Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

Lemaradt a megjegyzés. Egy jenkivéleménye az európai étkezésiszokásokról.

Az utóbbi időbenelég sok vid jött szemb evelem a youtube-on, mennyi szemetet esznek a jenkik.
Mondjuk a zöldségfelhozatal még a walmartban is sokkal jobb, mint Európában. Föld van a krumplin! Nem tápoldatban termesztett szar.
De a többi tényleg rettenet. A legendás new yorki hot dog! Kicsi és szar. Mindent nyakon öntenek valami édessel. Voltam egy vidéki pizzériában. Igazi diner fíling, fekete-fehér járólap, boxok, tudjátok. Mi a specialitásuk? Baconos-juharszirupos pizza. Mi az anyád van???
Rengeteg a műkaja, amiknek a fő összetevői a kukoricakeményítő, az ízfokozó és az ételfesték. A főzés általában készétel megmikrózását jelenti. De azért kell az óriás méretű sütő, mert évente egyszer a pulykát egészben be kell tolni.
 
Kikerestem a lomokból....
Indulás Marseille 07H00, Malmusque.
Érkezés Cayenne 18H00.
Laktanyám max~3 óra direktben a Marseille -i reptér. ( Malmusque, pihenő-tranzit-rehab állomás volt annó, ott aludtunk.)
Tehát 10k km, gond és megkülönböztető jelzés nélkül, a sárteke másik oldala. ( Bő, fél nap alatt.)
De afganisztán 2002- ben sem volt több. 10 nap pakolás, aztán fagyoskodás a Transall-ban 10-en X órát.
És ez alapjárat ott.( Volt amikor ott voltam, 20+ éve.)
(F.A.R.)
Marseilleben volt legalább idő enni bouillabaisse-t? :D
 
A

Vieux Port-ba ( öreg kikötő) verekedni kell járni nem pedig enni.
Turista!
:D
nono, az evés fontos. Verekedés csak utána ha leöblítetted egy jó vörössel.
A matrózoknak amúgy is csak a hírük rossz (ma már), egyébként roppant jó társaság ha ért a nyelvükön az ember :D
 
tálom azt a f@st!
Halleves, az a halászlé, és pont!
:hadonaszos:
Portugál ismerős először jár Magyarországon. Úgy egyáltalán Ká-Európában*. Balaton, halászlé. Eléggé le volt döbbenve, h édesvízi halból is lehet halászlét csinálni, de mondtuk neki, h nálunk kurva kevés a tenger.

* Azóta belejött, "tőletek csak 1 óra Bratislava, megnézzük?" Fuck yeah, január elsején, hirtelen felindulásból Pozsony.
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_ and Filter
Portugál ismerős először jár Magyarországon. Úgy egyáltalán Ká-Európában*. Balaton, halászlé. Eléggé le volt döbbenve, h édesvízi halból is lehet halászlét csinálni, de mondtuk neki, h nálunk kurva kevés a tenger.

* Azóta belejött, "tőletek csak 1 óra Bratislava, megnézzük?" Fuck yeah, január elsején, hirtelen felindulásból Pozsony.
Szeretem a halászlevet is, de azért csak pocsolya íze van.
A tengerinek nincs.
 
Portugál ismerős először jár Magyarországon. Úgy egyáltalán Ká-Európában*. Balaton, halászlé. Eléggé le volt döbbenve, h édesvízi halból is lehet halászlét csinálni, de mondtuk neki, h nálunk kurva kevés a tenger.

* Azóta belejött, "tőletek csak 1 óra Bratislava, megnézzük?" Fuck yeah, január elsején, hirtelen felindulásból Pozsony.
Portugál konyha jesszusom...
Nekik alap ami egy magyar kollégistának hóvége....
Mindent bele!
Nagyon csövesek. Magyarországon el sem tudják képzelni hogy élnek. Főleg fenn a hegyekben.
Amúgy ha van egy "Portos" a rajban, éhenhalni nem fogsz.
 
Portugál konyha jesszusom...
Nekik alap ami egy magyar kollégistának hóvége....
Mindent bele!
Nagyon csövesek. Magyarországon el sem tudják képzelni hogy élnek. Főleg fenn a hegyekben.
Amúgy ha van egy "Portos" a rajban, éhenhalni nem fogsz.
A 'csöves' konyha azért nagyon jó tud lenni általában, ld. görög, dél-olasz
 
  • Tetszik
Reactions: Filter
Portugál konyha jesszusom...
Nekik alap ami egy magyar kollégistának hóvége....
Mindent bele!
Nagyon csövesek. Magyarországon el sem tudják képzelni hogy élnek. Főleg fenn a hegyekben.
Amúgy ha van egy "Portos" a rajban, éhenhalni nem fogsz.
Nekem bejött a portugál konyha, mínusz a kagyló (tudom, héjában van a vitamin), bár a sütik irgalmatlanul édesek. És nem, tripa-t nem kóstoltam, sem no seu tinto, a caldo verde nekem bejött, a család többi tagjának fűleves, amibe belevágták a sövényt. :D A halak jók voltak, a saláták is, sáfrányos csirke.. Egyik hotelben gyümölcssaláta, első nap jó volt, másnap már a pincér a kanállal ütögette vissza szőlőszemeket, amik ki akartak mászni. Kicsit kezdett forrni. :P
 
  • Vicces
Reactions: Filter
Oroszosok...
@nyugger , @boki
Van talán Jakut földön egy kaja.
Birka vagy nem tudom milyen állat él ott , annak a nyers agyvelejét rágják meg a törzs öregasszonyai, aztán kis , apró fasírt szerű gombócokat gyúrnak belőle, éjjel a "koska"-ba rakva fagyasztják.
Mint a chips fogyasztják, és nagy megtiszteltetés ha készítik.
Perke vagy Pirke?
Öszinte leszek, bevalottam mindent, mikor megkínáltak vele...
Megúsztam, hasfájásra hivatkozva.
 
The Ancient Arts of Butchery in Budapest | Full Episode | S05 E05 | Anthony Bourdain: Parts Unknown

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Valami fatális véletlen folytán ért itt valaki a brokkoli termesztéshez?
Méghozzá az apuliai-hoz:
Cima-di-rapa-novantina-Semi-per-orto-extra-big-4504.jpg
 
  • Imádom
Reactions: arcas