[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 400
10 182
113
Az FPV drónnak megvan az a jó tulajdonsága, hogy több ideig tud levegőben maradni, mint egy ATGM. Addig tud célpontot keresni, stb.
Ja, és miért rendes kábelt használnak a vezetékes drónokhoz (nem mindig táp)? Mert nem sérülékeny? Az ATGM-ek pedig viszonylag egyenesen csévélik le az optikai szálat, a pályájuk is többnyire íves, lsd. Spike. Csak nem ugyanezért (a top attack mellett)?
Ha elkezdesz magasságot változtatni és manőverezni, el fog szakadni a szál, ezt próbáltam magyarázni, hogy így a kopter értelme elvész.
Az ún “nagy gyártók” egyébként hány FPV drónt gyártottak az elmúlt évtizedekben? Ja, várj…
Jajj, na az FPV drónoktól is hasra kell esni, mert ez húde trendi, és a hadiipar teljesítményét most már FPV drónban mérjük. Foglalkoztak eddig is quadcopterekkel, csak van egy alap megbízhatóság ami alá nem mentek. (A szükséges részegységeket pedig korlátozza a quad frame. Lőn merevszárnyú loitering ammunition kategória minimum 15 évvel ezelőtt.) 10%-os találati arányról beszélünk...
De igazad van látunk valami kísérleti sz@rt és az lesz innentől a megváltó... Optikai szálakkal van tapasztalatuk, mindegy mi viszi.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 967
66 090
113
Kolumbiai zsoldosok utolsó utazása.


Térkép a világról, az Oroszország elleni szankciókat bevezetokrol.


Furcsa egy ország ez az Ukrajna, Zaluzsnij orvosilag alkalmatlan katonának, de a Dawn kóros srác az alkalmas volt.


Közben Viktor a következő USA elnökkel bulizott este.

.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 525
12 884
113
Ja, és miért rendes kábelt használnak a vezetékes drónokhoz (nem mindig táp)? Mert nem sérülékeny?

mert az optikai szál 1 optikai vezetőbel is kurvanagy sávszélességet tud adatátvitelre és zavarérzéketlen.

Ezzel szemben hiába húzol ki csavart érpárt, árnyékolva, szigetelve.. nehezebb is lesz, egy optikai szálhoz képes, plusz antenna. Csévéléshez képest kiterítve ígyis változik az induktivitása, kapacitása..
Szerintem eleve drágább is szumma.

Ilyen célra tökéletes az optikai szál.

Láttál már optikai kábelt? Vagy mitől sérülékenyebb szerinted? Rendezetten lecsévéled nem fog megtörni. Ha meg szar.. akkor a kábeledet is cseszheted (a megtörhetőség kivételével annak csak hátránya van).
 
T

Törölt tag 1711

Guest

Volt pár hete a lelövésük helyéről műholdas "bizonyíték", ki is mentek pár helyszínre és lefilmezték, hogy a "lezuhant bombázó" egy szovjet időkből maradt salakkupac, a másik meg egy leégett cserjés volt.

Most az új "bizonyíték", hogy ugyanezek a műholdak kevesebb repülőt mutatnak 1-1 reptéren amihez semmi köze nem lehet, hogy kireptetik belőlük a sz*rt is így időnként el kell vinni karbantartásra a technikát.


Bónuszpont: ugyanezek a műholdak ellenben nem találják a bizonyítékot a "lelőtt" A-50-esekre ami sokkalta könnyebb lenne.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Nagy-Britannia keresi a módját, hogy Ukrajna német Taurus rakétákat szerezzen be

Az Egyesült Királyság kész segítséget nyújtani Németországnak a nagy hatótávolságú Taurus rakéták Ukrajnába szállításával kapcsolatos problémák megoldásában. Ezt David Cameron brit külügyminiszter a Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában jelentette be.

Ugyanakkor London kész megfontolni azt a lehetőséget is, hogy Kijevet ellássa Storm Shadow rakétáival, és cserébe a Taurust Németországtól megkapja.

