[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 074
6 680
113
A külföldi TG csatornák információkat terjesztenek Tucker Carson moszkvai látogatásának céljairól és egy Vlagyimir Putyinnal készített interjúról:

Valójában ez egy erős lépés Trump részéről. Carlson moszkvai látogatása elsődleges hírszerzés és hatékony választás előtti kampány. Trump teszteli a vizeket, és előkészíti a terepet a további komoly tárgyalásokhoz.

Trumpot elsősorban a Közel-Kelet és a csendes-óceáni térség érdekli.
Moszkvát arra kérik, hogy befolyásolja Iránt az Izraellel szembeni tevékenységének csökkentésében.
Moszkvát arra kérik, hogy némileg hűtse le barátságát Kínával.

Kompenzációként Moszkvának felajánlják:
▪A balparti Ukrajna a Dnyeper mentén és a konfliktus befagyasztása.
▪A szankciók megszüntetése és az Északi Áramlatok helyreállítása.

Ennek eredményeként Moszkva megkapja:
▪SVO győztes vége
▪Európa feletti ellenőrzés fokozása
▪nagyon barátságos Németország, helyreállított katonai és gazdasági hatalommal
▪harcolhatatlan NATO

A pletykák szerint Trump Carlsont kívánja kinevezni az Egyesült Államok alelnökévé.

p.s.Nem lenne rossz, ha ez igaz lenne.

Csak abból a végén nem Dnyeper, hanem Dnyeszter lesz, ha nem sietnek az ukránok. Az oroszoknak kell Odessza és a dnyesztermenti szakadárok is már tavaly jelezték, hogy orosz anyácskához akarnak tartozni. A nyugat örülhet majd, ha az oroszok megállnak a Dnyeszter partján és nem foglalják el Moldovát (csakis az ott élő orosz nyelvű kisebbségek érdekében, mert minden nagyhatalom függetlenül attól, hogy melyik kontinensen van, mindent az igazságosság nevében tesz és természetesen egyik politikus sem demagóg).
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
917
10 462
93
Ha valakit érdekel és eddig ugyanúgy nem nézte mint én, a gugli earth streetview-val körül tudja járni Gosztomelen a Mriját és a vele szemben lévő hangárban egy Ruszlánt. Előbbibe be is lehet virtuálisan menni.

Relatíve frissek a területről a műholdképek is, jól kivehetőek a harcok nyomai. Pár kinti épület is kapott rendesen.
(Kicsit szelektív egyébként hogy mi frissül, és mintha logika is lenne benne, persze csak ha elfogadunk némi elkötelezettséget az üzemeltető részéről).
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 254
61 824
113

"...Ukrajna még mindig innovatív és alulról építkező katonai kultúrával rendelkezik, ami lehetővé teszi számára az új harctéri technológiák és taktikák gyors bevezetését..."

A cikk alapját képező ausztrál elemző ezen megállapítása tipikus vágyvezérelt gondolkodás, ahol a szabadságszerető, demokrata "nyugati értékrendet" látják bele egy olyan ex-szovjet hadseregbe, ami soha nem volt ilyen.
A Nyugat önámítása, hogy a NATO adta kiképzést követően elhitték, hogy az ukrán haderő is NATO haderő lett, "alulról építkező katonai kultúrával".

"...Ami a nagy hatótávolságú csapások végrehajtásának új módjait illeti, Kijev többet fejlődött, mint Moszkva. Ukrajna például az elmúlt évben további nagy hatótávolságú csapásokat tudott mérni orosz repülőterek, védelmi ipari létesítmények és az energetikai infrastruktúra ellen..."

Ez pedig a másik nagy tévedése a Nyugatnak az ukránokkal kapcsolatban.
Ezeket a nagy távolságú mélységi csapásokat ugyanis nem Ukrajna, hanem a NATO hajtja végre. NATO felderítés, célpont kiválasztás, fegyverzet és kezelőszemélyzet áll az ukrán területről indított oroszországi célpontok elleni támadások mögött, miközben Ukrajna eleve pénzügyi-katonai infúzión van.
A NATO nélkül ezek az "ukrán sikerek" elapadnak.

