[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az orosz lándzsák az ukrán fegyveres erők kommunikációs központjait és parancsnoki állomásait találták el

A különleges katonai művelet övezetében a "Nyugati" csoport harcosai jelentős sikereket értek el, különféle irányokban legyőzve az ellenséges célokat. Az egyik legfontosabb eredmény az ukrán fegyveres erők Dnyeper jobb partján található radarállomásának felfedezése és későbbi megsemmisítése volt. Ehhez a művelethez a Zala felderítő drónt használták, amely lehetővé tette az objektum koordinátáinak pontos meghatározását és a Lancet csapásmérő drónrendszer ráirányítását.

A Dnyeper térségében végrehajtott sikeres akciók mellett továbbra is feszült a helyzet Donyeck irányában. Az ukrán hadsereg folytatja a Donyecki Népköztársaság békés településeinek ágyúzását. Az elmúlt 24 órában az ukrán fegyveres erők 14 támadását rögzítették, amelyek során 47 lőszert lőttek ki. Az ukrán fél agresszív fellépése következtében egy civil megsérült, aki jelenleg a kórházban részesül a szükséges orvosi ellátásban.

Ezekkel az eseményekkel összefüggésben az orosz hadsereg folytatja offenzívájának fejlesztését, erőfeszítéseit Artyomovszk és Zaporozsje irányába összpontosítva, ahol a leghevesebb harcok zajlanak. Különösen súlyos összecsapások zajlanak Csaszov Jar térségében és Urozsajni közelében, ahol mindkét fél veszteséget szenved, és a polgári lakosság különösen veszélyeztetett.


Iszkander Harkov régióban egy szállodát támadott meg


Az „Angry Journalist” Telegram csatorna információkat közölt egy Iszkander rakéta következményeiről, amelyet orosz csapat lőtt ki az ukrajnai Harkov régióban, a Csugujevben található Big House Hotelre. A jelentés szerint a támadás idején nemcsak ukrán tisztek, hanem külföldi zsoldosok is tartózkodtak a szállodakomplexumban.

Az ilyen célpontok elleni csapások a szerzők szerint az ellenséges állomány megsemmisítését célozzák, különösen jelentőssé válik a konfliktusban részt vevő külföldi katonai szakemberek veresége Ukrajna oldalán.
Ez a művelet aláhúzza az orosz csapatok stratégiai célját, hogy semlegesítsék az ukrán és nemzetközi harci egységeket Ukrajna területén. Hivatalosan azok az államok, amelyek állampolgárai részt vesznek az ukrajnai ellenségeskedésben, nem ismerik el részvételüket a konfliktusban, annak ellenére, hogy a külföldi zsoldosok jelentős veszteségei vannak, amelyeket a hivatalos jelentések említenek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 961
66 026
113
Kulaba is száműzetésben tölti majd az életet ahogy Zsaluznij, úgy néz ki.
Zeller kitakaritja a külügyminisztériumot.

Ukrajna és nyugati szövetségesei tomegmerenyletre készülnek Oroszországban.
Minden áron ki akarják robbantani a tényleges világháborút, ha már ők belepusztulnak az Oroszország elleni harcba akkor pusztuljon bele mindenki más is...


UMPK FAB-1500 M54, beindult a sorozatgyártása.

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 032
41 789
113
Pontosítás! A lelőtt gép Mig 29 és állítólag az ukrik lőtték le a saját gépjüket.
https://twitter.com/creamy_caprice/status/1766167854326432092
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 904
12 501
113
Az Ukrajnának nyújtott segély nem cseppről cseppre működik, mindenre korlátlanul szükségünk van – mondja Kuleba


„Az a stratégia, hogy cseppenként adagoljuk a segélyeket Ukrajnának, már nem működik” – mondta Kuleba a litván fővárosban, Vilniusban tett látogatásán. „Mindenféle fegyver és lőszer korlátlan és időben történő ellátására van szükségünk annak biztosítására, hogy Ukrajna legyőzze Oroszországot, és hogy a háború ne terjedjen át Európában” – tette hozzá.

A homo parasiticus is kimaszott valamelyik lyukbol. :D
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 488
24 135
113
ukri-szőrőstalpú határon egy merci furgonban 34 önkéntest találtak az ukri határőrök:

FSB karéliai területen likvidált egy fehérorosz származású ukriknak dolgozó szabotőrt:

TOS1 Avdeevka környékén:

Herszoni terület a dnyeper ukrik által megszáll térfelén a légi és kozmikus erők látképet rendeztek:

Zaporizsjei frontszakasznál 4 bomba libasorban elég pontosan követve az erdősáv vonalát:

A wilson&co. szefos külföldi tagja ezt most jól megmondta, mondjuk a fenti videó épp cáfolat...:

Egy ukri aknafelhalmozás felszámolása drónról dobott gránáttal:
Aknafelhalmozás FPV drónnal kiiktatva:

Balatoni látogatás alól felmentettek:
Az utóbbi időben 130 halott Avdeevka környékén:
+

1951-es gyártású RPD:

Harkovi terület Budarki, RBK500:

RBK500 ismeretlen hely:

Artemovsz, KA és Mi28 NIR eregetés:

-2 leo és -1 ypr:

Az utóbbi időben megsokszorozódott a krasznopolt akció közben bemutató drónfelvételek száma, valószínűleg az oroszok felfuttatták ennek is a termelését:

Drón, van benne éjszakai bevetés is, ami lehet kamu mert az oroszok nem látnak este:

ST68U radar Lancetet fogott:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Háború Ukrajnában: lehet-e megoldás Kijev számára a befagyasztott orosz vagyon?

Az orosz vagyon elkobzása és felhasználása az ukrán kormány prioritása 2024-ben. A HírTV stúdiójában Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor a moszkvater.com főszerkesztője.



Durván terjednek a nemi betegségek Európában


2021-hez képest 2022-ben 48%-kal nőtt a gonorrhoeás esetek száma, 34%-kal a szifiliszes esetek száma és 16%-kal a klamídiás eseteké.

