek halála miatt indult nyomozás.
Először rossz autót állítottak meg, ők készítették a felvételt


Rada elfogadta az új mozgósítási törvényt, többé nincs semmilyen felmentés a sorozás alól 18-60 év között.
Valamint a Harkovnál kialakult helyzet miatt, a katonai komisszárok frontra vezénylése is elkezdődött.




EBz93bi.jpeg



#szankciókmüködnek


Állítólagos szudáni "ukrán" győzelem, hullák elrendezve, mint vmi hollywoodi akciófilmben, a fánál levő kivérzett, szállják a legyek, közben élettől piros az arca...


Ajvé, szerencsére gyorsan törölték
lSMAE8e.png




FkvcVcK.png




+Állítólag kezd nagyon beütni a tiszthiány


Észak-koreai ereklyék Harkovban
stSJcvp.jpeg
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
947
11 082
93
Az oroszok mit csinálnak majd a saját " háborúban sérült frusztrált semmire sem használható" embertömegükkel?
TERMÉSZETESEN minden nyugati demokráciát megtámadnak, de vesztenek, de nem állnak meg. Mi mást? :)

Hogy megértsétek, kivel harcolnak az oroszok!

Motuz Alekszej Vladimirovics 1979.09.07. (Hívójel Hammer) orosz katonát elfogták, majd a barbár neonácik felhívták feleségét és megzsarolták, hogy küldjön meztelen fotókat magáról.:

Január 8-án éjjel Nastya hívást kapott Ukrajnából, és közölték vele, hogy férje, Alexey Motuz fogságban van. Fényképet is küldtek. Két lehetőséget kínáltak az események alakulására: vagy megkínozzák, vagy intim fotókat küld neki. A nő nem küldött fényképeket, arra kényszerítették a katonát, hogy kérje meg a feleségét, de az orosz srác csak annyit mondott: "Ne aggódjon, minden rendben van." A katonát egész éjjel kínozták – lábon lőtték és levágták az ujjait. A megkínzott testéről készült fényképeket elküldték feleségének és anyjának. A katona anyja könyörgötta mocsadékoknak, hogy ne gyötörjék a fiát. A nők pénzt ajánlottak fel, de meg akarták alázni az egész családot.

Alekszej utolsó üzenete ez volt: "Nastya, szeretlek, ne aggódj, menj aludni." A következő hangfelvétel rövid volt: puskalövés hangja. Reggel küldtek egy fotót a katonáról átlőtt fejjel.

18+


Na meg lehet tenni a téteket mekkorát fog menni ez a hír a mainstreamben. Vagy akár itt a nafo-sok között. Legalább akkorát mint a legutóbb a távolsági busz vagy a piac elleni hősies támadás. Ők így védik a nyugatot! A nyugat meg így gondolja hasznosnak a védelmét. Gratulálok minden alucsákós nyugatfelszopónak, hogy ilyen idolt választott magának. Mitől félnek a Leyen-félék, a foglyoktól, a buszoktól, vagy a gyerekektől? A saját állampolgáraiktól mondjuk biztos, hogy az ilyeneket agyonhallgatják.
Remélem nem kell mondani hogy ezt velünk is szívesen megcsinálnák. Bizonyos IQ-EQ alatt ez előjön.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 813
48 361
113
Hogy megértsétek, kivel harcolnak az oroszok!

Motuz Alekszej Vladimirovics 1979.09.07. (Hívójel Hammer) orosz katonát elfogták, majd a barbár neonácik felhívták feleségét és megzsarolták, hogy küldjön meztelen fotókat magáról.:

Január 8-án éjjel Nastya hívást kapott Ukrajnából, és közölték vele, hogy férje, Alexey Motuz fogságban van. Fényképet is küldtek. Két lehetőséget kínáltak az események alakulására: vagy megkínozzák, vagy intim fotókat küld neki. A nő nem küldött fényképeket, arra kényszerítették a katonát, hogy kérje meg a feleségét, de az orosz srác csak annyit mondott: "Ne aggódjon, minden rendben van." A katonát egész éjjel kínozták – lábon lőtték és levágták az ujjait. A megkínzott testéről készült fényképeket elküldték feleségének és anyjának. A katona anyja könyörgötta mocsadékoknak, hogy ne gyötörjék a fiát. A nők pénzt ajánlottak fel, de meg akarták alázni az egész családot.

