Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kar hogy nincs szinkronizálva.At the edge of the Abyss teljes első rész, Mariupol
Hány percben mérik azt az 1000*-es harcerteket? Legalább 1 millió dollár/perc megvan?Az oroszok a saját készleteiket is lenullázták, nem véletlen kell külföldről lőszert vásárolni, nem véletlen jönnek az észak-koreai tüzérségi eszközök.
Nem a világ szemében, hanem a te szemedben, és azt ne felejtsd el, hogy a NATO aktív készleteinek a marginális része került az ukránokhoz, ellenben az oroszok a háborúban már rég felélték a háború előtti aktív készletük jelentős részét, amit új gyártással és reaktíválással ugyan sikerült ha nem is teljesen de döntően újraépíteni azon az áron, hogy felélték a teljes "raktárkészletüket". Már a T-80 család gyártósorának újraindításán is elgondolkoztak, ami annak a jele (a T-62 és T-55 flotta reaktíválásával együtt), hogy nem nagyon van nekik könnyen, gyorsan és olcsón reaktiválható harckocsijuk. De azt is sikerült elérni az oroszoknak, hogy ma a NATO erősebb egy Finnországgal és Svédországgal, mint volt a háború előtt. A volt VSZ országok sorra cserélik le a szovjet szarjaikat modern és közepesen modern nyugati technikára. Ott tartunk 2024-ben, hogy a NATO erősebb min ami volt 2022-ben. Láttad a videót amin a Leopard 2A4 lemészárolta a mozgásban lévő orosz páncélos oszlopot? Na azt egy T-72M-el vagy M1-el a büdös életben utána nem csináltad volna, mert ezekkel a harckocsikkal nemhogy mozgó de még álló célra lőtéren sincs 100%-os találati arány. Magyarország, Szlovákia és Csehország régi szovjet szar T-72M1 flottáját az 1000% nagyobb harcértékű Leopard 2A4-re és a kimondhatatlanul nagyobb harcértékű A7 vagy A8 változatra cseréli és ez csak is annak köszönhető, hogy az oroszok megtámadták az ukránokat. Lengyelországról ne is beszéljünk inkább.
A NATO-nak is pont annyi (igazából több, hisz a NATO tagállamok lakosséga majd négyszer nagyobb, mint Oroszország lakossága) értelmes nem beszari harcrafogható embere van mint az oroszoknak. Vagy már elfelejtetted, hogy a sorozás hírére elkezdtek menekülni a katonakorú emberek Oroszországból aminek csak az vetett véget, hogy lezárták a határokat?
Mert nem probléma. Senkit sem érdekel egy háborúban, hogy ki akar harcolni, besorozzák azt aki kell. Ha meg valakit besoroztak annak elemi érdeke, hogy harcoljon, mert meghalni senki sem szeret.
Vannak politikusok akik sosem akarnak nyerni. Lehet ez most Merznek is sikerülni fog. Angela anno parkolópályára tette, csak akkor tudott visszakúszni, amikor a Mutti lelépett. Lehet az Öreglány ezt jól látta.Nem kell félni, nem fog fájni.
Ez igaz a háború elején, bár akkor is csak korlátozottan. És igaz mondjuk az oroszra (sokkal inkább, mint az európaiakra).Mert nem probléma. Senkit sem érdekel egy háborúban, hogy ki akar harcolni, besorozzák azt aki kell. Ha meg valakit besoroztak annak elemi érdeke, hogy harcoljon, mert meghalni senki sem szeret.
ebbe a nem más fenyegetésbe lassan 100 ezer európai munkavállaló került lapátra, franciaország kiszorult afrikából, a vörös tengeren nem annyira jó mostanság hajózni, és szép csendben beledöglünk. de örülök, hogy te is annyira vagy képes, h jah a fenyegetés az atom azt jóvanElég baj az, hogy az orosznak nincs más eszköze, mint a nuki fenyegetés. Lám, ezt az Oresnyiket is rögtön kiröhögték
- nincs is Oresnyik, egy ICBM-et berheltek meg, ez az egy volt (akár így is lehet, hihetőbb, mint hogy titokban kifejlesztettek valami tényleg újat)
- nem volt semmi a robbanófejekben, nem okozott semmi kárt! Lebőgött Putyin!