- Az okok ismeretlenek, bár több gyanú is van. És lehet, hogy nem is nő, csak több a tesztelés.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 839
14 617
113
Nyugat Ukrajna? Igen
Kárpátok lábánál? Igen
Rossz példa Kárpátaljára? Nem, mert a köztudottan Nyugat Ukrajnai nackó régiókba ad betekintést a videó.

Miért hoztam fel példának? Mert itt ment a rettegés hogy milyen szar a magyar hadsereg és biztos minden Kárpátaljai Ukrán partizánnak állna ha mi bemennénk.
Mert márpedig lehet nevetgélni a dagadt zsidóukrán fenyegetődzésén, de népírtáshoz nem kell baltánál, vasvillánál és néhány száz visszavonuló Banderistánál több.

Ahogy a videóban is elhangzik, akinek elvitték már a fiát/férjét az kurvául nem Ukrán párti és nem háború párti.
Azért a Kárpátaljai terület is elképesztő dolgokat produkált most a Különleges Hadművelet indulása óta. A széles ismerősi körben , az addig nemzetiségi kérdésekben is normálisnak mutatkozó ottani emberekről derült ki hogy hírtelen az ukrán nacionalista elveket és a háborút kezdték támogatni megnyilatkozásaikban. Ez mutatja h akkor még feltétlen hittek Zselinek, és a nyugati támogatású győzelemnek.
És az egészben az a legszomorúbb hogy ezek nem a frissen belső Ukrajnából Kárpátaljára áttelepültek, hanem a legalább 1945 óta ott élő ukránok mellett sajnos az eddig tiszta magyarságukat büszkén hírdető személyek közül kerültek ki.

Kárpátalja hovatartozásának kérdéséről már volt 1993-ban egy erről szóló érvényes, ottani népszavazás, amit azóta sem ratifikált a Kievi kormányzat. Akkor a többség arra szavazott hogy Kárpátaljának teljes önállóságú autonómiát kell biztosítani saját politikai és gazdasági kormányzattal.
A jelenlegi 8% magyar kisebbségi arány mellett ma is az lenne egy normális megoldás - a teljes önállóság. Én legfeljebb a 2022 március 1-e után átköltözött belső ukránokat telepíteném vissza ahonnan jöttek, és Kárpátalján tanyáztak le, még ingatlanokat is felvásárolva az áttelepült magyaroktól..
Annak kevés realitása lenne hogy pld lakosságcsere vagy más kissé erőszakos módon állítsuk vissza ott a magyar fennhatóságot..
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Elvesztett-e az USA egy újabb proxy háborút?
Bill Walton show

Miközben az amerikaiakat más dolgok foglalkoztatják - a választások, a határ, a gazdasági romlás -, az ukrajnai események kicsúsznak a kezünkből. Az emberek reménykedve beszéltek tűzszünetről és fegyverszünetről. Ehelyett néhány újabb baklövéssel a harmadik világháború felé tarthatunk.

Hogy megtudjuk, merre tarthat ez a következő lépés, ebben az epizódban ismét beszélgetek a nemzetbiztonsági kérdésekben jártas gurummal, Stephen Bryennel - a Center for Security Policy vezető munkatársával.

Néhány tanulság a beszélgetésünkből:

Jen Soltenberg, a NATO vezetőjének meggondolatlan kijelentései és tettei fokozzák az ukrajnai helyzetet, és növelik a teljes körű háború kockázatát.
A Biden-kormányzat célja, a moszkvai rendszerváltás kudarcot vallott. Úgy tűnik, Oroszország biztosan győzni fog. Ezen a ponton kevés ösztönzőjük van arra, hogy leállítsák a harcokat.
Ukrajna hatalmas veszteségeket szenvedett, talán akár 800 000 halottat is, és a harmadik hadseregénél tart. Zelenszkij ukrán elnök távozóban van, csak azt nem tudjuk, hogyan és mikor.
Az Oroszország elleni szankciók nem váltak be. Kína felváltotta az Európai Uniót, mint Oroszország legfőbb energiafelvásárlója és áruszállítója, így Oroszországnak mind a készpénz, mind pedig az önfenntartáshoz szükséges termékek rendelkezésére állnak.
A Kína és Oroszország közötti teljes kereskedelem 2023-ra elérte a 240 milliárd dollárt, ami több mint kétszerese a 2018-as értéknek. Oroszország mostanra Kína legnagyobb nyersolajszállítójává vált, a szén tekintetében a második, a földgáz tekintetében pedig a harmadik.
Stephen megjósolta, hogy Victoria Nuland megbízott külügyminiszter-helyettesként távozik. A héten lemondott.
A Biden-kormányzat célja, hogy a háborút minél tovább elhúzza. Biden nem akarja, hogy Ukrajna összeomoljon, miközben ő az elnöki posztért indul.
Azzal, hogy több pénzt küldenek Ukrajnának lőszerre és fegyverzetre, nem oldják meg a valódi problémákat: a kaponahiányt és az alacsony morált.
A békés megoldás megtalálása és az ukrajnai helyzet stabilizálása kellene, hogy legyen a legfőbb prioritásunk. Eddig nem ez volt a legfontosabb.

Stephen, mint mindig, most is mélyen és tájékozottan látja az eseményeket. Mindenképpen érdemes meghallgatni.
- A szöveges átiratát olvasni is lehet.



Biden és Macron beavatkozással fenyegetőzik Ukrajnában
Stephen Bryen - Weapons and Strategy - 2024. márc. 8.

Biden nyíltan megfenyegette Putyint az Unió helyzetéről szóló beszédében

Joe Bidennek sok mondanivalója van az Unió helyzetéről szóló beszédében. Ez egy szokatlanul kemény beszéd volt, ami Biden szándéka szerint is az volt.