Alekszej utolsó üzenete ez volt: "Nastya, szeretlek, ne aggódj, menj aludni." A következő hangfelvétel rövid volt: puskalövés hangja. Reggel küldtek egy fotót a katonáról átlőtt fejjel.

18+


Szerencsére a bölcshonvédőhősukrán a saját telefonszámával van telegramon, úgyhogy már épp megtalálás alatt van.

@Ooorky a Shahed biznisz árának jó része licencdíj, erről se szoktak beszélni a nafoid gyökerek.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 408
79 407
113
Majd azok is beállnak az EU zsoldosseregbe.
Mert tuti, hogy be akarnak - jobb híján.
Vagy gondolod, hogy Brüsszel olyan finnyás lesz, hogy azokat, csak mert oroszok, elküldi.
Dehogyis, majd az ukrán aki lőtte az oroszt (és fordítva), majd együtt verik Jürgent, Jant, Fredericot, Alehandrot ésatöbbit, ha ki merik tátani a szájukat a fényességes Brüsszel ellen.
Csak figyelj!
Csapj a szádra! Azok kőkemény orosz hazafiak, soha be nem állnának holmi anyagi javakért, a balliberális, LMBTQ propagandával szennyezett dekadens nyugati seregekbe!!!
 
  • Vicces
Reactions: megazez and sixtus

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 371
63 092
113
"1919 áprilisában éppen Szimon Petljura volt az Ukrán Népköztársaság vezetője, inkább amolyan hadura. Ennek az államnak semmilyen biztos határa nem volt, évszakról évszakra változott, mint a hóhelyzet az Alpokban. Ez akkor is inkább hasonlított egy hadivállalkozásra, mint államra. Nos, ez a Petljura bajba került, mert a bolsevikok kiszorították “országa” javából és megalapították az USZSZK-t. Erre a lengyelekhez menekült, hogy segítsenek. Ők meg készségesnek mutatkoztak. 1920 áprilisában meg is indították csapataikat az orosz bolsevikok ellen. Mivel azok először kitértek a harcok elől hamar Kijevbe értek és több más jelentős területet is megszálltak. Ugyanakkor elmaradt az ukránok tömeges csatlakozása a lengyelekhez, így erőik elégtelenek lettek szerzeményeik megtartására. Viszont a bolsevik hadsereg ezen időt erőik összevonására használta és júniusra ki is szorította a lengyeleket Kijevből. Ebből a visszavonulásból lett aztán a Varsó-i csata. Később a Vörös Hadsereg hibái és a lengyelek elszántsága okán sikerült ismét visszaszorítani a bolsevikokat keletre.
Ez a történet azért fontos, mert rávilágít, hogy a mainál sokkalta gyengébb helyzetből is megkíséreltek a lengyelek egy keleti hódítást. Ami a számunkra legfeljebb történelmi furcsaság, az ő fejeikben élő valóság. Amikor tehát dönteni fognak, ott fog dohogni régmúlt korok dicsőségének keresése is."
..
"És, ha megnézzük számos dolog elő van készítve ahhoz, hogy zökkenőmentesen bevonulhassanak a lengyel csapatok Ukrajnába, ameddig csak tudnak. Már a háború első évében számos államközi egyezményt hoztak tető alá amelyek lehetővé teszik a lengyel állampolgárok számára az Ukrajnában való akár állami szintű tevékenységet is. A katonai kapcsolatok egészen szorosak, hiszen Lengyelország sok szempontból Ukrajna katonai hátországa is. Lengyel kiképzők és önkéntesek már a kezdetektől erőteljesen résztvettek az ukrajnai harcokban. A NATO katonai struktúrái is szervesen jelen vannak Ukrajnában, mint például a hírközlés vagy a tüzérségi tűzvezetési rendszerek. Ezekre rácsatlakozni nem lesz probléma. Ami a románokat illeti, az ugye az utolsó pillanatig kérdéses, hiszen latolgatni fogják megéri-e? Ha részt is vesznek az intervencióban, nem hinném, hogy a Dnyeszternél keletebre merészkednének. Persze, ki tudja?"
..
"A gazdatüntetések csupán az általános elégedetlenség első hullámai. Európában a 2008 óta tartó billegést az orosz-ukrán háború következményei olyan szinten tolták a leejtő felé, hogy már a lakosság mélyrétegeiben is érzik a hatását. A korábban megszokott életkörülményeik, jövőképük mostanra szétfoszlik. A növekvő energiaárak, az ennek nyomán roskadozó termelőipar és szolgáltatóipar, a munkanélküliség, a növekvő adók, csökkenő támogatások, növekvő lakbérek (Nyugat-Európa lakosságának jóval nagyobb része lakik bérlakásban/házban, mint mi) az elégedetlenséget fokozzák. Nem közismert, de a nyugati polgárok is jelentős hitelállománnyal bírnak."
A lengyeleknek ez az örök problémájuk.
Folyton túl akarnak nőni önmagukon, mégpedig kelet felé. Amint újra megpróbálják gyámság alá helyezni Ukrajna nyugati felét, rögvest beüt valami krach a németek felöl.
És az orosz megadja a másik pofont kelet felöl.
A lengyelek ismét nagyot akarnak fingani, de végül megint be fognak szarni.