Olvastam máshol olyat is, hogy nem egy volt, hanem kettő, csak a másik felrobbant... gondolom ezt mondta valamelyik ukrán telegram vagy x csatorna, passz... (ha igaz lenne... a másik ment volna Kijevre?)
Sajnos az oroszok gyengesége nem megnyugtató, hanem veszély... vérszemet kap a másik fél, nem hisz semmilyen figyelmeztetésnek most már, amíg tényleg nem pukkan egy nuki. Az meg nagyon nem kéne.
"A nyugat, ahová mi is tartozunk..."Mi ez a királyi többes? Hol mondtam én ilyet? Értem én, hogy ti szolgai módon fröcsögitek vissza a propagandát, de olyat tőlem te biztos nem hallottál, hogy jönnek az oroszok a NATO ellen.
Mi közünk a háborúhoz? Erről is leírtam már a véleményem. Ez a háború nem az ukránokról szól, hanem az új világrendről. Ebben az új világrendben Oroszország ellentétes oldalon képzeli el magát mint a nyugat ahová mi is tartozunk (és fogunk is tartozni, bármit is hazudanak erről), emiatt elemi érdekünk, hogy az ellenlábasainkat gyengítsük. Ennek a háborúnak a lényege Oroszország gyengítése, az ukránok pedig pont kapóra jönnek hozzá.
Csak rázzák a pofonfátAhogy "várható" volt az Ukrán energetikai rendszer támadására válaszul az Ukránok az Orosz finomítókat "veszik célba".
x.com
x.com
Az előző energiaszektorra mért csapásoknál is ez volt az Ukrán "válasz".Utána ha jól emlékszem volt az Ukránok-Oroszok közt valami megállapodás ha nem támadja ez egyik fél az energiaszektort a másik a finomítókat "hagyja békén".Ők amúgy már "rábasztak" rég erre rendesen.Csak rázzák a pofonfát. Van egy olyan rossz érzésem, hogy nagyon rábasznak még erre az ukránok, meg akik mögöttük vannak, azok is.
Mondjuk az ezzel kapcsolatos riogatás rajtam sem fogott, szval én sem.Én nem félek attól, hogy megtámadnak.
egyébként meg az a technikai fejlődés, ami az oroszoknál már végbement előre vetíti milyen szar helyzet lesz rövidesen NATO berkeken belül.
Mondjuk ebben biztos vagyok.Az emberek le se szarják, mit parancsol valaki,ha nem látják értelmét egy intézkedésnek. Senki nem akar meghalni értelmetlenül. A legvéresebb szájúak lennének az elsők, akik eltünnének.Más dolog pofázni, más menni a frontra megdögleni semmiért.
Viszont: naivság azt hinni, hogy a NATO országok nem fejlesztenek, nem rendszeresitenek ill. nem tesztelnek akár Ukrajnában is hasonló technológiákat...szóval én óvatos lennék olyan kijelentésekkel, hogy ki miben hagyja le a másikat...
Hogyne mondanák, sokan mondják / mondjuk, hogy hülyének ne nézzenek már. Aki ezt felveti, azt szokták oroszbarát Putyinszopó vatniknak titulálni. Tisztára, mint a dedóban.Két állítás uralja a nyugati propagandát.
1. Az oroszok gyengék, fejletlenek, mindenből is kifogytak, (Putyin rákos, hasonmása él már csak) ezért ha támogatjuk az ukránokat akkor majd jól legyózik az orkokat.
2. Az oroszok erősek le fogják rohanni egész Európát Portóig, ezért támogatnunk kell az ukránokat hogy nehogy nyerjenek.
A két állítás egyszerre nem lehet igaz. Ennek ellenére mégis váltogatják ezeket a paneleket és senki de senki nem mondja hogy gyerekek azért hülyének ne nézzetek már... Saját véleményem, hogy az EU meghatározó országainak vezetése valahol a hazaárulás és a csicskaszintű szolgalelkűség között helyezkedik el.
Saját mániám csak az Atlanti óceán és Vlagyivosztok közötti egyesült Európa...
Na de vissza a topik témájához,
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..