„Készek vagyunk minden lehetőséget megfontolni” – mondta egy brit diplomata arra a kérdésre válaszolva, hogy szóba került-e a csere: Nagy-Britannia a Storm Shadow rakétákat Ukrajnának szállítja, és cserébe megkapja a Taurust.

Cameron azt is állítja, hogy ezeknek a rakétáknak a használatára olyan korlátozásokat írhat elő, amelyek lehetővé teszik az „eszkaláció elkerülését”.

- Persze-persze, a kaprok nem tojnak nagyívben az előírt korlátozásotokra. És azzal se etessetek, hogy Dávidka ezzel nincs tisztában.



Könyörtelen orosz kalapálás Dnyipropetrovszkban – Súlyos károk az infrastruktúrában


Az ukrán Dnyipropetrovszk régiót elsöprő orosz támadás érte, ahol az infrastruktúra és a létesítmények súlyosan megsérültek – mondta a regionális katonai parancsnokság vezetője, Szergej Liszak.

"Az infrastruktúra tönkrement" - írta a Telegram csatornáján.

Korábban pénteken (2024.08.03.) háromszor jelentettek be légiriadót a térségben.

A jelzés utoljára moszkvai idő szerint 15:55 (görög idő szerint 14:55) körül volt hallható.

2022. október 10-től az orosz csapatok Ukrajna-szerte támadják az energetikát, a védelmi ipart, a katonai vezetési és kommunikációs létesítményeket.

Ahogy Vlagyimir Putyin akkoriban kijelentette, az első csapás a kijevi rezsim által a krími hídon végrehajtott terrortámadásra volt válasz.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 843
14 649
113
Azt végképp nem állítottam hogy volt Ukrajna 1991 előtt. Ukrán identitás és nyelv viszont nyilván létezett. Hiszen már jóval korábban próbálták felszámolni azt az oroszok.
Pont az oroszok kezdték ezt felszámolni? Hát nem az oroszok "gyártottak" 1917-ben egy Ukrajnának nevezett, a mostaninál sokkal kisebb államot ukrán kérésre a semmiből, a testvérnépének szive vágyának kielégítésére? Arról az oroszok meg végképp nem tehetnek hogy az ukránokat a saját ukrán anyanyelvüknek a gyakorlására, használatára külön Zseli féle törvényt kellett hozni, és ő sem tudott ukránul hiszen orosz. Emlékeztetőül sokadszor felrakva, az eredeti, ukrán 1917-es határ:

Tudom , Te is tartod magad az örök szabályhoz, az ismétlés a tudás atyja, gyakoroljál hát:

eHNYZn5.jpg


Ahogy a térképen látod, a kismalac 1917 óta jelentősen felhízott a testéhez állandóan újabb és újabb terület hozzáragasztgatásával.
Krimet is úgy kapta mint a szamár a fület, mert az "ajándékozás" előtt 1000 évig semmi köze nem volt mint állam hozzá. Most nem kell azon csodálkozni, hogy vissza kellett adni a szajrét az eredeti tulajnak. Emlékeztetőleg: az ajándékozó Hruscsov krimi bányász - mérnök (zsidó) családból származott.. Gondolom ezt a törvénytelen, akkori törvénynek sem megfelelő "ajándékozást" is mint az ukrán népnek állam gyártást, azóta már megbánták az oroszok, mint a kutya, aki 9 -et kölykezett.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 119
13 552
113
Rég hállottunk áz Ákhmátrú

Legutóbb Robotinenál dolgozták meg oket a 128-ok (nem álhatnak jól az oroszok, ho már a TikTokosok is támadni kénytelenek. :


Itt pedig egy Akhmatos story:


A hírek szerint súlyosan sérült orosz katonákat bocsátanak el az orosz hadseregből, valószínűleg azért, hogy a védelmi minisztériumnak ne kelljen fizetnie az orvosi számláikat. A csecsenföldi Akhmat különleges erők egységének egyik tagjának tapasztalata illusztrálja ezt.