Az ilyen nagy ráeszmélős cikkek, melyekkel megpróbálják magyarázni a bizonyítványt, még mindig a gombhoz próbálják varrni a kabátot.
Még mindig a "Nyugat mindig a jó" erkölcsi magaslathoz próbálják hozzámagyarázni a világ dolgait.
A bukott ügyeket is.
Hogy az Ukrajna nevű ló, ami egy döglött gebe, csak mert elektromos ösztökét dugtak a seggébe és emiatt mozognak a lábai, megnyerheti az epsoni derby-t.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 770
14 899
113
Ez sincs teljesen így. Nézd meg hány atomrobbantás történt eddig a földön. Vagy mennyi a balesetből fakadó szennyezett rész. Egy orosz - usa csörte után a többi nagyobb terület gyakorlatilag vígan élne tovább. Nyilván betegesenben. Az oroszok hiányát kB észre sem vennénk... De Oroszország nagy részén is vígan innák tovább a vodkát. Én nyilván laikus vagyok a témában, de azért ne Nógrádi tanárúr szintjét eröltessük. Nagyon szívesen olvasnék a témában objektív dolgokat, de nem találtam.

OFF

Akkor gondolom azt is tudod hogy a kísérleti robbantások többsége a föld alatt, vagy valamilyen sivatagban, esetleg a tundrán történt, ahol nem volt semmi komolyabban éghető anyag.

Anton:

 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 619
16 378
113
Ez sincs teljesen így. Nézd meg hány atomrobbantás történt eddig a földön. Vagy mennyi a balesetből fakadó szennyezett rész. Egy orosz - usa csörte után a többi nagyobb terület gyakorlatilag vígan élne tovább. Nyilván betegesenben. Az oroszok hiányát kB észre sem vennénk... De Oroszország nagy részén is vígan innák tovább a vodkát. Én nyilván laikus vagyok a témában, de azért ne Nógrádi tanárúr szintjét eröltessük. Nagyon szívesen olvasnék a témában objektív dolgokat, de nem találtam.
Irígylem a magabiztosságod, különösen olyan témában, amiben -szerencsére- zéró empirikus tudásunk van.
2056 teszteobbantás történt majdnem 80 év alatt (többnyire nem atmoszférikus és kis hatóerejű). Azt remélem gyanítod, h más hatása van ha szük 1 napban robban ennek többszöröse.
A víg továbbélés:
az ütésváltásból kimaradó északi részen is legfeljebb 2 hét alatt drasztikusan lecsökken a hőmérséklet (mint a vulkáni hamu szétterülő pora...amiért a középkori kis-jégkorszak volt...csak ennek hatása a klímára több ezerszeres lenne). Minden fotoszintézisre képes növény elhal. Az összeomló tápláléklánc következő vesztese az állatvilág. Táplálék hiányában tömeges pusztulás ott is. A globális ellátási láncok megszűnnek (üzemanyag, kaja, gyógyszer, stb.). Nem lehet vetni (minek is), nem tudsz kb. semmit csinálni évekig.
A déli félteke ugyanígy jár csak néhány hónap csúszással.
A legdurvább szkennárió a légkör belégzésre alkalmatlanná válásával is számol.
Azt a pikáns dolgot alig említem, h a visszatérő töltetek részben elégő vezetőképes részecskéi drasztikusan lecsökkentik a föld mágneses "pajzsát", így a napszél vidáman fujja el a légkörünket (pár évtized, év század alatt).
Biztosan megéri ennek kockázatát pár ultragazdag sz... további gyarapodása?
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 929
11 519
113
A külföldi TG csatornák információkat terjesztenek Tucker Carson moszkvai látogatásának céljairól és egy Vlagyimir Putyinnal készített interjúról:

Valójában ez egy erős lépés Trump részéről. Carlson moszkvai látogatása elsődleges hírszerzés és hatékony választás előtti kampány. Trump teszteli a vizeket, és előkészíti a terepet a további komoly tárgyalásokhoz.

