Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 009
18 195
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 204
8 993
113
image.png

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 511
20 825
113
Amúgy, mi a lótrágya ez? Sixi 2000 Kft?...Patkányfejhúst még nem kapni?
A kötelező akciózással a zöldséges pultoknál már az a minőség megy, 2./3. osztályú takarmány van már a polcokon... Nehogy rájöjjenek bölcs vezéreink, hogy ez lehet a következő lépés az infláció letörésében, mert akkor mosolyogva kell majd a rajongóknak ropogatniuk miközben a legújabb spint találják ki.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 134
9 712
113
Na akkor újabb merénylet a topik ellen... :) Kabócát valaki?

Rest assured, the Food and Drug Administration says cicadas are safe to eat. As long as they are appropriately prepared, the soft-shelled insects can be enjoyed in seemingly endless ways, including raw, grilled, boiled, deep-fried and air-fried.

Az idei év baromi nagy rajzásos az USA-ban - a Környezetvédelem topikban januárban posztoltam is róla:

Szóval lehet újra kéne végni azt az Attenborugh filmet ami a kommentben is van - az egész erdő kabócát zabál két pofára snittekhez bevágni pár ilyesmit ropogtató humánt is. Én kihagyom, köszi... :)

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 817
11 831
113
Bevallom nem egészen értem a rovarevéssel kapcsolatban ezt az ellenpropagandát (mondjuk a pozitív propagandát sem). Ha valaki akar, egye nyugodtan, ha valaki irtózik tőle, akkor sem fog senki pisztolyt fogni a fejéhez, hogy márpedig ezt kell ennie...

Csak némi nyitottság kérdése a dolog. A boltokban kapható pirosas termékek zöme tartalmaz kármint (E120). Aki nem ismeri, annak elárulom, hogy a nőstény bíbortetűből állítják elő. :)
Nem állítom, hogy túlzottan vágynék a rovarfogyasztásra, de egyszer azért megkóstolnék valami ilyesmit.

• Tetszik
Reactions: krisss and fishbed

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 134
9 712
113
Igazából engem sem zavar, kb. úgy vagyok vele amit írtál - bár én nem tervezek ilyesmit kóstolni :)
Bő 15 éve jó sok gyümölcsjoghurtot toltam, valamikor akkoriban futottam bele hogy a rózsaszínűek esetében sokban mi is a színezékanyag forrása. :)

Last edited:

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 003
33 531
113
Akkor írom a házi joghurt receptet. Veszel 1 kis doboz natur élőflórás (!!!) joghurtot. Veszel házi tejet. Házi tej felforral. Joghurt 3 literes befőttes üvegbe eloszt, 1-1 teáskanál kristálycukorral elkever. Tej kb 70°Cra visszahűtve, rámerni a joghurtra (kb a bafőttes üveg 2/3áig). Kupak rárak, nem rácsavar. Nagy edény meleg vízbe beleállít, letakar abrosszal, pléddel. Éjszakára otthagy. Reggel 3x6 deci joghurtot bepakol a hűtőbe.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 529
61 767
113
Nem értek a biokémiához. Ami itt elhangzik az mennyire áll a valóság talaján?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 781
37 022
113
Sweiczi tudósok...

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 781
37 022
113
Rovarkaja @Pogány még a pókot is kiszedi a pörköltből...

