[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 562
79 729
113
Miért is a nagy tűzerőre és a sebességre helyezték a hangsúlyt a szovjet harckocsifejlesztők és nem a nagy tömegre? :rolleyes:

Néha érdemes lenne a nyugatiaknak történelmet olvasniuk, vagy legalább pár dokumentumfilmet megnézniük!

b62e5a68cb06d1bd0522ce775f2f3ff3.jpg


Várom hogy az ukránpártiak felháborodjanak, hogy elitélt börtöntöltelékeket engednek szabadon, ha azok harcolnak a fronton.
Bárki mehet, kivéve azok akik államellenes bűncselekményt követtek el!

Miert kell butaságot beszélni? A nehéz- harckocsijaik semmivel nem voltak mobilisabbak a kisebb tömegük ellenére mint a német nehéz-harckocsik (IS2 vs. Tiger II). A tűzerejük pedig HE gránáttal valóban nagyobb volt, épp csak 28db 122-es lőszer fért a harckocsiba szemben a Tiger II 86db 88-as gránátjával szemben. Páncéltöresben pedig egyértelmű volt a német fölény.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 772
9 183
113
ne kerüld ki a választ meszes !!! :D

onnan indultunk,hogy állításod szerint "Olyan szélsőséges gondolat hogy nem akarnak orosz uralom alatt élni?"

oké de akkor menjünk a te eszmefuttatásod szerint és legyen igazad .. ne legyen szélsőséges gondolat az,ha valaki nem akar valamilyen uralom alatt élni.

2014-ben az oroszok annektálták a Krímet ..pont.

megmutatod a térképen hogy a donyec medencének mi köze van a Krím-félszigethez ?

segítek mert rendes gyerek vagyok,sárgával van jelölve az ábrán a luhanszki és donyecki terület ..
szóval állításod szerint ne legyen már szélsőséges gondolat,ha valaki függetlenedni szeretne valakitől,és nem akar annak az uralma alatt élni .. jó legyen így .
mi a helyzet akkor azzal amit kérdeztem,hogy az ukránok támadták a sárgával jelölt területeket,ami miatt az a jelenlegi háború kitört ?




<a href="https://ibb.co/k4dpSvs"> Ukraine-Donechyna-hu
http://<a href="https://ibb.co/k4dpSvs"><img src="https://i.ibb.co/fkcbxLz/Ukraine-Donechyna-hu.png" alt="Ukraine-Donechyna-hu" border="0"></a>

ezt írtad : Nem a Krímról szól ez, hanem a nemzetközi jogról. Arról hogy egy olyan világ ahol bárki elfoglalhat területeket egy szomszédos országtól végső soron sokkal több szenvedéssel jár.

wikipedia adatok,(csak hogy te is meg tudd keresni.. )

Koszovót az ENSZ 193 független országából 93 ismeri el önálló entitásként, 100 nem ismeri el .
A Krím esetében a függetlenedésük ellen 100 tagország szavazott igennel, a többi nemmel,vagy tartózkodott,vagy el sem ment a szavazásra. (tehát nem)


ami Koszovót illeti .. az albánok saját maguktól foglalták el a területet, vagy "bárki" segített nekik ebben,hogy egy szomszédos országtól legyen területük ?
okozott-e ez "sokkal több szenvedést" azóta ?
hányszor és milyen aspektusban szerepelt mondjuk a hírekben Koszovó amíg Szerbia része volt,és hányszor szerepel a hírekben Koszovó amióta "független" lett ?

ha felmérte volna az USA/EU/pláne az ukránok a reális képességeit akkor igen,valóban mindenkinek jobb lenne ,de tudom,neked aki felfelé síkitassz a hullámvasúton,hiába hoz az ember tényeket,meg érveket ... felesleges .

te ne meg beszélj már másnak az érvelésről amikor egy neked intézett kérdésre ezzel érveltél : Az engem nem érdekel.
Csak hogy Ukrajna egy független állam. Az oroszoknak is van független államuk, méghozzá a világon a legnagyobb.

