Nekem nincsenek kenyéradó gazdáim, ne magadból indulj ki! A másra mutogatás meg nem érvelés.@meszike91
"Olyan szélsőséges gondolat hogy nem akarnak orosz uralom alatt élni?"
és te pl ismered a szeparatizmus szó jelentését?
Olyan szélsőséges gondolat hogy bizonyos területek nem akarnak ukrán uralom alatt élni ?
jó reggelt kívánok, pont ezt akarták erőszakkal megakadályzni az ukránok,ami miatt ez az egész háború kitört !!!!!
Nem a Krímról szól ez, hanem a nemzetközi jogról. Arról hogy egy olyan világ ahol bárki elfoglalhat területeket egy szomszédos országtól végső soron sokkal több szenvedéssel jár.
a nemzetközi jogot ezen a területen pont a kenyéradó gazdáid rúgták páros lábbal seggbe Koszovó kapcsán,és azóta nincs hivatkozási alapjuk semmiféle nemzetközi jogra !!
(áruld már el miért jó önmagadat megszivatni minden komentedben ? )
nem mellesleg egy kérdést azzal lezárni,hogy az téged nem érdekel sem túl elegáns,mert ennyi erővel a Te érveid sem érdekelnek senkit ..![]()
Koszovóhoz meg annyit hogy nem egy ország szállta meg egy másik ország területét, hanem egy régió függetlenedett. Azért erre sokkal több példa van. A másik meg hogy ott legalább a nyugat gyorsan és hatékonyan intézkedett és el lett kerülve a súlyosabb népirtás és azóta relatív béke van. Koszovót azért az országok kb fele hivatalosan elismeri, de azt is megértem aki inkább nem, nekem ez mindegy a lényeg hogy relatív stabilitás lett.
Oroszország meg 10 éve próbálja lenyelni Ukrajnát, de kurván a torkán akadt és ez mindkét félnek rengeteg értelmetlen szenvedést jelent. Ha pusztán felmérte volna Oroszország a képességeit, akkor mindenkinek jobb lenne.
Biztos hogy ez az angolszász hegemóniáról szól? Biztos hogy csak az angolszászok járnának rosszul ha teljesen legitim lenne területeket elhódítani? Én azt látom hogy egyelőre Oroszország is többet veszített mint nyert. Egy Magyarország méretű országra meg mi várna egy ilyen világban szerinted?Ember, a jelenlegi határok szerinted hogy alakultak ki? Megnyugtatlak: pont ugyanúgy, hogy valaki elfoglalt egy területet a szomszédos országtól...
Sőt! Angolszász viszonylatban ez nem csak a "szomszédos" országra igaz, hanem "bármely" országra. Amit te "nemzetközi jog"-ként aposztrofálsz, az egy kétségbeesett kísérlet arra, hogy a hanyatló angolszász hegemóniát a világban valahogy konzerválják. Miért csodálkozol, hogy ebbe a többiek nem kívánnak belenyugodni?
Egyszerű lélek vagy te kisfiam(lányom), annyit látsz a világból, amit a zárkaablakból egy rab(vagy smasszer): minden rácsokkal van körülvéve, csak te vagy szabad!
![]()
Megint a nép van keverve az állammal. Ezek közigazgatási egységek az Orosz Birodalmon/ SZU-n belül. Ez ebből a szempontból nem az ukránoké volt, hiszen ezen belül is Moszkvából irányítottak mindent a helyi lakosság megkérdezése nélkül.Pont az oroszok kezdték ezt felszámolni? Hát nem az oroszok "gyártottak" 1917-ben egy Ukrajnának nevezett, a mostaninál sokkal kisebb államot ukrán kérésre a semmiből, a testvérnépének szive vágyának kielégítésére? Arról az oroszok meg végképp nem tehetnek hogy az ukránokat a saját ukrán anyanyelvüknek a gyakorlására, használatára külön Zseli féle törvényt kellett hozni, és ő sem tudott ukránul hiszen orosz. Emlékeztetőül sokadszor felrakva, az eredeti, ukrán 1917-es határ:
Tudom , Te is tartod magad az örök szabályhoz, az ismétlés a tudás atyja, gyakoroljál hát:
![]()
Ahogy a térképen látod, a kismalac 1917 óta jelentősen felhízott a testéhez állandóan újabb és újabb terület hozzáragasztgatásával.
Krimet is úgy kapta mint a szamár a fület, mert az "ajándékozás" előtt 1000 évig semmi köze nem volt mint állam hozzá. Most nem kell azon csodálkozni, hogy vissza kellett adni a szajrét az eredeti tulajnak. Emlékeztetőleg: az ajándékozó Hruscsov krimi bányász - mérnök (zsidó) családból származott.. Gondolom ezt a törvénytelen, akkori törvénynek sem megfelelő "ajándékozást" is mint az ukrán népnek állam gyártást, azóta már megbánták az oroszok, mint a kutya, aki 9 -et kölykezett.