Amúgy ezek a "beton vasúti talpfák" egész jól bírják. Ha véletlen eltalálod őket rombolópuskával túl sok bajuk nem lesz úgy hallottam.Nem inkább betonaljakat ? a talpfákat elég könnyen széttöri egy harcjármű szerintem.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amúgy ezek a "beton vasúti talpfák" egész jól bírják. Ha véletlen eltalálod őket rombolópuskával túl sok bajuk nem lesz úgy hallottam.Nem inkább betonaljakat ? a talpfákat elég könnyen széttöri egy harcjármű szerintem.
Az a baj, hogy ez mind penzbe kerul a hm meg ugy osszesegeben a magyarvallam nem szeret fizetni olyanert ami az orszag vedelmet segitiMivel egy betongúla legyártása nem igényel különösebb szakértelmet, így nem volna egyszerűbb és hatékonyabb a műszaki alakulatoknak legyártani maguknak?
Alapanyag, mixer, fémvágó, hegesztő, drót, és az öntőforma kell hozzá. Na meg a nagy placc, ahol száradhatnak.
Hozzávetőlegesen egy óra alatt betanítható a teljes folyamat. Tarcsisokat is lehetne használni.
Eleve nem kéne ennyibe kerülnie ez csak szimplán közbeszerzési áras lehúzás...Mivel egy betongúla legyártása nem igényel különösebb szakértelmet, így nem volna egyszerűbb és hatékonyabb a műszaki alakulatoknak legyártani maguknak?
Alapanyag, mixer, fémvágó, hegesztő, drót, és az öntőforma kell hozzá. Na meg a nagy placc, ahol száradhatnak.
Hozzávetőlegesen egy óra alatt betanítható a teljes folyamat. Tarcsisokat is lehetne használni.
Pont ezt a közbeszes lehúzást kellene kikerülni ott, ahol lehetséges.Eleve nem kéne ennyibe kerülnie ez csak szimplán közbeszerzési áras lehúzás...
A műszakiak jelenleg kb csapágyasra vannak használva minden egyéb feladaton (infrastruktúra fejlesztések, gyakterek lőterek etc)
Mióta csinál a HM cég bármit nullszaldós árért?Pont ezt a közbeszes lehúzást kellene kikerülni ott, ahol lehetséges.
Csak egy ötlet volt a részemről, de szerintem tényleg házon belül kellene tudni megoldani.
Ha nem az állomány, akkor egy honvédségi cég, nullszaldós árért.
Aha, mert ugye háború esetén az szokott történni, hogy csökkennek az árak...Ha kitör a háború akkor minden kőműves meg betonüzem ezeket fogja öntögetni, gyártani kb. önköltség közeli áron. Nem ebből az árból kell kiindulni...
Főleg, ha olyan, gazdasági bűncselekményekért elítélt, lefokozott majd HM-ből kirúgott emberek vezetik őket, mint T.L.Mióta csinál a HM cég bármit nullszaldós árért?
Drágább mint a közbeszerzés
Azér ilyen drága mer önjáró.Mivel egy betongúla legyártása nem igényel különösebb szakértelmet, így nem volna egyszerűbb és hatékonyabb a műszaki alakulatoknak legyártani maguknak?
Na, jólét éreztem akkor én....Azt mégse lehet ezek szerint mondani hogy a létszám akkor is az egeket verdeste.....
Hú de felbasztam magam.
Ennyi faszságot összehordani...
Sztem keveri az AMRAAM-mal. Az tényleg 3 millió körül van.De kurvára nem ennyi. Faszságot beszél
.
Nekem meg pont azt mesélték 2 hete hogy x mennyiségű spike van ennyi kész kibebaszottul drága nem lesz több
Lehet hogy több ezres mennyiség kell, de nem biztos hogy pont Spikeból. A Lynxre ezt kell venni, mert ez van hozzá integrálva.Több 1000-es mennyiség kell ATGM-ből, ha errr sincs pénz akkor mire? Az ATGM az olcsó fegyver kategóriája még a SPIKE is. Egy 5,56-os lőszer civilben 300Ft-nál kezdődik. Oké a cég tonna szám veszi, de ne gondoljuk, hogy emiatt 2 Ft darabja.
És nem lehet feljelenteni őket túlárazás, meg költségvetési csalás miatt?Mióta csinál a HM cég bármit nullszaldós árért?
Drágább mint a közbeszerzés
Ugyanabban az országban élünk?És nem lehet feljelenteni őket túlárazás, meg költségvetési csalás miatt?
A túlárazás az a szó amit ki sem lehet mondani kormányzati körökben, hiszen ez a főtevékenységük.És nem lehet feljelenteni őket túlárazás, meg költségvetési csalás miatt?
Hol kell aláírni ?OMTAS-UMTAS-KARAOK szentháromság![]()
Feljelentheted de úgyis elsimítjákÉs nem lehet feljelenteni őket túlárazás, meg költségvetési csalás miatt?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..