Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
image.png
 
Amúgy, mi a lótrágya ez? Sixi 2000 Kft?...Patkányfejhúst még nem kapni?
A kötelező akciózással a zöldséges pultoknál már az a minőség megy, 2./3. osztályú takarmány van már a polcokon... Nehogy rájöjjenek bölcs vezéreink, hogy ez lehet a következő lépés az infláció letörésében, mert akkor mosolyogva kell majd a rajongóknak ropogatniuk miközben a legújabb spint találják ki.
 
Na akkor újabb merénylet a topik ellen... :) Kabócát valaki?


Rest assured, the Food and Drug Administration says cicadas are safe to eat. As long as they are appropriately prepared, the soft-shelled insects can be enjoyed in seemingly endless ways, including raw, grilled, boiled, deep-fried and air-fried.

Az idei év baromi nagy rajzásos az USA-ban - a Környezetvédelem topikban januárban posztoltam is róla:

Szóval lehet újra kéne végni azt az Attenborugh filmet ami a kommentben is van - az egész erdő kabócát zabál két pofára snittekhez bevágni pár ilyesmit ropogtató humánt is. Én kihagyom, köszi... :)
 
Bevallom nem egészen értem a rovarevéssel kapcsolatban ezt az ellenpropagandát (mondjuk a pozitív propagandát sem). Ha valaki akar, egye nyugodtan, ha valaki irtózik tőle, akkor sem fog senki pisztolyt fogni a fejéhez, hogy márpedig ezt kell ennie...

Csak némi nyitottság kérdése a dolog. A boltokban kapható pirosas termékek zöme tartalmaz kármint (E120). Aki nem ismeri, annak elárulom, hogy a nőstény bíbortetűből állítják elő. :)
Nem állítom, hogy túlzottan vágynék a rovarfogyasztásra, de egyszer azért megkóstolnék valami ilyesmit.
 
  • Tetszik
Reactions: krisss and fishbed
Igazából engem sem zavar, kb. úgy vagyok vele amit írtál - bár én nem tervezek ilyesmit kóstolni :)
Bő 15 éve jó sok gyümölcsjoghurtot toltam, valamikor akkoriban futottam bele hogy a rózsaszínűek esetében sokban mi is a színezékanyag forrása. :)
 
Last edited:
Akkor írom a házi joghurt receptet. Veszel 1 kis doboz natur élőflórás (!!!) joghurtot. Veszel házi tejet. Házi tej felforral. Joghurt 3 literes befőttes üvegbe eloszt, 1-1 teáskanál kristálycukorral elkever. Tej kb 70°Cra visszahűtve, rámerni a joghurtra (kb a bafőttes üveg 2/3áig). Kupak rárak, nem rácsavar. Nagy edény meleg vízbe beleállít, letakar abrosszal, pléddel. Éjszakára otthagy. Reggel 3x6 deci joghurtot bepakol a hűtőbe.
 
Nem értek a biokémiához. Ami itt elhangzik az mennyire áll a valóság talaján?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
Sweiczi tudósok...
 
Rovarkaja @Pogány még a pókot is kiszedi a pörköltből...
 