Ukrajna 91-ben meg lett kérdezve a függetlenségről és minden terület a függetlenségre szavazott. Egyedül a Krímben nem volt elsöprő a többség, de ott is 54% a függetlenségre szavazott és ezt a szavazás nem katonai megszállók rendezték mint az orosz kamuszavazásokat.

A donyeck medencében putyin terroristái robbantottak ki háborút hogy ellehetetlenítsék Ukrajna nyugati integrációját. Ehhez putyin beáldozta az ukrajnai oroszokat, pontosan tudta hogy ezzel a háborúval mennyire kibaszik velük is.

A koszovói nyugati beavatkozásnak nincs több százezer halálos áldozata. Az oroszok ukrajnai kalandjának meg igen. Összemérhetetlen a kettő. Ráadásul az oroszoknak rohadtul nem csak donbasz kell, ezt legkésőbb két éve lehet látni. Ők a független Ukrajnát akarják felszámolni ahogy ezt putyin is sokszor megfogalmazta már.

1. Igen, biztos. Amit ma "nemzetközi jog" címén művel az amerika vezette nyugat, az addig jog, amíg őket illeti, mindenki másnak kötelesség. Vagy hogy értelmeznéd másként pl. az iraki háborút a nem létező vegyifegyverek ürügyén? A határok "sérthetetlensége" pedig egyszerű süketelés. Soha, ismétlem SOHA nem lesz olyan, hogy sérthetetlenek lesznek a határok. A nemzetállamok szükségképpen növekedésre törekszenek, amit csak más nemzetállamok kárára tudnak megtenni. A feszültségeket csak egy ideig lehet "diplomáciai keretek" között tartani, és nem véletlenül írta Marx is, hogy "a háború a politika folytatása más eszközökkel"... Szóval igen, fenntartom, hogy amit ma az atlanti oldal "nemzetközi jog" címén vall, az nem más, mint a jelenleg még látszólag meglévő angolszász hegemónia bebetonozási kísérlete.
Európa nagyobb része ezt a gondolkodást meghaladta és azóta soha nem látott béke és jólét van. De amúgy fel kell készülnünk arra hogy megvédjük ezt Oroszországtól, mert most ezt is veszélyezteti putyin felelőtlensége.
2. Oroszország "többet veszített, mint nyert"??? Ne mond, tényleg Moszkva alatt lenne a front? Az egyesült nyugat csapatai élükön az ukrán hősökkel éppen Putyint kergetik Vlagyivosztok felé? :D Vagy Ukrajna 20 %-a tartozik most már Oroszországhoz véglegesen, és a további növekmény a fronthelyzetet látva valószínűleg csak az oroszok önmérsékletén fog múlni... :D
Nem véletlenül mondtam én azt a börtönőrös hasonlatot... :D (Létezik ugyanez állatkerti majommal is, de gondolom a smasszer kevésbé sértő... :D )
Ja, és egy idevágó vicc, smasszer az éves kötelező pszichológiai vizsgálaton: Gratulálok uram, kitűnő állapotban van az agya! Látszik, hogy ritkán használja! :D
Emberélet? Eszközök? Gazdasági károk? Politikai károk? Diplomáciai károk?