A 25 éves Oleg (a fenti képen) rendőr volt, mielőtt csatlakozott Akhmathoz az ukrajnai teljes körű invázió kezdetén. A gudermesi Orosz Különleges Erők Egyetemen képezte ki, mielőtt a luhanszki régióba harcolt.

Mindössze két hónap elteltével súlyosan megsebesült, és több műtétre visszaküldték Oroszországba. Azonban azt tapasztalta, hogy nem fizették ki a teljes fizetését. Tovább rontotta a helyzetet, hogy amikor elhagyta a kórházat, csak akkor tért vissza az osztályára, amikor közölték vele, hogy elbocsátották.

Ez annak ellenére történt, hogy G kategóriás (átmenetileg alkalmatlan) besorolást kapott, amely alatt szolgálatban kellett volna tartani. Egy katonai ügyvéd azt mondja: "Nem volt joguk elbocsátani, amíg a "G" kategóriája véget nem ért."

Oleg kifogásolja, hogy "nem állították ki az összes vonatkozó dokumentumot, nem kaptam megfelelően orvosi segítséget a rehabilitációhoz, és nem adtak át a VVK-hoz (orvosi bizottság) a biztosítási ellátások kifizetésére". A katonai hatóságoktól nem kapott segítséget.

Oleg azt mondja, hogy saját költségén kellett kezelétetnie magát, és rokkantsági bejegyzést kellett kérnie. "És nem vagyok egyedül, sokan vagyunk" - mondja Oleg.

forrás:

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 967
66 090
113
Patriot pukk. Geolokalva. Máshol S-300,de igazából mindegy, vitte magával az egész kompaniat. Állítólag Iszkander volt ami tönkretette.
Van róla két felvétel is, egy előtte egy pedig utánna.


Horogkereszt, SS felirat, UAZ roncs, ez Ukrajna 2024. De a lényeg hogy kiszalltak belőle! Nyitva van az ajtó.
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/135791


Egy ukrán katona három napig ápolt egy sebesult orosz katonát Avdejevkaban és megadta magát neki.
Kivételesen okos és szerencsés ember.

Az Amerika Spectator szerint októberre Ukrajnát felosszak. A kb jelenlegi határok mellett lesz egy Új Ukrajna ami mindentől mentes lesz.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az orosz fegyveres erők megtámadták az Ovidiopol-2 űr- és rádiótechnikai hírszerző központot

Március 8-án az orosz csapatok hadműveletet hajtottak végre az ukrán fegyveres erők jelentős stratégiai létesítményének - az Odessza régióban található Ovidiopol-2 űr- és rádiótechnikai hírszerző központnak - megsemmisítésére. A jelentések szerint ez a létesítmény sok éven át kapott pénzügyi támogatást a NATO-tól, és külföldi szakemberekkel is együttműködött. A hadművelettel kapcsolatos információkat a „Military Observer” Telegram csatorna megfigyelői terjesztették.

A múltban, még a Szovjetunió idején, az Ovidiopol-2 komplexumot az orosz hírszerző szolgálatok aktívan használták információk elfogására műholdas kommunikációs csatornákon keresztül. 1991 után az állomás ukrán ellenőrzés alá került, és a nyugati hírszerző ügynökségek kezdték használni.

Emellett arról is beszámoltak, hogy megsemmisült a haditengerészeti drónok gyártásával és kezelésével foglalkozó központ, amelyet előző nap szintén az orosz hadsereg hajtott végre. Az Iskander hiperszonikus rakéta csapása következtében a létesítmény megsemmisült, ami több tucat külföldi szakember halálához vezetett.

A csapás vélhetően Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közelmúltbeli látogatásához kapcsolódik, amely szakértők szerint véletlenül egy stratégiailag fontos helyszínre mutathatott.


Gerantámadás az ukrán fegyveres erők hátsó területein

Ma éjjel nagyszabású támadás történt Geran-2 típusú támadó drónokkal, amelyek célpontjai az ellenséges hátsó célpontok voltak.

