Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Új Zéland amit kerestek.. igaz van napi 4 földrengés, de a klíma jó, nincsenek mérges kígyók, pókok, stb mint Ausztráliában... Kérdés ha eljön az armageddon ott mikorra kívánja az ember a saját halálát.
Valahogy meg kell tapadjon a szellős fejedben az igazság is, akárhogy kapálózol ellene.Az a probléma h túl ritkan mellékeled ezt a csudás térképet. Minimum napi 3x kellene, az rögvest kimozdítaná a frontokat.

Annyira nem bonyolitanam túl, csak kicsit masszívabb, specifikusabb bakancsra gondoltam. Sérülés nyilván lesz mert erohatas az erohatas, csak egy kis plusz itt ott, ezért azert.Hát a fémkereső a fronton sokat nem ér. Rengeteg hüvely, lőszer stb miatt folyamatosan visít.
Ezek az aknák jelentős része műanyag így azokat meg pont nem jelzi
Egy LIDAR vagy egy talajradar sokkal jobban használható.
karpathir.com
Kék konyvem van ...

Van az oroszoknak olyan lábbeli ami redukálja az yknák hatását. Na abban menni is alig lehet, nemhogy harcolni.Annyira nem bonyolitanam túl, csak kicsit masszívabb, specifikusabb bakancsra gondoltam. Sérülés nyilván lesz mert erohatas az erohatas, csak egy kis plusz itt ott, ezért azert.
Nem biztos hogy a súly, vagy a szellőzés, fazon lesz a fő szempont.
Mondjuk vastagabb több rétegűbb talp vagy vadlit bokat jobban védő fazon és anyag.
Sok kiképzést kapott harcos hagyta el a lábát és ment veszendobe ezáltal a szponzorok pénze és az idő. Persze ezek szinte mind keleti ex szovjet emberek, de a tanulságot azért lehet ebből is levonjak majd nyugaton.
Mégiscsak többe kerül egy Szancso, vagy Philippe mint a Tarasz meg a Mikola.
Most már inkább maradni akarnak, az ilyen trükkök és az 5,8%-os GDP növekedés megfogta őket.
"Ahhoz, hogy a nyugati vállalatok orosz vevőknek adhassanak el eszközöket, az Anton Sziluanov pénzügyminiszter által vezetett kormánybizottság jóváhagyására van szükség. A pénzügyminisztérium a „barátságtalan” országokból származó cégek eszközeinek eladására kötelezően 50 százalékos kedvezményt és legalább 15 százalékos „kilépési adót” vetett ki – jelentette korábban az orosz média"
![]()
FT: a korábban távozást tervező nyugati cégek inkább Oroszországban maradnak
www.vadhajtasok.hu
El nézegetem az oldalon a képeket, hát jó 50-es a zöme az újoncoknak. 30 nap gyorstalpaló, +14 nap szakkiképzés és még 1-2 nap a fronton, aztán tepsi, mankó, vagy fogság.
![]()
A kárpátaljai toborzóközpont bemutatta, hogyan zajlik a katonai alapkiképzés
A katonai testvériség egyik alappillére a társunk iránti bizalom és egyben iránta való felelősség. Ahhoz, hogy legyőzzük az ellenséget a csatatéren, és túléljünk a csatatéren, ezt tudnunk kell – olvasható a kárpátaljai megyei toborzó és szociális támogatási központ Facebook-bejegyzésében. A...kiszo.net
Ma egész napos aramkorlatozas volt Ukrajnában. Rendszeres lesz, mivel a hoeromuvek teljesen megsemmisült ék vagy annyira megserultek hogy nem lehet üzembe helyezni őket. A vizeromuvek szintén nagy veszteségeket szenvedtek.
Szerintem sok nem kellene és megszunne a szikra az egész országban.
.![]()
Egésznapos áramkorlátozás van Ukrajna minden régiójában
A kosatka.media híre szerint az energetikai tárca sajtószolgálata közölte, hogy hétfőn 6 órától 24 óráig országos méretű korlátozások vannak az áramszolgáltatásban. A korlátozással járó áramszünetek a lakosságot ugyanúgy érintik mint a gazdasági objektumokat. A szükségállapotot az ukrán...karpathir.com
Valahogy meg kell tapadjon a szellős fejedben az igazság is, akárhogy kapálózol ellene.
Nem csak a gusztustalan ukránkodásnak kell legyen ott hely.![]()
Szerintem -bár szerencsére nincs tapasztalatom- mindegy, h mennyire ellenálló bakancs, nadrág lenne rajta, az impulzus okozta gyorsulás fogja csontjait törni, ha rálép az aknára (mint a légzsák kontra rárakott láb). Jöhetnek a mech-warriorok (vagy, mint a holnap határán: mechanikus "ruha").Annyira nem bonyolitanam túl, csak kicsit masszívabb, specifikusabb bakancsra gondoltam. Sérülés nyilván lesz mert erohatas az erohatas, csak egy kis plusz itt ott, ezért azert.
Nem biztos hogy a súly, vagy a szellőzés, fazon lesz a fő szempont.
Mondjuk vastagabb több rétegűbb talp vagy vadlit bokat jobban védő fazon és anyag.
Sok kiképzést kapott harcos hagyta el a lábát és ment veszendobe ezáltal a szponzorok pénze és az idő. Persze ezek szinte mind keleti ex szovjet emberek, de a tanulságot azért lehet ebből is levonjak majd nyugaton.
Mégiscsak többe kerül egy Szancso, vagy Philippe mint a Tarasz meg a Mikola.
, aztán tepsi, mankó, vagy fogság.
[