Ez kurván mínuszos történet a ruszkiknak. Ez nagyon nem olyan könnyű menet mint Irak lerohanása volt az USÁ-nak, pedig az is mínuszos történet lett.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 180
93
Miert kell butaságot beszélni? A nehéz- harckocsijaik semmivel nem voltak mobilisabbak a kisebb tömegük ellenére mint a német nehéz-harckocsik (IS2 vs. Tiger II). A tűzerejük pedig HE gránáttal valóban nagyobb volt, épp csak 28db 122-es lőszer fért a harckocsiba szemben a Tiger II 86db 88-as gránátjával szemben. Páncéltöresben pedig egyértelmű volt a német fölény.
A harckocsifejlesztés végállomása nem a második VH volt, sőt. Eltévedtél az időben, vagy nem értetted a hozzászólást.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A harckocsifejlesztés végállomása nem a második VH volt, sőt. Eltévedtél az időben, vagy nem értetted a hozzászólást.
Meg mintha lett volna ott az IS-2 mellett valami másik harckocsi is ami végigharcolta a 2. vh. szovjet részét. Nem jut eszembe a neve, pedig állítólag elég sokat gyártottak belőle, részben pont azért mert átment árkon-bokron.
Amíg meg nem halt a motorja max 2 hét után.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 892
56 742
113
Kidobható akkor a sok könyvtárnyi anyag a keleti és nyugati harkocsifejlesztési iskolák közötti különbségekröl és azoknak hátteréröl ?
Miért van az, hogy az oroszok hol hülyék, hol zsenik, hol az összeomlâs szélén egyensúlyoznak, hol pedig éppen Európa lerohanására állnak készen? Ahogy éppen megfelel az aktuális napi narrativának? Azért illene egy következetes érvelési vonalat követni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 099
24 744
113
Sok mindent megadnának az orosz harckocsizók ezért a páncélvédettségért!
igen, valószínűleg .. csak ugye a Kornet-nek meg megvan az a jó tulajdonsága,hogy nem igazán mérlegel.

túlélés szempontjából természetesen jobb az általad felemlített szempont,viszont volt itt olyan videó nemrégen ahol az orosz tank is elvitt 3-4 találatot,mindenféle komolyabb probléma nélkül. (nem tudom ki linkelte .. de mindegy is)

illetve az is lehetne mérlegelési szempont,hogy melyik a jobb azon a terepen ? (sár,raszputyica,stb)
vajon tényleg jobb-e , a "erősebb" páncélvédettségű,ezáltal nehezebb, emiatt mozgásképtelenné váló harckocsi, ami használhatatlan a könnyebb, "rosszabb" páncélvédettségű,viszont mozgékonyabb, tehát használható harckocsival szemben ?

nem törvényszerű,hogy a könyebből többet ki fogják lőni,viszont valamiért nagyobb esélyt látok arra hogy a nehezebből több fog elakadni.

véleményem szerint kb a T-80BVM,T-90 Proryv-3 környéki súly lenne az ideális a maga kb 46 tonnájával, szemben pl az M1A2 Sep 4 közel 67 tonnájához.

de hát kinek mi .. :)
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 316
2 704
113
igen, valószínűleg .. csak ugye a Kornet-nek meg megvan az a jó tulajdonsága,hogy nem igazán mérlegel.

túlélés szempontjából természetesen jobb az általad felemlített szempont,viszont volt itt olyan videó nemrégen ahol az orosz tank is elvitt 3-4 találatot,mindenféle komolyabb probléma nélkül. (nem tudom ki linkelte .. de mindegy is)

illetve az is lehetne mérlegelési szempont,hogy melyik a jobb azon a terepen ? (sár,raszputyica,stb)
vajon tényleg jobb-e , a "erősebb" páncélvédettségű,ezáltal nehezebb, emiatt mozgásképtelenné váló harckocsi, ami használhatatlan a könnyebb, "rosszabb" páncélvédettségű,viszont mozgékonyabb, tehát használható harckocsival szemben ?

nem törvényszerű,hogy a könyebből többet ki fogják lőni,viszont valamiért nagyobb esélyt látok arra hogy a nehezebből több fog elakadni.

véleményem szerint kb a T-80BVM,T-90 Proryv-3 környéki súly lenne az ideális a maga kb 46 tonnájával, szemben pl az M1A2 Sep 4 közel 67 tonnájához.

de hát kinek mi .. :)

Az egész elején még a fel orosz hadsereg beleragadt a sárba.
Egész egyszerűen van az a terep állapot, ahová gyalog se lehet bemenni, nemhogy harckocsival.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 637
48 366
113

„Franciaország és Lengyelország nem beszélhet a NATO nevében”: az olasz védelmi miniszter élesen bírálta a csapatok Ukrajnába küldésének lehetőségét​

Macron elnök harcias kijelentései és Sikorski lengyel külügyminiszter óvatos kijelentései fényében, miszerint a NATO „egyes országai” már elküldték hadseregüket Ukrajnába, Guido Crosetto olasz védelmi miniszter élesen bírálta a csapatok küldését.