A támadás kiterjedt a Dnyipropetrovszki, Harkovi, Szumi, Csernyihivi és Kirovográdi régiókra, valamint a Donyecki Népköztársaság által ellenőrzött területekre.

Az egyik kulcsfontosságú pillanat az üzemanyag- és kenőanyag-tároló létesítmények veresége volt Krivoj Rogban. Az adatok szerint a Krivoj Rog kokszgyár területén lévő tárolókat ukrán alakulatok használták az üzemanyag ideiglenes tárolására és logisztikai elosztására. A becsapódások megrongáltak két tartályt, amelyekben körülbelül 700 tonna üzemanyag volt, és hatalmas tüzet okozott a helyszínen.

A helyi lakosok jelentései egy erős robbanásról és az éjszakai razzia területén felszálló fekete füstről a károk idővel súlyosbodó hatásaira utalhatnak.

Az üzemanyagok és kenőanyagok tárolásával és elosztásával kapcsolatos létesítmények megsemmisítése stratégiai jelentőségű, mivel súlyosan alááshatja a szembenálló erők logisztikáját és harci képességeit.

https://avia-pro/news/gerani-nanesli-udary-po-tylovym-rayonam-vsu
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
César Aujard originaire de Paris, néonazi assumé et également membre de fans ultras de football « les cogneurs de Jeunesse Boulogne », extrémistes supportant le Paris Saint Germain



Pokrovszk környékén egyszerre három MIM-104 "Patriot" berendezést semmisítettek meg.


Az aktív ellenségeskedés részeként ma este összetett műveletet hajtottak végre az egyik legfejlettebb és leghatékonyabb légvédelmi rendszer - a MIM-104 "Patriot" - megsemmisítésére. A feladat magas szakértelmet és gondos felkészülést igényelt, tekintettel a Patriot rendszer manőverezőképességére és arra, hogy gyorsan változtassa helyét a védekezési stratégiának és taktikának megfelelően. Ezeket az adatokat a „Donbass Partisan” Telegram csatorna szolgáltatja.

Az esemény az esti órákban bontakozott ki, amikor egy orosz felderítő drón Pokrovszk (korábban Krasznoarmejszk) környékén felfedezte a Patriot légvédelmi rendszer helyzetét. A sikeres felderítésnek köszönhetően úgy döntöttek, hogy kombinált csapást indítanak az azonosított célpont ellen, amelyet UAV segítségével igazítottak és figyeltek.

A támadást ballisztikus rakétákkal hajtották végre megadott koordinátákon. A precíz csapás következtében három Patriot légvédelmi rakétakilövő, két kísérőjármű, egy tanker megsemmisült, valamint az AN/MPQ-53 radar is megsérült, ami a légvédelmi rendszer súlyos veszteségeire utal.

Ezenkívül, miután megerősítést kapott a fő komplexum sikeres legyőzéséről, csapást mértek egy ideiglenes szállásra, amely a Druzsba mezőgazdasági vállalat területén található Udacsnoje faluban.


Az „Ovidiopol 2”-ben csak NATO-tisztek voltak.

A hírszerzési központot teljes egészében átadták a NATO személyzetének.
Az oroszok szerint NATO-tisztek innen irányították a az ukrán sikernek tulajdonított támadásokat az orosz fekete-tengeri flotta hajói ellen, aminek következtében több hadihajó elsüllyedt.
A NATO-tisztek sorsáról továbbra sincs megerősített információ, de a jelentések egyáltalán nem biztatóak számukra.

A hírszerző központ helyének titkosnak kellett volna lennie, de ebben a háborúban semmi sem marad titokban, legalábbis nem sokáig.
A központ feltételezések szerint az odesszai Bilgorod-Dnyisztrovszkij kerületben, a kikötő közelében található

https://www.youtube.com/watch?v=-tlPmykNPnA&t=1s
https://twitter.com/lixi32730051/status/1758660460998799676


A központtal együtt megsemmisítettek egy VERA-NG-t, az egyik legmodernebb ukrán radart, amely légi, szárazföldi- és tengeri célpontokat észlel, lokalizál, figyel és követ.



