Kevés feleslegesedd dolog lett volna annál, mint EUFOR-ba önvédelmi szenzorokat vinni.
Ezeknek is saját, külön üzemidejük van?
Vagy ennek @tindalos a tudora?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kevés feleslegesedd dolog lett volna annál, mint EUFOR-ba önvédelmi szenzorokat vinni.
Nem tudom (bár szerintem állapot szerint üuemeltetik). De nem emiatt, hanem azért mert a műveleti terület egyáltalán nem indokolja.Ezeknek is saját, külön üzemidejük van?
Nem mindegyiken van,.viszont amelyiken igen arról nem szerelgetik le. (Asszem a H-force -os gépeken van)Ezeknek is saját, külön üzemidejük van?
Mert a többi gép az golyóálló...
Mert pénzbe került vóna és spóroltunk.
A katonai lőtér megmozgatja izmait, tegnapelőtt két, H-Force rendszerrel felszerelt helikopter érkezett a Berre La Fare repülőtérre. Egy H145M, valamint egy magyar H225M Caracal.Úgy tűnik, hogy Franciaországban jelenleg is folyik a Hforce rendszer tesztelése/fejlesztése vagy a magyar pilóták kiképzése...
(...vagy lehet hogy csak az év végi Airbus sajtónapra készülnek a fotók, hogy legyen valamit "bejelenteni".)
H225M típusú helikopteren is elkezdődött az első itthoni HForce fegyverkezelő rendszer használatának kiképzése.
Az oktatást az Airbus cég szakemberei végzik, akik az elmúlt pár napban tantermi és száraz begyakorlást oktattak pilótáinknak, de eljött az idő, hogy a résztvevők a levegőben is kamatoztassák a megszerzett tudást.
Az HForce fegyverrendszer moduláris és növelhető, így széleskörű felhasználási módokat kínál, a célbefogás könnyebb és modernebb, valamint a célzás pontossága is jelentősen megnő.
Hol van rajta a hangszóró, ami lövéskor mondja tyúú-tyúú-tyúú?!?H225M típusú helikopteren is elkezdődött az első itthoni HForce fegyverkezelő rendszer használatának kiképzése.
Az oktatást az Airbus cég szakemberei végzik, akik az elmúlt pár napban tantermi és száraz begyakorlást oktattak pilótáinknak, de eljött az idő, hogy a résztvevők a levegőben is kamatoztassák a megszerzett tudást.
Az HForce fegyverrendszer moduláris és növelhető, így széleskörű felhasználási módokat kínál, a célbefogás könnyebb és modernebb, valamint a célzás pontossága is jelentősen megnő.
És az irányított fegyverek a H145M-hez? A gépágyú konténert én nem tudom hova tenni a H225m esetében, valamint a NIR-hez való ilyen erős ragaszkodást. Kell persze pl. terület lefogásra, de.. tekintsünk át a keleti szomszédunkhoz ahol a valóság szembe köpte az elképzeléseket.Hol van rajta a hangszóró, ami lövéskor mondja tyúú-tyúú-tyúú?!?
Mert a 70 mm-es rakéták még mindig sehol nincsenek!
A lézeres 70-es működhet könnyebben páncélozott és puhatestű járművek ellen valamint élő erő ellen. Az FZ-nek akiktől vettük a vetőket, van is ilyenje - csak hát ezt sem vesszük meg...És az irányított fegyverek a H145M-hez? A gépágyú konténert én nem tudom hova tenni a H225m esetében, valamint a NIR-hez való ilyen erős ragaszkodást. Kell persze pl. terület lefogásra, de.. tekintsünk át a keleti szomszédunkhoz ahol a valóság szembe köpte az elképzeléseket.
Több értelme volna az ajtólövészeknek és az infracsapdáknak minden gépen.És az irányított fegyverek a H145M-hez? A gépágyú konténert én nem tudom hova tenni a H225m esetében, valamint a NIR-hez való ilyen erős ragaszkodást. Kell persze pl. terület lefogásra, de.. tekintsünk át a keleti szomszédunkhoz ahol a valóság szembe köpte az elképzeléseket.