[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

Meg hogy mennyire léteznek valójában ezek a járművek.

A Gidrán kapcsán már összebútoroztunk a Nurollal, szóval a PARS esélyesebb (sztem sokkal), mint ezek az arabok által lincenc-gyártott ARMA-ák. Az ARMA az Otokaré - az egy másik csapat mint a Nurol...

Bár a legvalószínűbb, hogy még évekig nem fogunk kerekes harcjárműveket venni. Legalábbis amíg a Lynx nagyja ki nem fut...
Állítólag volt egy időszak, amikor majdnem az Otokar lett a befutó a Nurol helyett, aztán valahogy mégis csak megszületett a Rába-Nurol megállapodás 2023 végén... ki tudja milyen új érdekcsoportok helyezkednek a háttérben 2022 nyara óta. Bár a múltkori kaposvári disco botrány után nem valószínű hogy egy török-arab-magyar 8x8 gyárral bárhol sikeresen lehetne kampányolni.

És ezt azóta hogyan értékeli a Nurol? Mintha lett volna némi surlódás.
A pletykák szerint tényleg volt súrlódás, de állítólag amióta Nagy Mártonhoz került a hadiipar és az RM-lobbista Palkót kirakták, azóta ezt sikerült megoldani. Közvetett forrásokból így hallottam...

Szóval ha rendben fut a tovább a Girán-program, akkor a NUROL-féle PARS-nak lehetnek a legjobb esélyei nálunk kerekes harcjámrű terén sztem.
A PARS ALPHA egész jó cuccnak tűnik...

Mondjuk nem értem mi értelme ezzel a kétes kimenetelű, kétes képességű modernizációval foglalkozni, ahelyett, hogy például arma-t vennénk kisebb tételekben, mondjuk ötvenesével, mint a gidránokat.
Amennyibe kerülni fog, azért vehetnénk kínai 4x4-es APC-t is áthidaló megoldásnak, aztán megkapják a területvédelmisek!

Screenshot_5-2.jpg

Ez az egyetlen épeszű megoldás.

Ne értsd félre vannak jó cuccaik! Drónok meg Spike klón is MANPADS! De nem fogunk venni tőlük semmit! Ez szerintem nem ilyen egyezerű!
De. Ilyen egyszerű. Vazazallus lelkületűek -merjünk kicsik lenni, kuss a nevünk- nem értik csak milyen egyszerű kínai haditechnikát vásárolnia Magyarországnak!

Mi a francért ne tehetnénk meg???

A Forintban ezermilliárdos érvágást jelentő brüsszeli szankciókat is csak kiröhögjük, a NATO mégcsak szankcionálni se tud és nem NATO-nak felajánlott alakulat kapná. Azok a nehézdandár zászlóaljai.

Nem értem itt a nevetséges hülyeséget!

De. Ilyen egyszerű. Vazazallus lelkületűek -merjünk kicsik lenni, kuss a nevünk- nem értik csak milyen egyszerű kínai haditechnikát vásárolnia Magyarországnak!

Mi a francért ne tehetnénk meg???

A Forintban ezermilliárdos érvágást jelentő brüsszeli szankciókat is csak kiröhögjük, a NATO mégcsak szankcionálni se tud és nem NATO-nak felajánlott alakulat kapná. Azok a nehézdandár zászlóaljai.

Nem értem itt a nevetséges hülyeséget!
Azert ez brusszeli resz kemeny kijelentes