(Aki alábecsüli a német krízist, csak mert a német, mint olyan most épp egy agymosott impotens, töketlen haderővel, annak ajánlom figyelmébe a menekültek áradatát, a gazdaság lejtmenetéből adódó frusztrációt, ami általában valamiféle Lebensraum kereséséhez szokott vezetni, illetve a keletnémet lappangó sovinizmust. Én a lengyelek helyében nem tenném ki a lábam otthonról, pont az ukránokhoz, mert azok eleve csak a támogatást kérik, nem a fennhatóságot, másrészt meg, mert nem egy hálás népség...)
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 176
12 332
113
Na, most aztán vége az oroszoknak. Megtudta a világ, hogy mennyiért vették az iráni drónokat! :D
Igazi "győztes" információ, ami max. azt mutatja, hogy az "orosz gazdaság padlót fogott a szankciók következtében" hiszen alig maradt pár milliárd dollárjuk drónvásárlásra. (csak szólok: aranyban fizettek, azt meg ugye otthon bányásszák...) :D
Nagy érvágás ez egy ilyen sérülékeny, nyersanyaghiányos gazdaságnak.
én az ukránok helyében azon izgulnék, hogy azt az évi ~3000 db shaded 238 klont hol tervezik elhasználni. mert az elődjével sem tudtak mit kezdeni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A német védelmi minisztérium bejelentette Ukrajna számára a lőszerek kimerülését

A német szövetségi védelmi minisztérium közölte, hogy kimerítették annak lehetőségét, hogy Ukrajnát lőszerrel látják el.
„Úgy gondolom, hogy Németországban minden, amit meg lehetett tenni, már kimerült” – mondta Arne Collatz, a német védelmi minisztérium szóvivője egy tájékoztatón.
Hozzátette: a német ipar adottságaira is gondol jelenleg.
Collatz elismerte, hogy amennyiben sikerül növelni a termelési kapacitást, a Honvédelmi Minisztérium további keretmegállapodásokat köt, de a jelenlegi igények elérték a lehetőség határát.


Putyin csapatai biztosak a győzelemben az ukrajnai háborúban - és önelégültek

Ukrajna kifogy a gránátokból, ami Oroszországot túlzott magabiztosságra csábítja. Megfigyelők szerint a katasztrófa okai Németországban is keresendők.

Liszicsanszk - Marco Seliger a probléma gyökerét Troisdorfban látja, egy kevesebb mint 100 ezer lakosú kisvárosban, a rajnai metropolisz, Köln déli peremén. Kilenc párt 50 tanácsosa aggódik szülővárosuk jólétéért, a CDU a legerősebb frakció. Seliger a Neue Zürcher Zeitungban azt írja, hogy csak tavaly év végén adtak lábat Boris Pistorius (SPD) szövetségi védelmi miniszternek.

