[HUN] Carl Gustaf M4

• Téma indítója Téma indítója Törölt tag
  • Indítva Indítva
Izzott a levegő a szomódi lőtéren február 12-én, amikor első alkalommal hajtottak végre éleslövészetet Carl Gustaf fegyverrendszerrel az MH Klapka György 1. Páncélosdandár 1. Lövészzászlóaljának katonái

Minden rajból két ember Carl Gustav kezelő lesz, mintacélokra fogunk lőni 300 méteren...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Izzott a levegő a szomódi lőtéren február 12-én, amikor első alkalommal hajtottak végre éleslövészetet Carl Gustaf fegyverrendszerrel az MH Klapka György 1. Páncélosdandár 1. Lövészzászlóaljának katonái

Minden rajból két ember Carl Gustav kezelő lesz, mintacélokra fogunk lőni 300 méteren...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Jaj de jó ès pontos cikk.

6-8 mondat alatt csak 2 hiba.

Mert egyik lőszerről sem olvastam hogy tudna ilyen lőtávot.
Mértem, kevesebb mint 2 perc internetes keresés után megtaláltam a kérdéses lőszert és hatótávolságot (direkt nem a konkrét lőszer típusára kerestem rá, mert az csalás lett volna). De van 1500 méteres hatásos lőtávolságú is...

Mértem, kevesebb mint 2 perc internetes keresés után megtaláltam a kérdéses lőszert és hatótávolságot (direkt nem a konkrét lőszer típusára kerestem rá, mert az csalás lett volna). De van 1500 méteres hatásos lőtávolságú is...
Remélem Wikipédia :D

Az ABM/repesz lőszerek (444, 448) területi célok ellen tud ennyit, a gond az hogy egy kisebb széllökés is félre viheti ezen távon. Elég valószínűtlen pl egy pontcél eltalálása ezen távon.

Egy órája még azt sem tudtad, hogy létezik ekkora hatásos lőtávolságú lőszer, de pont ugyanazzal a magabiztossággal mondod, hogy mire képes és mire nem, amivel azt mondtad, hogy nincs ekkora hatásos lőtávolságú lőszer. El kéne ezen gondolkoznod. Amúgy ott a katalógusban, hogy point target 1300 méter (és nem nem elírás, hogy pont célra 50 méterrel nagyobb a hatásos lőtávolság, mint területcélra).