Három belpolitikai realitást vagy elkerült, vagy nagyrészt elkerült: a hatalmas határválságot és a mintegy tízmillió illegális bevándorló finanszírozásának képtelenségét, akik Biden felügyelete alatt lépték át a határt; az antiszemitizmus groteszk növekedését, amelyet a Fehér Ház durva kísérletei táplálnak, hogy eltávolítsák Netanjahut a hatalomból és megbüntessék az izraelieket különféle nem bűncselekményekért; sok hamis állítást a gazdaságról, amelyet az amerikaiak jobban értenek, mint Biden. Egyszerűen fogalmazva: egy 20 dolláros hamburger az 5 Guys-ban, ami korábban 5 dollárba került, így értik az amerikaiak a dolgokat. Amikor a Kelloggs vezérigazgatója azt mondja: "Hadd egyenek gabonapelyhet", az emberek értik.

De Biden beszédének legrosszabb része Ukrajnáról és Oroszországról szólt. Biden mindent megtett Ukrajna mellett, éppen akkor, amikor Ukrajna éppen csúszásban van. Hogy miért?

Ennek részben nem Biden, hanem Macron szavai az okai. A kettő csípőből kapcsolódik össze.

Macron azt mondta, hogy az új vörös vonal az, ha Oroszország "megközelíti" akár Odesszátt, akár Kijevet. Ha ez megtörténik, jelentette ki a népszerűtlen francia vezető, Franciaország csapatokat küld az oroszok ellen.

Macron valójában azt akarta mondani, hogy Washington fog csapatokat küldeni az oroszok ellen. Biden ezt már egy ideje a hátsó zsebében tartotta, miközben megpróbált mindent megtenni, amit csak tudott, hogy megölje Putyint és szétverje az oroszokat.

Egyik sem ingatta meg Oroszországot abban a törekvésében, hogy az ukrán harctéren érvényesüljön. A nyitott kérdés csak egy: mikor állítja meg Oroszország az előrenyomuló hadseregét?

Egy ideje úgy tűnik, hogy Oroszország célja a Donbassz és a Zaporozsje területek határainak "kiegyenesítése", nem több. Ezen a ponton Oroszország nagyon közel van ennek a célnak a megvalósításához, ha valóban így látják az oroszok a végjátékot.



Ebben az összefüggésben a nagy nyeremények Bahmut és Avdejevka voltak. Mindkettő fenyegetést jelentett Oroszország újonnan elcsatolt területeire, és katonailag mindkettő olyan "dudor" volt, ahonnan Ukrajna a jövőben támadásokat indíthatott. Oroszország mostanra megszüntette ezeket a fenyegetéseket, és kiiktatja a közeli településeket, falvakat és logisztikai csomópontokat, amelyek táplálhatják a városokért folytatott újabb harcokat. Bahmut irányában Oroszország szorosan megközelíti Csaszov Jart, egy fontos kereszteződést, amely az ukrán hadsereg utánpótlási és rotációs területként szolgált. Az oroszok lassan olyan lépéseket hajtanak végre, amelyek a város elestéhez vezetnek. Ezek Oroszország fontos sikerei Ukrajnában, amelyeket most látunk, bár vannak más helyek is az érintkezési vonal mentén, különösen a Bradley tér térségében és még nyugatabbra a Dnyeper mentén, Krinkinél, ahol az oroszok megpróbálják elűzni az ukrán hadsereget és tengerészgyalogosokat.

A fenti orosz célpontok egyike sem utal arra, hogy az oroszok Odessza vagy Kijev megtámadását terveznék, bár az orosz politikusok között szó van Odessza kiiktatásáról.

Odessza nagyváros, és az oroszoknak nem lenne nagy katonai értelme közvetlenül egy teljes körű szárazföldi támadást indítani. Talán megtalálhatnák a módját annak, hogy elzárják a várost, de még ez is jelentős erőforrásokat emésztene fel, és komoly erőfeszítéseket igényelne a fenntartása, de milyen céllal? Az oroszok, beleértve Putyint is, azt mondják, hogy Odessza orosz város: de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet orosz város anélkül, hogy bármilyen katonai műveletet indítanának.

Kijev már más kérdés. Ez az ország fővárosa. Bizonyára valaha orosz város volt. A cároknak ott volt a téli palotájuk, mert sokkal melegebb volt, mint Szentpétervár vagy Moszkva. Kijevben található a 980 éves Kijev-Pecsersk Lavra kolostoregyüttes. Itt, Kijevben van az Ukrán Ortodox Egyház (UOC) székhelye, amely a moszkvai egyházhoz igazodik. A Zelenszkij-kormány kiutasította az egyházat a történelmi ingatlanokból, és be akarja tiltani az egyházat, mert állítólag Moszkvához igazodik. Számos papot letartóztattak.

Mit fog Oroszország tenni? Nem valószínű, hogy az oroszok megállítják előrenyomulásukat, amíg az USA és a NATO folyamatosan fegyverekkel látja el Ukrajnát. Ráadásul az orosz fél egyik fő célja, hogy a NATO-t kivonják Ukrajnából. Ezt nem lehet megtenni azzal, hogy leállítják és megállítják a hadseregüket. Ez azonban azt jelenti, hogy vagy a jelenlegi ukrán kormány tárgyal Oroszországgal, vagy valahogy leváltják. A leváltás magában foglalhatja Kijev megtámadását, de vannak más lehetséges forgatókönyvek is, például egy politikai lázadás Ukrajnában, amely megdönti a jelenlegi kormányt, és békefeltételeket kínál Oroszországnak.

Ha a felfordulás politikai jellegű, akkor sem Macron, sem Biden nem tehet sokat. Ha az orosz hadsereg offenzívát indít Kijev ellen, akkor Macron és Biden valószínűleg lépéseket fog tenni az amerikai és francia, esetleg más erők ukrajnai bevetésére. Kevés a valószínűsége, hogy a NATO szankcionálna egy ilyen lépést, de ez nem számít.