Trumpot elsősorban a Közel-Kelet és a csendes-óceáni térség érdekli.
Moszkvát arra kérik, hogy befolyásolja Iránt az Izraellel szembeni tevékenységének csökkentésében.
Moszkvát arra kérik, hogy némileg hűtse le barátságát Kínával.

Kompenzációként Moszkvának felajánlják:
▪A balparti Ukrajna a Dnyeper mentén és a konfliktus befagyasztása.
▪A szankciók megszüntetése és az Északi Áramlatok helyreállítása.

Ennek eredményeként Moszkva megkapja:
▪SVO győztes vége
▪Európa feletti ellenőrzés fokozása
▪nagyon barátságos Németország, helyreállított katonai és gazdasági hatalommal
▪harcolhatatlan NATO

A pletykák szerint Trump Carlsont kívánja kinevezni az Egyesült Államok alelnökévé.

p.s.Nem lenne rossz, ha ez igaz lenne.
Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az oroszok megtámadták az ukrán nemzeti gárda 1. elnöki dandárját

Az orosz légierő és tüzérség Juzsnodonyeck irányában csapást mért az Ukrán Nemzeti Gárda 1. elnöki dandárjára és az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) két dandára. Ezt Alekszandr Gordejev, a Vosztok csoport sajtóközpontjának vezetője jelentette be a TG csatornán.
„A bombázórepülőgépek és a tüzérségi tüzek csapásai olyan fellegvárakat és területeket értek el, ahol az ukrán elnök 1. dandárjában, az 58. motoros gyalogdandárban és az ukrán fegyveres erők 72. gépesített dandárjában felhalmozódott munkaerő” – mondta Gordejev.
Tisztázta, hogy a csapásokat Urozsajnoje, Ugledar és Dobropolje települések területén hajtották végre.


Erőteljes robbanások hallatszottak Harkovban és a Nikolajev régióban

Ukrajnában - Harkovban és a Nikolajev régióban - robbanások hallatszottak - az előzetes adatok szerint az orosz fegyveres erők ágyúzzák az ellenséges katonai infrastruktúrát. Az információnak nincs hivatalos megerősítése.
Ukrajna egész területén légiriadót hirdettek.

- Jól dolgoznak a harkovi ellenállási mozgalomban: a harkovi partizánok zsoldostanyákról, fasiszták csoportjairól és a fegyvergyártásról és raktárakról küldik a céladatokat. Az amerikánus, brit, svéd, franc stb. nemnatosok nekik is köszönhetik sikeres találkozásukat Banderával. Még sokan követhetik őket.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 280
84 346
113
Ezek brutálisan elqurták 2022 áprilisában! Elképesztő baromság volt az azóta megbukott Bojora hallgatni!

Mert ugye közben ez történik:


stb.
https://twitter.com/i/status/1754920269628494257

Egy harckocsi v. ágyú árához képest ez lófax:
https://twitter.com/John_A_Ridge/status/1754961118978551964

A tegnapi ukrán aki élőzött amikor éppen bombázták:
https://twitter.com/i/status/1755003814359228725

Teljes reménytelenség, Sztálingrád 2.0:
https://twitter.com/i/status/1755003472376737987