"Mit csinálunk Ukrajnában? Ott végre békét kellene teremtenünk"

Az USA tönkretette a Nordstreamet, deindusztrializálják Németországot.

Robert R. Kennedy Jr. a CNBC amerikai műsorszolgáltatónak nyilatkozva kijelentette, hogy az USA felelős a Nordstream gázvezeték szabotálásáért és Németország dezindusztrializálásáért. Szerinte az orosz földgáznak újra Németországba kellene áramlania, hogy újraiparosodjon az ország.

Robert F. Kennedy Jr. amerikai politikus az X platformon (Twitter) írt:

"Elképesztő, hogy egyesek nem hajlandók elismerni, hogy szabotáltuk a Nordstreamet, még azután sem, hogy Biden a kamerák előtt kijelentette, hogy "nem lesz többé Norstream 2, ha Oroszország megszállja Ukrajnát". Véget fogunk vetni ennek. Ez egy közhírré tett ügy. Itt valóban propaganda folyik. De ez nem orosz [propaganda], és nem tőlem származik. Ez a saját kormányunk és a médiában lévő kollaboránsainak háborús propagandája".

Robert F. Kenndy Jr. a CNBC amerikai televíziós csatornának adott interjújában megismételte, hogy az USA felelős az Északi Áramlat gázvezeték szabotálásáért. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok részben felelős Németország dezindusztrializációjáért is.
Kennedy amellett érvelt, hogy Ukrajnában végre biztosítsák a békét. Az USA-nak semmi keresnivalója ott.
És kifejtette: "Gondoskodjunk arról, hogy az orosz földgáz visszaáramoljon Európába, hogy újraiparosíthassuk Németországot és újraiparosíthassuk Európát".
Az USA-nak biztosítania kellene, hogy az amerikai földgáz otthon maradjon, és az amerikai gazdaság előrevitelére használják fel.

"A CIA és Nuland megbuktatta Viktor Janukovics ukrán elnököt – így kezdődött a háború"
„A CIA továbbra is azt teszi, amit tud – Változtassunk rezsimet”
Viktor Janukovics ukrán elnök megbuktatása idején történt 2014-es eseményekről szólva az USA független elnökjelöltje, Robert F. Kennedy bátran kijelentette, hogy a CIA B. Nulanddal közösen szervezte ezt a puccsot.
Kennedy a CIA, és különösen Victoria Nuland, az Egyesült Államok kormányának ukrajnai megbízottjának piszkos szerepére hivatkozik, akinek Kijevben való jelenléte feldühítette az oroszokat:

„A CIA még mindig van, ezt csinálja, rendszereket vált.
2014-ben megdöntötték Ukrajna kormányát, ez volt a háború valódi oka.
5 milliárdot dollárt költöttek a kormány megdöntésére. Hallható, hogy Victoria Nuland utasításokat ad az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetének egy hónappal a puccs előtt.


'Macron, Go Fight Alone For Ukraine': Big Protest In Paris; NATO, EU Flag Ripped
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 698
8 739
113
@meszike91

"Olyan szélsőséges gondolat hogy nem akarnak orosz uralom alatt élni?"

és te pl ismered a szeparatizmus szó jelentését :D ?

Olyan szélsőséges gondolat hogy bizonyos területek nem akarnak ukrán uralom alatt élni ?
jó reggelt kívánok, pont ezt akarták erőszakkal megakadályzni az ukránok,ami miatt ez az egész háború kitört !!!!!


Nem a Krímról szól ez, hanem a nemzetközi jogról. Arról hogy egy olyan világ ahol bárki elfoglalhat területeket egy szomszédos országtól végső soron sokkal több szenvedéssel jár.

a nemzetközi jogot ezen a területen pont a kenyéradó gazdáid rúgták páros lábbal seggbe Koszovó kapcsán,és azóta nincs hivatkozási alapjuk semmiféle nemzetközi jogra !!

