[HUN] Gestamen fegyverek

@krisss azzal tudnak kiidegelni amikor általános célra speciális igényeket vessznek alapul. minek nem ugyan az a 2
Hát szerintem elég sok orszàgban általános igèny a golyószórótól és tudja is. A minimiben semmi különleges nincs 60 éves fegyver.

A golyószórók általában adogatnak.tárból.a gèppuska nem

@krisss azt sem értem mire az a sok bevágás a sínen a felét sem használaj ki a 99% az az 1 % meg szokja meg. de drágítja fölöslegesen.... ehhez nem kell mérnöknek lenni lasstja a gyártást drágítja stb... nincs is mit rátenni.

• Tetszik
Reactions: ravenlord
Tudsz mondani konkrétumot? Anyag, megmunkálás, működési elv, költséghatékonyság, az egész koncepció? Ebben vagy fordított sorrendben?
Többször kérdeztük már, kitart a végtelenségig a projekt mellett a minisztérium, vagy van az a pont, amikor kukázzák?

Jobban megnézve a Gestamen golyószóróit ugye nem egy kezes tűzváltósok lesznek? Meg csak nekem tűnik úgy hogy mintha a teljes tokfedél mozogna lövéskor?

Tipikus magyar mentalitás! A legegyedibbet akarjuk megcsinálni amivel egyből kitudunk tűnni a tömegből! Csak itt az a problem hogy nem jó értelemben fogunk kitűnni! Viszont azért reménykedem benne hogy használható piacképes Izé lesznek...
Sajnos annyira azért mégsem egyedi, hogy a 6.8x51 GP és 0.338 NM űrméretekre készültek volna...
Csak úgy lett volna esélyünk a világpiacon. :(

• Hűha
Reactions: enzo
Meg csak nekem tűnik úgy hogy mintha a teljes tokfedél mozogna lövéskor?
Nekem úgy tűnik nagy a csőemelkedés lövéskor, lassú a tűzgyorsaság, és órmótlanul batár az egész, legalábbis más golyószórókhoz képest.
Az egészről süt a rossz megmunkálás és anyagminőség.

• Tetszik
Reactions: AlbaRegia
HadERŐ „Hazámat szolgálom!” - 2024.02.13-i adás

Vadászirányítás; Gestamen fegyverek; a haderőfejlesztés 2023-as eredményei és mi várható 2024-ben; a Messer kiemelése a Balatonból;

2024 végén érkeznek az első Hero drónok.

"Kitartóan kitartunk...."
8:58-tól elsütik a géppuskát.
Eljött az igazság pillanata - a felső elhelyezésű gázdugattyú vajon mennyire teszi instabillá a tüzelést?
Baromira!!!
Úgy szar ez a géppuska, ahogy van!!!
Ugrál, mint a bakkecske!!!
Vissza a PKM-et!!!

ennek az elődje az RPK és az RPD (mondjuk érdekes hogy az RPD hevederes volt majd az azt váltó RPK nál áttértek a dobtárra és a szekrénytárra.) ennél meg mind2őt alkalmazni akarják. de szerintem nem ez a legnagyobb gond a fegyverrel. Bár én lőni nem lőtem még vele így véleményezni sem tudom

:hadonaszos: :D
giphy.gif

8:58-tól elsütik a géppuskát.
Eljött az igazság pillanata - a felső elhelyezésű gázdugattyú vajon mennyire teszi instabillá a tüzelést?
Baromira!!!
Úgy szar ez a géppuska, ahogy van!!!
Ugrál, mint a bakkecske!!!
Vissza a PKM-et!!!
Igen, rendkívül rángatózik. Én úgy látom, hogy egy oldalirányú kaszálást is végez, és inog a tokszerkezet = irányzék a csőhöz képest.
Nem láttam még ennyire instabil géppuskát.

A megszólaló szakemberek szakértelme rejtve marad, semmilyen érdemi információt nem közölnek.
A pisztoly külső/belső kakasos átszerelhetőségét reklámozzák, amire szerintem a világon sehol nincs igény.

A géppuskárol készült kózeliken jól látszódik a silány megmunkálás és rossz anyagminőség.
Ez a weboldalukon elérhető videoból van, a cső foggantyújának minősége jól látszódik:
n6rZhnw.png

• Tetszik
Reactions: borisz