Kínai önkéntesek:
https://twitter.com/i/status/1754960775116935478

Kérdés:
Tényleg meghalt tegnap a hózentrógeres, "Air Alarm"os csávó a fronton?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 185
113
Ez sincs teljesen így. Nézd meg hány atomrobbantás történt eddig a földön. Vagy mennyi a balesetből fakadó szennyezett rész. Egy orosz - usa csörte után a többi nagyobb terület gyakorlatilag vígan élne tovább. Nyilván betegesenben. Az oroszok hiányát kB észre sem vennénk... De Oroszország nagy részén is vígan innák tovább a vodkát. Én nyilván laikus vagyok a témában, de azért ne Nógrádi tanárúr szintjét eröltessük. Nagyon szívesen olvasnék a témában objektív dolgokat, de nem találtam.
Figyelj, nem ugyan az a valóban nagyszámú kísérleti robbantásnak a hatása amit jó mélyen a tengerben, vagy a föld alatt robbantottak fel, mint azoknak amik városok, erőművek, stratégiai ÜA tartalékok, fegyverraktárak, vegyi üzemek felett pukkanak el időzítve olyan magasságon, hogy a lehető legnagyobb pusztítást fejtsék ki.

Pl. hogy ne is magyarázzam tovább, a föld mélyén/tengerfenéken elpukkant töltetből igen ritkán lesz egy akkora kiterjedésű erdőtűz, ami utána önálló életre kel, pl. röptüzek formájában fel tud gyújtani sok sok 10km-el arrébb lévő lakott települést, vele nem összefüggésben lévő másik erdőt, etc.


Ne menjünk le Nógrádi tanár úr szintjére, hogy ezt kelljen már magyarázni tényleg, hogy innentől kezdve az iható vízkészlet nagy része sugárszennyezett lesz, a termőföld ahol eddig a kajádat termelték világít a sötétben - tehát nem fog neked kaját teremni, ami kint van termény ha megeszed belehalsz, tehát NEM LESZ kaja, vagy csak nagyon szűkösen, itt ott random ahol épp esik az eső aki azzal érintkezik még napokkal később is olyan sugárterhelést kap mint ha közvetlen közelében robbant volna egy töltet/rá hullott volna vissza a radioaktív hamu robbanás után fél órával, etc.

Maradjunk annyiban, bántás nélkül, hogy tényleg nem értesz hozzá...
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Elég abszurdnak érzem azt hogy orosz pártiak az EU diktatúrától rettegnek.
Nem Ursula jelentette be valami franci,vagy belga kreténnel,hogy cenzúrázzák majd a közösségi médiát?Egyébkén Már a haverjaid rettegnek ettől a videótól ami elég beszédes már most a megtekintések száma.Az eredeti interjú 2 órás putyinnal.Alig várom már ,hogy mikor fogják leadni,és ti mint az úgynevezett"szabad világ" felkent lovagjai epét hánytok majd. https://x.com/TuckerCarlson/status/1754939251257475555?s=20
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 254
61 824
113

"...Ukrajna még mindig innovatív és alulról építkező katonai kultúrával rendelkezik, ami lehetővé teszi számára az új harctéri technológiák és taktikák gyors bevezetését..."

A cikk alapját képező ausztrál elemző ezen megállapítása tipikus vágyvezérelt gondolkodás, ahol a szabadságszerető, demokrata "nyugati értékrendet" látják bele egy olyan ex-szovjet hadseregbe, ami soha nem volt ilyen.
A Nyugat önámítása, hogy a NATO adta kiképzést követően elhitték, hogy az ukrán haderő is NATO haderő lett, "alulról építkező katonai kultúrával".

"...Ami a nagy hatótávolságú csapások végrehajtásának új módjait illeti, Kijev többet fejlődött, mint Moszkva. Ukrajna például az elmúlt évben további nagy hatótávolságú csapásokat tudott mérni orosz repülőterek, védelmi ipari létesítmények és az energetikai infrastruktúra ellen..."

Ez pedig a másik nagy tévedése a Nyugatnak az ukránokkal kapcsolatban.
Ezeket a nagy távolságú mélységi csapásokat ugyanis nem Ukrajna, hanem a NATO hajtja végre. NATO felderítés, célpont kiválasztás, fegyverzet és kezelőszemélyzet áll az ukrán területről indított oroszországi célpontok elleni támadások mögött, miközben Ukrajna eleve pénzügyi-katonai infúzión van.
A NATO nélkül ezek az "ukrán sikerek" elapadnak.