Biden reméli, hogy a választások előtt nem kell ezt megtennie, bár annyira irracionális a témában, hogy lehet, hogy beküld néhány amerikai erőt, és kihívja az oroszokat, gondolván, hogy ezzel népszerű lesz az Egyesült Államokban. Ha ezt megteszi, akkor egy olyan háborút robbantana ki Európában, amely gyorsan a harmadik világháborúvá mutálódhat.

Biden kemény megjegyzései arra utalnak, hogyan kívánja folytatni elnökválasztási kampányát.

Minél több közvéleményi támogatást veszít, annál veszélyesebb lesz.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 414
46 129
113

Több tucat cél megsemmisült: az ellenség hatalmas támadást indított orosz régiók ellen​

Március 9-én éjjel az ukrán rezsim hatalmas támadást intézett, és több tucat drónt indított négy orosz régióban.

A támadást az orosz hadsereg légvédelmi erői verték vissza.
„Leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy 47 repülőgép-típusú UAV-vel terrortámadást hajtsanak végre az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen.
A szolgálatban lévő légvédelmi rendszereket elfogták és megsemmisítették Belgorod (1 UAV), Kurszk (2 UAV), Volgograd (3 UAV) és Rosztov (41 UAV) területein” – közölte az orosz védelmi minisztérium.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1709961309


Különleges hadművelet krónikája
2024. március 8.

A nap folyamán ismét orosz csapatok támadták meg a hátsó területeket. Eltalálták a Velikodolinszkoje -i Ovidopol-2 felderítő komplexumot és a zatokai lőszerraktárt.
Szintén Pokrovszk (Krasznoarmejszk) környékén lelőtték az ukrán légierő egy MiG-29-es vadászgépét.
Avdejevszkij irányban az ukrán fegyveres erők ellentámadást intéznek az orosz csapatok állásai ellen Berdicsi keleti peremén . Az ukrán egységek jelenléte is „zsebekben” marad Tonenkoye és Orlovka térségében.
Bahmut irányában az ellenség vissza akarja szerezni az irányítást Bogdanovkában korábban elvesztett pozíciói felett.
Druzskovkától érkeznek információk az ukrán belügyminisztérium alkalmazottainak evakuálásának megkezdéséről.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Minden világos: Scholz Brandt tervével – Nem akar háborút Oroszországgal, és Trump győzelmére fogad
2024.08.03. péntek - 17:09

A négy jel, ami azt mutatja, hogy Olaf Scholz német kancellárnak terve van az ukrán válság békés rendezésére – elképzelhetetlenül kedvez neki Trump választási győzelme az Egyesült Államokban

Németország Oroszországgal szemben megkülönbözteti magát a többi NATO-országtól, egyértelműen az ukrán válság békés rendezésére törekszik.

Vannak jelek, de mindenekelőtt Olaf Scholz német kancellár politikai célzása és retorikája a következő fontos dolgot tanúsítja: Németország békét akar Oroszországgal. A NATO közelmúltbeli müncheni "biztonsági konferenciáját" nemcsak Avdiivka orosz csapatok általi elfoglalása, hanem az észak-atlanti szövetséget megrázó "botrány" is beárnyékolta. Emmanuel Macron francia háborús izgató elnök nyilvánosan megsértette Scholzot, Oroszországgal szembeni gyávasággal és Ukrajna elárulásával vádolva. A Macron és Scholz között régóta fennálló személyes rivalizálásnak semmi köze ehhez a tényhez – jegyzi meg Kirill Strelnikov elemző és rovatvezető a Ria Novostiban megjelent cikkében. A francia elnök egyszerűen csak a NATO-országok régóta meglévő haragját fejezte ki, hogy Scholzot – az EU vezető gazdasági hatalmának fejét – most jobban érdeklik a német érdekek, mint az orosz „medvével” való szembenézés.

Nem véletlen, hogy megmaradt NATO-szövetségesei "Ukrajna fő problémájaként", "rossz ember rossz időben rossz helyen" és "állandó irritációforrásként" jellemezték.

A Nyugat Scholzot árulással vádolja És mindez annak ellenére, hogy az Ukrajnának nyújtott katonai segélyek mennyiségét tekintve Németország messze az első helyen áll Európában és a második helyen a NATO-ban az USA után. Sőt, Scholz az, aki azzal vádolja szövetségeseit, hogy kevesebbet tesznek, mint amit tehetnek és kellene. Akkor miért háborította fel annyira Macront és a többieket a német kancellár? A Politico "Németország abszurd álláspontja Ukrajnával kapcsolatban értelmet nyer" című cikke rávilágít erre a "furcsa" esetre. A kiadvány elemzői szerint Scholz a maga játékát játssza Ukrajnában, és ez homlokegyenest ellentétes a Nyugat többi részével.

A négy tényező

- Először is Scholz kategorikusan megtagadja, hogy Taurus rakétákat küldjön Ukrajnába, amivel elérhetik Moszkvát, arra hivatkozva, hogy az ukránok nem tudják használni a szóban forgó fegyvert, ezért német szakértők kiküldésére lesz szükség.

- Másodszor, Scholz volt az első, aki éles támadást indított Macron ellen, amikor bejelentette NATO-csapatok esetleges telepítését Ukrajnába. Február végén Drezdában a választókkal folytatott megbeszélésen a kancellár világossá tette, hogy egyetlen német katonát sem küldenek Ukrajnába, ezzel kivívta a választók tapsát.

- Harmadszor, Scholz felfedte, hogy brit és francia katonai személyzet Ukrajnában segíti az ukrán fegyveres erőket az orosz célpontok elleni csapásokban. Ezt a kinyilatkoztatást a NATO árulásként kezelte.

- Negyedszer, Scholzot azzal vádolták, hogy fél Oroszországtól, mert mindenhol vörös vonalakat lát, amelyek Macron szerint "már nem léteznek".

- És ami a legfontosabb, azzal vádolják, hogy "békekancellárként" álmodik a történelembe, vagyis gyorsan, bármilyen feltétellel véget akar vetni az ukrajnai konfliktusnak.

