UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 895
7 636
113
Ne fárasz már ilyen baromságokkal légyszíves XD
iu


De, hogy ismét jöjjek egy kis arrogáns tudománnyal:
"A kocsi őse a szán lehetett. A szánok a mocsaras síkságon hasznosabbak, és utak hiányában Kr. e. 800-ig a kocsit a hegyekben sem használhatták. A szekér tulajdonképpen kerekekre helyezett szán volt. A kerekes járműveket 5500 éve ismerik. Egy Kr. e. 3500 körüli, a sumer Uruk városából származó jeleneten kerekekkel is felszerelt szán látható. A Közel-keletről a Kr. e. 4. évezredből származnak a legkorábbi agyag kocsileletek és domborműves jelenetek is. Csaknem biztos azonban, hogy már előbb is alkalmazták a kereket. Előkerültek Kr. e. 3500 körülről lengyelországi kordémodellek és oroszországi valódi kordék is. 2002-ben a szlovéniai Ljubljanától 20 km-re előkerült egy fából készült kerék és annak tengelyének maradványa. A kerék átmérője 72 cm volt, a vizsgálatok a korát 5150 évre becsülték, ezzel a világon eddig előkerült legrégebbi keréknek számít a ljubljanai kerék."

Maradjunk annyiban, hogy lehet szinten 5000+ éves a kerék, de valósan jó lehet az akár 6-7000 évnek is.
A tengely, vagyis a forgásra alkalmas formájú farönk meg kb. 10,000 éves dolog. De igen, a piramis építői pont nem ismerték. :D

A kötél:
Az ókori egyiptom volt valószínűleg az első civilizáció, amely speciális kötélverő eszközöket fejlesztett ki. A szalmából készült egyiptomi kötelek i.e. 4000-3500 évvel jelentek meg. Az ókorban ezen kívül datolyapálma, len, füvek, papirusz rostjaiból és bőrből is készítettek kötelet.

De az egyszerűbb kötelek szintén olyan 10,000 évesek.
A kötél+forgástest (rönk/kerék) = csörlő. Több átmérőben egymás mögé kötve csiga rendszer.

Csiga/csőrlő:
"A csigák legkorábbi bizonyítékai az ókori Egyiptomból származnak a tizenkettedik dinasztia idején (Kr. E. 1991–1802),[1] valamint Mezopotámiából az i. e. 2. évezred elején."

Itt sem akarok nagy poént lelőni, de ez a leletes bizonyíték. Azt, hogy előtti hány évszázaddal vagy ezreddel használták az elsőt arról fingunk sincs, mert a fa ennyi idő alatt elenyészik.

A legtöbb leletes bizonyításunkkal ez a baj. Egyszerűen annyi idő eltelt, hogy a tárgyi bizonyíték eltűnik.
Ugyan ez a helyzet a bronz vs. vas korral. Valószínűleg egy időben létező korszakok ezek, csak amíg a vas szétoxidálódik, addig a bronz kicsit tovább bírja. Pusztán ebből gondolják, hogy előbb volt a bronzkor a vasnál.

Egyedül a fogaskerék az ami feltehetően nem létezett akkor. Abból a legrégebbi lelet a kr. előtti 4 .századból van. :)

Tudom, hogy ezt nem akarjátok elfogadni de a helyzet az, hogy műszakilag az Kr.e. 3. évezred, és a Kr. u. 1. évezred között alig volt érdemben eltérés. Már a római birodalomban belassult a fejlődés (volt bőven munkaerő) aztán a középkorban megállt. Nagyjából 1000 környékétől kezdték újra föltalálni a világot itt Európában, kb. az 1400-as években jártunk ott műszakilag, mint római a fénypontján. Csak mondom... :rolleyes:
Időszámításunk előtt pár száz évvel már őrülten komplex, több tucat fogaskerékkel rendelkező analóg számítógépeket készítettek, és erről kézzelfogható lelet is van, az Antiküthérai szerkezet.
A kairói múzeumban egyébként vannak fogaskerékre megtévesztésig hasonlító műtárgyak.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 601
56 363
113
Időszámításunk előtt pár száz évvel már őrülten komplex, több tucat fogaskerékkel rendelkező analóg számítógépeket készítettek, és erről kézzelfogható lelet is van, az Antiküthérai szerkezet.
A kairói múzeumban egyébként vannak fogaskerékre megtévesztésig hasonlító műtárgyak.