Az ilyen nagy ráeszmélős cikkek, melyekkel megpróbálják magyarázni a bizonyítványt, még mindig a gombhoz próbálják varrni a kabátot.
Még mindig a "Nyugat mindig a jó" erkölcsi magaslathoz próbálják hozzámagyarázni a világ dolgait.
A bukott ügyeket is.
Hogy az Ukrajna nevű ló, ami egy döglött gebe, csak mert elektromos ösztökét dugtak a seggébe és emiatt mozognak a lábai, megnyerheti az epsoni derby-t.
"...Ezek a különbségek tükröződnek a két állam innovációs módszereiben. Ukrajna jobb a taktikai alkalmazkodásban: a harctéren tanul és fejlődik. Oroszország jobb a stratégiai alkalmazkodásban, vagyis a nemzeti és katonai politikát érintő tanulásban és alkalmazkodásban – például abban, hogy az államoknak hogyan kell felhasználniuk erőforrásaikat. Az alkalmazkodás mindkét formája fontos. A háborúk megnyeréséhez azonban az utóbbi a meghatározóbb..."

Na ja, hiába vagyunk innovatívak a saját harcászatunkban, ha a hadászati célokat más diktálja, akár számunkra ellentétes érdekkel.
Másképp fogalmazva, aki szabadon rendelkezik a saját stratégiai inovációit illetően, az fejlesztheti a taktikát is szabadon, de fordítva ez nem igaz.
Ukrajna bátran kilődözheti az orosz tankokat a modern nyugati fegyverekkel, de nem dönthet szabadon a mélységi csapások célpontjai felett, mi több, részt vehet egy béketárgyaláson, de kap a fejére egy kócos brit miniszterelnököt, aki visszazavarja őket a frontra az orosz ágyúk tüze elé.
Ukrajna akkor indít ellentámadást, amikor a Nyugat akarja, akkor kap hozzá fegyvert és pénzt, amikor a Nyugat akarja és akkor vonulhat vissza, amikor a Nyugat azt megengedi.
És, hogy honnan jön ez az erkölcstelenség?
Nos a tőzsdék világában szocializálódott politikai "kultúra" az Other People's Money alapján az Other People's Life elvén viszi tőzsdére az ukrán társadalom egészét és főleg annak jövőjét. A kibicnek semi sem drága, avagy a más faszával csalánverés minősített esete.
Az, hogy erre ilyen szép mondásaink vannak, jól mutatja, hogy a jelenség nem újkeletű.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 909
21 696
113
Ez sincs teljesen így. Nézd meg hány atomrobbantás történt eddig a földön. Vagy mennyi a balesetből fakadó szennyezett rész. Egy orosz - usa csörte után a többi nagyobb terület gyakorlatilag vígan élne tovább. Nyilván betegesenben. Az oroszok hiányát kB észre sem vennénk... De Oroszország nagy részén is vígan innák tovább a vodkát. Én nyilván laikus vagyok a témában, de azért ne Nógrádi tanárúr szintjét eröltessük. Nagyon szívesen olvasnék a témában objektív dolgokat, de nem találtam.
Angol nyelven kutakodj és olvass. Akkor talán majd nem írsz ennyi butaságot. Rengeteg tanulmány készült az elmúlt több évtizedben, hogy egy kisebb vagy nagyobb háború ahol atom fegyverek is bevetésre kerülnének mennyire változtatnák meg a globális klímát. Nem emlékszem a pontos számokra, baromságot nem akarok írni, de a tanulmányok szerint már egy közepes kiterjedésű atomháború amit az emberek többsége túl élne és nem járna egy nukleáris tél bekövetkeztével az is olyan következményekkel járna a levegőbe jutó por, hamu, korom és vegyi anyagok levegőbe és vízbe jutásával, hogy emberek tízmilliói halnának éhen és szomjan.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Zelenszkij a felelős az ukrán hadsereg kudarcáért