Persze itt meg kell jegyezni, hogy Scholz nem hirtelen lett Oroszország barátja. Csak hát a mai nyugati berendezkedésben még valamivel racionálisabb és nagyobb az önfenntartás érzéke. Kollégáival ellentétben ő előre tekint: választások jönnek, és nem mennek jól a dolgok hazai fronton az Oroszországgal fennálló kapcsolatok megromlása miatt. A 2024-es német GDP-előrejelzést +0,7%-ról +0,2%-ra módosították. 2021-hez képest a fűtés, az áram és az üzemanyag ára legalább 41%-kal emelkedett. Az országot sztrájkok rázzák meg. Növekszik az üzleti csődök száma, a németek életszínvonala pedig folyamatosan csökken.

Pontokat szerez az Oroszországgal szembeni mérsékelt politikával.

Az egyetlen kérdés, ahol Scholzot támogatja a lakosság,
az Németország viszonylag mérsékelt ukrajnai politikája. Scholz a következő adatokat veszi figyelembe: Kelet-Németországban az AfD – Alternatíva Németországnak már vezető párttá vált, a németek 71%-a ellenzi az ország konfliktusban betöltött szerepének elmélyítését, 72%-a a német katonák ukrajnai küldetését és 60%-a azt követeli, hogy ne küldjenek Taurus rakétákat Ukrajnába.

Mindezekért Scholz nem fogja kockára tenni politikai jövőjét. A német kancellár kezdettől fogva rájött, hogy Oroszországot katonailag lehetetlen legyőzni.

Annak ellenére, hogy végül pénzzel és fegyverrel kénytelen volt megerősíteni Ukrajnát, minden alkalmat felhasznált, hogy felvegye a béketárgyalások kérdését. 2022-ben és 2023-ban is többször beszélt erről.

Scholz odáig ment, hogy egy ponton nagy pénzügyi segítséget is ajánlott Ukrajnának, amiért megtagadta a NATO-EU-csatlakozást, és igen, fél Oroszországtól. Vagy inkább nem Oroszországtól, hanem attól, hogy mit tehet Oroszország Németországgal és Európával, ha háttal áll a falnak.

Donald Trump választási győzelmét akarja az Egyesült Államokban 2024 novemberében.

Most Scholz, ő egy kis ember, aki a világtörténelem kritikus fordulópontján áll, és kíváncsian várja az amerikai választások eredményét, vagyis Donald Trump győzelme utáni elnöki posztját. Az ukrajnai konfliktust lezárni akaró Trump megválasztásának nagy az esélye, és Scholz tudja, hogy a republikánus jelölt győzelme neki kedvez.

Scholz pedig nagyon reméli, hogy sikerül megismételnie Willy Brandt német kancellár történelmi sikerét, akit Friedenskanzlernek – "békekancellárnak" neveztek el.

Az ügyet jól ismerő források szerint Scholz "közvetítő" szerepet szeretne Oroszország és Ukrajna között, hogy minden áron biztosítsa Németország biztonságát és túlélését, beleértve a békét Oroszország feltételei szerint.

Vannak esélyei és szövetségesei is. Scholz egyik SPD tisztviselője, Axel Schafer egy nemrégiben adott interjúban azt mondta: „El fogjuk mondani a választóknak, hogy az SPD a béke pártja. És van békekancellárunk."

Ami Oroszországot illeti, nem törődik a nyugati béketeremtők indítékaival, mint például a félelem, a veszélyek tudatlansága vagy a nemzeti érdek.

Nem utasítja el a béketárgyalásokat, amelyek a 2022-től fennálló helyzet realitásán és a számára szükséges biztonsági garanciák biztosításán alapulnak.



- Macron valójában azt akarta mondani, hogy majd Washington fog csapatokat küldeni az oroszok ellen. Aztán mennek a mémetek is. Aztán mások is. Ők meg erőst drukkolnak nekik (ahogy szokták).



Sebészi pontosságú csapás – Oroszország bombázta az ukrán határőrség főhadiszállását Szumiban – Hatalmas áldozatok

2024. 08. 03. - 21:31

Az orosz erők precíziós rakétatámadást indítottak az egyik ukrán katonai létesítmény ellen a Szumi régióban.

A helyi hatóságok megerősítették a csapást, miközben a források az ukrán hadsereg súlyos veszteségeiről számoltak be a támadás következtében.

A Szumi városában történt nagy robbanás után az ukrán hatóságok kénytelenek voltak elismerni, hogy légvédelmi erőiknek nem sikerült elfogniuk az orosz rakétát, de azt hazudták, hogy a célpontj állítólag valamilyen politikai létesítmény volt.

A városból készült felvételekből kiderült, hogy az orosz támadás célpontja a szumi határőr különítmény főhadiszállása volt.

Az ukrán hadsereg állandó bevetésére használt épület majdnem megsemmisült. További információk szerint a támadás a helyi határállomások parancsnokainak találkozóján történt. A találkozó időzítése miatt az orosz hadsereg délután indította a halálos csapást, míg az ukrán létesítmények elleni támadások többsége éjszaka történik. Az ukrán áldozatok pontos számát nem valószínű, hogy hivatalosan nyilvánosságra hozzák, de a pusztítás mértékét figyelembe véve feltételezhető, hogy a csapás rendkívül hatékony volt.

A napi tüzérségi és aknavetős támadásokért Oroszország határ menti területein, amelyek többszörösen polgári áldozatokkal jártak az ukrán határőrség az AFU katonáival együtt felelősek.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 697
8 735
113
Szerinted 1938 - 1945 között mi volt ? Tisztában vagy a világháborús terveikkel ? o_O :confused: :eek:

A németeket 1945-re legyőzték, azután megszűntek politikai tényezőnek lenni, azonban attól még mindig vannak és lesznek magukat nagyhatalomnak képzelő országok, és így lesznek mind belpolitikai válságok, államcsődök, polgárháborúk, beavatkozások, háborúk, és megszállások bárhol a világ pontján.
Ember. Oroszország ezt most teszi Ukrajna, Grúzia és Moldova esetében is. A mai Németországnak meg köze sincs a a náci Németországhoz.
Te ezt teljesen komolyan gondolod ? o_O :confused: :eek:

Milyen történelmet olvastál ?