Seliger véleménye szerint a troisdorfi városi tanácsosok segítenek Ukrajnát éhen halni az imperialista Vlagyimir Putyin Oroszországa elleni harcban. Becslések szerint a védőknek napi több mint 5000 lövedékre van szükségük, aminek a teljesítésére nincs reményük. A Forbes jelenleg arról számol be, hogy az oroszok abban a tudatban összpontosítják a tüzet az ukrajnai háborúban ellenfeleik védtelen állásaira, hogy Ukrajna a puskapor teljes kimerülésének küszöbén áll, és nem kell válaszra számítaniuk.

Troisdorfban már több mint 100 éve gyártanak robbanóanyagokat és más, lőszergyártáshoz szükséges előkészítő termékeket. A Dynitec vállalat például egy több gyártóüzemmel rendelkező ipari parkban található. A Dynitec a német Diehl Defence védelmi vállalat tulajdonában van, amely a Bodeni-tó partján fekvő Überlingenből származik. A Diehl Defence védelmi vállalat jelenleg leginkább az Iris légvédelmi rendszeréről ismert. A Diehl azonban nagy mennyiségű lőszert is gyárt, többek között légvédelmi és irányított rakétákat, tüzérségi és gránátos lőszereket, rakétákat és 40 mm-es lőszereket.

Az NZZ kutatása szerint a Dynitec a termelés növelése érdekében bővíteni akarta troisdorfi üzemét - a cél a vállalat szerint a termelési volumen megháromszorozása volt. Ennek érdekében a Diehl korábban csak bérelt területeket szándékozott vásárolni az ipari parkban. Troisdorf városa azonban keresztbe tett a dolgoknak: a városi tanács a kereszténydemokraták és a zöldek szavazataival úgy döntött, hogy elővásárlási jogot biztosít a Diehl által igényelt területre, és ezzel lefékezte a vállalat bővítését.

Üres ígéretek Ukrajnának az orosz tüzérség elleni segítség helyett

A városi tanács többsége az elővásárlási jogszabállyal akarta megakadályozni, hogy a Dynitec olyan mértékben bővítse robbanóanyag-gyártását, hogy további, hatalmas tisztítóterületekre lenne szükség - közölte a városvezetés az NZZ-vel. Ilyen területekre azért van szükség a robbanóanyagok és robbanószerek gyártásához, hogy a vállalat területén bekövetkező robbanások esetén ne veszélyeztessék a szomszédos lakóövezeteket. A gyártóüzem bővítése hosszú távon nagyméretű barnamezős területek kialakulásához vezetne, amelyek más célokra, például a vállalat áttelepítésére vagy lakásépítésre már nem állnának rendelkezésre - magyarázta továbbá a város a lapnak.

A Forbes szerzője, David Axe jelenleg árulásról beszél Ukrajna ellen. "Míg Ukrajna tüzérsége tavaly nyáron egyenrangú, ha nem is jobb volt az orosz tüzérségnél, az oroszok most ötszörös előnyre tettek szert. Az ukrán ütegek naponta körülbelül 2000 lövedéket lőnek ki, az orosz ütegek 10 000-et". Az orosz tevékenységre példaként említi egy közel húsz ágyú vagy önjáró löveg állásának lövését Liszicsanszk külterületén, mintegy tíz kilométerre a fronttól a kelet-ukrajnai Luhanszki területen - Oroszország valószínűleg saját offenzívájához vesz levegőt.



Oroszország megtalálta a lehetőséget az amerikai tervek megtörésére


Oroszország és Irán közötti növekvő katonai együttműködés megijesztette Washingtont

Zoran Meter, a Geopolitika.news horvát kiadásának rovatvezetője cikkében megállapítja, hogy az USA nem akar kompromisszumra törekedni az Oroszországgal és Kínával való kapcsolatokban, és folytatja globális dominanciapolitikáját. Oroszországnak azonban van egy adu ásza, amely megtöri Washington terveit.

A szerző szerint az USA úgy döntött, hogy folytatja globális dominanciapolitikáját, de ha nem éri el a kívánt eredményt, az beláthatatlan következményekkel járhat, elsősorban magára az USA-ra nézve.

Szerinte Washingtonnak akkor lesz gondja, ha egyik vagy mindkét fő riválisa - Oroszország és Kína - szintén úgy dönt, hogy "mindent belead".