„Franciaország és Lengyelország nem beszélhet a NATO nevében, amely hivatalosan és önként nem avatkozott be a konfliktusba a kezdetektől fogva” – mondta a la Stampa lapnak adott interjújában.

Crosetto úgy véli, hogy ez egyoldalú eszkalációhoz vezet, és megfosztja a konfliktust a diplomáciai megoldás lehetőségétől. Szerinte Olaszország továbbra is támogatja Ukrajnát, de szükség van a „diplomáciai csatornák intenzívebbé tételére”.

Amint arról az Orosz Tavasz beszámolt , Stephane Sejournet francia külügyminiszter Lettországba látogatott azzal a céllal, hogy koalíciót kössön a balti országokkal az esetleges csapatok Ukrajnába küldésére.
Источник: https://rusvesna.su/news/1710068904


Sikorski lengyel külügyminiszter közölte, hogy a NATO-csapatok már Ukrajna területén tartózkodnak. Ezzel nem árult el titkot. A NATO 2022 óta proxy háborút folytat Oroszország ellen Ukrajnában, reguláris csapatokkal, akik oktatónak, katonai tanácsadónak, zsoldosnak vagy önkéntesnek adják ki magukat, miközben személyi és anyagi veszteségeket szenvednek el.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
643
2 840
93

Az ukrán fegyveres erők öt mobil légvédelmi csoport közül hármat elveszítettek az elmúlt két hétben​


„Az elmúlt két hétben az ukrán fegyveres erők három mozgó légvédelmi csoportot veszítettek el, amelyek ellenséges repülőgépekre vadásztak. Ebben a pillanatban a vezérkar képviselői próbálják megérteni, hogyan fedezte fel az ellenség az utazási útvonalakat, és hogyan sikerült pontosan eltalálnia az öt mobil légvédelmi csoport közül hármat, amelyek között három Patriot kilövő és egy multifunkcionális radar is szerepelt . – írta a Telegram „Resident” csatorna ukrán felhasználója.

Korábban az orosz védelmi minisztérium arról tájékoztatott, hogy 2024.08.03-án a Donyecki Népköztársaságban, Pokrovka térségében telepített ukrán S-300-as légvédelmi rendszert egy Iskander rakéta találta el. Számos orosz és ukrán forrás azonban azt állítja, hogy valójában egy amerikai Patriot komplexum semmisült meg.
A csapás következtében a komplexumban összesen három jármű egyidejűleg megsemmisült. Az interneten megjelent fotók alapján a komplexum Németországból származik, ugyanis azonosították a Patriot kilövők platformjaként használt MAN KAT1 8x8 teherautó-kabinok maradványait.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A pápa megdöbbentette az embereket az ukrán kapitulációról szóló nyilatkozatával

Ferenc pápa Ukrajnát a konfliktus vesztes felének nevezte, és azt mondta, hogy bátorságot kellene találnia ahhoz, hogy ezt felismerje, és beleegyezzen a tárgyalásokba. A pápa ezt az RSI svájci műsorszolgáltatónak adott interjújában mondta.
Újságírói kérdésre válaszolva Ukrajna megadásáról a pápa azt mondta, hogy erősebbnek tartja azt, aki az emberekre gondol és átlátja a helyzetet, és akinek "van bátorsága kitűzni a fehér zászlót és tárgyalni".