Igen, ismerem. A rekonstrukciók alapján feltehetőleg csillag navigációs szerkezet volt.
Mai szemmel nézve is lenyűgöző finommechanikai munka!


De bedobok még egy bombát a topikba.
Konkrétan atlantisz is létezett, ráadásul tudjuk is hol van. Sőt, leletekkel alá is van támasztva a dolog.
Még sincs nagy dobra verve. Szantorini szigetéről beszélünk.
És pont úgy találták meg, mint tróját.
"Trója is csak mese" volt, amíg az önelégült szobatudósok helyet egy német kereskedő el nem olvasott egy Bizánci térképet, amin konkrétan le volt írva, hogy "itt van trója".
Odament, és láss csodát, ott volt! Ki hitte volna XD
Nah, atlantiszt is így találták meg. Hérodotosz mesemondásának eredeti forrását megkeresték Egyiptomban, azonosították, elolvasták.
Kerek perec benne volt, hogy hol van és, hogy mikor pusztult el.
A hely megegyezik Szantorini szigetével, ahogyan atlantisz pusztulása és a vulkán kitörés is dátumra egy időpontra esik.
Oda mentek, megszonározták a tengert 3D-ben. Ez alapján már volt közvetlen bizonyítékuk.
Majd pár helyen megásták a 3-5 méteres vastagságú vulkáni hamut és meg lettek a civilizációs leletek is, freskók stb...
Sajnos nem nagyon engedélyeznek további kutatás (el kellene hozzá hordani a felszínt), de a bizonyíték meg van.
Persze az atlantisziak sem így hívták magukat, meg az Egyiptomiak sem így hívták őket, de meg vannak.
U.I. A Bibliai 10 csapás időpontja is megegyezik a vulkánkitörés időpontjával, erről is vannak egyiptomi feljegyzések.

iu
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 262
67 150
113
Egyedül a fogaskerék az ami feltehetően nem létezett akkor. Abból a legrégebbi lelet a kr. előtti 4 .századból van. :)
Hogy kellene még elmagyaráznom a problémámat? Lásd amit Horizon hozott. Fogaskerék. A tudósok nem tanítják. Megveregetnék a válladat, mert a nem létező fogaskereket hirdeted, de ahogy (az általam is ismert) kőkerékről kezdenél beszélni, egyből nem szeretnének téged.

Nem rólam beszélünk még mindig, hanem arról, hogy olyan technikákat hirdetnek még mindig, ami súlyos kudarc révén, kipróváltan elbukott.

Tudok neked hozni kőből faragott fogaskerék formákat is Egyiptomból képen, meg minden faszt. Tisztában vagyok a neten fellelhető összes unortodox ismerettel, elmélettel, fantáziával is, az ortodoxxal is, azzal is, hogy az ortodox tudomány ami citálja Hérodotoszt meg Diogenész laertioszt, az egyből kussol, mikor az egyiptomi civilizáció koráról a papsággal történt értekezéseiről beszélnek. Blablablabla..., nem kell okítaníod és csillogtatnod az ismeretanygod, mert még mindig nem fogsz újat mondani.

Tehát még egyszer, engem az basz fel, hogy miután az ezért fizetést kapó tudós réteg csúfosan elbukott a tudománynak nevezett dolguk által meghatározott módokon történő gyakorlati kivitelezéssel, mégis ugyanezen faszságot erőltetik tovább elméleti szinten. Ennyiről beszélgetünk. Hidd el, hogy el tudok képzeli elméleti darukat és módokat a mozgatásra is Egyiptomban, de nem a fantázia darunkról van szó, hanem hogy produkálják a működőt a 12 méteren is szánalmas produkció után, vagy te produkáld, ha már ennyire beleálltál.
Időszámításunk előtt pár száz évvel már őrülten komplex, több tucat fogaskerékkel rendelkező analóg számítógépeket készítettek, és erről kézzelfogható lelet is van, az Antiküthérai szerkezet.
A kairói múzeumban egyébként vannak fogaskerékre megtévesztésig hasonlító műtárgyak.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 262
67 150
113
Igen, ismerem. A rekonstrukciók alapján feltehetőleg csillag navigációs szerkezet volt.
Mai szemmel nézve is lenyűgöző finommechanikai munka!