Ez mit is jelent akkor ? Mióta is vannak ukránok ? 882 óta ? Miért nem 482 óta ? Mert Kijevet az ukrán legendárium szerint 482-ben alapították, tehát több, mint 1500 éve ős-ukrán ?
Abban lehet vitatkozni hogy mikor váltak szét a keleti-szláv nyelvek és mikortól van külön identitásuk. Viszont amit leírtam azt ez nem befolyásolja. Az ukránok a Kijevi Rusz óta ott élő szláv lakosság leszármazottai. Belőlük fejlődött ki a mai ukrán nép. Akkor nyilván még a mai ukrán és a mai orosz nemzettudat sem létezett.
Az oroszok, a tatárok, a litvánok, a lengyelek, a svédek, a törökök, és az osztrákok állandó, és évszázadokon átnyúló harcai a terület felett a nemzetiségi összetételt nagyon is megkeverték.

A nyugati országrész etnikájára a jó pár évszázados litván, és lengyel birtoklás, és lakosság nyomta rá a bélyegét. Kijev felében, a Dnyepertől keletre, és a dél egy jó részén a lakosság az etnikai orosz. Délnyugaton meg törökök voltak. És a Krím meg tatár volt, török függőséggel.
Sehol sincsenek fajtiszta emberek. Fajtiszta magyarok meg oroszok sincsenek. Te most szalmabábozol, mert ilyent nem is állítottam.
Ungváry Krisztián felcsapott politikai celebnek, és politikailag korrekt megmondóembernek, azonban az ilyen kitérés ellenére ő is azt mondja, hogy nem létezett Ukrajna 1991 előtt. A magyar történészek pápájaként. De te jobban tudod, hogy töretlenül léteztek az ukránok, meg Ukrajna évszázadokon, sőt évezredeken keresztül.
Azt végképp nem állítottam hogy volt Ukrajna 1991 előtt. Ukrán identitás és nyelv viszont nyilván létezett. Hiszen már jóval korábban próbálták felszámolni azt az oroszok.
Kína és a Soft Power XD

Sok hülyeséget láttam a politika kategóriában, de ennek a hozzászólásnak ezen része az, ami elérte, hogy majdnem lefejeltem a monitort. Még csak azt se tudom hogy komolyan beszélsz-e vagy trollkodsz, de lehet bekapok két adag nyugatót, hogy bírjam.
Kína a gazdasági befolyását folyamatosan terjeszti ki a világban. Magyarországon is. Ezt jelenti a soft power. Amikor a befolyásoddal érsz el dolgokat és nem háborúval.
A horvát államfő megmondta, hogy az ukránoknak ha másba nem, de a Krímbe bele kellene törődniük, és a fegyverszállítás semmire nem megoldás.

Ausztria sem ad fegyvereket, és még kiképzést sem vállal.

Bulgária is nyíltan megmondta, egész pontosan az ő elnökük:

A fegyverszállításokhoz ragaszkodó háborús pártoknak először választásokat kell nyerniük, kormányt kell alakítaniuk, és vállalniuk kell a felelősséget azért a döntésért, hogy a Bolgár Hadsereg átadja fegyvereit Ukrajnának. Olyan emberek, akik egyáltalán nem értenek semmit a hadsereghez, most mindent megtesznek, hogy belekeverjenek minket az ukrajnai konfliktusba, amit nem fognak tudni majd ellenőrizni.
Közben a közös EU-s támogatást mégis csak Magyarország gáncsolta. Bulgária pedig korábban és most is ad fegyvereket. Görögország is adott fegyvereket, nyilván van amit nem akarnak odaadni, mert nekik is kell a törökök miatt.
Mit jelent ez, mit akarsz ezzel mondani ?
Azt hogy kitalálsz számokat és tényként kezeled. Enni erővel legyen 200 kínai.
Honnan származik az a térkép ? Ki készítette ?

Irodalmi, steril ukrán és orosz léteznek, külön - külön. De attól még gyakorlati valóságban az orosz a domináns.

A probléma az, hogy több egymástól független forrást tudok hozni a te térképed ellen, miszerint Ukrajna jó nagy része oroszajkú. Mind közvéleménykutatások, mind történészeti írások.
A 2001-es népszámlálás adataiból készült. Valószínűleg az otthon használt nyelvről szól nem a közélet nyelvéről. Ott valószínűleg az orosz dominánsabb volt.
Vannak olyanok, akik szerint Voronyezs is ősi ukrán föld, és erőszakosan lett oroszosítva. Mennyire találod reálisnak ezt ?
Az engem nem érdekel.
A nemzetállam, és a nacionalizmus egy eléggé új fogalom. A feudalizmust váltotta le. Előtte a feudális rendszerben az államok a rendiség mentén szerveződtek, az arisztokráciában merült ki a nemzet, nem volt semmiféle Ria! Ria! Hungária! "nemzettudat" még a falusi kocsmában sem.
Az oroszoknak viszont nem sikerült míg a franciáknak igen. Mi lehet szerinted az ok?

Szerintem az hogy az ukránokat a lengyel, litván, habsburg uralom Európában tartotta, míg az oroszokat a mongol uralom ázsiaivá formálta. A hatalomgyakorlás módja Oroszországban nagyon nem európai.
Kíváncsi lennék én a Türkménbasi Monarchiára, vagy Jakutföldi rénszarvas legeltető köztársaságra, milyen életképes államok lennének.

Főleg olyanok szomszédságában, mint Kína, és Japán.