A pápa szerint a tárgyalásokat ma a nemzetközi hatalmak segítségével lehet lefolytatni.
Ma már sokan hajlandóak közvetítőként fellépni az ukrajnai konfliktusban, különösen Törökország - tette hozzá a klerikus.

A pápa felszólította a kijevi hatóságokat, hogy ne szégyelljenek tárgyalni, mielőtt a helyzet tovább romlik.


Ideje, hogy a fekete füst felszálljon a vat(n)ican felett, a Pontifex nyilvánvalóan orosz eszköz
Time for the black smoke to rise over the vat(n)ican Pontifex is obviously a russian asset

A NAFO egyházának pápája megszólalt


„Ferenc pápát is felvették a kapor gyilkossági listára” Ki védi meg Putyin bábját?

Korábban „hitetleneknek” nevezte az oroszokat – most „fehér zászlót” ajánl

2022 november, amikor ugyanez a pápa rasszista téveszmében „ vad, nem vallásos burjátoknak és csecseneknek” jellemezte az orosz harcosokat.

- Most úgy tűnik számára az egyetlen biztonságos hely a Kremlben lenne.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 618
113
Európa nagyobb része ezt a gondolkodást meghaladta és azóta soha nem látott béke és jólét van. De amúgy fel kell készülnünk arra hogy megvédjük ezt Oroszországtól, mert most ezt is veszélyezteti putyin felelőtlensége.

Emberélet? Eszközök? Gazdasági károk? Politikai károk? Diplomáciai károk?

Ez kurván mínuszos történet a ruszkiknak. Ez nagyon nem olyan könnyű menet mint Irak lerohanása volt az USÁ-nak, pedig az is mínuszos történet lett.
1. Európa nagyobb része az angolszász hegemónia miatt "haladta meg" ezt a gondolkodást. Azóta soha nem látott béke és jólét van... :D Tényleg , ez látszik most a német gazdaságon, hogy orosz energia és nyersanyag nélkül "soha nem látott" jólét van... :D És egyébként maradt is volna, ha nem ötlött volna eszébe az atlanti oldalnak, hogy az orosz nyersanyagokat és energiahordozókat nemcsak olcsón, de esetleg szinte ingyen is meg lehetne szerezni hosszú távon, ha feldaraboljuk Oroszországot. És ehhez az első lépés a NATO bázisok bevitele az oroszok torkába... Csak ezt ők már nem nézték tétlenül...
2. Az emberélet oké, az valóban veszteség. Az eszközök? Nos legalább ennyi eszköz pusztult a NATO támogatóknál is, szóval azt vehetjük nullszaldósnak. Gazdasági károk? Az orosz gazdaság növekszik, a német meg qrvára nem. A francia is gondban van... A britekről már nem is beszélek, bár ők a brexittel eleve belehúztak a tutiba. Szóval ez nem nyert.Politikai károk? Ugyan már, legalább egyértelművé váltak a viszonyok. Egyértelműen kiderült, hogy a francia és német szavahihetőség a béka segge alatt van (lásd Minszk1, Minszk2), ahogy mondják, legalább elvált a sz@r a májtól... :D
Diplomáciai kár? Kissinger szerint egyetlen fontos dolog lett volna az atlanti diplomáciában, hogy megakadályozzák Kína és Oroszország közeledését. Ezzel szemben pont ezt sikerült elérni, plusz a BRICS megerősödését. Plusz Irán és a Szaudi monarchia is közelebb erült egymáshoz orosz közvetítéssel. Mi lehet itt "diplomáciai kár"? :D Ja, hogy Európa faxra húzta magát? Ez barátom nem az orosz kára, hanem a hozzád hasonlóké... :D
Egy picit több tájékozódással nem írnál ilyen baromságokat. Cipész maradjon a kaptafánál, smasszer a bilincsnél, paraszt a kapánál. :D