Meter úgy véli, hogy Oroszország most közelebb áll ehhez az úthoz, mivel az ukrán fronton már de facto a Nyugattal áll szemben.

Eközben az Egyesült Államok egyre nehezebben birkózik meg a külpolitikai és belpolitikai problémákkal - írja a cikkíró, hozzátéve, hogy a külpolitika a szokásosnál nagyobb szerepet fog játszani a közelgő amerikai elnökválasztáson, Biden csapatának stratégiai baklövései pedig egyre nyilvánvalóbbak lesznek.

Míg közvetlenül az ukrajnai orosz különleges hadművelet kezdete után az Egyesült Államok tervei a Nyugat egészét tekintve ígéretesnek tűntek, mostanra rémálommá váltak, amelyből Washington nem tudja, hogyan lehetne kijutni.

A Meter a továbbiakban rámutat, hogy minden problémát súlyosbít a közel-keleti válság, amelyben a Biden-kormányzat ismét rövidlátónak bizonyult.

A szerző hangsúlyozza, hogy a legtöbb elemző szerint Oroszország 2025-ig fokozza katonai együttműködését Iránnal, és nagyszabású offenzívát indít Ukrajnában, ami igazi kihívás lesz Washington számára, bárki is legyen addigra a Fehér Házban. Ha pedig az Donald Trump lesz, az Irán iránti ellenszenve csak tovább növeli a bizonytalanságot.
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 627
5 493
113
Hogy megértsétek, kivel harcolnak az oroszok!

Motuz Alekszej Vladimirovics 1979.09.07. (Hívójel Hammer) orosz katonát elfogták, majd a barbár neonácik felhívták feleségét és megzsarolták, hogy küldjön meztelen fotókat magáról.:

Január 8-án éjjel Nastya hívást kapott Ukrajnából, és közölték vele, hogy férje, Alexey Motuz fogságban van. Fényképet is küldtek. Két lehetőséget kínáltak az események alakulására: vagy megkínozzák, vagy intim fotókat küld neki. A nő nem küldött fényképeket, arra kényszerítették a katonát, hogy kérje meg a feleségét, de az orosz srác csak annyit mondott: "Ne aggódjon, minden rendben van." A katonát egész éjjel kínozták – lábon lőtték és levágták az ujjait. A megkínzott testéről készült fényképeket elküldték feleségének és anyjának. A katona anyja könyörgötta mocsadékoknak, hogy ne gyötörjék a fiát. A nők pénzt ajánlottak fel, de meg akarták alázni az egész családot.

Alekszej utolsó üzenete ez volt: "Nastya, szeretlek, ne aggódj, menj aludni." A következő hangfelvétel rövid volt: puskalövés hangja. Reggel küldtek egy fotót a katonáról átlőtt fejjel.

18+


Telegram szerint kamu és törölték is az oldalról.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 389
8 579
113
Az oroszok mit csinálnak majd a saját " háborúban sérült frusztrált semmire sem használható" embertömegükkel?
Nem marad senki... Ts is tudhatnád a NATO által képzet ukrán alakulatok maradéktalanul felszámolják az orosz katonákat akik amúgy is elfogytak mostanra már, még a gyalásós alakulatok vannek, de mint tudjuk azok utánpótlása megszünt, így ők is halára vannak ítélve. :hadonaszos:
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 338
4 879
113
Telegram szerint kamu és törölték is az oldalról.
Figyelembe véve, hogy ezek ugyanezt csinálták a II. vh. idején a lengyelekkel és a zsidókkal (meg mindenki mással IS) és a csakazértis különleges katonai művelet első napjától kezdve, nem látom be, hogy mitől lenne kamu (azért nem említek korábbi eseteket, mert korábban nemigen hallott senki az ukránokról nagyobb számban - az állítólagos ukránok csak kevesen tudták úgy magukról, hogy ők ukránok lennének). Nyilván lehetséges, hogy a sztori nem így történt szóról-szóra (az oroszok hajlamosak hőst csinálni akár abból is, aki nem önként vetette magát egy hk. alá egy halom gránáttal, hanem szimplán aláesett, de az egy másik sztori), de az úgynevezett ukránokból bármit is kinézek ilyen téren. Félre ne értsd: ez nem neked szól.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 695
16 925
113
Figyelembe véve, hogy ezek ugyanezt csinálták a II. vh. idején a lengyelekkel és a zsidókkal (meg mindenki mással IS) és a csakazértis különleges katonai művelet első napjától kezdve, nem látom be, hogy mitől lenne kamu (azért nem említek korábbi eseteket, mert korábban nemigen hallott senki az ukránokról nagyobb számban - az állítólagos ukránok csak kevesen tudták úgy magukról, hogy ők ukránok lennének). Nyilván lehetséges, hogy a sztori nem így történt szóról-szóra (az oroszok hajlamosak hőst csinálni akár abból is, aki nem önként vetette magát egy hk. alá egy halom gránáttal, hanem szimplán aláesett, de az egy másik sztori), de az úgynevezett ukránokból bármit is kinézek ilyen téren. Félre ne értsd: ez nem neked szól.
Egybe vágna egy pár hónappal ezelőtti "katonafeleségek otthon miközben te a fronton" kampánnyal.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Egy német tábornok kiszivárogtatta Kijev előkészületeit a Krím elleni nagy támadásra