• Tetszik
Reactions: megazez and Pogány

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
278
749
93
Sütni kezdtem a kertemben lévő kemencénél.
Egyik szomszédom neje rettenet nagy zöld aktivista, odajött a kerítéshez megkérdezni mit akarok készíteni. Mondom néki hamburger lesz, mert a fiam és én is nagyon szeretjük.
Hogy én mekkora egy gyilkosa vagyok a bolygónak mert a kapitalista marhatenyésztők zsebét tömöm akik az üvegházhat@s 99%ért felelnek blabla la.....
Jelzem a csajnak, ez lenni 100% szarvasból amit én venni ki állomány, full organikus, stb...
Balfasz vagyok mer a zsemle amibe rakom tele minden szarral amit a mocskos kizsákmányoló parasztok blabla....
Jelzem a hölgynek, hogy a zsemlét a nejem készítette saját búzából, saját lisztből, kovásszal, kemencében kisütve, +a fa amivel felfűtöttem az is kiszáradt fából van.
Sőt a fűszerek, a szószok is a feleségem által termesztett és készítettek.
Néz a hölgy (hatalmas mejjjekkel), megkérdezi hogy jó jó de a paradicsomsaláta az honnan?
Mutatom hgy a saját 110%ban visszaforgatott talajjal kevert magaságyásban nevelt palántákból.
Aha.
És a whisky meg az a piros lötty amit isztok hozzá az honnan van!?!!?!
Jelzem neki hgy az beza általam készített olaszos spritzek a női tagoknak a családban akik igen nagyon szeretik, de azok is üveg pohárba kerülnek nulla szemetet generálva. Csajszi 2másodpercig gondolkodik majd igen ingerült arcal rámköpi hgy mocskos gyilkos vagyok mert a szarvast végül is megöltem. Elismerem, nyert, igaza van.
Elmegy a hölgy, 3perc eltellik, jön Csabi (férje) : figyelj, ne izélj mán a nejemmel, ha adsz egy pálinkát akkor elmondom hgy a gyerekeink 20perce benn nyüzsögnek hogy kaphatnak e egy hamburgert ők is!
Röhögünk, gyerekek átjönnek, esznek, aztán jön Anya. Nem kér a szarból amivel a BOLYGÓT megölöm, de egy italt azt elfogadna....
Aztán a 3ik ital után levezette hogy a "rusztikus magyar konyha" igen környezetbarát....

Lehet nem ide kellett volna de kajás dolog :)

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 250
113
Az a baj rusztikus magyar kaja is már egyre kevesebb helyen van. Mindenhol a tokkremlevesek, meg a kimondhatatlan nevű olaszos gezemicekajak támadnak. Nem lehet már csak úgy bemenni találomra valahova. A boltokban is csak a paszta meg a paraficsomszosz ömlik mindenhonnan. :(

• Tetszik
Reactions: rappali_

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 954
26 860
113
Az a baj rusztikus magyar kaja is már egyre kevesebb helyen van. Mindenhol a tokkremlevesek, meg a kimondhatatlan nevű olaszos gezemicekajak támadnak. Nem lehet már csak úgy bemenni találomra valahova. A boltokban is csak a paszta meg a paraficsomszosz ömlik mindenhonnan. :(
Hát. Én mindig szerettem a hasam, zabáltam akár a pörköltöt is éhgyomorra másnap (nem szomjasan),
a csirkét sem kedvelem, inkább a vörös húsok.
Most ott tartok, hogy szedhetek gyógyszert a húgysavamra...

• Hűha
  • Szomorú
Reactions: enzo and Blitz97

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 954
26 860
113
Zelenszkij, Putin, a hezbollah de még Bibi is elmehet a búsba.
Elhunyt a tiramisu feltalálója :(

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 009
18 195
113

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 009
18 195
113

Lemaradt a megjegyzés. Egy jenkivéleménye az európai étkezésiszokásokról.

Az utóbbi időbenelég sok vid jött szemb evelem a youtube-on, mennyi szemetet esznek a jenkik.

F

Filter

Guest
Akkor írom a házi joghurt receptet. Veszel 1 kis doboz natur élőflórás (!!!) joghurtot. Veszel házi tejet. Házi tej felforral. Joghurt 3 literes befőttes üvegbe eloszt, 1-1 teáskanál kristálycukorral elkever. Tej kb 70°Cra visszahűtve, rámerni a joghurtra (kb a bafőttes üveg 2/3áig). Kupak rárak, nem rácsavar. Nagy edény meleg vízbe beleállít, letakar abrosszal, pléddel. Éjszakára otthagy. Reggel 3x6 deci joghurtot bepakol a hűtőbe.
Mindig tudtam hogy a nőknek a konyhában a helye.
:)

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 715
37 312
113
Sütni kezdtem a kertemben lévő kemencénél.
Egyik szomszédom neje rettenet nagy zöld aktivista, odajött a kerítéshez megkérdezni mit akarok készíteni. Mondom néki hamburger lesz, mert a fiam és én is nagyon szeretjük.

Bevallom nekem a hatalmas mejjek megjegyzés volt a beszámoló csúcspontja. :)