Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 963
7 914
113
image.png
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 290
113
Amúgy, mi a lótrágya ez? Sixi 2000 Kft?...Patkányfejhúst még nem kapni?
A kötelező akciózással a zöldséges pultoknál már az a minőség megy, 2./3. osztályú takarmány van már a polcokon... Nehogy rájöjjenek bölcs vezéreink, hogy ez lehet a következő lépés az infláció letörésében, mert akkor mosolyogva kell majd a rajongóknak ropogatniuk miközben a legújabb spint találják ki.
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 069
9 072
113
Na akkor újabb merénylet a topik ellen... :) Kabócát valaki?


Rest assured, the Food and Drug Administration says cicadas are safe to eat. As long as they are appropriately prepared, the soft-shelled insects can be enjoyed in seemingly endless ways, including raw, grilled, boiled, deep-fried and air-fried.

Az idei év baromi nagy rajzásos az USA-ban - a Környezetvédelem topikban januárban posztoltam is róla:

Szóval lehet újra kéne végni azt az Attenborugh filmet ami a kommentben is van - az egész erdő kabócát zabál két pofára snittekhez bevágni pár ilyesmit ropogtató humánt is. Én kihagyom, köszi... :)
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 631
11 325
113
Bevallom nem egészen értem a rovarevéssel kapcsolatban ezt az ellenpropagandát (mondjuk a pozitív propagandát sem). Ha valaki akar, egye nyugodtan, ha valaki irtózik tőle, akkor sem fog senki pisztolyt fogni a fejéhez, hogy márpedig ezt kell ennie...

Csak némi nyitottság kérdése a dolog. A boltokban kapható pirosas termékek zöme tartalmaz kármint (E120). Aki nem ismeri, annak elárulom, hogy a nőstény bíbortetűből állítják elő. :)
Nem állítom, hogy túlzottan vágynék a rovarfogyasztásra, de egyszer azért megkóstolnék valami ilyesmit.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 069
9 072
113
Igazából engem sem zavar, kb. úgy vagyok vele amit írtál - bár én nem tervezek ilyesmit kóstolni :)
Bő 15 éve jó sok gyümölcsjoghurtot toltam, valamikor akkoriban futottam bele hogy a rózsaszínűek esetében sokban mi is a színezékanyag forrása. :)
 
Last edited:
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Blitz97

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 267
29 613
113
Akkor írom a házi joghurt receptet. Veszel 1 kis doboz natur élőflórás (!!!) joghurtot. Veszel házi tejet. Házi tej felforral. Joghurt 3 literes befőttes üvegbe eloszt, 1-1 teáskanál kristálycukorral elkever. Tej kb 70°Cra visszahűtve, rámerni a joghurtra (kb a bafőttes üveg 2/3áig). Kupak rárak, nem rácsavar. Nagy edény meleg vízbe beleállít, letakar abrosszal, pléddel. Éjszakára otthagy. Reggel 3x6 deci joghurtot bepakol a hűtőbe.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 777
32 521
113
Sweiczi tudósok...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 777
32 521
113
Rovarkaja @Pogány még a pókot is kiszedi a pörköltből...
 
  • Tetszik
Reactions: megazez and Pogány

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
242
666
93
Sütni kezdtem a kertemben lévő kemencénél.
Egyik szomszédom neje rettenet nagy zöld aktivista, odajött a kerítéshez megkérdezni mit akarok készíteni. Mondom néki hamburger lesz, mert a fiam és én is nagyon szeretjük.
Hogy én mekkora egy gyilkosa vagyok a bolygónak mert a kapitalista marhatenyésztők zsebét tömöm akik az üvegházhat@s 99%ért felelnek blabla la.....
Jelzem a csajnak, ez lenni 100% szarvasból amit én venni ki állomány, full organikus, stb...
Balfasz vagyok mer a zsemle amibe rakom tele minden szarral amit a mocskos kizsákmányoló parasztok blabla....
Jelzem a hölgynek, hogy a zsemlét a nejem készítette saját búzából, saját lisztből, kovásszal, kemencében kisütve, +a fa amivel felfűtöttem az is kiszáradt fából van.
Sőt a fűszerek, a szószok is a feleségem által termesztett és készítettek.
Néz a hölgy (hatalmas mejjjekkel), megkérdezi hogy jó jó de a paradicsomsaláta az honnan?
Mutatom hgy a saját 110%ban visszaforgatott talajjal kevert magaságyásban nevelt palántákból.
Aha.
És a whisky meg az a piros lötty amit isztok hozzá az honnan van!?!!?!
Jelzem neki hgy az beza általam készített olaszos spritzek a női tagoknak a családban akik igen nagyon szeretik, de azok is üveg pohárba kerülnek nulla szemetet generálva. Csajszi 2másodpercig gondolkodik majd igen ingerült arcal rámköpi hgy mocskos gyilkos vagyok mert a szarvast végül is megöltem. Elismerem, nyert, igaza van.
Elmegy a hölgy, 3perc eltellik, jön Csabi (férje) : figyelj, ne izélj mán a nejemmel, ha adsz egy pálinkát akkor elmondom hgy a gyerekeink 20perce benn nyüzsögnek hogy kaphatnak e egy hamburgert ők is!
Röhögünk, gyerekek átjönnek, esznek, aztán jön Anya. Nem kér a szarból amivel a BOLYGÓT megölöm, de egy italt azt elfogadna....
Aztán a 3ik ital után levezette hogy a "rusztikus magyar konyha" igen környezetbarát....


Lehet nem ide kellett volna de kajás dolog :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 361
68 735
113
Az a baj rusztikus magyar kaja is már egyre kevesebb helyen van. Mindenhol a tokkremlevesek, meg a kimondhatatlan nevű olaszos gezemicekajak támadnak. Nem lehet már csak úgy bemenni találomra valahova. A boltokban is csak a paszta meg a paraficsomszosz ömlik mindenhonnan. :(
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 153
20 725
113
Az a baj rusztikus magyar kaja is már egyre kevesebb helyen van. Mindenhol a tokkremlevesek, meg a kimondhatatlan nevű olaszos gezemicekajak támadnak. Nem lehet már csak úgy bemenni találomra valahova. A boltokban is csak a paszta meg a paraficsomszosz ömlik mindenhonnan. :(
Hát. Én mindig szerettem a hasam, zabáltam akár a pörköltöt is éhgyomorra másnap (nem szomjasan),
a csirkét sem kedvelem, inkább a vörös húsok.
Most ott tartok, hogy szedhetek gyógyszert a húgysavamra...
 
  • Szomorú
Reactions: Blitz97