• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 866
84 547
113
Úgy tűnik, hogy a 79-es is kész van már, kíváncsi vagyok hogy lesz-e még idén átadás...

977402_1731101932.jpg

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 896
6 167
113
az eddig is volt...

Egyszer fotók alapján összeszedtem:

Farokszámok szerint:
Van rajta önvédelmi rendszer - tehát "kommandós" (SOF) verzió:
70, 80

+ Ismertetőjegynek ide lehet venni a fegyverpilonokat is, legalábbis én még más gépen nem láttam. Amúgy 81-nek is kell lennie valahol, már egy éve volt róla itt is kép, kint a gyárnál készült kép

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 941
45 005
113
+ Ismertetőjegynek ide lehet venni a fegyverpilonokat is, legalábbis én még más gépen nem láttam. Amúgy 81-nek is kell lennie valahol, már egy éve volt róla itt is kép, kint a gyárnál készült kép
arról nem találtam olyan képet amiről be lehetett volna azonosítani a "fajtáját" - azért nincs a felsorolásban. Valszeg sima szállító az is mert párosával jönnek mindig...

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 896
6 167
113
arról nem találtam olyan képet amiről be lehetett volna azonosítani a "fajtáját" - azért nincs a felsorolásban. Valszeg sima szállító az is mert párosával jönnek mindig...

77 is van, ami júliusban jött, az szállító ( a kritériumod alapján), azt látni az átadós képeken. A párját nem tudom 100%-ra biztosra leolvasni.
A 81-esről itt az egy éves kép, de ezt itthoni képen én még nem láttam:
https://www.jetphotos.com/photo/11143200

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 941
45 005
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

12 gépünk lett az új gépekkel, a szállító flotta TELJES lett!
Már csak az SOF gépek hiányoznak (4db).

Last edited:

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 866
84 547
113
77 is van, ami júliusban jött, az szállító ( a kritériumod alapján), azt látni az átadós képeken. A párját nem tudom 100%-ra biztosra leolvasni.
A 81-esről itt az egy éves kép, de ezt itthoni képen én még nem láttam:
https://www.jetphotos.com/photo/11143200
Eddig mindig párosával jöttek a gépek, egymást követő számozással, szinte szépen sorban. Ha minden igaz, 70-től 81-ig vannak már itthon a gépek.

Az F-ZWBI a 79-es lesz (SOF by Aladeen)
Az F-ZWCY a 78-as, sima szállító by Aladeen

A 82-es is SOF by Aladeen lesz (F-ZKBM)
A 70-es valószínűleg csak azért volt fedíszítve mindennel mert az volt az első gép. Valószínűleg 80-től 85-ig vannak a SOF gépek. A videó szerint teljes a szállító flotta és még 4 SOF gép hiányzik. Ez azt jelenti hogy a szállító gépek közül kettőn volt önvédelmi rendszer. Ebből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg csak a flotta felének lesz önvédelmi rendszere (2szállító+6SOF). Az eddig beérkezett 12 gépből négynek volt szenzortorony az orra alatt. A kommunkikációs szakemberek által nekünk kitalált népmese szerint az előkészítés/vezetékezés meg van minden gépen és átszerelés után minden gépet lehet majd minden feladatra használni, csak azt már nem tették hozzá hogy nem egyszerre. A H145M-nél kiderült, hogy vannak olyan beépített berendezések, amelyek pl. csak az eredetileg is SAR feladatra szánt gépekben vannak meg, a többin nincs. Itt is lehetnek ilyen apróbb különbségek a gépeken, csak még nem tudjuk hogy mit kell figyelni...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 941
45 005
113
Arról lehet tudni, hogy van-e ajtó/ablak géppuska(állvány) 225-öseinkhez? Volt erről valami fotó?

Remélem a "filléres" géppuskaállványokon nem akarnak spórolni - az a sima szállítókhoz is kellene...

• Tetszik
Reactions: J.G.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 866
84 547
113
Arról lehet tudni, hogy van-e ajtó/ablak géppuska(állvány) 225-öseinkhez? Volt erről valami fotó?

Remélem a "filléres" géppuskaállványokon nem akarnak spórolni - az a sima szállítókhoz is kellene...
Még a csörlő sem volt ott minden érkező gépen... Persze ez nem jelenti azt hogy nincs hozzá vagy nem lehetett ott minden gépben egy dobozban mint tartozék, de a haderőfejlesztés 8. évében már csak azt hisszük el amit látunk is.