Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 906
33 045
113
Lemaradt a megjegyzés. Egy jenkivéleménye az európai étkezésiszokásokról.

Az utóbbi időbenelég sok vid jött szemb evelem a youtube-on, mennyi szemetet esznek a jenkik.
Mondjuk a zöldségfelhozatal még a walmartban is sokkal jobb, mint Európában. Föld van a krumplin! Nem tápoldatban termesztett szar.
De a többi tényleg rettenet. A legendás new yorki hot dog! Kicsi és szar. Mindent nyakon öntenek valami édessel. Voltam egy vidéki pizzériában. Igazi diner fíling, fekete-fehér járólap, boxok, tudjátok. Mi a specialitásuk? Baconos-juharszirupos pizza. Mi az anyád van???
Rengeteg a műkaja, amiknek a fő összetevői a kukoricakeményítő, az ízfokozó és az ételfesték. A főzés általában készétel megmikrózását jelenti. De azért kell az óriás méretű sütő, mert évente egyszer a pulykát egészben be kell tolni.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 232
26 178
113
Kikerestem a lomokból....
Indulás Marseille 07H00, Malmusque.
Érkezés Cayenne 18H00.
Laktanyám max~3 óra direktben a Marseille -i reptér. ( Malmusque, pihenő-tranzit-rehab állomás volt annó, ott aludtunk.)
Tehát 10k km, gond és megkülönböztető jelzés nélkül, a sárteke másik oldala. ( Bő, fél nap alatt.)
De afganisztán 2002- ben sem volt több. 10 nap pakolás, aztán fagyoskodás a Transall-ban 10-en X órát.
És ez alapjárat ott.( Volt amikor ott voltam, 20+ éve.)
(F.A.R.)
Marseilleben volt legalább idő enni bouillabaisse-t? :D
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 232
26 178
113
A

Vieux Port-ba ( öreg kikötő) verekedni kell járni nem pedig enni.
Turista!
:D
nono, az evés fontos. Verekedés csak utána ha leöblítetted egy jó vörössel.
A matrózoknak amúgy is csak a hírük rossz (ma már), egyébként roppant jó társaság ha ért a nyelvükön az ember :D
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 906
33 045
113
tálom azt a f@st!
Halleves, az a halászlé, és pont!
:hadonaszos:
Portugál ismerős először jár Magyarországon. Úgy egyáltalán Ká-Európában*. Balaton, halászlé. Eléggé le volt döbbenve, h édesvízi halból is lehet halászlét csinálni, de mondtuk neki, h nálunk kurva kevés a tenger.

* Azóta belejött, "tőletek csak 1 óra Bratislava, megnézzük?" Fuck yeah, január elsején, hirtelen felindulásból Pozsony.
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_ and Filter

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 232
26 178
113
Portugál ismerős először jár Magyarországon. Úgy egyáltalán Ká-Európában*. Balaton, halászlé. Eléggé le volt döbbenve, h édesvízi halból is lehet halászlét csinálni, de mondtuk neki, h nálunk kurva kevés a tenger.

* Azóta belejött, "tőletek csak 1 óra Bratislava, megnézzük?" Fuck yeah, január elsején, hirtelen felindulásból Pozsony.
Szeretem a halászlevet is, de azért csak pocsolya íze van.
A tengerinek nincs.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 172
21 952
113
Portugál ismerős először jár Magyarországon. Úgy egyáltalán Ká-Európában*. Balaton, halászlé. Eléggé le volt döbbenve, h édesvízi halból is lehet halászlét csinálni, de mondtuk neki, h nálunk kurva kevés a tenger.

* Azóta belejött, "tőletek csak 1 óra Bratislava, megnézzük?" Fuck yeah, január elsején, hirtelen felindulásból Pozsony.
Portugál konyha jesszusom...
Nekik alap ami egy magyar kollégistának hóvége....
Mindent bele!
Nagyon csövesek. Magyarországon el sem tudják képzelni hogy élnek. Főleg fenn a hegyekben.
Amúgy ha van egy "Portos" a rajban, éhenhalni nem fogsz.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 232
26 178
113
Portugál konyha jesszusom...
Nekik alap ami egy magyar kollégistának hóvége....
Mindent bele!
Nagyon csövesek. Magyarországon el sem tudják képzelni hogy élnek. Főleg fenn a hegyekben.
Amúgy ha van egy "Portos" a rajban, éhenhalni nem fogsz.
A 'csöves' konyha azért nagyon jó tud lenni általában, ld. görög, dél-olasz
 
  • Tetszik
Reactions: Filter

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 906
33 045
113
Portugál konyha jesszusom...
Nekik alap ami egy magyar kollégistának hóvége....
Mindent bele!
Nagyon csövesek. Magyarországon el sem tudják képzelni hogy élnek. Főleg fenn a hegyekben.
Amúgy ha van egy "Portos" a rajban, éhenhalni nem fogsz.
Nekem bejött a portugál konyha, mínusz a kagyló (tudom, héjában van a vitamin), bár a sütik irgalmatlanul édesek. És nem, tripa-t nem kóstoltam, sem no seu tinto, a caldo verde nekem bejött, a család többi tagjának fűleves, amibe belevágták a sövényt. :D A halak jók voltak, a saláták is, sáfrányos csirke.. Egyik hotelben gyümölcssaláta, első nap jó volt, másnap már a pincér a kanállal ütögette vissza szőlőszemeket, amik ki akartak mászni. Kicsit kezdett forrni. :p
 
  • Vicces
Reactions: Filter

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 172
21 952
113
Oroszosok...
@nyugger , @boki
Van talán Jakut földön egy kaja.
Birka vagy nem tudom milyen állat él ott , annak a nyers agyvelejét rágják meg a törzs öregasszonyai, aztán kis , apró fasírt szerű gombócokat gyúrnak belőle, éjjel a "koska"-ba rakva fagyasztják.
Mint a chips fogyasztják, és nagy megtiszteltetés ha készítik.
Perke vagy Pirke?
Öszinte leszek, bevalottam mindent, mikor megkínáltak vele...
Megúsztam, hasfájásra hivatkozva.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 232
26 178
113
Valami fatális véletlen folytán ért itt valaki a brokkoli termesztéshez?
Méghozzá az apuliai-hoz:
Cima-di-rapa-novantina-Semi-per-orto-extra-big-4504.jpg
 
  • Imádom
Reactions: arcas