Volt idő, hogy Japán is kiszemelte magának a mai Orosz Távol-Keletet. Az más kérdés, hogy a japánok háborús kísérletei kész kudarcok voltak.
Akkor ilyenkor nem számít a ki volt itt előbb érv?
Addig az oroszok, az ukrajnai oroszok, és az ukránok között nincsen éles határvonal.

És a kínai viszonyokra áttérve, Kínában van olyan is, hogy sinizáció, be kell mutatnom, hogy micsoda az ?
A nép nem egyenlő az állammal, te írtad le ezt korábban. Akkor még nem volt nemzetállam.
Amúgy a szélsőséges ukrán nacionalizmus, ami 1903 óta létezik, az sokak ellenszenvjét kivívja maguk ellen. Egy mindenki ellen utálkozó, és aljaskodó társulásra mi szükségünk van ?
Olyan szélsőséges gondolat hogy nem akarnak orosz uralom alatt élni?
Bocsáss meg, de ezt hogy érted ?

1922 előtt olyan sem létezett, hogy Fehéroroszország. Amikor 1922-ben megalakították, akkora volt Fehéroroszország, mint Luganszk + Donyeck oblasztyok együttvéve. Ez olyan 50,000 km2-t jelent, vagy még annál kisebbet is. És napjainkban felhízott 200,000 km2-re is. Vajon hogyan ?
Megint az állammal foglalkozol amikor az nem jelent egyet a néppel. Hova tűnt a belarusz nyelv és identitás? Nagyából felszámolta az orosz imperializmus.
Hogy neked miért vérzik ennyire a szíved a Krímért ?

A Krímet nem lerohanták, hanem már 1998-ban megengedte az Ukrán Kormány az Orosz Kormánynak, hogy ott az Orosz Hadseregnek katonai bázist létesítsenek, nagyszámú személyzettel, ez jelentett olyan 25,000 katonát, és 2017-ig szólt az egyezmény. Az oroszok tartózkodási engedélyét 2010-ben hosszabbították meg, 2042-ig. Ezt szabadott, nem ?
Nem a Krímról szól ez, hanem a nemzetközi jogról. Arról hogy egy olyan világ ahol bárki elfoglalhat területeket egy szomszédos országtól végső soron sokkal több szenvedéssel jár. A háború pedig a Krím elcsatolásával kezdődött, addig nem volt nemzetközi konfliktus, max Ukrajna belső konfliktusa volt.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 032
41 789
113
A khoklok nagyra értékelték az újdonságunkat a csatatéren.
Ezúttal egy UMPB D-30SN nevű csodafegyver lett, ami az Universal Inter-Species Planned Munitions (egyes forrásokban Bomba) rövidítése, 30 cm átmérővel.

Valójában ez egy tervezőbomba, ahol az összes perzsa, és annak vezérlőegységei és irányítóegységei (műhold), szárnyai, és a több mint száz kilogrammos BCh-t beletuszkolták a csőbe.

Nos, mivel ezt a csodabombát "fajok közöttinek" nevezték el, egyértelmű, hogy nem csak a repülés, hanem az MLRS-ek, mint a "Tornado-S" vagy bárki más, aki 30 cm átmérőjű rakéták kilövésére képes, is használhatja.
Abban az esetben, ha a "Tornado", egy sugárhajtómű csatlakozik hozzá, töltjük a teljes kazettát, és lőni az ellenség, hogy valójában egy rakéta a kimeneten.

A repülés még mindig a motor nélküli modellt használja, de valószínűleg a közeljövőben ezt a hiányosságot kijavítják.

És igen, a Khokhlok szerint a tesztek meglehetősen sikeresek.

Minden jót a Khokhléknak!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 091
83 466
113
Azért a Kárpátaljai terület is elképesztő dolgokat produkált most a Különleges Hadművelet indulása óta. A széles ismerősi körben , az addig nemzetiségi kérdésekben is normálisnak mutatkozó ottani emberekről derült ki hogy hírtelen az ukrán nacionalista elveket és a háborút kezdték támogatni megnyilatkozásaikban. Ez mutatja h akkor még feltétlen hittek Zselinek, és a nyugati támogatású győzelemnek.
És az egészben az a legszomorúbb hogy ezek nem a frissen belső Ukrajnából Kárpátaljára áttelepültek, hanem a legalább 1945 óta ott élő ukránok mellett sajnos az eddig tiszta magyarságukat büszkén hírdető személyek közül kerültek ki.

Kárpátalja hovatartozásának kérdéséről már volt 1993-ban egy erről szóló érvényes, ottani népszavazás, amit azóta sem ratifikált a Kievi kormányzat. Akkor a többség arra szavazott hogy Kárpátaljának teljes önállóságú autonómiát kell biztosítani saját politikai és gazdasági kormányzattal.
A jelenlegi 8% magyar kisebbségi arány mellett ma is az lenne egy normális megoldás - a teljes önállóság. Én legfeljebb a 2022 március 1-e után átköltözött belső ukránokat telepíteném vissza ahonnan jöttek, és Kárpátalján tanyáztak le, még ingatlanokat is felvásárolva az áttelepült magyaroktól..
Annak kevés realitása lenne hogy pld lakosságcsere vagy más kissé erőszakos módon állítsuk vissza ott a magyar fennhatóságot..
Nézd, 1945ben, a háború után a kommunisták itthon millás tömegtüntetéseket szerveztek. Ebből azt szűrték le, hogy mindenki velük, simán nyernek, a SZEB minimális mértékben (akkor még nem csak a szovjetek voltak benne) "avatkozott bele" a választásokba, de azért a régi rendszer működtetőit természetesen százezrével zárták ki a választásokból, törölték a névjegyzékből.

Aztán jött a választás, és gigaszopást szenvedtek el. A SZEB kellett hozzá, hogy bizonyos posztokat megkapjanak, benne legyenek a kormányban. A többi történelem.

Úgyhogy, amit látsz, az egy nagy semmi. Adott helyzethez tartozó kötelezően láttató kép.

