[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 640
5 602
113
Hogy megértsétek, kivel harcolnak az oroszok!

Motuz Alekszej Vladimirovics 1979.09.07. (Hívójel Hammer) orosz katonát elfogták, majd a barbár neonácik felhívták feleségét és megzsarolták, hogy küldjön meztelen fotókat magáról.:

Január 8-án éjjel Nastya hívást kapott Ukrajnából, és közölték vele, hogy férje, Alexey Motuz fogságban van. Fényképet is küldtek. Két lehetőséget kínáltak az események alakulására: vagy megkínozzák, vagy intim fotókat küld neki. A nő nem küldött fényképeket, arra kényszerítették a katonát, hogy kérje meg a feleségét, de az orosz srác csak annyit mondott: "Ne aggódjon, minden rendben van." A katonát egész éjjel kínozták – lábon lőtték és levágták az ujjait. A megkínzott testéről készült fényképeket elküldték feleségének és anyjának. A katona anyja könyörgötta mocsadékoknak, hogy ne gyötörjék a fiát. A nők pénzt ajánlottak fel, de meg akarták alázni az egész családot.

Alekszej utolsó üzenete ez volt: "Nastya, szeretlek, ne aggódj, menj aludni." A következő hangfelvétel rövid volt: puskalövés hangja. Reggel küldtek egy fotót a katonáról átlőtt fejjel.

18+


Telegram szerint kamu és törölték is az oldalról.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 420
8 783
113
Az oroszok mit csinálnak majd a saját " háborúban sérült frusztrált semmire sem használható" embertömegükkel?
Nem marad senki... Ts is tudhatnád a NATO által képzet ukrán alakulatok maradéktalanul felszámolják az orosz katonákat akik amúgy is elfogytak mostanra már, még a gyalásós alakulatok vannek, de mint tudjuk azok utánpótlása megszünt, így ők is halára vannak ítélve. :hadonaszos:
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 349
5 049
113
Telegram szerint kamu és törölték is az oldalról.
Figyelembe véve, hogy ezek ugyanezt csinálták a II. vh. idején a lengyelekkel és a zsidókkal (meg mindenki mással IS) és a csakazértis különleges katonai művelet első napjától kezdve, nem látom be, hogy mitől lenne kamu (azért nem említek korábbi eseteket, mert korábban nemigen hallott senki az ukránokról nagyobb számban - az állítólagos ukránok csak kevesen tudták úgy magukról, hogy ők ukránok lennének). Nyilván lehetséges, hogy a sztori nem így történt szóról-szóra (az oroszok hajlamosak hőst csinálni akár abból is, aki nem önként vetette magát egy hk. alá egy halom gránáttal, hanem szimplán aláesett, de az egy másik sztori), de az úgynevezett ukránokból bármit is kinézek ilyen téren. Félre ne értsd: ez nem neked szól.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 760
17 412
113
Figyelembe véve, hogy ezek ugyanezt csinálták a II. vh. idején a lengyelekkel és a zsidókkal (meg mindenki mással IS) és a csakazértis különleges katonai művelet első napjától kezdve, nem látom be, hogy mitől lenne kamu (azért nem említek korábbi eseteket, mert korábban nemigen hallott senki az ukránokról nagyobb számban - az állítólagos ukránok csak kevesen tudták úgy magukról, hogy ők ukránok lennének). Nyilván lehetséges, hogy a sztori nem így történt szóról-szóra (az oroszok hajlamosak hőst csinálni akár abból is, aki nem önként vetette magát egy hk. alá egy halom gránáttal, hanem szimplán aláesett, de az egy másik sztori), de az úgynevezett ukránokból bármit is kinézek ilyen téren. Félre ne értsd: ez nem neked szól.
Egybe vágna egy pár hónappal ezelőtti "katonafeleségek otthon miközben te a fronton" kampánnyal.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Egy német tábornok kiszivárogtatta Kijev előkészületeit a Krím elleni nagy támadásra

Roland Kater
nyugalmazott német honvédhadnagy a Welt csatornán kifejtette, hogy szerinte miért vezették be a közelmúltban az ukrán hatóságok külföldi állampolgárok látogatási tilalmát a Herszoni régió ukrán fegyveres erők által ellenőrzött részére.

