Informatika

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 492
5 397
113
Kezd megint átmenni humorba a dolog. A probléma: nem tudok feltölteni fájlokat a saját céges OneDrivba, mert azt mondja, hogy nincs elég szabad hely, miközben a metrics szerint 5% foglalt összesen. Visszakérdez: " What is your end goal?" Szerinted, te barom? :mad:
Helyzetjelentés: miután több ötlete is volt, és egyik sem vezetett eredményre, magamtól rájöttem, hogy mi volt a hiba. Na ezért kár helpdesket fenntartani.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 353
33 993
113
Ért valaki OBS-hez? Egy órája szétbasz az ideg, mert hirtelen letekerte a hangerőt magáról és nem tudom visszaállítani normálra hiába próbálkozok mindennel, miközben a mikrofon jó (máshol megy simán ugyanaz a hangerő), a gépet újraindtottam, programot is le meg visszateleptettem de szar

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 992
33 171
113
Ért valaki OBS-hez? Egy órája szétbasz az ideg, mert hirtelen letekerte a hangerőt magáról és nem tudom visszaállítani normálra hiába próbálkozok mindennel, miközben a mikrofon jó (máshol megy simán ugyanaz a hangerő), a gépet újraindtottam, programot is le meg visszateleptettem de szar
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 992
33 171
113
Engem ami szétszopat pár napja, hogy a jútúb videók akadnak, párszor megakad, de néha csak a kép, aztán harmadikra teljesen. Van amikor az oldalfrissítés megoldja, de legtöbbször nem. Nem mindegyik videónál csinálja, de nem jöttem rá a logikájára, hogy melyikeknél. Csinálja ezt a shortoknál is, de ott sem mindegyiknél és ott sem segít rajta az oldalfrissítés. A legújabb firefox update-re gyanakszom, kb azzal együtt jött, de nem tudom visszaállítani az előző verziót. :mad::hadonaszos:

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 353
33 993
113
Az a baj, hogy felvétel közben szart be, az egyik részt még normálban tolta a másik meg mintha susmognék mint valami buszos csöves. Miközben semmit sem állítottam át. Ezután jött a kálváriám, 0 eredménnyel. Minden keresés után feladtam, rákúrtam még extra 16 decibelt oszt jó lesz mostanra, másik alkalomra meg új felvevőprogramot keresek
Engem ami szétszopat pár napja, hogy a jútúb videók akadnak, párszor megakad, de néha csak a kép, aztán harmadikra teljesen. Van amikor az oldalfrissítés megoldja, de legtöbbször nem. Nem mindegyik videónál csinálja, de nem jöttem rá a logikájára, hogy melyikeknél. Csinálja ezt a shortoknál is, de ott sem mindegyiknél és ott sem segít rajta az oldalfrissítés. A legújabb firefox update-re gyanakszom, kb azzal együtt jött, de nem tudom visszaállítani az előző verziót. :mad::hadonaszos:
Ha esetleg AdblockPlus-od van akkor azt frissítsed, elvileg az az ami bugos és ezeket okozza

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 992
33 171
113
Ha esetleg AdblockPlus-od van akkor azt frissítsed, elvileg az az ami bugos és ezeket okozza
uBlock-om van amit ajánlottál (örök hálám), de azt nem vagyok hajlandó feladni, azóta nem baszakszik a reklámokkal sehol, jútúb is pöccre indul.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 500
14 874
113
Buvarszemuveg elado

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 992
33 171
113
Buvarszemuveg elado

Eredetileg bele akartam kötni, hogy megint a kvótanégert nem tudták kihagyni, DE, aki arra veszi, hogy a farkát verje ebben (vagyis a vásárlók 90+%-a), azoknál nem-e fogja összezavarni a rendszert az a sok vad kézmozdulat és pl bezárni a videót?

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 500
14 874
113
Eredetileg bele akartam kötni, hogy megint a kvótanégert nem tudták kihagyni, DE, aki arra veszi, hogy a farkát verje ebben (vagyis a vásárlók 90+%-a), azoknál nem-e fogja összezavarni a rendszert az a sok vad kézmozdulat és pl bezárni a videót?
Gattyan gondolom ezekben az orakban az API-t tanulmanyozza. :D

• Vicces
Reactions: enzo and joker

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 353
33 993
113
Sikeresen 6 hangsávot vett fel egyszerre, szóval 8:34 után kicsit earrape lesz a következő Pergőtűz, de igyekszek rajta javítani

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 353
33 993
113
Esetleg valaki nem tud egy OBS-t kiváltó, nagyjából hasonló felvevő programot? Mert itt állok baszdmeg majdnem fél 5kor és látom, hogy ez a fos kibaszott hangsáv nélkül vette fel a Pergőtűz legfontosabb kb 2 perces részletét, amire legszívesebben most eret vágnék.