Ukrajna nyugati szövetségesei soha nem vállalják a felelősséget az országban történt katasztrófáért – mondta Alastair Crook volt brit diplomata és az MI6 volt alkalmazottja Judging Freedom YouTube-csatornának adott interjújában
Mentségeket keresnek, és azt mondják: „Jó ötlet volt, de Zelenszkij kudarcot vallott, az ukránok elbuktak, mindannyian kudarcot vallottak.
Alastair Crook azt is hangsúlyozta, hogy Ukrajna pénzügyi támogatása a végéhez közeledik.
Így az Egyesült Államok, a fő szövetségese korlátozta a segélyek elosztását, és gyakorlatilag az Európai Uniót tette Kijev egyetlen támogatójává. Alastair Crook szerint ez pánikot keltett az EU-ban.

Az amerikai szenátus törvényjavaslatot terjesztett elő, amely egyesítené a határbiztonságra, Ukrajnának és Izraelnek nyújtott segélyeket. A törvényjavaslat összesen 118,28 milliárd dollár elkülönítését javasolja, amelyből 60,06 dollárt Kijev támogatására szánnak. Ugyanakkor a tervek szerint háromszor kevesebbet költenek a határbiztonságra - 20,2 milliárd dollárt.

Joe Biden elnök támogatását fejezte ki a törvényjavaslat mellett, és felszólította a Kongresszust, hogy a lehető leghamarabb fogadja el.
Az amerikai képviselőház elnöke szerint az Ukrajnának, Izraelnek nyújtott segélyeket és az Egyesült Államok határainak védelmét egyesítő törvényjavaslat "rosszabb a vártnál", és a kezdeményezés kudarcra van ítélve.

New York Times: Amerikai diplomaták arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Államok jelentős károkat fog elszenvedni Ukrajnával kapcsolatban.
Az Egyesült Államok 9 nagykövetéből és diplomatájából álló csoport, akik az indiai-csendes-óceáni térség országaiban állomásoztak, felszólította a Kongresszust, hogy hagyja jóvá az Ukrajnának és Izraelnek nyújtott segélyeket, ezzel indokolva ezt a lépést. annak kockázata, hogy az Egyesült Államok elveszti szövetségesei bizalmát – mutatott rá a New York Times amerikai lap.
"Az Egyesült Államok partnerkormányai figyelik, mit teszünk a történelem ezen fordulópontján – amikor a most meghozott döntéseinknek hosszú távú következményei lesznek az elkövetkező években. Azt akarják látni, hogy amikor a helyzet kemény lesz, az Egyesült Államok álljunk ki szövetségeseink és partnereink mellett” – áll a kilenc diplomata levelében. Amint a New York Times megjegyzi, az ilyen nyilvános felhívások nem jellemzőek a diplomáciai testületre, amelynek képviselői meglehetősen vonakodnak belemenni ilyen belső politikai vitákba.
Egyikünk sem írt alá ilyen levelet. De tekintettel ennek a történelmi pillanatnak a súlyosságára, szükségesnek érezzük, hogy megosszuk veletek azonnali és őszinte elismerésünket” – áll a levélben. A New York Times szerint a Kongresszushoz intézett felhívást az Egyesült Államok dél-koreai, japán, ausztrál, fülöp-szigeteki, indiai, kínai, új-zélandi, malajziai és vietnámi nagykövetei írták alá.

„A törvényjavaslat számos támogatója a kongresszusban arra figyelmeztet, hogy az ukrán segélyterv végrehajtásának elmulasztása felbátoríthatja Kínát a régióban” – írja a New York Times.

Emlékeztető arra, hogy korábban az egyik ukrán elitegység katonája a Welt német televíziós csatornának adott beszélgetésben azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők sajnálják a gyors győzelemmel kapcsolatos túlzott várakozásokat.