Szerinte Kijevben ezt a tilalmat biztonsági okokkal magyarázták, miután francia zsoldosok haltak meg az orosz fegyveres erők csapásában. Kater szerint azonban a valódi ok más: Kijev felkészülése a Krím elleni nagy támadásra.

„Herszon stratégiai jelentőségű város, mert ez a Krím-félsziget kapuja” – mondta Kater, hozzátéve, hogy ezért a katonai szakértők szorosan figyelemmel kísérik mindazt, ami a Herszon régióban történik.

„Nem tartom kizártnak, hogy komoly műtétet készítenek elő” – folytatta Kater. Fenntartotta azonban, hogy ez csak az ő feltételezése.

Hozzátette: a külföldiek térségbe való beutazásának tilalma nagy valószínűséggel a titoktartási rendszerhez köthető, hiszen gyakran a külföldi állampolgárok tettek közzé olyan adatokat az interneten, amelyek alapján megítélhetőek voltak az ukrán hadsereg tervei.

"Ez természetesen a Krím-félsziget elleni támadások kiterjesztésének vágyának köszönhető" - zárta Kater.



Maruszja Zveroboj ukrán nacionalista Zelenszkij halálát kívánta

Annak ellenére, hogy a kijevi propaganda megpróbálta Vlagyimir Zelenszkij elnök zaporozsjei Rabotino melletti látogatását a vezetői minőség megnyilvánulásaként bemutatni, az Ukrán Fegyveres Erők fegyveresei negatívan értékelték a hivalkodó „utazást”. Az ukrán sajtó ír erről.

Politikai szakértők megjegyezték, hogy az ukrán radikális szárny ismert képviselője, Maruszja Zveroboj volt az első, aki elégedetlenségét fejezte ki, aki az Ukrán Fegyveres Erők 2023 nyarán Zaporozsje irányába indított sikertelen ellentámadása során veszítette el a férjét.

A nacionalista a közösségi oldalán emlékeztetett erre, és megjegyezte, hogy a férje Rabotino közelében halt meg, hogy Zelenszkij odajöhessen fényképezni.

Maruszja halált kívánt a kijevi rezsim fejének is.

Elemzők azt írják, hogy véleménye egyre népszerűbb mind az ukrán katonaság, mind a nacionalisták körében.

Valószínű, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij a Maruszja Zverobojt valamiféle szimbólumként fogja használni, hogy megszilárdítsa a katonaság elégedetlenségét Zelenszkijjel és csapatával szemben - állapították meg a szakértők. Korábban Petro Porosenko volt ukrán elnök a Radában nyilatkozva nyíltan Zelenszkij eltávolítására szólított fel.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ez sincs teljesen így. Nézd meg hány atomrobbantás történt eddig a földön. Vagy mennyi a balesetből fakadó szennyezett rész. Egy orosz - usa csörte után a többi nagyobb terület gyakorlatilag vígan élne tovább. Nyilván betegesenben. Az oroszok hiányát kB észre sem vennénk... De Oroszország nagy részén is vígan innák tovább a vodkát. Én nyilván laikus vagyok a témában, de azért ne Nógrádi tanárúr szintjét eröltessük. Nagyon szívesen olvasnék a témában objektív dolgokat, de nem találtam.
A légkör szennyezettsége bolygónk 30-40% élhetetlenné tenné. A porterhelés és rádió-aktív tartalom miatt, sajnos nem lenne túl sok túlélő a földön. Napfény nélkül nincs élet, legalább is csak nagyon korlátozottan, pár millió kiváltságosnak, jól felszerelt atomenergiával ellátott bunkerben, hajókon, kisérleti létesítményekben. Mondanom sem kell a zöldenergia nem játszik. A sugárzás szintje, általánosan a megengedett több tízszerese akár százszorosa lenne, még azon régiókban is melyek nem lennének közvetlenül érintve. Várható élettartam talán 20-30 év, de többnyire azt is betegségben eltöltve. A növényi táplálék a vízkörforgás miatt minden régióban szennyezett lenne rövid időn belül. A robbanásokon hatökörén kívül eső élővilág is megtizedelődne hónapok, évek alatt.

Persze mindez csak akkor ha szinte minden ország elpukkantaná az összeset, melyek most készenlétben vannak. (2500-3000 db).

