A II. világháború (1939 - 1945)

Home Guard kiképzés és jópofáskodás, 1941
GUB6-CfXgAAY4OP
GUB6-CeW4AEUXju

Home Guard demonstráció, Enfieldről kilőhető No.68 tankelhárító gránát
GUB65KYXgAAncgQ

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg
103 évesen elhunyt az utolsó ausztrál Tobruki Patkány
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

náci szabotőrök az USA-ban

• Tetszik
Reactions: Pocok75
Megjelent a kedvenc sorozatom új része. Otto Degen kalandjai folytatódnak a méltán hírhedt Hürtgenwald-i erdőkben...is.
Van magyar felirat. 2 évet kellett rá várni :(

Megjelent a kedvenc sorozatom új része. Otto Degen kalandjai folytatódnak a méltán hírhedt Hürtgenwald-i erdőkben...is.
Van magyar felirat. 2 évet kellett rá várni :(
ez a hürtgenwald erdő olyan, mint a bacon szalonna vagy a champignon gomba? :D

Amúgy ez mi? Játék vagy dokufilm?

• Imádom
Reactions: sixtus
ez a hürtgenwald erdő olyan, mint a bacon szalonna vagy a champignon gomba? :D

Amúgy ez mi? Játék vagy dokufilm?
Igen erre rájöttem.... La Manche csatorna...egyébként faxnak kötözködsz shabbatkor... :D Mindenhol a magyarban hozzáteszik hogy erdő...csaxólok. Játékfilm. Egy kis német amatőr csapat csinálja ezt (és más) sorozatot is, saját pénzből...mára már félprofik lettek. Az elejétől követem őket. Az első részek 20 perc körüliek voltak csak. Amúgy Otto Degen-t imádom... Érdemes végig nézni az egész sorozatot.

Igen erre rájöttem.... La Manche csatorna...egyébként faxnak kötözködsz shabbatkor... :D Mindenhol a magyarban hozzáteszik hogy erdő...csaxólok. Játékfilm. Egy kis német amatőr csapat csinálja ezt (és más) sorozatot is, saját pénzből...mára már félprofik lettek. Az elejétől követem őket. Az első részek 20 perc körüliek voltak csak. Amúgy Otto Degen-t imádom... Érdemes végig nézni az egész sorozatot.
megköszönöm ha átküldöd a linkjét

megköszönöm ha átküldöd a linkjét
Csak neked a Sampinyon gomba :D
1-10-ig...a 11-et meg beraktam ugye ide... 10-ig asszem csak automata magyar fordítás van.

Magyarul Hürtgen-erdő. Hürtgeni erdő is lehetne, ha lenne ilyen helységnév, de úgy tűnik, nincsen, a Hürtgen az erdő neve.

Na igen, ez az angolszász zseniális hadvezetés egyik mesterhúzása volt, egy teljesen felesleges húsdaráló. Omar Bradley attól tartott, hogy a németek a Rur folyó (nem tévesztendő össze a Ruhr-ral) gátjának megnyitásával eláraszthatják a folyásirányban lefelé tevékenykedő erőiket. A gáthoz vezető közvetlen út a Hürtgen-erdőn keresztül vezetett. Az utókort már nem győztek meg ezek az érvek. Charles B. MacDonald - az amerikai hadsereg történésze és egykori századparancsnok, aki a hürtgeni csatában szolgált - úgy jellemezte azt, mint "...egy rosszul átgondolt és alapvetően eredménytelen csatát, amelyet el kellett volna kerülni...". Az angol wiki is német "Defensive Victory"-nak, sikeres védekezésnek minősíti a csata kimenetelét.