De bedobok még egy bombát a topikba.
Konkrétan atlantisz is létezett, ráadásul tudjuk is hol van. Sőt, leletekkel alá is van támasztva a dolog.
Még sincs nagy dobra verve. Szantorini szigetéről beszélünk.
És pont úgy találták meg, mint tróját.
"Trója is csak mese" volt, amíg az önelégült szobatudósok helyet egy német kereskedő el nem olvasott egy Bizánci térképet, amin konkrétan le volt írva, hogy "itt van trója".
Odament, és láss csodát, ott volt! Ki hitte volna XD
Nah, atlantiszt is így találták meg. Hérodotosz mesemondásának eredeti forrását megkeresték Egyiptomban, azonosították, elolvasták.
Kerek perec benne volt, hogy hol van és, hogy mikor pusztult el.
A hely megegyezik Szantorini szigetével, ahogyan atlantisz pusztulása és a vulkán kitörés is dátumra egy időpontra esik.
Oda mentek, megszonározták a tengert 3D-ben. Ez alapján már volt közvetlen bizonyítékuk.
Majd pár helyen megásták a 3-5 méteres vastagságú vulkáni hamut és meg lettek a civilizációs leletek is, freskók stb...
Sajnos nem nagyon engedélyeznek további kutatás (el kellene hozzá hordani a felszínt), de a bizonyíték meg van.
Persze az atlantisziak sem így hívták magukat, meg az Egyiptomiak sem így hívták őket, de meg vannak.
U.I. A Bibliai 10 csapás időpontja is megegyezik a vulkánkitörés időpontjával, erről is vannak egyiptomi feljegyzések.

iu
Az egyiptomi papságár régen létezett i.e. 1514-ben, generációk ezrei akár egymás után. Állításuk szerint a tudásuk alapját Atlantisztól kapták. Nem egy kis földközi tengeri kalderaroncs akkori pár szigetes üdülője lesz az, akármennyire is szeretnék ezt páran tényként előadni évtizedek óta. Szantorin rombolt és egy csomó tudást megszüntetett a robbanása által néhol 200 méteres cunamival (krétán 250 méteren is találtak horzsakövet belőle), nem a tudást vitte szét.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 285
113
Igen, ismerem. A rekonstrukciók alapján feltehetőleg csillag navigációs szerkezet volt.
Mai szemmel nézve is lenyűgöző finommechanikai munka!


De bedobok még egy bombát a topikba.
Konkrétan atlantisz is létezett, ráadásul tudjuk is hol van. Sőt, leletekkel alá is van támasztva a dolog.
Még sincs nagy dobra verve. Szantorini szigetéről beszélünk.
És pont úgy találták meg, mint tróját.
"Trója is csak mese" volt, amíg az önelégült szobatudósok helyet egy német kereskedő el nem olvasott egy Bizánci térképet, amin konkrétan le volt írva, hogy "itt van trója".
Odament, és láss csodát, ott volt! Ki hitte volna XD
Nah, atlantiszt is így találták meg. Hérodotosz mesemondásának eredeti forrását megkeresték Egyiptomban, azonosították, elolvasták.
Kerek perec benne volt, hogy hol van és, hogy mikor pusztult el.
A hely megegyezik Szantorini szigetével, ahogyan atlantisz pusztulása és a vulkán kitörés is dátumra egy időpontra esik.
Oda mentek, megszonározták a tengert 3D-ben. Ez alapján már volt közvetlen bizonyítékuk.
Majd pár helyen megásták a 3-5 méteres vastagságú vulkáni hamut és meg lettek a civilizációs leletek is, freskók stb...
Sajnos nem nagyon engedélyeznek további kutatás (el kellene hozzá hordani a felszínt), de a bizonyíték meg van.
Persze az atlantisziak sem így hívták magukat, meg az Egyiptomiak sem így hívták őket, de meg vannak.
U.I. A Bibliai 10 csapás időpontja is megegyezik a vulkánkitörés időpontjával, erről is vannak egyiptomi feljegyzések.

iu
Vagy nem!