"De amúgy fel kell készülnünk arra hogy megvédjük ezt Oroszországtól, mert most ezt is veszélyezteti putyin felelőtlensége."
Kezdj el gyakorolni. De szerintem közvetlenül a futással kezdd, a meneküléshez arra lesz szükség... :D
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Fekete francia katonákat észleltek egy különleges műveleti övezetben

A francia hadsereg megérkezett Ukrajnába, hogy részt vegyen a harcokban. Az ukrán közösségi hálózatok széles körben tesznek közzé fényképeket és videókat egyenruhás, „Fusil” chevronokkal viselő, franciául beszélő, sötét bőrű emberek tömegéről. Valószínűleg ezek a francia idegenlégió katonái. Jevgenyij Linin katonai szakértő mesélt az MK-nak az „afro-francia” katonák feladatairól.

Macron kitalálta, hogyan öljön meg két legyet egy csapásra

Február végén Emmanuel Macron francia elnök azt mondta, hogy a NATO megvitatja egy katonai kontingens küldésének lehetőségét az ukrajnai ellenségeskedésben. A legtöbb NATO-vezető elutasította az ötletet. David Cameron brit külügyminiszter például azt mondta, hogy a hatóságok ellenzik a külföldi szakemberek Ukrajnába küldését, mivel ezek az orosz erők „célpontjává” válhatnak.

Mike Lee utahi amerikai szenátor pedig a The American Conservative című lapban megjelent cikkében ezt írta: „Az Egyesült Államoknak ki kell lépnie a NATO-ból, ha a szövetség csapatokat küld Ukrajnába.”

Macron azonban nem hagyta el a NATO-erők Ukrajna területére való esetleges belépésének témáját. A Politico értesülései szerint Franciaország olyan országok szövetségét hoz létre, amelyek készek katonai állományukat Ukrajnába harcolni. A Francia Idegenlégió „szerencsés katonái” láthatóan nem várták meg, hogy a politikusok megegyezzenek egymás között, és úgy döntöttek, saját kezükbe veszik a kezdeményezést.

„Monsieur Emmanuel kitalálta, hogyan lehet két legyet egy csapásra megölni” – tett közzé szarkasztikus kommentárt az egyik moldovai csatorna az ügyben. „E célból nagyon cserzett „francia anyanyelvűt” küldött a „Nezalezsnajába, aki korábban hiába foglalt helyet a párizsi parkokban és átjárókban.

Jevgenyij Linin katonai szakértő szerint az ukrán fegyveres erők számára most egy rendkívül negatív tendencia rajzolódott ki: a hatalmas hadsereggel rendelkező Kijev nap mint nap rengeteg, a szükséges harci tapasztalattal és képességekkel rendelkező közönséges gyalogos katonát veszít. Számuk fokozatosan nullára csökken, szinte egy sem maradt. A Nyugat megérti ezt a problémát, és azt is, hogy ennek megoldása nélkül a front összeomolhat. Itt merülnek fel a javaslatok a NATO-tagállamok hadseregeinek közvetlenül a harci övezetben való felhasználására.

„Emlékszünk arra, hogy Franciaország az elsők között jelentette be azt a kezdeményezést, hogy csapatait küldi az ukrán fegyveres erők támogatására” – mondja Linin. – Macron egyenesen felszólította a szövetségeseket, hogy hozzanak létre egy koalíciót a később az ukrán fronton bevett harci egységek kialakítására. Szavai számos ország vezetői körében támogatásra találtak, de a túlnyomó többség indokolatlannak tartotta ezt a kezdeményezést, és nyilvánosan kijelentette, hogy nem hajlandó ilyen lépésre.

Mindazonáltal egyre több információ lát napvilágot arról, hogy Ukrajna területén, különösen az Ivano-Frankivszk régióban nagy számban élnek franciául beszélő fekete katonák. Feltehetően önkéntesekről van szó, akik meg sem várva a hivatalos állami döntést, elmentek az ukrán frontot erősíteni.

