Azt a dögöt ki kell nyuvasztani, de rögtön, a gazdiját meg becsukni vagy 5 évre, legyen ideje gondolkodni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt a dögöt ki kell nyuvasztani, de rögtön, a gazdiját meg becsukni vagy 5 évre, legyen ideje gondolkodni.
Ott kezdődik, hogy az ebrendészetnek szépen végig kell mennie a kerületben/településen, egy csippolvasóval. Aztán minden nem csippelt kutya gazdáját bevágni a rabomobilba, és 10 év magánzárka.Azt a dögöt ki kell nyuvasztani, de rögtön, a gazdiját meg becsukni vagy 5 évre, legyen ideje gondolkodni.
Sok esetben a kutya nem tehet erről, neki az a feladata hogy védje a házat vagy a gazdát! Tehát a felelősség a gazdát terheli, illetve a látogatóba menő rokont ha ismerte a kutyát.Azt a dögöt ki kell nyuvasztani, de rögtön, a gazdiját meg becsukni vagy 5 évre, legyen ideje gondolkodni.
Sajnos nálam is volt olyan eset, hogy a vendéggyerek az amúgy megkötött kutya háza előtt szaladt el...pedig előtte szóltunk mindenkinek...Nem lett baj szerencsére, de akár lehetett volna...csak a mai gyerekek úgy szocializálódnak, hisztikriszti, akartamás...hogy ha kiszabadul, elszabadul....Sok esetben a kutya nem tehet erről, neki az a feladata hogy védje a házat vagy a gazdát! Tehát a felelősség a gazdát terheli, illetve a látogatóba menő rokont ha ismerte a kutyát.
- Ugyanakkor tudnivaló hogy a kutyák nem szeretik a visítozó, ugráló, szaladgáló gyereket.
A mozgásra lép életbe a tevékenysége. A mai gyerekeket már a meséken nevelik a visításra, kiabálásra, a család majd meg siketül tőle! Már nem lehet olyan mesét mutatni a gyereknek amibe nincs agresszió, visítás, arrogancia, verekedés, stb...!
Így a gyermek már gyerek korában is ezt a torzult jellemet veszi fel, kultúrát követi! Így ha bemegy egy másik házba ahol a kutyát védelemre nevelték be, akkor ott meglepődik mikor a kutya odakap a kezére!
Talán nem kéne csodálkozni, inkább előre kellene gondolkodni! S a gyereknek elmagyarázni, a kutya nem játék! Majd veszek neked egy plüss kutyát azzal járhatsz! A kutya nem játékra való, nem azért szelídítettük meg a fajtát! Ezt szerintem a köztudatba kellene vinni! S talán kevesebb volna a kutyaharapás probléma. A gyerekeket meg megtanítani hogy kutya környékén nem kellene visongani!
Sokkal érzékenyebb a fülük, s allergiásak a magas hangokra! Sajnos minden nap látom halom ahogyan a szomszéd gyerekei hülyére vinnyogtatják a kutyájukat. A kutya azt se tudja mikor mit kell csinálnia.
- Ebben igazad is van! Az a baj hogy nincs annyi zárka!Ott kezdődik, hogy az ebrendészetnek szépen végig kell mennie a kerületben/településen, egy csippolvasóval. Aztán minden nem csippelt kutya gazdáját bevágni a rabomobilba, és 10 év magánzárka.
Ismerősnek van (volt 3) 2 ilyen bull típusú kutyája, mind mentett, tehát fokozott figyelem. Egy pitt illegális tenyészetből, full kettyós a kutya - nem agresszív, kettyós. Figyelemzavar stb, el van zárva kifutóba. Egy am staff keverék, harcoltatni akarták, cigicsikkeket nyomtak el rajta, mondjuk normális lett ahhoz képest. És a volt egy pitt - sharpei mix, na őt sajna el kellett vitetni, mert az amstaff szukával nem tűrték meg egymást, rátámadt, az amstaff meg szájzárat kapott, megölte volna.Sok esetben a kutya nem tehet erről, neki az a feladata hogy védje a házat vagy a gazdát! Tehát a felelősség a gazdát terheli, illetve a látogatóba menő rokont ha ismerte a kutyát.
- Ugyanakkor tudnivaló hogy a kutyák nem szeretik a visítozó, ugráló, szaladgáló gyereket.
A mozgásra lép életbe a tevékenysége. A mai gyerekeket már a meséken nevelik a visításra, kiabálásra, a család majd meg siketül tőle! Már nem lehet olyan mesét mutatni a gyereknek amibe nincs agresszió, visítás, arrogancia, verekedés, stb...!
Így a gyermek már gyerek korában is ezt a torzult jellemet veszi fel, kultúrát követi! Így ha bemegy egy másik házba ahol a kutyát védelemre nevelték be, akkor ott meglepődik mikor a kutya odakap a kezére!
Talán nem kéne csodálkozni, inkább előre kellene gondolkodni! S a gyereknek elmagyarázni, a kutya nem játék! Majd veszek neked egy plüss kutyát azzal járhatsz! A kutya nem játékra való, nem azért szelídítettük meg a fajtát! Ezt szerintem a köztudatba kellene vinni! S talán kevesebb volna a kutyaharapás probléma. A gyerekeket meg megtanítani hogy kutya környékén nem kellene visongani!