 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 601
56 363
113
Blablablabla..., nem kell okítaníod és csillogtatnod az ismeretanygod, mert még mindig nem fogsz újat mondani.

Akkor mondj már nekünk valami újat mester. Mutasd be, hogy szerinted , hogy történt.

Állításuk szerint a tudásuk alapját Atlantisztól kapták. Nem egy kis földközi tengeri kalderaroncs akkori pár szigetes üdülője lesz az, akármennyire is szeretnék ezt páran tényként előadni évtizedek óta.

Itt ismét megkérnélek, hogy legyél okosabb az Egyiptomi papság leírásainál és mond el nekünk, hogy merre van atlantisz.
Mert Santorini amúgy mindenben stimmel, leletek szintjén is.
Szívesen hallgatlak. Mert eddig csak arra futotta, hogy én és mások miért vagyunk hülyék és miért nem értünk hozzá.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 601
56 363
113

Két baj van csak vele.
1. Természetes képződmény.
2. A görög atlantiszi leírás nem pontos, erősen kiszínezése az Egyiptominak. Pl. jól bizonyíthatóan 10 el szorozták az évszámokat stb...
Szóval én maradnék az eredeti Egyiptomi leírásnál.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 285
113
Két baj van csak vele.
1. Természetes képződmény.
2. A görög atlantiszi leírás nem pontos, erősen kiszínezése az Egyiptominak. Pl. jól bizonyíthatóan 10 el szorozták az évszámokat stb...
Szóval én maradnék az eredeti Egyiptomi leírásnál.
Ezt nem tudom elfogadni, akkor már inkább az UFO-k!
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 262
67 150
113
Egyiptomi papság leírásainál és mond el nekünk, hogy merre van atlantisz.
Hol olvastad az egyiptomi papság leírásait? :rolleyes: Mert alighanem itt kost Hérodotosz közlésére gondolsz, akinek az egyiptomi papok azt mondták, hogy... és ezt Hérodotosz a saját ismeretei szerinti fordításban úgy adta meg, hogy Héraklész oszlopain túl, azaz Gibraltáron túl. Hogy is felel meg ennek Szantorin? Aztán a lejegyzett méreteknek hogy is felel meg Szantorin? Mik azok a leletek Szantorinon, amik megfelelnek az Atlantisziságnak? :rolleyes:

Tessék, szerintem a legjobb eddigi elmélet, pár videóból áll, ez az első:
Akkor mondj már nekünk valami újat mester. Mutasd be, hogy szerinted , hogy történt.
Az egyiptomiak leírásaiban amiket fordítottak mai korban tudósok, az áll, hogy az első fáraónak már akkor volt piramisa és szfinxe, azt ott találták. Szóval szerintem egy messze korábbi civilizáció messze fejlettebb tudásbázisának akár lecsengésekor, de fejlettebb eszközökkel mint amit a tudomány a kudarcis építése után is az egyiptomiak kezéve ad. Rengeteg történet kering erről. Az egyik szerint az Istenek (idegenek) mondták el, hogyan építsék és mivel, de bem segítettek. A másik szerint ők építették.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 262
67 150
113
jól bizonyíthatóan 10 el szorozták az évszámokat stb...
Mi a bizonyítéka ennek? Önmaga az, hogy Hétodotosz 432000 évet adott meg az Egyiptomi civilizációnak a papok elbeszélései után, vagy az, hogy Diogenész 473000 évet?

A sumér királylistát, ami 432000 évet ad meg visszafelé, a görögök szorozták el vajon?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 601
56 363
113
saját ismeretei szerinti fordításban úgy adta meg, hogy Héraklész oszlopain túl, azaz Gibraltáron túl. Hogy is felel meg ennek Szantorin?

