[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

Pont erről beszéltem amimor azt mondtam, hogy nem drág a Leopard. Ha drága lenne nem vennék, mert alternatívája azért van (lásd a lengyelek).
A lengyelek 3 ève tènylegesen a háborúra kèszülnek.
Legalábbis a beszerzèseik alapján.

A többi európai ország még jobban nèzte a gazdasági rèszèt is.

Persze hogy most ez mennyire változik az jó kèrdès.

• Tetszik
Reactions: bel and Kim Philby
Azt a kérdést vetem fel, hogyha már kerekest veszünk, akkor nem-e lenne-e jobb, ha kisebb de több kerékkel látnánk el a harcjárművet?
Tehát lehetne 10x10es vagy 12x12es, ugyanolyan hosszban.
Így sokkal kisebb kerékvájatokat kellene kivágni a páncéltestből, több hely maradna a deszantnak, aknára futás esetén vagy találat esetén kevésbé károsodna a többi kerék és amúgy sem kell 150-nel száguldozni, a 100as tempóhoz meg kisebb kerék is elmegy.

• Hűha
Reactions: Aladeen
Azt a kérdést vetem fel, hogyha már kerekest veszünk, akkor nem-e lenne-e jobb, ha kisebb de több kerékkel látnánk el a harcjárművet?
Tehát lehetne 10x10es vagy 12x12es, ugyanolyan hosszban.
Így sokkal kisebb kerékvájatokat kellene kivágni a páncéltestből, több hely maradna a deszantnak, aknára futás esetén vagy találat esetén kevésbé károsodna a többi kerék és amúgy sem kell 150-nel száguldozni, a 100as tempóhoz meg kisebb kerék is elmegy.
Terepjáró képesség.

Pont erről beszéltem amimor azt mondtam, hogy nem drág a Leopard. Ha drága lenne nem vennék, mert alternatívája azért van (lásd a lengyelek).
A lengyelek az orosz invázió utáni pánikban, ész nélkül mindent összerendeltek amit el lehetett érni közeli szállításra. Elég csak a M1A1FEP Abrams-ra gondolni. A koreaiak is csak a lengyeleknek tudtak eladni tender nélkül, ahol volt tender pld norvégoknál ott el is buktak a Leoval szemben. Európában aki tankot (utálom a hk nevet) akar vásárolni akkor A8. Még akkor is ha lassan dupla annyiba kerül, mint a K2.

• Tetszik
Reactions: endre and dzsoniboj
A spanyol INDRA együttműködést alakít ki a török OTOKAR-ral ARMA 6x6 gyártásáról a spanyol hadseregnek
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Édes faszom mire rászánnánk magunkat egy török kerekesre ott is 8 évig kell sorbaállni...

Ez még nem biztos mert a spanyol kormány még nem döntötte el, hogy akar-e 6x6-ost és ha igen akkor törököt-e
Tudom, csak ha a tendenciát figyeled, a szűk kapacitások miatt egyre több megszorult európai ország megy a törökökhöz mindenért is. Amit ha nem pöcsölünk el éveket már idetelepült ipari kapacitásaink lehetnének a törökökkel közösen és most EU-n belüli vevőket innen szolgálnák ki. MERT EZ VOLT A KURVA TERV!

Tudom, csak ha a tendenciát figyeled, a szűk kapacitások miatt egyre több megszorult európai ország megy a törökökhöz mindenért is. Amit ha nem pöcsölünk el éveket már idetelepült ipari kapacitásaink lehetnének a törökökkel közösen és most EU-n belüli vevőket innen szolgálnák ki. MERT EZ VOLT A KURVA TERV!
Latod fent nem kepesek elore gondolkozni 2 hetnel tovabb…olyan ziccereket hagyunk ki mind katonai mind CIVIL ipari letesitmenyek teren hogy a fejemet fogok miket húznak le elbol minimalis befektetessel olyan profitrol mondunk le mostansag…

Igen, így igazad van...

• Tetszik
Reactions: borisz