[HUN] Gestamen fegyverek

egy géppuskával semmilyen karabély nem veszi fel a versenyt. csak a probléma hogy a nato ba nincs PKP hez hasonló fegyver. hasonló van de közel sem hozza azt mint pkm leszármazott
Én az egész karabélyból faragjunk egy hosszabb karabélyt aminek nagyobb tára elképzelést életképtelennek tartom.
A világ megy úgy érzem engem igazol, mivel minden ilyen próbálkozás szépen kidöglik az elmúlt 20 évben.
És karabélyból pont emiatt normális hevederes adogatású eszközt se tudsz értelmesen faragni, amin csövet nem tudsz cserélni az nem golyószóró hanem lófasz.

• Tetszik
Reactions: borisz and dudi
Én az egész karabélyból faragjunk egy hosszabb karabélyt aminek nagyobb tára elképzelést életképtelennek tartom.
A világ megy úgy érzem engem igazol, mivel minden ilyen próbálkozás szépen kidöglik az elmúlt 20 évben.
És karabélyból pont emiatt normális hevederes adogatású eszközt se tudsz értelmesen faragni, amin csövet nem tudsz cserélni az nem golyószóró hanem lófasz.
Szerintem még a géppuska tömegü karabély löszert használó fegyvereknek múlt el az ideje mert csak a legrosszabb dolgokat egyesíti. Nagy tömeg , gyenge lőszer.

Szerintem még a géppuska tömegü karabély löszert használó fegyvereknek múlt el az ideje mert csak a legrosszabb dolgokat egyesíti. Nagy tömeg , gyenge lőszer.
Tűzütem, tűzgyorsaság, sorozatlövés hossza. Lefogó tüzet milyen hosszan tudod lőni. Karabélynál hosszabb cső miatt azonos lőszernél nagyobb lőtáv.
Azért vannak előnyök bőven. A karabélyból faragott nem bírja a tűzütemet amit ez a feladat megkövetel.

Én egyébként rajgéppuska párti vagyok, jobban szeretem a nagyobb tűzerőt.

nem kell a heveder mindenféleképp lásd RPD hevederes váltotta RPK csigatáras.

a csőcsere egyszerűbben megoldható mint a kényszer és a nemkényszer adogatás együttes elvárása. ez pl a v1 továbbfejlesztésénél már egy jó irány lett volna 1 tételnek megfelelő.

mindenfélekébb kell géppuska egy rajba.

veszek neked gatyát. én felprobálom oké ???
(ez olyan mint amikor a fiatalember anyukája választ feleséget fiának...mert van tapasztalata.)
Ne a különleges döntse el mi kell egy tartalékosnak.... (ég és föld)
nem, ez olyan hogy ha valaki házat akar venni, akkor beszél olyanokkal akik már vettek hogy mire kell figyelni, mert rajtuk nincs rózsszín köd! Nehogy már a tartalékos döntse el mi kell neki, vannak akik jobban tudják, és vannak akik azt hiszik jobban tudják!

nem, ez olyan hogy ha valaki házat akar venni, akkor beszél olyanokkal akik már vettek hogy mire kell figyelni, mert rajtuk nincs rózsszín köd! Nehogy már a tartalékos döntse el mi kell neki, vannak akik jobban tudják, és vannak akik azt hiszik jobban tudják!
egy különleges honnan tudná jobban mi kell egy tartalékosnak? (tartalékosok között gondolod nincs ex különleges meg volt legionárius meg hasonlók??? meg volt lövészek?) a különleges azt tudja mi kell neki nem azt hogy mi kell egy tartalékosnak. tudod miért mert nem tartalékos hanem különleges.

ez olyan hogy a harckopcsizók döntötték volna el hogy milyen önjárólöveggel rendelkezzenek a tüzérek (csak mert ők ismerték a láncos teknikát)

egy különleges honnan tudná jobban mi kell egy tartalékosnak? (tartalékosok között gondolod nincs ex különleges meg volt legionárius meg hasonlók??? meg volt lövészek?) a különleges azt tudja mi kell neki nem azt hogy mi kell egy tartalékosnak. tudod miért mert nem tartalékos hanem különleges műveletis.
Onnan, hogy semmi extrát nem kell tudnia egy tartalékosnak, hogy finoman fogalmazzak.

• Tetszik
Reactions: Árpicsek
Onnan, hogy semmi extrát nem kell tudnia egy tartalékosnak, hogy finoman fogalmazzak.
igen ti meg csak extrákat vártok és akartok. mert nektek az az alap az ár meg nemszámít ahogy fölöslegesen túlbonyolítás sem mert ti megtanuljátok... de a ti időkeretetek meg az ő időkeretük nem ugyan akkora.

• Tetszik
Reactions: Luthero and Pogány
@dudi ismeritek egy területvédelmi tartalékos raj összetételét? Hány főböl áll 1 raj ? hmmm? de fegyvert tudsz választani nekik

egy különleges honnan tudná jobban mi kell egy tartalékosnak? (tartalékosok között gondolod nincs ex különleges meg volt legionárius meg hasonlók??? meg volt lövészek?) a különleges azt tudja mi kell neki nem azt hogy mi kell egy tartalékosnak. tudod miért mert nem tartalékos hanem különleges.

ez olyan hogy a harckopcsizók döntötték volna el hogy milyen önjárólöveggel rendelkezzenek a tüzérek (csak mert ők ismerték a láncos teknikát)
nem, nem olyan! Egy harci tapasztalattal rendelkező tüzér mondja meg a kis tüzérkatonának hogy haver ez lesz a fegyvered így használd és akkor talán nem halsz meg!

nem, nem olyan! Egy harci tapasztalattal rendelkező tüzér mondja meg a kis tüzérkatonának hogy haver ez lesz a fegyvered így használd és akkor talán nem halsz meg!
kurvára (már bocs) de nem ugyan az a 2 szakma. mégcsak nem is egy fegyvernem a különleges és a területvédelmis. sőt elárulok egy titkot mégcsak nem is egy haderőnem.
honnan tudná mi az igénye és mi az ami fölösleges számára ?

@dudi ismeritek egy területvédelmi tartalékos raj összetételét? Hány főböl áll 1 raj ? hmmm? de fegyvert tudsz választani nekik
Alapvetően könnyű lövész harcászati alkalmazásra van kihegyezve a területvédelmi rendszer.

na ki is a könnyű lövész szakharcászatbam a legnagyobb tapasztalattal bíró alegység?

Alapvetően könnyű lövész harcászati alkalmazásra van kihegyezve a területvédelmi rendszer.

na ki is a könnyű lövész szakharcászatbam a legnagyobb tapasztalattal bíró alegység?
kb mindenki ??? dudiékhoz annyi a köz hogy nincs btr csak őket helikopter vinné. (azért mások az igények az uralplaton hiluxon ülve) és más egy helikopteren

kurvára (már bocs) de nem ugyan az a 2 szakma. mégcsak nem is egy fegyvernem a különleges és a területvédelmis. sőt elárulok egy titkot mégcsak nem is egy haderőnem.
honnan tudná mi az igénye és mi az ami fölösleges számára ?
Onnan baszod alássan, hogy könnyű erőket képeztek a közel keleten 20 éven keresztül akik alapvetően egyszerűbb fegyverzettel voltak ellátva kevesebb gépesítéssel ?

• Tetszik
Reactions: Pogány