A II. világháború (1939 - 1945)

Interjú a Totenkopf három veteránjával

Wilfried Richternek is akkora tökei voltak csoda, hogy járni tudott tőlük! :D
Amúgy ajánlom ezt az angol nyelvű könyvet:

Interjú Leibstandarte veteránokkal

03OLYh.gif

A Menace hadművelet 03.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Flamand
1000-2000 közötti áldozatot szedett a jó öreg Mg42-vel. A pontos számnak csak Isten a megmondhatója…
Jajj jólvan. Azért ne nyalj be mindent :D

Orrok, fülek levágása… a Szőr kedvenc úriemberei már Krétán bemutatkoztak 1941-ben.

Ps. Ráérsz pár hónap múlva is reflektálni, ne kapkodj… :D
Addig jártak jól, amíg nem velük találkoztak :P
451943530-999344715005088-6343487196227953753-n.jpg

• Vicces
Reactions: reich_und_roll

Ezt revidiáld,mert Monte Cassinónál csunya végük lett.
He? Én úgy tudom, hogy már küldték volna épp őket bevetésre, de idő közben okafogyottá vált a művelet...
Amit egyébként a gurkhák felettébb sajnáltak.

edit: valóban a Hangmans Hill-en vissza kellett vonulniuk... miután azt 9 napig tartották, folyamatos német ellentámadások ellen.
Ez nem olyan tré azért.
De a fenti tényleg rémlik, hogy mentek volna neki az ellenségnek, de az addigra lelépett, és
szegény nepáliak nagyon csalódottak lettek :(

Kedves, drága @SirHiggins örvendetes lett volna, ha kényszerű és hosszú távolléted alatt a történelmi tudásodat ezen a téren kicsit gyarapítod és ezen próbálkozásaidat nem olyan irodalmakból teszed meg, melyekben a csak nyomokban létező hősiességet próbálják bizonygatni britek és hatodrendűbritszerűek részéről. Egyébként pedig üdv újra köreinkben! :D

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: megazez and Flamand
Kedves, drága @SirHiggins örvendetes lett volna, ha kényszerű és hosszú távolléted alatt a történelmi tudásodat ezen a téren kicsit gyarapítod és ezen próbálkozásaidat nem olyan irodalmakból teszed meg, melyekben a csak nyomokban létező hősiességet próbálják bizonygatni britek és hatodrendűbritszerűek részéről. Egyébként pedig üdv újra köreinkben! :D
Nem emlékezhetek az összes kor, összes hadtörténelmi eseményére hibátlanul :(
Az adott esetben meg 9 napig is menő tartani egy állást.

Egyébként kösz :D

He? Én úgy tudom, hogy már küldték volna épp őket bevetésre, de idő közben okafogyottá vált a művelet...
Amit egyébként a gurkhák felettébb sajnáltak.

edit: valóban a Hangmans Hill-en vissza kellett vonulniuk... miután azt 9 napig tartották, folyamatos német ellentámadások ellen.
Ez nem olyan tré azért.
De a fenti tényleg rémlik, hogy mentek volna neki az ellenségnek, de az addigra lelépett, és
szegény nepáliak nagyon csalódottak lettek :(
Ismét egy brit fake. Azok a lengyelek voltak,és a leléptek egy kicsit erős,mert a zöld ördögök írásos parancsot követeltek,hogy vissza vonuljanak. A podóliai 12. huszárok jutottak fel a magaslatra. 3 hónap harc után. A szövetségesek 55 ezer embert vesztettek,a németek 20 ezret.

Ismét egy brit fake. Azok a lengyelek voltak,és a leléptek egy kicsit erős,mert a zöld ördögök írásos parancsot követeltek,hogy vissza vonuljanak. A podóliai 12. huszárok jutottak fel a magaslatra. 3 hónap harc után. A szövetségesek 55 ezer embert vesztettek,a németek 20 ezret.
Akkor lehet nem Cassino volt. Talán É-Afrika, rég olvastam. De a gurkhák biztos.

Benéztem. Falklandon volt.
De a gurkha legalább stimmelt :D