Lengyelország harci repülőgépeket mozgósított az ukrajnai légicsapás-riasztás miatt

2024.02.07. reggel légicsapásriadót hirdettek Ukrajna egész területén. – mondta Wladyslaw Kosiniak-Kamish lengyel nemzetvédelmi miniszter a Radio Zetnek:

„Ez ciklikusan és gyakrabban ismétlődik.
Ezek hatalmas támadások.
A legtöbb rakéta nyugati irányba, azaz Lengyelország irányába repül.
Természetesen Ukrajna területén van célpontjuk, de ma reggel a Lengyelország összes biztonsági rendszere bekapcsolt" – hangsúlyozta Wladyslaw Kosiniak-Kamish.

Kosinyak-Kamysh elmagyarázta, hogy van egy akcióalgoritmus: aktiválták az F-16-os repülőgépeket, készenlétbe helyezték a rakétavédelmi és légvédelmi rendszereket.

- Ha gyakrabban, és a gyakorigág rendezetlen, szabálytalan időközönkénti, akkor bizony nem szabály szerint ismétlődő (ciklikus) a muszka támadás. (Dehát egy miniszter nem érthet mindenhez, az értelmes beszédhez se, neki csak nyomni kell a sódert. A kába-bamba nép meg majd ujjongva zabálja.)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 463
46 505
113

Rakétatámadás következtében kigyulladt egy ipari létesítmény Lviv régiójában (VIDEO)​

Drohobych városában (Lvov régió) egy ipari létesítmény gyulladt ki az orosz hadsereg rakétacsapása következtében .

Ezt az információt az ukrán régió kormányzója, Makszim Kozickij már megerősítette.
A tűzterület 300 négyzetméter.
Azt nem közölték, hogy melyik létesítményt sújtották, de ismert, hogy Drohobychban egy nagy olajfinomító található.
Источник: https://rusvesna.su/news/1707292844


Az orosz légvédelem az elmúlt 24 órában Alekszejevka térségében lelőtt egy ukrán MiG-29-est.


Kora reggel az orosz csapatok ismét kombinált csapást mértek a célpontokra az ún. Ukrajna cirkáló rakétákkal és a „Geranium” sorozat kamikaze drónjaival.

▪️A korábbiakhoz hasonlóan ismét több robbanás történt Kijevben , ahol az érkezők másodlagos következményei miatt több terület áram és víz nélkül maradt. Ismeretes az egyik lakóépületben keletkezett tűz is, amely ebben a konkrét esetben a légvédelmi rendszer következménye is lehetett.

▪️Számos találatot rögzítettek Novomoskovszkban és Pavlogradban , Dnyipropetrovszk régióban. Mindkét város már idén is támadások célpontja volt, és az elsőben egy helyi csőgyár műhelyeit találták el rakéták, ahol fegyvercsöveket gyártanak.

▪️Harkovban a város déli részén található ipari övezetben rögzítettek találatot, a Morozova utcában dolgoznak a tűzoltók . Számos nagyvállalat található ezen a területen, köztük a Malysev Tank Plant, ahol problémák vannak, de a sérült berendezések javítása folytatódik.

▪️Több Nikolaevbe érkezőről is van információ : az előzetes információk szerint a város déli részén lévő Okean hajógyárban ütött ki tűz.

▪️Emellett egyelőre meg nem erősített információk állnak rendelkezésre a lvivi régióbeli Drohobychben és Ivano-Frankivszkban történt robbanásokról. Utóbbiban van egy vasbeton óvóhelyekkel ellátott repülőtér, amelyet most készítenek elő a szállításra bejelentett F-16-os vadászgépek „befogadására”.

Ugyanakkor jelenleg nehéz pontosan meghatározni a támadás eredményét: amint azt a januári Kijev elleni razziák gyakorlata mutatja, a támadás következményeiről készült felvételek akár több hétig is „felbukkanhatnak” .