Ez új számomra.. a térkép ismétlés tologatja a frontot.. Ezt az Akadémián tanították?Az a probléma h túl ritkan mellékeled ezt a csudás térképet. Minimum napi 3x kellene, az rögvest kimozdítaná a frontokat.
Ne szerénykedj. Te legalább voltál katona, ezzel itt szakembernek számitasz! Mellékesen, ha mindenki csak ahhoz szólna hozzá amihez ért, akkor a fórum igen rövid lenne.Ez új számomra.. a térkép ismétlés tologatja a frontot.. Ezt az Akadémián tanították?
Én nem vagyok igazán érdekelt a front egyik irányba való tologatásában sem, mert magyarnak születtem. A mozgatást elvégzik azok akikre tartozik, régen voltam magyar katona - is. Majd 40 éve járom Ukrajnát is mint itt született magyar és az is megerősítette ezt a hitvallásom:
Egy nemzet léte és tudata attól függ hogy mennyire ismeri meg saját múltját. Ha nincsenek ilyen ismeretei, nem lehetnek ismertei a követendő, jövőbe mutató helyes politikai útról sem. Tehát összefoglalva, amelyik nemzetnek nincs múltja (vagy nem tudja) , nem lehet jövője sem.
Ezért viszont az ukránok múltja mutatja meg a várható jövőjüket is (hát nem rózsás).
Ismétlés a tudás anyja, és a jó pap is holtig tanul (de lehet h hülyén hal meg) - ez az én másik hitvallásom is.. Ha ennyi idő alatt sem esik le hogy valójában mire jogosultak és hol a helyük az ukránoknak, akkor sajnálom, ez valóban falra hányt borsó.. Ezért előre elnézést kértem a többi kedves Fórumtársaktól hogy olyat teszek fel amit láttak már - de sosem találkoztam olyan kommentelővel akik egyáltalán hajlandóak lettek volna érdemben megvitatni, vagy kifogásolni a térképek tartalmát.
Ukránok ügyében pedig határozott állítást helyesen csak az tehet aki ismeri őket. Ezt általánosságban mondom. Persze a harci cselekedeteket mindkét oldalról - katonai szemszögből nézve, az itt fórumozó khmm " katonaviselt" hozzáértő emberek tudják az ő szemszögükből kielemezni. Ezért mivel a katonaságot az átkosban viseltem el, a mostani közvetlen harci cselekményekhez ezért nem szólok hozzá - mert csak szakmai kontárkodás, beledumálás lenne..

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..