Rengetegen vannak a fronton, fogságban, haltak meg. Kizártnak tartom, hogy ezek után bármilyen szinten is magát magyarnak vagy aközelinek (pl. vegyes házasság) tartó magyar EZÉRT az ukrán belpolitikáért rajongana, azt a kis százalékot leszámítva, akik mindenhol, minden országban csápolnak minden magyartalan történetnek. Ilyenek itthon, világszerte is vannak, pedig mit is adtak nekik ugye a "rómaiak"?

Mit kaptak a csehszlovákoktól, mit a szovjetektől? Kb. semmit. És az ukránoktól? Muhaha ...
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 986
19 313
113
Az FPV drónnak megvan az a jó tulajdonsága, hogy több ideig tud levegőben maradni, mint egy ATGM. Addig tud célpontot keresni, stb.

Az ún “nagy gyártók” egyébként hány FPV drónt gyártottak az elmúlt évtizedekben? Ja, várj…
Megvan, hogy mi az az FPV az "FPV drón" kifejezésben? Csak azért, mert szerintem így a kérdésed is értelmetlen, rengeteget gyártottak különféle méretekben.

First Person View. Gyakorlatileg előre néző kamerával is felszerelt távirányított drón
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
507
2 684
93
Az Ukrajnának nyújtott segély nem cseppről cseppre működik, mindenre korlátlanul szükségünk van – mondja Kuleba


„Az a stratégia, hogy cseppenként adagoljuk a segélyeket Ukrajnának, már nem működik” – mondta Kuleba a litván fővárosban, Vilniusban tett látogatásán. „Mindenféle fegyver és lőszer korlátlan és időben történő ellátására van szükségünk annak biztosítására, hogy Ukrajna legyőzze Oroszországot, és hogy a háború ne terjedjen át Európában” – tette hozzá.

A homo parasiticus is kimaszott valamelyik lyukbol. :D
Még mit nem, korlátlan ellátást!! :mad: Mit képzelnek ezek, kik ők, meg milyen mesevilágban élnek!? Az anyámat ne küldjem ha azt követelik!? Azt a kvrua primitív ukri k!b@...tt anyátokat!!

Amúgy Mi magyarok '56-ban csak annyit kértünk, hogy az orosz szovjet megszálló vörös hadsereg, amit MI etettünk, itattunk, szállásoltunk, meg akik addig elraboltak, és elhajtottak 700ezer! magyar civilt kényszermunkára, 12 év elteltével takarodjanak ki! Cserébe, osztrák mintára semlegesek leszünk! Demokratikus választások kiírása, és kilépés a varsói szerződésből. Ennyi. Nem kívántunk a nato-hoz csatlakozni, nem kértünk nyugati fegyvereket, nem dicsőitünk Horthy-t, sem szálasi féle nácit, ahogy, és amilyen nagyságrendben azt ma az ukrik banderával teszik....
A nyugati hisztérikus segítségnyújtás akkor valahogy elmaradt... Szégyellhetik is magukat.. De nem.. Ma meg elvárják nyugaton, hogy ugorjunk, és amit parancsolnak megtegyük, kérdés nélkül....

Amúgy mostanság, ha esetleg valaki nem hallott róla, némely szélsőséges ukrik a mi hazánk parlamenti képviselőit, és családjaikat halálosan fenyegetik... Nem vagyok mi hazánk szimpatizáns, de tök mindegy is, mert ezt vehetjük konkrétan ellenünk irányuló ukri terrorizmusnak, és az irány amit vettek az példanélküli, és nem kicsit bicskanyitogató.. Meglátjuk a hazai elhárítás mit tud, mert most megmérettetnek.

Szóval felőlem az ukrik elmehetnek a 'csába, és egyék meg azt amit főztek....
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 017
23 423
113
@meszike91

"Olyan szélsőséges gondolat hogy nem akarnak orosz uralom alatt élni?"

és te pl ismered a szeparatizmus szó jelentését :D ?

Olyan szélsőséges gondolat hogy bizonyos területek nem akarnak ukrán uralom alatt élni ?
jó reggelt kívánok, pont ezt akarták erőszakkal megakadályzni az ukránok,ami miatt ez az egész háború kitört !!!!!


Nem a Krímról szól ez, hanem a nemzetközi jogról. Arról hogy egy olyan világ ahol bárki elfoglalhat területeket egy szomszédos országtól végső soron sokkal több szenvedéssel jár.

a nemzetközi jogot ezen a területen pont a kenyéradó gazdáid rúgták páros lábbal seggbe Koszovó kapcsán,és azóta nincs hivatkozási alapjuk semmiféle nemzetközi jogra !!

(áruld már el miért jó önmagadat megszivatni minden komentedben ? )

nem mellesleg egy kérdést azzal lezárni,hogy az téged nem érdekel sem túl elegáns,mert ennyi erővel a Te érveid sem érdekelnek senkit .. ;)
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 488
19 487
113
Nem a Krímról szól ez, hanem a nemzetközi jogról. Arról hogy egy olyan világ ahol bárki elfoglalhat területeket egy szomszédos országtól végső soron sokkal több szenvedéssel jár.
Ember, a jelenlegi határok szerinted hogy alakultak ki? Megnyugtatlak: pont ugyanúgy, hogy valaki elfoglalt egy területet a szomszédos országtól... :D
Sőt! Angolszász viszonylatban ez nem csak a "szomszédos" országra igaz, hanem "bármely" országra. Amit te "nemzetközi jog"-ként aposztrofálsz, az egy kétségbeesett kísérlet arra, hogy a hanyatló angolszász hegemóniát a világban valahogy konzerválják. Miért csodálkozol, hogy ebbe a többiek nem kívánnak belenyugodni?
Egyszerű lélek vagy te kisfiam(lányom), annyit látsz a világból, amit a zárkaablakból egy rab(vagy smasszer :D): minden rácsokkal van körülvéve, csak te vagy szabad! :D