  • Tetszik
Reactions: megazez and Pogány
Sütni kezdtem a kertemben lévő kemencénél.
Egyik szomszédom neje rettenet nagy zöld aktivista, odajött a kerítéshez megkérdezni mit akarok készíteni. Mondom néki hamburger lesz, mert a fiam és én is nagyon szeretjük.
Hogy én mekkora egy gyilkosa vagyok a bolygónak mert a kapitalista marhatenyésztők zsebét tömöm akik az üvegházhat@s 99%ért felelnek blabla la.....
Jelzem a csajnak, ez lenni 100% szarvasból amit én venni ki állomány, full organikus, stb...
Balfasz vagyok mer a zsemle amibe rakom tele minden szarral amit a mocskos kizsákmányoló parasztok blabla....
Jelzem a hölgynek, hogy a zsemlét a nejem készítette saját búzából, saját lisztből, kovásszal, kemencében kisütve, +a fa amivel felfűtöttem az is kiszáradt fából van.
Sőt a fűszerek, a szószok is a feleségem által termesztett és készítettek.
Néz a hölgy (hatalmas mejjjekkel), megkérdezi hogy jó jó de a paradicsomsaláta az honnan?
Mutatom hgy a saját 110%ban visszaforgatott talajjal kevert magaságyásban nevelt palántákból.
Aha.
És a whisky meg az a piros lötty amit isztok hozzá az honnan van!?!!?!
Jelzem neki hgy az beza általam készített olaszos spritzek a női tagoknak a családban akik igen nagyon szeretik, de azok is üveg pohárba kerülnek nulla szemetet generálva. Csajszi 2másodpercig gondolkodik majd igen ingerült arcal rámköpi hgy mocskos gyilkos vagyok mert a szarvast végül is megöltem. Elismerem, nyert, igaza van.
Elmegy a hölgy, 3perc eltellik, jön Csabi (férje) : figyelj, ne izélj mán a nejemmel, ha adsz egy pálinkát akkor elmondom hgy a gyerekeink 20perce benn nyüzsögnek hogy kaphatnak e egy hamburgert ők is!
Röhögünk, gyerekek átjönnek, esznek, aztán jön Anya. Nem kér a szarból amivel a BOLYGÓT megölöm, de egy italt azt elfogadna....
Aztán a 3ik ital után levezette hogy a "rusztikus magyar konyha" igen környezetbarát....


Lehet nem ide kellett volna de kajás dolog :-)
 
Az a baj rusztikus magyar kaja is már egyre kevesebb helyen van. Mindenhol a tokkremlevesek, meg a kimondhatatlan nevű olaszos gezemicekajak támadnak. Nem lehet már csak úgy bemenni találomra valahova. A boltokban is csak a paszta meg a paraficsomszosz ömlik mindenhonnan. :(
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_
Az a baj rusztikus magyar kaja is már egyre kevesebb helyen van. Mindenhol a tokkremlevesek, meg a kimondhatatlan nevű olaszos gezemicekajak támadnak. Nem lehet már csak úgy bemenni találomra valahova. A boltokban is csak a paszta meg a paraficsomszosz ömlik mindenhonnan. :(
Hát. Én mindig szerettem a hasam, zabáltam akár a pörköltöt is éhgyomorra másnap (nem szomjasan),
a csirkét sem kedvelem, inkább a vörös húsok.
Most ott tartok, hogy szedhetek gyógyszert a húgysavamra...
 
  • Hűha
  • Szomorú
Reactions: enzo and Blitz97
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Lemaradt a megjegyzés. Egy jenkivéleménye az európai étkezésiszokásokról.

Az utóbbi időbenelég sok vid jött szemb evelem a youtube-on, mennyi szemetet esznek a jenkik.
 
Akkor írom a házi joghurt receptet. Veszel 1 kis doboz natur élőflórás (!!!) joghurtot. Veszel házi tejet. Házi tej felforral. Joghurt 3 literes befőttes üvegbe eloszt, 1-1 teáskanál kristálycukorral elkever. Tej kb 70°Cra visszahűtve, rámerni a joghurtra (kb a bafőttes üveg 2/3áig). Kupak rárak, nem rácsavar. Nagy edény meleg vízbe beleállít, letakar abrosszal, pléddel. Éjszakára otthagy. Reggel 3x6 deci joghurtot bepakol a hűtőbe.
Mindig tudtam hogy a nőknek a konyhában a helye.
:)
 
Sütni kezdtem a kertemben lévő kemencénél.
Egyik szomszédom neje rettenet nagy zöld aktivista, odajött a kerítéshez megkérdezni mit akarok készíteni. Mondom néki hamburger lesz, mert a fiam és én is nagyon szeretjük.

Bevallom nekem a hatalmas mejjek megjegyzés volt a beszámoló csúcspontja. :)