Nem akarlak megbántani, de a Héráklész oszlopain túl az egy népmesei szófordulat a görögöknél, a magyar üveghegyeken is túl megfelelője. Lehet , hogy ez új infó :rolleyes:
Az eredeti Egyiptomi szöveges források meg léteznek a mai napig. Igaz nem nálam otthon, meg én nem tudom elolvasni.
(Mondjuk van itthon hozzá könyvem, de inkább passzolnék XD)

Az egyiptomiak leírásaiban amiket fordítottak mai korban tudósok, az áll, hogy az első fáraónak már akkor volt piramisa és szfinxe, azt ott találták.

Erre a hihetetlen magazinon kívül van valami forrás? o_O
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 262
67 150
113
Nem akarlak megbántani, de a Héráklész oszlopain túl az egy népmesei szófordulat a görögöknél, a magyar üveghegyeken is túl megfelelője. Lehet , hogy ez új infó :rolleyes:
Az eredeti Egyiptomi szöveges források meg léteznek a mai napig. Igaz nem nálam otthon, meg én nem tudom elolvasni.
(Mondjuk van itthon hozzá könyvem, de inkább passzolnék XD)



Erre a hihetetlen magazinon kívül van valami forrás? o_O
Nemere Pista bácsi:

A kairói múzeumban magam is láttam azt a sztélét – feliratos k oszlopot –, ő
amelyet a Nagy Piramis mell l hoztak oda. Ennek szövegét így fordították le a ő
hozzáért k: ő
„Kheopsz fáraó emelte Izisz házát, a Piramis asszonyáét, amely a Szfinx
háza mellett áll".
Ez viszont egyértelműen arra utal, hogy a fáraó a már létező piramis mellé
építtetett valamit, valószínűleg egy Izisz-szentélyt. Vagyis amikor ez a fáraó
trónra került, a világ legnagyobb piramisa már a helyén állott.


Igyekszek megkeresni a messze korábbiról a leírást, de rég olvasottat nem egyszerű.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 056
14 280
113
Látod ez történik, amikor ugyanazzal az arroganciával amivel a tudományos közösség is, nekiállsz a saját prekoncepciódra reagálva dorongolni. Senki nem beszélt az ufókról. Pont erről az arroganciáról beszéltem, amivel a faszságot sulykolják a tudósok azután is, hogy a mindössze 12 méteres piramis az általuk végső igazságként hirdetett módokon nem ment. Nem sikerült. Kudarc volt.

Nem az egyetemisták építettek, az egyetemisták az (általam is ismert felellésű, nem kell oktatnod kis szemüveggel hidd el) pitagoraszi és egyéb tudományokat szolgáltatták helyi kőfaragó mesterek részére, akik ugye sokkal fejlettebb tudományúak így az akkor 20. században nem? A kőfaragók meg kőfaragással foglalkozó emberek voltak akik követ faragtak. Szóval akárhányszor mondod el, hogy a tudósok vezetésével a kőfaragók megcsinálták régen mert ismerték a matekot, a mai egyetemisták meg tudósok irányításával a kőfaragók meg biztos elbasszák, csak hogy ezen keresztül próbáld degradálni a KIBASZOTT NAGY KUDARCOT, attól a faszság még faszság marad.

Engem az basz fel, hogy mindezek után is ugyanaz vam oktatva. Nincs kerék, nincs csiga, még nem találták fel. Ha egy egyiptológus tudóssal beszélgetnél, a csifás egyiptomi darud miatt betenne a hülye zsebbe téged azzal az arroganciával, ahogy te előadod most.

Az Asszuani gát építésekor 23 műemléket odébbhelyezett a modern világ. 50 ország állta ennek a projektnek a számláját, a láncban évtizedes csúcsépítményeket díszítő céllal gyártó Egyiptomnak nem ment. Öt ország építési vállalkozói, nehézemeléssel, szállítmányozással foglalkozó cégei (mielőtt belelendülnél itt is valamiféle degradálásba, ha nem is betűrendben, de fel tudom sorolni neked Spanyolországtól Indonéziáig az ezzel foglalkozó cégeket és el tudom mondani neked az általam ismert múltjukban és jelenükben sokuknál az alkalmazott technikai parkjukat és némelyikről azt is tudom mi rohad a telephelyükön) , szóval ezen államok és cégek kooperációjaban 60-63, tervezési fázis, 63-65, előkészítési fázis, 65-68-ig átszallítási fazisban, 30 tonnás darabokra vágtak ezertonnás szobrokat, templomokat. Vágógépekkel, darukkal, speciális teherautókkal, a kor modernitásának minden eszközével. Először valamiért szükségét érezték 17000 lyukat fúrni ezekbe, műgyantával kiönteni, majd körbevaspántolni a kiemelt darabokat.