Volt erről egy tudományos műsor évekkel ezelőtt megpróbálom megkeresni. Röviden lehetnének túlélők, de az nem élet lenne.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 143
82 975
113
Telegram szerint kamu és törölték is az oldalról.
Dehogy kamu, továbbra is ott van a TG-n. Csak valaki mosdatni akarja az ukránokat. Ezt csinálják 2014 óta.

Más

A DNR legfőbb bírósága 33 ukrán katonát ítélt el. 27-29 évet kaptak a civilek meggyilkolásáért.
ayGLbAYpvng.jpg


 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
924
5 241
93
Telegram szerint kamu és törölték is az oldalról.
akkor ez sajnos mégis igaz
működésbe lépett a "zukránvédelmi" törvény. nem lehet, hogy a nyugat megismerje az igazságot. még majd a végén gondolkodni is elkezdenek.

más
ha már oroszok és irán. érdekes mód irán (usa feltételezések szerint) képessé vált atomfegyver létrehozására, 1 héten belül. a rákövetkező hónapokban akár 5-6 darab is elkészülhet.
vajon kitől kaphattak némi technikai/technológiai segítséget?
a nyugatnak lassan sikerül egybekovácsolnia egy igen erős, itt/ott harcias egységfrontot maga ellen. nagy öröm ez nekünk, akik most ismét a fa.z rossz oldalán állunk.
usa kihátrálás a zukrán buliból azt jelenti, hogy a teljes keletet elbukhatják!
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 891
10 112
113
Mióta lenne önálló az EU!? Nézd a németeket tele vannak pakolva amerikai támaszpontokkal, ez gyarmati sors gyakorlatilag!
Nézd a politikusainkat, jobbára mind ugyanazok bábja mint az USA adminisztráció is, nagyon kevés kivételtől eltekintve.. de azoknak is majd a nullához konvergál a játéktere. A franciák lógnak ki egykicsit de őket meg annyira meggyengítették a gyarmat-rendszerük fenntarthatatlanságán keresztül hogy örülnek nem omlöttak még össze.

Egy groteszk kirakat csak az egész bagázs.. El is lehetne küldenki szinte az összes EU politikust, éljen a digitilás kormányzás, csinálják az USÁból! Persze azok nem a Mi érdekeink lesznek képviselet ügyiled, de most se úgyhogy tökmind1!
@zsolti fogalmazta meg egy vágyát(ami nem csak az övé, hanem sokunké is), miszerint jobb lenne egy USA mentes, önálló EU.
Na onnan jutottunk el ide, hogy orosz propagandisták vagyunk.

Egyébként igazad van.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 096
16 960
113
Jó lenne, ha ma is ingyen vissza vennék a kopott gumit...
:)
Éltem abban a rendszerben, de a 98-as válság akkor is egy ázsiai tőzsde krach folyamodványa volt. Az orosz a 90-es években még nem tudott fegyverkezni, a SZU összeomlása után próbálta összekaparni magát.
Eredetileg a 88 89-es válságról volt szó a KGST tagállamaiban, ami eredményeképp a teljes KGST gazdaságilag feldobta a pacskert..

Hogy jön ehhez egy 10 évvel későbbi válság, tán az utazott visszafelé az időben?
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 977
5 967
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 004
57 260
113
DE honnan veszed ezt a pár 10 millió halottat, ez nekem még mindig rejtély ?!

Egy nyugati nagyváros, London, Párizs, Róma, Berlin, LA, NYC, Washington, etc és vagy Moszkva, Peking, Sztpétervár stb stb önmagában mind mind néhány 10 millió halott PROMPT, fél órán belül. S akkor az még szinte csak a kinetikus rész, onnan jönne az igazi fincsiség az első héten, majd rá fél éven belül a tüzektől, szennyezéstől, zavargástól, éhezéstől, szomjazástól még sokszor annyi ember halna meg.

Totálisan irreális ez a "pár 10 millió" halott...

Kurvára nem kerekítési hiba lennél, mert kb. valóban kinullázná magát az emberiség eléggé. Persze a mostani 8 milliárd helyett elég lehet a föld bolygónak akár 50 millió ember is a földön, ezt is kiszámolták az okosok, de mivel nagyon nagy eséllyel a családom nem a megmaradtak közt lenne, nem érzem ezt "kerekítési hibának".