(áruld már el miért jó önmagadat megszivatni minden komentedben ? )

nem mellesleg egy kérdést azzal lezárni,hogy az téged nem érdekel sem túl elegáns,mert ennyi erővel a Te érveid sem érdekelnek senkit .. ;)
Nekem nincsenek kenyéradó gazdáim, ne magadból indulj ki! A másra mutogatás meg nem érvelés.

Koszovóhoz meg annyit hogy nem egy ország szállta meg egy másik ország területét, hanem egy régió függetlenedett. Azért erre sokkal több példa van. A másik meg hogy ott legalább a nyugat gyorsan és hatékonyan intézkedett és el lett kerülve a súlyosabb népirtás és azóta relatív béke van. Koszovót azért az országok kb fele hivatalosan elismeri, de azt is megértem aki inkább nem, nekem ez mindegy a lényeg hogy relatív stabilitás lett.

Oroszország meg 10 éve próbálja lenyelni Ukrajnát, de kurván a torkán akadt és ez mindkét félnek rengeteg értelmetlen szenvedést jelent. Ha pusztán felmérte volna Oroszország a képességeit, akkor mindenkinek jobb lenne.

Ember, a jelenlegi határok szerinted hogy alakultak ki? Megnyugtatlak: pont ugyanúgy, hogy valaki elfoglalt egy területet a szomszédos országtól... :D
Sőt! Angolszász viszonylatban ez nem csak a "szomszédos" országra igaz, hanem "bármely" országra. Amit te "nemzetközi jog"-ként aposztrofálsz, az egy kétségbeesett kísérlet arra, hogy a hanyatló angolszász hegemóniát a világban valahogy konzerválják. Miért csodálkozol, hogy ebbe a többiek nem kívánnak belenyugodni?
Egyszerű lélek vagy te kisfiam(lányom), annyit látsz a világból, amit a zárkaablakból egy rab(vagy smasszer :D): minden rácsokkal van körülvéve, csak te vagy szabad! :D
Biztos hogy ez az angolszász hegemóniáról szól? Biztos hogy csak az angolszászok járnának rosszul ha teljesen legitim lenne területeket elhódítani? Én azt látom hogy egyelőre Oroszország is többet veszített mint nyert. Egy Magyarország méretű országra meg mi várna egy ilyen világban szerinted?

Pont az oroszok kezdték ezt felszámolni? Hát nem az oroszok "gyártottak" 1917-ben egy Ukrajnának nevezett, a mostaninál sokkal kisebb államot ukrán kérésre a semmiből, a testvérnépének szive vágyának kielégítésére? Arról az oroszok meg végképp nem tehetnek hogy az ukránokat a saját ukrán anyanyelvüknek a gyakorlására, használatára külön Zseli féle törvényt kellett hozni, és ő sem tudott ukránul hiszen orosz. Emlékeztetőül sokadszor felrakva, az eredeti, ukrán 1917-es határ:

Tudom , Te is tartod magad az örök szabályhoz, az ismétlés a tudás atyja, gyakoroljál hát:

eHNYZn5.jpg


Ahogy a térképen látod, a kismalac 1917 óta jelentősen felhízott a testéhez állandóan újabb és újabb terület hozzáragasztgatásával.
Krimet is úgy kapta mint a szamár a fület, mert az "ajándékozás" előtt 1000 évig semmi köze nem volt mint állam hozzá. Most nem kell azon csodálkozni, hogy vissza kellett adni a szajrét az eredeti tulajnak. Emlékeztetőleg: az ajándékozó Hruscsov krimi bányász - mérnök (zsidó) családból származott.. Gondolom ezt a törvénytelen, akkori törvénynek sem megfelelő "ajándékozást" is mint az ukrán népnek állam gyártást, azóta már megbánták az oroszok, mint a kutya, aki 9 -et kölykezett.
Megint a nép van keverve az állammal. Ezek közigazgatási egységek az Orosz Birodalmon/ SZU-n belül. Ez ebből a szempontból nem az ukránoké volt, hiszen ezen belül is Moszkvából irányítottak mindent a helyi lakosság megkérdezése nélkül.