1036 db ilyen elem és 1112 egyéb szikla áthelyezése 180 méterrel odébb, 64 méterrel magasabbra '60-as évekbeli, tehát elég jó, modern technikával 8 év. Nem 2,5 millió egy objektumhoz, egy komplexumban, amihez szintén tartoztak gigantikus szobrok és templomok, amiket biztos a piramis után csináltak amikor a következő piramist kellett csinálniuk igaz? :rolleyes: Ahogy előadod, nem is értem, miért nem rézvésővel, vizes emelővel és szánokkal ugrottak neki az egyiptomiak, sokkal gyorsabban megoldották volna. :rolleyes:

Ami pedig a mag elkészülte után egyből ráemelt kamra tömbjeit precízen illesztő és a felette öt sorban, felül, sátortetőkén felhelyezett tehermentesítő kamrák által formázott dzsed oszlop minden más előtti elkészültét illeti, hadd röhögjek egyet most. :D:D:D:D

Mekkora munkaterületet tudsz a mag tetején a 25-70 tonnás gránitlapok mozgatására elkülöníteni? Mutasd b+ azt a darut, amivel a legalsó tömböket 42,3 méterre felhúzták, majd az vagy befordult a függesztménnyel, vagy behúzták kötéllel azt, de akkor szükségszerűen a darunak sokkal magasabbnak kellett lennie! Mutasd azt, amivel aztán a tehermentesítő kamrák átlagosan 40-50 tonnás áthidalóit még feljebb vitték szinteket építve 70 méterig egyensúlyozva a magon mutasd a kibaszott erőteret, amivel az addig kétoldalon nyílt üregbe rengéscsillapítónak töltött homok bentmaradt amíg a piramis utolérte a kamrákat! Nem arrogáns barátom, a szintek határozták meg a kamrak építését is. o_O
Az Assuáni gát kapcsán az áthelyező munkák szerintem nem relevánsak, de ha már ide citálod akkor legalább ne csúsztass.

Az Abu-szimbel templomhoz azért kellettek a furatok meg a kiöntő forma mert az egy falba faragott szoborcsoport volt baszki! Már eleve ezért nem releváns! De ugye meg akarták őrizni ès ez volt a módja! Megfurják, feldarabolják, kiöntik, hogy ne sérüljön és akkor lehet szállítani. Nem csak egyszerű kövek voltak, hanem egy műalkotás. Ki kellett a nyomorult templomot faragni a sziklafalból! A Szovjetek közben meg elkezdték emelni a vízszintet így egy extra vedművet is építeni kellet.
A munkálatok meg azért tartottak annyi ideig mert egy komplett falut kellett a munkásoknak építeni először. A legkozelebbi telepules tobb mint 200km-re volt. Utat kellett építeni! A falu most is megvan. Mindent is oda kellett szállitani. És az egész projekt került annyiba miközben több tucat kisebb szentélyt is elszallitottak. Ezekből kaptak a közreműködő országok, így van most egyiptomi templom Németországban, olaszoknál, stb.

A projekt rohadtúl nem csak szimplán kövek áthelyezéséről szólt;
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 642
3 233
113
Van, persze.
Meg vannak régészeti leletek is. Például feltárták a munkások táborát is. Megtalálták hol éltek, az eszközeiket, sőt még azt is tudják mit ettek.