Megjegyzem, a gazdag franciák nem különösebben szívesen mennek a harci zónába: általában az egykori francia gyarmatokról - arabok, afrikaiak és ázsiaiak - mennek oda. Olyan emberekről van szó, akiknek nincs kilátásuk a franciaországi életre, nincs munkájuk, nincs meg a szükséges végzettségük, nincs lakásuk. Valójában Franciaország hajléktalanokból önkéntes egységeket hoz létre, amelyeket az ukrán frontra küldenek.

Nem hiszem, hogy katonai szempontból egy ilyen katonai kontingens közvetlenül a konfliktusban való részvétele bármilyen módon hatékony lenne. Számunkra, úgy gondolom, nem sérti semmilyen etikai normát, ha ugyanúgy megsemmisítjük a francia hadsereget, mint ahogyan most demilitarizáljuk és denacizáljuk az ukrán fegyveres erők katonáit.




A határőrök őrizetbe vették az ukrán fegyveres erők siklóernyős "szabotőreit"

A Mash Telegram csatorna szerint ma két siklóernyőst vettek őrizetbe az ukrán határtól 20 km-re, Belgorod régióban. A határőrök úgy döntöttek, hogy az ukrán fegyveres erők szabotőreiről van szó, akik a Hamász terroristáinak taktikájával próbáltak behatolni Oroszország területére, akik tavaly októberben izraeli telepeket támadtak meg.

A jelentés szerint a légvédelmi rendszer „ismeretlen tárgyakat” jelzett Novaja Nelidovka falu közelében. Ezt követően az Orosz Föderáció FSZB Határszolgálatának katonáit küldték a helyszínre.

Most az őrizetbe vett fiatalokat vizsgálják az ukrán különleges szolgálatokkal való esetleges együttműködés érdekében.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 727
14 554
113
Meszike91 ő nem csak itt a HTKA-n borzolja az idegeket, hanem a Gyakori Kérdéseken is, ott meg az Azov Zászlóalj mellett is kampányol.

Mondjuk a Gyakori Kérdések az maga a politikai zártosztály.

A gyakorikerdesek.hu "Magyar politika" kategóriája zömében ellenzéki / balos / liberális közeg. A válaszokon és a le/fel pontozásokon is látszik. Egyértelmű.

Nem a Kormány kritikájával van bajom, lehetne azt értelmesen is, de nem, helyette abba kötnek bele, hogy Orbánnak milyen a hátizsákja, és hasonlók. Nem csak a Kormányt szidják, hanem még a más jobboldaliakat is habzó szájjal kiutálják.

Most ott tartunk, hogy a Külpolitika, és Hadsereg, hadvezetés kategória is ellenzéki / balos / liberális közeg lett. Szélsőséges ukránimádás, oroszgyűlölet, fajelméleti tanok terjesztése, és ott is már az Orbán-fóbia folyik.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 162
23 382
113
Meszike91 ő nem csak itt a HTKA-n borzolja az idegeket, hanem a Gyakori Kérdéseken is, ott meg az Azov Zászlóalj mellett is kampányol.

Mondjuk a Gyakori Kérdések az maga a politikai zártosztály.

A gyakorikerdesek.hu "Magyar politika" kategóriája zömében ellenzéki / balos / liberális közeg. A válaszokon és a le/fel pontozásokon is látszik. Egyértelmű.

Nem a Kormány kritikájával van bajom, lehetne azt értelmesen is, de nem, helyette abba kötnek bele, hogy Orbánnak milyen a hátizsákja, és hasonlók. Nem csak a Kormányt szidják, hanem még a más jobboldaliakat is habzó szájjal kiutálják.

Most ott tartunk, hogy a Külpolitika, és Hadsereg, hadvezetés kategória is ellenzéki / balos / liberális közeg lett. Szélsőséges ukránimádás, oroszgyűlölet, fajelméleti tanok terjesztése, és ott is már az Orbán-fóbia folyik.
Ne olvasd… :D