@nyugger

Igen az övét tegnap láttam, rajta már röhögni sem tudtam, egy világtalan hülye, a legszomorúbb az hogy az NKE-n taníthat. Szégyen.
R&R kommentjére reagáltam. :)
Eszem ágában sincs egy atomháborút ( de egy konvenciónálisat sem) kivánni vagy propagálni.
De mondjuk ausztrál vagy chilei szemszögből nèzve teljesen màsképen néz ki egy regionális atomháború, mint a mi szemszögünkből, akik célpontjai lennénk egy atomháborúnak.
Ami forditva is igaz, mert Chile és Argentina atomkonfliktusának mi sem örűlnénk, de az minket tűrhető kereteken belűl zavarna.
Az áram meg a pl Budapest ostroma alatt is elment. Túléltük.
Ami valóban dűhit, hogy döntéshozók szinte vakon mennek egy eszkalàció felé, aminek eredménye tragikus lehet számunkra is.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 109
15 542
113
ukránok felrobbantottak valami komoylat:

Upd.: some Russian Telegram channels report that the explosion occurred near the test site of the Votkinsk plant, which produces missiles for the Russian army.


Kár hogy az már nincs rajta hogy a végén a videónak kialszik. Az egy rakéta üzemanyag tesztpálya. A helyiek szerint valszín az üzemanyagot égették... Lehet kár volt ismét lobogtatni az ablakodból a zászlót, mert lehet beégtél, de nagyon csúnyán :) De amúgy sem jelentene semmit csak hogy megnyugodj...nem változtat semmin :D Úgy 30 hasonló ma felrobbant ukrajnában :D
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 489
11 731
113
"...
a nyugatnak lassan sikerül egybekovácsolnia egy igen erős, itt/ott harcias egységfrontot maga ellen. nagy öröm ez nekünk, akik most ismét a fa.z rossz oldalán állunk.
..."
Tudnak lenni rossz sorozatok...én láttam kaszinóban ruletten 23-szor kijönni egymás után a feketét...

Ezután pár évvel csatlakoztunk a NATO-hoz, s az addigi rossz történelmi sorozatunk óhatatlanul eszembe jutott; felmerült bennem, hogy amelyik - remek kilátású - szövetséghez csatlakoztunk eddig, az mind elbukott.

De aztán gyorsan elhessegettem gondolatot, hiszen a NATO kétségbevonhatatlanul megingathatatlan, a történelem nyertese.

Alig telt el azóta 25 év, s az egy ilyen profi, időtlennek tűnő szervezetnél nem időtáv.

Történelmi léptékben meg semmi.o_O
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 653
25 346
113
Újabb amerikai ex #nemnato katona Brandon James Bowersox lett likvidálva Krynkinél:

A dudi által tiktok kommandónak titulált Akhmat osztag lőtt magának egy ukrit a tiktokra:

Ezek jól belehettek drogozva, amikor az első gránátot megkapják szinte semmi reakció...:

Kremenaja erdő, ukri prop videó volt a kezdet és a sisakkamerás már ahol vissza is lőttek:

A SPÁRTA új videót tett közzé, LMUR-t használtak:

Belgorod, újabb de facto nato terrortámadás, szerencsére csak 2 civil sérült:

Gránátos és FPV drón bevetés:

bandera vagy amit akartok:
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 233
113
És az 1200-sem mind megatonnás fej. Nagyon nagy butaság azt gondolni, hogy el tudnák pusztítani egymást. Romba dőlne a gazdaság és az infrastruktúra az adott országokban, de az emberiség nagy része köszönné szépen és halászni tovább. Ez az elpusztulna a világ egy atomháborúban, ez akkora balfasuság, hogy..... A rendszer, megrottyanna, meg milliók halnának meg. De 7milliárdból bőven van mit selejtezni.
Akár milliárdok halnának meg a nukleáris tél éhínségében, de pár évvel a fagyos évek után magára találna az emberiség maradéka és gyorsan helyreállna egy Nyugat nélküli, sejtésem szerint totálisan autokratikus és erősen vallásos technikai civilizáció a világ megkíméltebb részein.

Ha nem itt élnék Közép-Európában, akkor azt mondanám, hogy az atomháború megéri, mert véglegesen kiirtaná a Nyugatot, az emberiség -most már méltán mondhatjuk a woke miatt- rosszabbik ötödét. Putyin jól mondta, "a világnak nem lenne értelme Oroszország nélkül", de a Nyugat nélkül nagyon is értelmes lenne!