Még mindig úgy van megszervezve, hogy a kötelező kiképzési repült órában benne legyen. Kezdő pilótánál akinek új a típus az ilyen tökéletes kiképzési repülés, így nem plusz költség.Ha már lesz 200 huszárló, miért ezen spóroljunk!?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még mindig úgy van megszervezve, hogy a kötelező kiképzési repült órában benne legyen. Kezdő pilótánál akinek új a típus az ilyen tökéletes kiképzési repülés, így nem plusz költség.Ha már lesz 200 huszárló, miért ezen spóroljunk!?
kíváncsi vagyok hogy lesz-e még idén átadás...
Mennyinel is jarunk?Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint újabb két H225M helikopter érkezik a Magyar Honvédséghez...
Már a Dunántúl felett vannak...Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint újabb két H225M helikopter érkezik a Magyar Honvédséghez...
Akkor ezek között már van SOF változat ?asszem 12
az eddig is volt...Akkor ezek között már van SOF változat ?
az eddig is volt...
Egyszer fotók alapján összeszedtem:
Farokszámok szerint:
Van rajta önvédelmi rendszer - tehát "kommandós" (SOF) verzió:
70, 80
arról nem találtam olyan képet amiről be lehetett volna azonosítani a "fajtáját" - azért nincs a felsorolásban. Valszeg sima szállító az is mert párosával jönnek mindig...+ Ismertetőjegynek ide lehet venni a fegyverpilonokat is, legalábbis én még más gépen nem láttam. Amúgy 81-nek is kell lennie valahol, már egy éve volt róla itt is kép, kint a gyárnál készült kép
arról nem találtam olyan képet amiről be lehetett volna azonosítani a "fajtáját" - azért nincs a felsorolásban. Valszeg sima szállító az is mert párosával jönnek mindig...
Ahogy látom, ma is érkezik 2 új madár, F-ZWCY és F-ZWBI ideiglenes lajstrommal jönnek a Somogyság felett.
Eddig mindig párosával jöttek a gépek, egymást követő számozással, szinte szépen sorban. Ha minden igaz, 70-től 81-ig vannak már itthon a gépek.77 is van, ami júliusban jött, az szállító ( a kritériumod alapján), azt látni az átadós képeken. A párját nem tudom 100%-ra biztosra leolvasni.
A 81-esről itt az egy éves kép, de ezt itthoni képen én még nem láttam:
https://www.jetphotos.com/photo/11143200
A 70-es valószínűleg csak azért volt fedíszítve mindennel mert az volt az első gép. Valószínűleg 80-től 85-ig vannak a SOF gépek. A videó szerint teljes a szállító flotta és még 4 SOF gép hiányzik. Ez azt jelenti hogy a szállító gépek közül kettőn volt önvédelmi rendszer. Ebből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg csak a flotta felének lesz önvédelmi rendszere (2szállító+6SOF). Az eddig beérkezett 12 gépből négynek volt szenzortorony az orra alatt. A kommunkikációs szakemberek által nekünk kitalált népmese szerint az előkészítés/vezetékezés meg van minden gépen és átszerelés után minden gépet lehet majd minden feladatra használni, csak azt már nem tették hozzá hogy nem egyszerre. A H145M-nél kiderült, hogy vannak olyan beépített berendezések, amelyek pl. csak az eredetileg is SAR feladatra szánt gépekben vannak meg, a többin nincs. Itt is lehetnek ilyen apróbb különbségek a gépeken, csak még nem tudjuk hogy mit kell figyelni...Az F-ZWBI a 79-es lesz (SOF by Aladeen)
Az F-ZWCY a 78-as, sima szállító by Aladeen
A 82-es is SOF by Aladeen lesz (F-ZKBM)
Még a csörlő sem volt ott minden érkező gépen... Persze ez nem jelenti azt hogy nincs hozzá vagy nem lehetett ott minden gépben egy dobozban mint tartozék, de a haderőfejlesztés 8. évében már csak azt hisszük el amit látunk is.Arról lehet tudni, hogy van-e ajtó/ablak géppuska(állvány) 225-öseinkhez? Volt erről valami fotó?
Remélem a "filléres" géppuskaállványokon nem akarnak spórolni - az a sima szállítókhoz is kellene...
Tóni: fogd meg a söröm.Egy helikopter zajos és lassú - azzal nem annyira szeretnek utazni a puccos népek...