Akkor bocsánat.De csal. Neki is az egyik ismerőse mesélte.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor bocsánat.De csal. Neki is az egyik ismerőse mesélte.
Aha. A megnemerősitett, névtelenségben maradni szándékozó, folyosói pletyka.Akkor bocsánat.
talán még pilóta is
A valóság csak akkor fog kiderülni ha valaki le tudja fotózni a megérkezett "új" gépek típustábláin a sorozatszámokat. Addig mindenki abban hihet, amiben akar...Aha. A megnemerősitett, névtelenségben maradni szándékozó, folyosói pletyka.
Egyáltalán megrendeltük őket?A valóság csak akkor fog kiderülni ha valaki le tudja fotózni a megérkezett "új" gépek típustábláin a sorozatszámokat. Addig mindenki abban hihet, amiben akar...
Elvesztettem a fonalat. Miről beszélgetünk?Egyáltalán megrendeltük őket?
Az a kurva 4 Gripen, egyáltalán meglett rendelve. Én már abban sem vagyok biztos. Egyszer mondtak valamit aztán meg kész. Ennyi.Elvesztettem a fonalat. Miről beszélgetünk?
Az a kurva 4 Gripen, egyáltalán meglett rendelve. Én már abban sem vagyok biztos. Egyszer mondtak valamit aztán meg kész. Ennyi.
Nem volt vmi képes prezi hogy mikor kellene ide érniük? Mintha lett volna...Egy évvel vagy csak lemaradva:
https://www.saab.com/newsroom/press-releases/2024/saab-receives-gripen-order-for-hungary
2025 vége volt először, aztán később már 2026-ot mondták - ha jól emlékszemNem volt vmi képes prezi hogy mikor kellene ide érniük? Mintha lett volna...
Nem volt vmi képes prezi hogy mikor kellene ide érniük? Mintha lett volna...
Anno 1 éve linkeltem.Ezt honnan is tudjuk?
A Twitteren is olvastam vhol, még ez a lengyel cikk is ezt írja,
The construction will use stored, unused components - for several years, Saab has been offering to sell several JAS-39C/D Gripen to potential users around the world.
![]()
Węgrzy zwiększą liczbę Gripenów
23 lutego szwedzki koncern Saab poinformował o podpisani umowy z FMV w sprawie przygotowania czterech wielozadaniowych samolotów bojowych JAS-39C Gripen dla Węgier.zbiam.pl
De nem kizárt, hogy egy cikk kopija, amit mki átvesz.
Elvileg a mi +4 Gripenünk nem használt, hanem már korábban legyártott, letárolt részegységekből fogják összerakni.
Továbbra sem tűnik logikusnak hogy kb. 2046 körül 14 gépünknek lejár majd a naptári üzemideje és a repült idejük is elfogy, 4 meg még kb. félidős lenne. Sem kivonás, sem eladás, sem fenntartás szempontjából nem lenne ez előnyös. De ez már egy éve is téma volt, több információnk meg azóta sem lett. Majd ha a gépek megérkeznek, hátha kiderül ez is...Anno 1 éve linkeltem.
Továbbra sem tűnik logikusnak hogy kb. 2046 körül 14 gépünknek lejár majd a naptári üzemideje és a repült idejük is elfogy, 4 meg még kb. félidős lenne. Sem kivonás, sem eladás, sem fenntartás szempontjából nem lenne ez előnyös. De ez már egy éve is téma volt, több információnk meg azóta sem lett. Majd ha a gépek megérkeznek, hátha kiderül ez is...
Pontosabban a Saabnak ki lesz fizetve.Csak nem az Ukránok fuzetik hanem EU vagy Svéd "segélyként" megyPersze, hogy szeretne nekünk eladni, mert rajtunk kívül senki nem veszi Európában (máshol se nagyon), de újat akar eladni. A használtakat az ukrik fogják kapni. Ingyen.
Jó látni, hogy van olyan ország, ahol a régi gépeket szép állapotban tartják, megbecsülik! És mind ezt egy szegény országbanból látjuk. Nálunk a MiG-23 masokat meg szokás szerit hagyták tönkremenni, pedig az ex-NDK-s gépekkel kiegészülve a 90-es években is jól szolgálták volnak Magyarországot!Ezt a videot csak most lattam . . . mas is ugy volt vele, hogy "Ooo, milyen tok jo tetok vannak a gepek felett..."?
A MiG-29-eseket ki lehetett volna hagyni és helyettük valami értelmesebbet beszerezni.
Azt nem adtak.9.13-as változattal már messze jobban jártunk volna.
Nem úgy volt, hogy pont a MIG-23-asokból szépen kirepülték itthon az összes üzemidőt? Nem ez volt az egyetlen, amit viszonylag normálisan csináltak nálunk?Jó látni, hogy van olyan ország, ahol a régi gépeket szép állapotban tartják, megbecsülik! És mind ezt egy szegény országbanból látjuk. Nálunk a MiG-23 masokat meg szokás szerit hagyták tönkremenni, pedig az ex-NDK-s gépekkel kiegészülve a 90-es években is jól szolgálták volnak Magyarországot!
Szerintem a PG is tudta volna javítani őket, mert 40+-os mennyiség mellett már kifizetődő lett volna.
A MiG-29-eseket ki lehetett volna hagyni és helyettük valami értelmesebbet beszerezni.
Nálunk semmit sem csinálnak normálisan! Sajnos az is egy magyaros felfogás, hogy az első javításig kirepült gépeket már nem újítjuk fel, mert minek, inkább selejtezzük mert úgyj tekinenek rá, hogy kiöregedett! SZU-22-eseket meg felújítás után selejtezték.Nem úgy volt, hogy pont a MIG-23-asokból szépen kirepülték itthon az összes üzemidőt? Nem ez volt az egyetlen, amit viszonylag normálisan csináltak nálunk?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..