A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

1. csak az a megváltozott munkaképességű honvéd lesz jogosult kiegészítő rokkantsági támogatásra, aki – a korábban 1 év helyett – 15 év szolgálati viszonnyal rendelkezik és az egészségi állapota nem éri el a 30 százalékot,
  2. szintén változik egy, a honvédeket érintő rendelet, a korábbi szerint legfeljebb 1 évig kellett, de mostantól 10 évig kell szolgálati viszonyt fenntartani a tanulmányi szerződéshez.

Tudjuk már, hogy mi
  1. csak az a megváltozott munkaképességű honvéd lesz jogosult kiegészítő rokkantsági támogatásra, aki – a korábban 1 év helyett – 15 év szolgálati viszonnyal rendelkezik és az egészségi állapota nem éri el a 30 százalékot,
  2. szintén változik egy, a honvédeket érintő rendelet, a korábbi szerint legfeljebb 1 évig kellett, de mostantól 10 évig kell szolgálati viszonyt fenntartani a tanulmányi szerződéshez.
Ez volt az a "brutális" változás amit itt hónapokkal ezelőtt beharangoztak?

Tudjuk már, hogy mi

Ez volt az a "brutális" változás amit itt hónapokkal ezelőtt beharangoztak?
Nem a nyár folyamàn folyamatosan jönnek majd ki a miniszteri rendeletek amik részlegesen szabályozzák az egészet.

Ami drasztikus eddig az a túlmunka pénzbeli ellentételezésének teljes felszàmolása. ( aki eddig se tudta kivenni a szabadságait mert annyiszor ment 24 órás szolgálatba az hogy lesz kompenzálva innentől?)

A katonák családjainak kiemelt kórházi ellátásànak megszüntetése.

És az élelmezési rendszer felszámolása. ( a kiképzéseken azért ez fàjni fog, főleg az alapkiképzésen frissen bevonultaknál)

A bérezés sötét ló mert októberig nem tudjuk ki hogy fog keresni.

Nem a nyár folyamàn folyamatosan jönnek majd ki a miniszteri rendeletek amik részlegesen szabályozzák az egészet.

Ami drasztikus eddig az a túlmunka pénzbeli ellentételezésének teljes felszàmolása. ( aki eddig se tudta kivenni a szabadságait mert annyiszor ment 24 órás szolgálatba az hogy lesz kompenzálva innentől?)

A katonák családjainak kiemelt kórházi ellátásànak megszüntetése.

És az élelmezési rendszer felszámolása. ( a kiképzéseken azért ez fàjni fog, főleg az alapkiképzésen frissen bevonultaknál)

A bérezés sötét ló mert októberig nem tudjuk ki hogy fog keresni.
Várjunk várjunk a kiképzésen résztvevők ezentúl nem kapnak étkeztetést?

• Hűha
Reactions: Kim Philby and J.G.
Ismét felteszem a kérdést...Mire költötte a magyar kormány a 2024-es évre előirányzott a GDP 2%-ra felhizlalt védelmi költségvetés időarányos részét? Mert ha e mellett a forrásmennyiség mellett is csak a sereget érintő megszorításokról hallunk már júliusban akkor ez már felveti a döntéshozó vezetők kompetenciájának kérdését.

Ismét felteszem a kérdést...Mire költötte a magyar kormány a 2024-es évre előirányzott a GDP 2%-ra felhizlalt védelmi költségvetés időarányos részét? Mert ha e mellett a forrásmennyiség mellett is csak a sereget érintő megszorításokról hallunk már júliusban akkor ez már felveti a döntéshozó vezetők kompetenciájának kérdését.
Annyi mindent vesznek el a katonákról hogy ne csodalkozzanak fent ha baj van nem veszik majd fel a telefont

Nem kell aggódni, a honvédelem nincs egyedül a sz@rban, az egészségügy vele tart.

Soha nem írtam, hogy minden fasza, azt se írtam, hogy egy tál rizsért dolgozom. Érdekes, hogy mi marad meg. Ez olyan lehet mint a magyar haderő helyzete a szemedben. Szelektív.
Azt is írtam a magyar haderő helyzetéről, hogy ég és föld a különbség a 10 évvel ezelőtthöz képest (dudi által berakott kép egy 2015-ös gyakorlatról pl)
Csak én azt is tudom, hogy mi volt a terv és mi az ami realizálódott belőle és mi az ami nagyon elmászott prioritásilag.
Te a helyzetünkből annyit látsz amit mutatni akarnak neked.

Soha nem írtam, hogy minden fasza, azt se írtam, hogy egy tál rizsért dolgozom. Érdekes, hogy mi marad meg. Ez olyan lehet mint a magyar haderő helyzete a szemedben. Szelektív.
Örülök, hogy megbecsülik a munkádat (tényleg, azért annyi munkaóra után amit írtál ez a minimum).
Viszont itt a viszonyítási alap inkább a környező országok katonai juttatási rendszere kellene, hogy legyen szerintem.
Mivel ezt te is elismerted, hogy ezeket jelen helyzetében az országnak nem annyira optimális leépíteni.

A kérdés amit fel kell tenni, akarunk értelmezhető méretű haderőt? Mert így azért nehéz lesz.

Azt is írtam a magyar haderő helyzetéről, hogy ég és föld a különbség a 10 évvel ezelőtthöz képest (dudi által berakott kép egy 2015-ös gyakorlatról pl)
Csak én azt is tudom, hogy mi volt a terv és mi az ami realizálódott belőle és mi az ami nagyon elmászott prioritásilag.
Te a helyzetünkből annyit látsz amit mutatni akarnak neked.
Azt nem tudhatod, hogy én mibe látok és mibe láttam bele. Mondjuk nem is vágok fel vele. Soha nem írtam, hogy minden ok, soha nem írtam, hogy nincs mit tenni a haderővel. Azt viszont most is tartom, hogy a folyamatos károgás amit itt nagyon megy káros és felesleges.

Azt viszont most is tartom, hogy a folyamatos károgás amit itt nagyon megy káros és felesleges.
Ez is igaz de a struccpolitika épp olyan káros és a problémák meglesznek attól, hogy nem beszélünk róla.
És ez inkább káros.
Na mindegy. Nem akartam személyeskedni.
Értsünk egyet, hogy nem értünk egyet.

Béke.