A haditechnikai cikkek minőségéről...

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 900
4 034
113
Te 10-es skálán mennyire értékelnéd ennek a videónak a propaganda „szintjét”? Már csak ránézésre és első pár másodperc meghallgatása után. Tele a youtube ilyen videókkal, az atlantista és az orosz oldal is nyomja ezeket ezerrel. Semmit nem szabad ezeknek elhinni egyik oldalon sem. Már hangzatos, „odamondós” címe, a túlszínezett már-már giccses thumbnail, mind figyelmeztető jelek! Gyakorlatilag az egyik oldal által fizetett lejárató hazugságok.
Gyakorlatilag már csak ilyeneket találni a neten.

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
676
1 914
93
Te 10-es skálán mennyire értékelnéd ennek a videónak a propaganda „szintjét”? Már csak ránézésre és első pár másodperc meghallgatása után. Tele a youtube ilyen videókkal, az atlantista és az orosz oldal is nyomja ezeket ezerrel. Semmit nem szabad ezeknek elhinni egyik oldalon sem. Már hangzatos, „odamondós” címe, a túlszínezett már-már giccses thumbnail, mind figyelmeztető jelek! Gyakorlatilag az egyik oldal által fizetett lejárató hazugságok.
Egyetértek, kétségtelenül propi anyag. De attól még meg lehet vizsgálni az igazságtartalmát, ez tud valamiféle tájékozottságot adni, ha mindkét oldalról megteszed.

• Tetszik
Reactions: zulu

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 356
34 003
113
Igen, sajnos a RedEffect már három hónapja nem rakott fel videót. Az volt az egyik utolsó mentsvár.
Nnna, némi Portfolio szidás mellett én is visszatérek hamarosan, csak tanácsot kérnék a feltöltés időpontjához, Szóval az április eleji Bradley vs BMP-3 összehasonlítás 35 perces kivesézése lenne a téma, csak éppen minden igyekezetem ellenére lecsúsztam a ma reggeli határidőről.

Szóval a feltöltési opciók az alábbiak:
<Kijön ma délután 3-4 fele, megszakítva a hagyományos reggeli feltöltést
<Kijön holnap reggel, de ütközni fog délután egy Patrióta és egy Magyar Hírlap interjúval
<Kedd az gatter, ott délután Ultrahangom lesz, azzal nem akarom ütköztetni
<Szerda reggel, de potenciálisan ütközik az UH megtekintési sávjával

Tovább meg nem akarom húzni, mert akkor már az átcsúszik a májusi elszámolásba

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 413
88 356
113
Nnna, némi Portfolio szidás mellett én is visszatérek hamarosan, csak tanácsot kérnék a feltöltés időpontjához, Szóval az április eleji Bradley vs BMP-3 összehasonlítás 35 perces kivesézése lenne a téma, csak éppen minden igyekezetem ellenére lecsúsztam a ma reggeli határidőről.

<Kijön holnap reggel, de ütközni fog délután egy Patrióta és egy Magyar Hírlap interjúval

Mégis mi értelme?

• Vicces
Reactions: fip7

zulu

Well-Known Member
2012. március 8.
736
1 204
93

Jöjjön ki ma délután, bár fogalmam sincs, hogy ez a Youtube algoritmusával kapcsolatban mivel jár.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 655
19 313
113

Az. Féligazságokkal, bulvár szintű információkkal igyekszik valamit sulykolni.
Meghallgattam, az ukrán topickban írtam pár gondolatot a szakmai (haditechnikai) szempontból általam fontosnak tartott összefüggésekről.
Egy vidéki kocsmában elmegy. Annak, aki fogékony rá.

• Tetszik
Reactions: Halfdan

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 356
34 003
113
Jöjjön ki ma délután, bár fogalmam sincs, hogy ez a Youtube algoritmusával kapcsolatban mivel jár.
Közben eszembe jutott, hogy mivel ma meccsnap van, így a 92,1%-ban férfi közönségemet vszeg aligha a 43 millis ABT-102 alumínium ötvözet páncéllemez, hanem a spanyol meg az angol liga fogja érdekelni.

