Nincs még irányított lőszer hozzá. Fejlesztés alatt van.Az irányított lőszert is megvehettük akkor hozza?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nincs még irányított lőszer hozzá. Fejlesztés alatt van.Az irányított lőszert is megvehettük akkor hozza?
Ez akkor pontosan mit jelent számunkra?Nincs még irányított lőszer hozzá. Fejlesztés alatt van.
ProgramozottatEz akkor pontosan mit jelent számunkra?
“lézervezérléssel akár 2km-re is pontosan célba talál.”?
Jelenleg nem létezik olyan CG lőszer aminek 2000 méter a hatásos lőtávolsága.Ez akkor pontosan mit jelent számunkra?
“lézervezérléssel akár 2km-re is pontosan célba talál.”?
Elvileg a CG a szakasz fegyvere, szóval ha 100 feletti a szám, én már annyira nem sírnék.Nem homeopátiás mennyiség mint más eszköz esetében, de nem is sok. Miközben az RPG-ket egy ideje nem látni.
Durva is lenne ettől a fegyver kategoriától. Ez nem egy páncéltörő rakétavető... hanem egy kvázi hátrasiklás nélküli "kézi"ágyú..Jelenleg nem létezik olyan CG lőszer aminek 2000 méter a hatásos lőtávolsága.
1300 méteres van.Durva is lenne ettől a fegyver kategoriától. Ez nem egy páncéltörő rakétavető... hanem egy kvázi hátrasiklás nélküli "kézi"ágyú..
Melyik lőszertípussal tud ennyit?1300 méteres van.
Ha azt sem tudod, hogy melyik lőszerről van szó, mi alapján állítod, hogy nem lehet vele eltalálni semmit?Melyik lőszertípussal tud ennyit?
Elég valószínűtlen, hogy bármi is el lehet találni ezzel 1300 méterről...
Jaj de jó ès pontos cikk.Izzott a levegő a szomódi lőtéren február 12-én, amikor első alkalommal hajtottak végre éleslövészetet Carl Gustaf fegyverrendszerrel az MH Klapka György 1. Páncélosdandár 1. Lövészzászlóaljának katonái
Minden rajból két ember Carl Gustav kezelő lesz, mintacélokra fogunk lőni 300 méteren...
![]()
Vállvetve a tűzerővel
Izzott a levegő a szomódi lőtéren február 12-én, amikor első alkalommal hajtottak végre éleslövészetet Carl Gustaf fegyverrendszerrel az MH Klapka György 1. Páncélosdandár 1. Lövészzászlóaljának katonái. Eközben a dandár 2. Lövészzászlóaljának állománya BTR-80/A harcjárműveken gyakorolta a...honvedelem.hu
Mert egyik lőszerről sem olvastam hogy tudna ilyen lőtávot.Ha azt sem tudod, hogy melyik lőszerről van szó, mi alapján állítod, hogy nem lehet vele eltalálni semmit?![]()
Mértem, kevesebb mint 2 perc internetes keresés után megtaláltam a kérdéses lőszert és hatótávolságot (direkt nem a konkrét lőszer típusára kerestem rá, mert az csalás lett volna). De van 1500 méteres hatásos lőtávolságú is...Mert egyik lőszerről sem olvastam hogy tudna ilyen lőtávot.
Remélem WikipédiaMértem, kevesebb mint 2 perc internetes keresés után megtaláltam a kérdéses lőszert és hatótávolságot (direkt nem a konkrét lőszer típusára kerestem rá, mert az csalás lett volna). De van 1500 méteres hatásos lőtávolságú is...
Neem. DE ha azon lenne ez az adat, akkor helyes lenne.Remélem Wikipédia![]()
Talán akkor Aladeen is tudná.Neem. DE ha azon lenne ez az adat, akkor helyes lenne.
Pedig a Saab katalógusában benne van és még a weboldalán is fenn van....Talán akkor Aladeen is tudná.
Az ABM/repesz lőszerek (444, 448) területi célok ellen tud ennyit, a gond az hogy egy kisebb széllökés is félre viheti ezen távon. Elég valószínűtlen pl egy pontcél eltalálása ezen távon.Pedig a Saab katalógusában benne van és még a weboldalán is fenn van....
Egy órája még azt sem tudtad, hogy létezik ekkora hatásos lőtávolságú lőszer, de pont ugyanazzal a magabiztossággal mondod, hogy mire képes és mire nem, amivel azt mondtad, hogy nincs ekkora hatásos lőtávolságú lőszer. El kéne ezen gondolkoznod. Amúgy ott a katalógusban, hogy point target 1300 méter (és nem nem elírás, hogy pont célra 50 méterrel nagyobb a hatásos lőtávolság, mint területcélra).Az ABM/repesz lőszerek (444, 448) területi célok ellen tud ennyit, a gond az hogy egy kisebb széllökés is félre viheti ezen távon. Elég valószínűtlen pl egy pontcél eltalálása ezen távon.
Carl-Gustaf Ammunition
www.saab.com
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..