Sokkal érzékenyebb a fülük, s allergiásak a magas hangokra! Sajnos minden nap látom halom ahogyan a szomszéd gyerekei hülyére vinnyogtatják a kutyájukat. A kutya azt se tudja mikor mit kell csinálnia.
Leparkoltam a kutyámat a bolt mellé, félreeső helyen, már jó régen történt, arra jöttem ki, hogy a kutya szájkosarán keresztül(!!!) a kisgyerek matat a kutya szájában, anya meg vihogva nézi. Mondom, és ha nem ilyen békés a kutyám, és meg kell várni, míg kijön hátul a gyerek három ujja?Sajnos nálam is volt olyan eset, hogy a vendéggyerek az amúgy megkötött kutya háza előtt szaladt el...pedig előtte szóltunk mindenkinek...Nem lett baj szerencsére, de akár lehetett volna...csak a mai gyerekek úgy szocializálódnak, hisztikriszti, akartamás...hogy ha kiszabadul, elszabadul....
Ilyen esetben ki a hibás?Leparkoltam a kutyámat a bolt mellé, félreeső helyen, már jó régen történt, arra jöttem ki, hogy a kutya szájkosarán keresztül(!!!) a kisgyerek matat a kutya szájában, anya meg vihogva nézi. Mondom, és ha nem ilyen békés a kutyám, és meg kell várni, míg kijön hátul a gyerek három ujja?
Passzolom. Mert direkt félreeső helyre parkoltam a kutyát, szájkosár is volt rajta. Még jó, h az egy nagyon nyugis kutya volt.Ilyen esetben ki a hibás?
A múltkor két csaj sétaltatta a kutyáját az utcánkban, pöráz nélkül, egy boxert meg egy huskyt...a husky amúgy is egy szófogadó fajta...látszott, nincsenek a helyzet magaslatán, éppen egy másik telekről hoztam át a bakkecskémet, úgy 30mre a maradék 2 kecskémtől, mivel azok meg voltak kötve, ezért nyitva hagytam a kaput...már visszafelé tartottam, amikor hallottam a nagy kiabálást, meg mekegést...van a holtrarémült kecskének jellegzetes mekegése...Passzolom. Mert direkt félreeső helyre parkoltam a kutyát, szájkosár is volt rajta. Még jó, h az egy nagyon nyugis kutya volt.
Így van pontosan erről beszélek! Sőt van olyan gyerek amelyik még cukkolja is a kutyát. Hiába szól az ember neki szépen hogy ne tegye, csak azért is csinálja, nehogy már a szomszéd jobban tudja, meg amúgy is mi köze hozzá!Nem lett baj szerencsére, de akár lehetett volna...csak a mai gyerekek úgy szocializálódnak, hisztikriszti, akartamás...hogy ha kiszabadul, elszabadul....
Persze, divatos kutyafajta kell. Hány baromnak van border collie-ja, mert az nagyon okos. Igen, ha ká sokat foglalkozol vele. Amúgy nagy a mozgásigénye és ha unatkozik, rombolni fog. Vizsla kell, de nem mozgatja le, meg meglepődik, h vadászösztöne van, és minden után rohan ész nélkül.Én azt látom, hogy a szülők is egyre ostobábbak, a kutyatartók is...
Igen a kutya gazdi a hunyó, mivel a sétáltatáshoz szájkosár s póráz kell. Anélkül el se induljon a sétáltatás! Főleg boxerrel, mivel az meg szájzáras! Ki se tudod szedni a fogai közül a delikvens kezét!itt a gazdi a hunyó...node mit teszel vele?
V. kerület, Pest és lényegében a Belváros közepe. Na kérem szépen hetente van itt olyan, hogy vagy a dzsepettók (igen, nem elírás) vagy az ő shitbull keverékük hugyozza telibe a kibaszott liftet. Vagy a folyosót. Vagy éppen az ajtó elé. Tegnapelőtt is mennék fel, erre ott tocsog benne a 35.38 fokban fermentálódott húgy, aztán inkább áttértem a lépcsőre. A főbérlőnek szólhatsz, az egy világtól teljesen elszállt vén kurva, őt az se érdekelte ha a szoba közepén vaskádat flexeltek. Szóval maradt a kamera telepítése a közös területekreUgyanakkor hordja le a gazda az utcára piszkolni! Vagy felszedi a gazdi (a jobb lelkületű) vagy otthagyja! Ha sétáltatja a kutyát a környéken lévő kutyák mind rákezdik az idegen szag miatt!
Nekem olyan volt, bementem vásárolni, kutya kikötve szintén félreeső helyen, az akkor 12 éves forma fiam vele. Ugatásra, morgásra mentem ki, egy 40 körüli fickó aki épp ilyedt és ingerült is volt egyszerre mikor kimentem hogy mi van, mondta hogy majdnem megharapta a kutya mikor odament hozzájuk, és bolond a kutyám.Passzolom. Mert direkt félreeső helyre parkoltam a kutyát, szájkosár is volt rajta. Még jó, h az egy nagyon nyugis kutya volt.
A szülő.Ilyen esetben ki a hibás?
Attól függ, mekkora az a lánc. Simán jobb egy 5m-es lánc, mint egy 3x3 as kennel, vagy egy belvárosi lakás előszobája. No meg ha éjjel el is van engedve mondjuk egy telepen, attól több meg nem is kell.Nem akarok rosszat mondani, de nem szép kutyát láncon tartani aztán oktatni az embereket a kutyatartásról...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..