Fun fact: ha megnézitek az elmúlt 48 óra felkapott trendjeit, a magyarországi Google kereséseknél a pápa temetését duplázva körözte le a Barca-Real meccs

Szóval asszem holnap reggel lesz

• Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 398
87 364
113
Az. Féligazságokkal, bulvár szintű információkkal igyekszik valamit sulykolni.
Meghallgattam, az ukrán topickban írtam pár gondolatot a szakmai (haditechnikai) szempontból általam fontosnak tartott összefüggésekről.
Egy vidéki kocsmában elmegy. Annak, aki fogékony rá.
Az a szomorú az egészben, hogy Vukics Ferenc NKE-HHK tanár volt és a "fiatalítás" után ezt kell csinálnia...

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 104
64 282
113
Közben eszembe jutott, hogy mivel ma meccsnap van, így a 92,1%-ban férfi közönségemet vszeg aligha a 43 millis ABT-102 alumínium ötvözet páncéllemez, hanem a spanyol meg az angol liga fogja érdekelni.

Fun fact: ha megnézitek az elmúlt 48 óra felkapott trendjeit, a magyarországi Google kereséseknél a pápa temetését duplázva körözte le a Barca-Real meccs

Szóval asszem holnap reggel lesz

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szerintem megint jó videót hoztál össze :)
Ami nekem szemet szúrt az ukrán oldalon közzé tett tanulmányban, hogy valami öreg alap BMP-3-al vetették össze a Bradleyt, ami részben jogos, hiszen kortársak az adott verzióval.
Azt, hogy az oroszok milyen új gyártású BMP-3-asokat kapnak az meg más kérdés.
Sajnos még mindig nem látok fölszerelve sok olyan kiegészítőt ami akár 20+ éve létezik hozzá...
Csak pár példa:
A táblázatban az UD-29 motorral van szerelve a BMP-3-as, ami csak 450 LE.
Viszont lett az már szállítva külföldre a UD-32-vel is, ami 660 LE.... :rolleyes:
Vagyis a motorerő csak akkor gond ha nem rendelik meg....
A videóban említetted a nyíllövedéket meg az ERA-t is. Az is ugyan ez a helyzet.
Nem értem, hogy ezen rendelkezésre álló technikákat miért nem veszik gyártásba, miért tyúkketreccel bohóckodnak stb...

Amúgy a BMP-3 páncélvédelmét is lehetne egyszerűen fokozni. Úgy mint a kínaiak.
Ők ugyanis licencben gyártják a vázat, de nem alumíniumból hanem acélból.
Persze nehezebb lenne a járgány, de ha a futóművet hozzá igazítják, meg a lánctalpat akkor nem lehet gond. A 660-LE elrepíti így is. :)
Maximum annyira fog úszni, mint a nyeletlen balta XD

• Tetszik
Reactions: nyugger

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 862
19 724
113
@nyugger

Meghallgattam én is, tartalmas, jó videó lett, köszi!

Ha megengedsz egy kis kritikát, a pontos típúsjelzést egy-egy eszköznél, fegyvernél szerintem nem kell állandón elmondani, ismételni. Pl a "2a72 gépágyú"-t ha nem mondtad vagy ötvenszer, akkor egyszer sem (helikoptereknél is akárhányszor mondtad a gépágyút, mindig montad a típusjelzést is). Szerintem ez felesleges, akinek 2-nél több az iq-ja, azért tudja követni, hogy mikor beszélsz a BMP-3 fegyveréről, és mikor az amerikaiaról. Egy idő után kicsit már inkűbb zavaró volt, és úgy hallottam, hogy már Neked is többször majdnem belebotlott a nyelved, ahogy újra és újra mondtad.