Kevés feleslegesedd dolog lett volna annál, mint EUFOR-ba önvédelmi szenzorokat vinni.
Ezeknek is saját, külön üzemidejük van?
Vagy ennek @tindalos a tudora?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kevés feleslegesedd dolog lett volna annál, mint EUFOR-ba önvédelmi szenzorokat vinni.
Nem tudom (bár szerintem állapot szerint üuemeltetik). De nem emiatt, hanem azért mert a műveleti terület egyáltalán nem indokolja.Ezeknek is saját, külön üzemidejük van?
Nem mindegyiken van,.viszont amelyiken igen arról nem szerelgetik le. (Asszem a H-force -os gépeken van)Ezeknek is saját, külön üzemidejük van?
Mert a többi gép az golyóálló...
Mert pénzbe került vóna és spóroltunk.
A katonai lőtér megmozgatja izmait, tegnapelőtt két, H-Force rendszerrel felszerelt helikopter érkezett a Berre La Fare repülőtérre. Egy H145M, valamint egy magyar H225M Caracal.Úgy tűnik, hogy Franciaországban jelenleg is folyik a Hforce rendszer tesztelése/fejlesztése vagy a magyar pilóták kiképzése...
(...vagy lehet hogy csak az év végi Airbus sajtónapra készülnek a fotók, hogy legyen valamit "bejelenteni".)
![]()
![]()
H225M típusú helikopteren is elkezdődött az első itthoni HForce fegyverkezelő rendszer használatának kiképzése.![]()
Az oktatást az Airbus cég szakemberei végzik, akik az elmúlt pár napban tantermi és száraz begyakorlást oktattak pilótáinknak, de eljött az idő, hogy a résztvevők a levegőben is kamatoztassák a megszerzett tudást.
Az HForce fegyverrendszer moduláris és növelhető, így széleskörű felhasználási módokat kínál, a célbefogás könnyebb és modernebb, valamint a célzás pontossága is jelentősen megnő.
![]()
![]()
![]()
![]()
Hol van rajta a hangszóró, ami lövéskor mondja tyúú-tyúú-tyúú?!?H225M típusú helikopteren is elkezdődött az első itthoni HForce fegyverkezelő rendszer használatának kiképzése.![]()
Az oktatást az Airbus cég szakemberei végzik, akik az elmúlt pár napban tantermi és száraz begyakorlást oktattak pilótáinknak, de eljött az idő, hogy a résztvevők a levegőben is kamatoztassák a megszerzett tudást.
Az HForce fegyverrendszer moduláris és növelhető, így széleskörű felhasználási módokat kínál, a célbefogás könnyebb és modernebb, valamint a célzás pontossága is jelentősen megnő.
![]()
![]()
![]()
![]()
És az irányított fegyverek a H145M-hez? A gépágyú konténert én nem tudom hova tenni a H225m esetében, valamint a NIR-hez való ilyen erős ragaszkodást. Kell persze pl. terület lefogásra, de.. tekintsünk át a keleti szomszédunkhoz ahol a valóság szembe köpte az elképzeléseket.Hol van rajta a hangszóró, ami lövéskor mondja tyúú-tyúú-tyúú?!?
Mert a 70 mm-es rakéták még mindig sehol nincsenek!![]()
A lézeres 70-es működhet könnyebben páncélozott és puhatestű járművek ellen valamint élő erő ellen. Az FZ-nek akiktől vettük a vetőket, van is ilyenje - csak hát ezt sem vesszük meg...És az irányított fegyverek a H145M-hez? A gépágyú konténert én nem tudom hova tenni a H225m esetében, valamint a NIR-hez való ilyen erős ragaszkodást. Kell persze pl. terület lefogásra, de.. tekintsünk át a keleti szomszédunkhoz ahol a valóság szembe köpte az elképzeléseket.
Több értelme volna az ajtólövészeknek és az infracsapdáknak minden gépen.És az irányított fegyverek a H145M-hez? A gépágyú konténert én nem tudom hova tenni a H225m esetében, valamint a NIR-hez való ilyen erős ragaszkodást. Kell persze pl. terület lefogásra, de.. tekintsünk át a keleti szomszédunkhoz ahol a valóság szembe köpte az elképzeléseket.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..