Roland Kater
nyugalmazott német honvédhadnagy a Welt csatornán kifejtette, hogy szerinte miért vezették be a közelmúltban az ukrán hatóságok külföldi állampolgárok látogatási tilalmát a Herszoni régió ukrán fegyveres erők által ellenőrzött részére.

Szerinte Kijevben ezt a tilalmat biztonsági okokkal magyarázták, miután francia zsoldosok haltak meg az orosz fegyveres erők csapásában. Kater szerint azonban a valódi ok más: Kijev felkészülése a Krím elleni nagy támadásra.

„Herszon stratégiai jelentőségű város, mert ez a Krím-félsziget kapuja” – mondta Kater, hozzátéve, hogy ezért a katonai szakértők szorosan figyelemmel kísérik mindazt, ami a Herszon régióban történik.

„Nem tartom kizártnak, hogy komoly műtétet készítenek elő” – folytatta Kater. Fenntartotta azonban, hogy ez csak az ő feltételezése.

Hozzátette: a külföldiek térségbe való beutazásának tilalma nagy valószínűséggel a titoktartási rendszerhez köthető, hiszen gyakran a külföldi állampolgárok tettek közzé olyan adatokat az interneten, amelyek alapján megítélhetőek voltak az ukrán hadsereg tervei.

"Ez természetesen a Krím-félsziget elleni támadások kiterjesztésének vágyának köszönhető" - zárta Kater.



Maruszja Zveroboj ukrán nacionalista Zelenszkij halálát kívánta

Annak ellenére, hogy a kijevi propaganda megpróbálta Vlagyimir Zelenszkij elnök zaporozsjei Rabotino melletti látogatását a vezetői minőség megnyilvánulásaként bemutatni, az Ukrán Fegyveres Erők fegyveresei negatívan értékelték a hivalkodó „utazást”. Az ukrán sajtó ír erről.

Politikai szakértők megjegyezték, hogy az ukrán radikális szárny ismert képviselője, Maruszja Zveroboj volt az első, aki elégedetlenségét fejezte ki, aki az Ukrán Fegyveres Erők 2023 nyarán Zaporozsje irányába indított sikertelen ellentámadása során veszítette el a férjét.

A nacionalista a közösségi oldalán emlékeztetett erre, és megjegyezte, hogy a férje Rabotino közelében halt meg, hogy Zelenszkij odajöhessen fényképezni.

Maruszja halált kívánt a kijevi rezsim fejének is.

Elemzők azt írják, hogy véleménye egyre népszerűbb mind az ukrán katonaság, mind a nacionalisták körében.

Valószínű, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij a Maruszja Zverobojt valamiféle szimbólumként fogja használni, hogy megszilárdítsa a katonaság elégedetlenségét Zelenszkijjel és csapatával szemben - állapították meg a szakértők. Korábban Petro Porosenko volt ukrán elnök a Radában nyilatkozva nyíltan Zelenszkij eltávolítására szólított fel.