Előzőnél is a hangsáv baszódott el, miközben semmit nem csináltam és kurvára elegem van ebből

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 838
26 557
113
Esetleg valaki nem tud egy OBS-t kiváltó, nagyjából hasonló felvevő programot? Mert itt állok baszdmeg majdnem fél 5kor és látom, hogy ez a fos kibaszott hangsáv nélkül vette fel a Pergőtűz legfontosabb kb 2 perces részletét, amire legszívesebben most eret vágnék.

Előzőnél is a hangsáv baszódott el, miközben semmit nem csináltam és kurvára elegem van ebből
Nem vagyok nagyon benne, de sokan bandicam-ot is használnak.

• Tetszik
Reactions: nyugger

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 353
33 993
113
Nem vagyok nagyon benne, de sokan bandicam-ot is használnak.
Igazából csak egy olyan program kéne, amihez egyszerre tudom hozzácsapni bemenetként a mikrofont meg a telefont kameraként és normális a kezelése. Mert az elvitathatatlan az OBS-től, hogy az UI az tényleg kezelhető csak cserébe random megbaszódik úgy, hogy nem lehet rendbehozni

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 591
12 270
113
Széééet bsz az ideg......
:confused:
:hadonaszos:

A pc-n Linux Mint alatt Firefox böngészővel a gmail biztonsági bejelentkezést kér. De nem engedi, merthogy nem kompatibilis/biztonságos a böngészőm, és persze megengedi, hogy krómra váltsak!
A mobilon ...még... tudok levelezni.
Mit tehetek, hogy pc-n is tudjak levelezni?
Köszönöm.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 323
41 122
113

A pc-n Linux Mint alatt Firefox böngészővel a gmail biztonsági bejelentkezést kér. De nem engedi, merthogy nem kompatibilis/biztonságos a böngészőm, és persze megengedi, hogy krómra váltsak!
Köszönöm.
Linuxon elérhető Gmail-barát e-mail kliensek

• Tetszik
Reactions: gergo55

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 591
12 270
113
Linuxon elérhető Gmail-barát e-mail kliensek
Köszi.
Nem igazán tudok ezekben eligazodni, de közben kiderült, hogya youtube-be sem tudok bejeentkezni, pedig régóta prémium előfizető vagyok.

Verify it’s you​

photo.jpg

gergo55emailcimkukacemailcim.com
To help keep your account secure, Google needs to verify it’s you. Please sign in again to continue to YouTube.

Ez van a képernyőn, de nincs ott a bejelentkezési mező, se név, se jeszó.

Ha a next-re kattintok akkor ezt írja ki.

Couldn’t sign you in​

This browser or app may not be secure. Learn more
Try using a different browser. If you’re already using a supported browser, you can try again to sign in.

A firefox elvileg támogatott böngésző. frissítve ven rendszeresen, nem tudom mit akarnak....

Last edited by a moderator:

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 783
21 419
113

Köszönöm.
hanyas vagy, te ... firefox? (na meg a linux mint?)

Melyik verzió? A google szándékosan szabotálja a nem chrome böngészőket, de nekem windows alatt pl. megy firefox 122.0.1 alól frankón. Desktop linuxom most nincs kéznél, elfelejtettem a luks jelszót. :(

Hogyan van a firefox telepítve, apt, vagy snap (esetleg flatpak?)

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 591
12 270
113
hanyas vagy, te ... firefox? (na meg a linux mint?) Ott van, 55-ös.

Melyik verzió? 122 A google szándékosan szabotálja a nem chrome böngészőket, de nekem windows alatt pl. megy firefox 122.0.1 alól frankón. Desktop linuxom most nincs kéznél, elfelejtettem a luks jelszót. :(

Hogyan van a firefox telepítve, apt, vagy snap (esetleg flatpak?) Ezt hol tudom megnézni?