[HUN] Gestamen fegyverek

Én a gestamennél elsősorban azt nem értem hogy miért a karabély helyett a golyószórókat kezdték el prioritásként fejleszteni? Az ok hogy itt van karabélyként a cz bren2 de a tartalékosok még mindig az ak63d használják amiket egyre nehezebb rendszerben tartani az alkatrész hiány miatt! A karabélyt is fejleszteni kellene!
Karabély van, golyószóró nincs.

Én a gestamennél elsősorban azt nem értem hogy miért a karabély helyett a golyószórókat kezdték el prioritásként fejleszteni? Az ok hogy itt van karabélyként a cz bren2 de a tartalékosok még mindig az ak63d használják amiket egyre nehezebb rendszerben tartani az alkatrész hiány miatt! A karabélyt is fejleszteni kellene!
Mert annyit kéne csinálni hogy veszel normális rendeléssel brent és le van tudva ha már egy gyárat felhúztunk rá és nem évente csapongani bizonyos politkusok és pénzemberek hagymazás hüyleségei miatt...

Ott is alul van a gázdugattyú...
4ae3ccbfe6884ddd5a511f9902798c92.jpg
Ultimax 100

Valóban ritka megoldás, de van rá példa.

• Tetszik
Reactions: enzo
Ultimax 100

Valóban ritka megoldás, de van rá példa.
Igen.
És ezért működik jól:

"The weapon is extremely accurate due to its constant-recoil operating system.
...
The feature that grants the weapon its low recoil (compared to similar light machine guns) is the "constant recoil" principle. The overall design allows the bolt carrier group to travel all the way back without ever impacting the rear, instead stopping gradually along the axis of movement against the resistance of the return springs."

• Tetszik
Reactions: Kecske and Nemerson
Amit eddig láttam itthon a témàban inkább ne fejlesszünk semmit a krumplipuskàn kívül mert nagyon sok kidobott pénz lesz a vége eredmény, fegyver de leginkább mozgósítási készletek nèlkül.
Ezek szerint annyira rossz, hogyha betörnék és jó sok lőszerrel ellopnám valamely csodát, akkor nem gyöngyözne senki homloka?

• Tetszik
Reactions: fip7
Karabély van, golyószóró nincs.

Itt van olyan, aki szerint nem kell a golyószóró, az MN majd a Honvédség is így gondolhatta, mert nem rendszeresített RPK kategóriájú fegyvert (raktáron talán még most is van RPD meg DP persze valahol, legalábbis wikipedia és hasonló helyeken fel vagyunk sorolva), hanem úgy döntöttek, a PKM jó univerzális gpu-nak/golyószórónak. Szerintem a PKM inkább 2 emberes, ezért furcsállom.

Itt van olyan, aki szerint nem kell a golyószóró, az MN majd a Honvédség is így gondolhatta, mert nem rendszeresített RPK kategóriájú fegyvert (raktáron talán még most is van RPD meg DP persze valahol, legalábbis wikipedia és hasonló helyeken fel vagyunk sorolva), hanem úgy döntöttek, a PKM jó univerzális gpu-nak/golyószórónak. Szerintem a PKM inkább 2 emberes, ezért furcsállom.
Ma már a Honvédségben senki nem mondja, hogy nem kell golyószóró, azért van fejlődés ezen a téren. Az RPK helyett azért nem lett golyószóró, mert nem volt, így maradt a géppuska.

• Tetszik
Reactions: Loken and phaidros

Sziasztok! Úgy szintén a kérdésem? Gestamen G224SMG van a képen?
Ezeknek nevet is adnak? A közép korban a gyereknek születéskor nem adtak nevet, csak akkor amikor már valamennyire biztos volt, hogy nem hal meg.