Mármint olyan forrás, ami a kortársak beszámolóit tartalmazza az építkezésekről? Ha van ilyen légyszíves add meg, mert én nem találtam hasonlót, ezért is kérdeztem.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 056
14 280
113
Mármint olyan forrás, ami a kortársak beszámolóit tartalmazza az építkezésekről? Ha van ilyen légyszíves add meg, mert én nem találtam hasonlót, ezért is kérdeztem.
Az epitők települése;

Eszközök;
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 056
14 280
113
Mármint olyan forrás, ami a kortársak beszámolóit tartalmazza az építkezésekről? Ha van ilyen légyszíves add meg, mert én nem találtam hasonlót, ezért is kérdeztem.
+

The logbook was written in hieroglyphic letters on pieces of papyri. Its author was an inspector named Merer, who was "in charge of a team of about 200 men,"
Over a period of several months, [the logbook] reports — in [the] form of a timetable with two columns per day — many operations related to the construction of the Great Pyramid of Khufu at Giza and the work at the limestone quarries on the opposite bank of the Nile,". .
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 895
7 636
113
Az Assuáni gát kapcsán az áthelyező munkák szerintem nem relevánsak, de ha már ide citálod akkor legalább ne csúsztass.

Az Abu-szimbel templomhoz azért kellettek a furatok meg a kiöntő forma mert az egy falba faragott szoborcsoport volt baszki! Már eleve ezért nem releváns! De ugye meg akarták őrizni ès ez volt a módja! Megfurják, feldarabolják, kiöntik, hogy ne sérüljön és akkor lehet szállítani. Nem csak egyszerű kövek voltak, hanem egy műalkotás. Ki kellett a nyomorult templomot faragni a sziklafalból! A Szovjetek közben meg elkezdték emelni a vízszintet így egy extra vedművet is építeni kellet.
A munkálatok meg azért tartottak annyi ideig mert egy komplett falut kellett a munkásoknak építeni először. A legkozelebbi telepules tobb mint 200km-re volt. Utat kellett építeni! A falu most is megvan. Mindent is oda kellett szállitani. És az egész projekt került annyiba miközben több tucat kisebb szentélyt is elszallitottak. Ezekből kaptak a közreműködő országok, így van most egyiptomi templom Németországban, olaszoknál, stb.

A projekt rohadtúl nem csak szimplán kövek áthelyezéséről szólt;
Az ősi egyiptomiak lettek volna a legjobban lesokkolva, ha tudták volna, hogy az utódaik majd csak úgy odébb viszik az egész sziklatemplomukat, egy gátépítés miatt.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 262
67 150
113
Az Assuáni gát kapcsán az áthelyező munkák szerintem nem relevánsak, de ha már ide citálod akkor legalább ne csúsztass.

Az Abu-szimbel templomhoz azért kellettek a furatok meg a kiöntő forma mert az egy falba faragott szoborcsoport volt baszki! Már eleve ezért nem releváns! De ugye meg akarták őrizni ès ez volt a módja! Megfurják, feldarabolják, kiöntik, hogy ne sérüljön és akkor lehet szállítani. Nem csak egyszerű kövek voltak, hanem egy műalkotás. Ki kellett a nyomorult templomot faragni a sziklafalból! A Szovjetek közben meg elkezdték emelni a vízszintet így egy extra vedművet is építeni kellet.
A munkálatok meg azért tartottak annyi ideig mert egy komplett falut kellett a munkásoknak építeni először. A legkozelebbi telepules tobb mint 200km-re volt. Utat kellett építeni! A falu most is megvan. Mindent is oda kellett szállitani. És az egész projekt került annyiba miközben több tucat kisebb szentélyt is elszallitottak. Ezekből kaptak a közreműködő országok, így van most egyiptomi templom Németországban, olaszoknál, stb.

A projekt rohadtúl nem csak szimplán kövek áthelyezéséről szólt;
Tehát amikor odavittek dolgokat, meg kifaragtak, akkor nem volt műalkotás és nem kellett falut építeni először és nem kellett vigyázni az ezer tonnás darabokra sem, hogy nehogy eltörjön? :D
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 056
14 280
113
Tehát amikor odavittek dolgokat, meg kifaragtak, akkor nem volt műalkotás és nem kellett falut építeni először és nem kellett vigyázni az ezer tonnás darabokra sem, hogy nehogy eltörjön? :D
Nem értem mit akarsz mondani.
Azt sem, hogy releváns a szikla falba vájt templom modern kori elszállítása a piramisok épiteséhez.
Kérlek ne kezd te is a vihogós fejek indokolatlan tolását, komolytalanná tesz.